Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
1
Favori
51.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu topic'in yaşaması gerekir diye düşünüyorum,çünkü bu topicten çok şey öğrendim.Panasonic Lumix DMC-FZ50 yi alalı aşağı yukarı bir ay oldu.Tahmini olarak 2000 e yakın fotoğraf çektim.Gittigidiyordan almıştım ikinci el ve çok temiz çıktı makine satıcının söylediği gibi.Nefis fotoğraflar çekebiliyorsunuz maNUEL modda.yeterki ayarlamaları bilin yani birazcık fotoğrafçılık bilgisi şart.Kırmızı ile gösterilen ve herşeyin otomatik ayarlandığı modda çekim yapacaksanız kesinlikle çokçok aydınlık veya çok karanlık yerlerde veya ışığı direkt cepheden görecek şekilde fotoğraflar çekmeyin başarısız olursunuz. Onun yerine manuel modda çekmeyi öğrenin.Müthiş bir zoomu var ve netlemesi süper.Mesela aşağıda yüklediğim ay fotoğrafını gündüz ve tripodsuz çektim Makine kargodan geldi elime alır almaz bir kaç içmekan denemesi yaptım fevkalade oldu.Fakat dış mekan denemesi yapmam lazımdı.Bende Çanakkale Biga'da oturduğum için hemen Kocabaş=Biga=Granikos çayı ytağı içine inip çekebilecek bişeyler ararken gözüme göküyüzündeki ay ilişti ve makinenin görüntü sabitlemesini kullanıp üç çekim yaptım.En güzeli şimdi gördüğünüzdü.Çünkü 12* zoomda elde çekim yapmak mega ois sitemine rağmen çok zor.Ama tripod kullanırsanız inanılmaz keskin net fotoğraflar çektiriyor makine.Bu ay fotoğrafı 12* zoom 12 megapiksel ayarıyla çekildi.Fakat tripod tabii kaliteli bir tripod elde edebilirsem çok pahalı olmayan bişey o zaman makinenin 2MP ile zoomunu 21,4 e çıkarıp öyle de deniyebileceğim ilerde.bipekkanı kaybetmeseydik yani kullanıcı olarak :-)) ondan daha çok şey de öğrenebilirdik.Ben de 54 yaşında bir adam olarak bilebildiklerimi elimden geldiğince eline FZ50 geçirmiş fotoğrafseverlerle bir süre paylaşacağım bu topicte.Soru soracak olursanız bilgilerim dahilinde cevapta vermeye çalışırım.

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

• Neredeyse 1 yılda 3-5 mesaj atılmış bu makineyi kullanan kalmadı sanırım
  • Beni kaybetmediniz Bir ay fotografı da benden.
    16.Temmuz.2008 yer Turgut Reis.... Gece 10 civarı...

• Benim FZ 50 yi satmadan önce, Bodrum-Torba arasında çektiğim 2000 civarındaki fotograflardan bir kaçı....

• up
  • Merhaba bende yaklaşık bir yıldır fz50 kullanıcısıyım makinemden memnun olduğumu söyleyebilirim özellikle diğer like makinelerle kıyasladığımda onlarda ki pek çok sorunun fz50 de çözüldüğünü gördüm like makine düşünen arkadaşlara tavsiye ederim..
    FZ50 nin nasıl fotoğraf çektiğini görmek isteyen arkadaşlar bu adresten benim çektiğim fotoğraflara bakabilirler..
    http://fikretyildiz.deviantart.com/gallery/#photography herkese iyi günler dilerim...
  • FZ50 5cm den macro çekebiliyor isterseniz bu extra macro lensle 1cm ye kadar düşürülebiliyor bu da hiç de fena sayılmaz bence... Örnek fotoğraf ekte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxtreme -- 2 Mart 2010; 22:52:19 >
  • Bu konu da ölmüş; FZ50'ciler için Firmware-Update ile canlandıralım ;)

Update Prosedürü:
    http://www.nemodus.info/fz50/docs/FZ50_V107_procedureENG.pdf

V1.09 Firmvare: (Download)
    http://www.nemodus.info/fz50/docs/FZ50_109.bin

Dikkat: Firmware Update'leri makineniz için risk taşır; bataryanızı full şarjlı hale getirin; kendinize güvenmiyorsanız Update işine başlamayın. Yukarıda anlatılan yöntemle ben yaptım; 2 güncelleme olarak problemsiz kullanıyorum. Dediğim gibi emin değilseniz yardım alın veya yapmayın...

Saygılar...

• firmware'in getirileri neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionisus

firmware'in getirileri neler?

Kapanma ile ilgili bir süre problemim vardı. Geç kapanıyordu yani. Bu güncellemeyi yaptıktan sonra daha hızlı kapanmaya başladı makine. Ayrıca kapanırken de sarı üçgen içinde ünlen işareti belirmeye başladı yarım saniye kadar.

Başka bir artısı var mı bilemiyorum; araştırmak gerek aslında...
  • Konu ölmüş ama olsun eski ve çok sevdiğim makinemle çektiğim bir kareyi paylaşıyorum.
    Panasonic yine odağı manuel olarak ayarlanan lensli bir makine çıkarsa elimdeki DSLR'yi satıp hemen alırım.
  • Arkadaşlar selamlar, konu oldukça eski ancak bir şey sormak istiyorum. Bugün (24 Kasım) Vatan Bilgisayar'da %30 indirim var. Bizim cihazlara (FZ50) objektif takılıyor mu bilmiyorum, dahası ismi objektif mi lens mi onu da bilmiyorum. Ancak benim yapmak istediğim görüş açısını biraz daha genişletmek. Bizim cihazlar için ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim. İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: memomur

Arkadaşlar selamlar, konu oldukça eski ancak bir şey sormak istiyorum. Bugün (24 Kasım) Vatan Bilgisayar'da %30 indirim var. Bizim cihazlara (FZ50) objektif takılıyor mu bilmiyorum, dahası ismi objektif mi lens mi onu da bilmiyorum. Ancak benim yapmak istediğim görüş açısını biraz daha genişletmek. Bizim cihazlar için ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim. İyi günler

Objektif takılmıyor ama Panasonic kataloğunda görmüştüm geniş açı eklentisi var. Aynı şekilde tele için de bulunmakta. Geniş açının 24mm kadar düşürdüğünü okumuştum. Panasonic web sitesine bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam. Çok teşekkür ederim.. İyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Beni kaybetmediniz Bir ay fotografı da benden.
    16.Temmuz.2008 yer Turgut Reis.... Gece 10 civarı...

selamlar, ben de bu makinadan almak istiyorum şimdi. malesef imkanlar daha yeni elveriyor :(
    hem konuda canlanır düşük bir ihtimalde olsa :D
  • Etkileyici bir fotograf; FZ 50 halen devrini kapatmamış bir makine; Leica V-Lux 1 (Yazılım hariç 1/1 aynısı) kullanıyorum, özellikle Tele'de inanılmaz sonuçlar veriyor.

"Al" diyebileceğim makinelerden bir tanesi FZ50, ikinci eli de çok uygun düzeyde şu an...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Etkileyici bir fotograf; FZ 50 halen devrini kapatmamış bir makine; Leica V-Lux 1 (Yazılım hariç 1/1 aynısı) kullanıyorum, özellikle Tele'de inanılmaz sonuçlar veriyor.

"Al" diyebileceğim makinelerden bir tanesi FZ50, ikinci eli de çok uygun düzeyde şu an...

birinde makine var ama shutter sayısını bilmiyorum. nasıl öğrenebiliriz. internette satıyor. başka birinden almış. risk almak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeuxhome

quote:

Etkileyici bir fotograf; FZ 50 halen devrini kapatmamış bir makine; Leica V-Lux 1 (Yazılım hariç 1/1 aynısı) kullanıyorum, özellikle Tele'de inanılmaz sonuçlar veriyor.

birinde makine var ama shutter sayısını bilmiyorum. nasıl öğrenebiliriz. internette satıyor. başka birinden almış. risk almak istemiyorum

Selamlar;

Kompakt makinelerde perde sayısının önemi yoktur; nedeni perde yoktur, hareket eden bir ayna yoktur; sadece hareket eden diyafram bıçakları vardır. Onlar da milyon kere çalışabilirler.

Sensör'e dikkat edin siz. Açık havada mavi gökyüzünü çekin (Güneşi değil) bakın fotografa bilgisayarınızda büyültüp. Bozuk pixel varsa görünür orada.

Kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

Selamlar;

Kompakt makinelerde perde sayısının önemi yoktur; nedeni perde yoktur, hareket eden bir ayna yoktur; sadece hareket eden diyafram bıçakları vardır. Onlar da milyon kere çalışabilirler.

Sensör'e dikkat edin siz. Açık havada mavi gökyüzünü çekin (Güneşi değil) bakın fotografa bilgisayarınızda büyültüp. Bozuk pixel varsa görünür orada.

Kolay gelsin

teşekkür ederim bilginiz için :) bu makinanın ikinci el fiyatına sıfır benzer makinalar var ama bu modelden memnuniyet daha fazla geldi bana

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar;

Kolay gelsin

teşekkür ederim bilginiz için :) bu makinanın ikinci el fiyatına sıfır benzer makinalar var ama bu modelden memnuniyet daha fazla geldi bana

Panasonic FZ Serisinin belirli modelleri vardır sensör sistemi üzerinde yapılan değişiklikler açısından. FZ7,20,30 ve 50 modeller bu noktada önemlidir. Diğer tüm FZ seri makineler yazılım üzerinde değişiklik yapılmış modellerdir.

Bu anlamda FZ50 halen çok tutulan bir modeldir. Ben diğer diğer modeller üzerinde 2 defa daha düşünmenizi salık vereceğim.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.