Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
1
Favori
51.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • program P modunu bir yere kadar anlıyorum ama diyafram öncelikli(program A) veya enstantane(program S) öncelikli çekimlerin esprisini çok anlamadım. kafa karıştırmaktan başka birşey değil gibime geliyor.ama naykose dediklerini uygulayacağım.sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

quote:

Orjinalden alıntı: naykose

quote:

Orjinalden alıntı: secere

web sitesi hazırlamak için okulda çekimler yaptım.kendime güvenemediğim için otomatik modda kullandım makineyi ama manuel modda çekim yapmak en güzeli tabi.yavaş yavaş makinenin ayarlarına alışıyorum.exif bilgileri için teşekkürler naykose.ilk fırsatta açık havada bu değerlerle çekim denemeleri yapacağım

program (p) modunu da deneyebilirsin...
    auto Iıso bazen çok verebiliyor makina p modunda ıso 100 de tutabilirsin duruma göre 400 e de çıkabilirsin.

açık havada yada genelde herdaim iso100 daha iyi değil mi? soruyorum çünkü güvercinde 200 tercih etmişsin belki iso yu anlamak için daha iyi fırsat olabilir...
    bir 2. sorumda zoom yaptıkça makinanın verdiği histograma hala güvenebilir miyiz? yani zoom arttıkça fazladan ışık daha iyi gelir mi ?sanki daha karanlık yakınlaştırma yaptıkça ...

ve en cok çözemediğim konu :
    metering mode ile af mode kısmında herdaim kullanabilirsin dediğiniz bir secenek varmı ? o kadar cok ayar varki bir foto çekmeye kalktığınız(bana yaklaşan bir kedi ) ben ayarlara bakana kadar kedi gelmiş yanınmda artislik yapıyordu...
    birde caf sürekli açık olması herhangi bir negatif etki vermez sanırım ...

pm cevabı içinde teşekkür bu arada moral oldu...

3 tane kişisel ayar kaydetme menüsü işini görücektir sanırım.

•  PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • millet bulamıyor topik düşmüş gene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 7 Mayıs 2008; 18:27:48 >
  • Naykose'nin fz50'sini satın aldım.. Yarına makine elime geçmiş olur sanırım.. Umarım yazın da yavaş yavaş gelmesiyle topik daha canlı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: charismAslan

Naykose'nin fz50'sini satın aldım.. Yarına makine elime geçmiş olur sanırım.. Umarım yazın da yavaş yavaş gelmesiyle topik daha canlı olur

iyi günlerde kullan osman.
    makina çok temiz ve çok uzun süre kullanırsın kaldi ki panasonic yetkilileri makinenin çok uzun yıllar kullanılabileceğini ve üzerindeki Leika lensin çok ii olduğunu sık sık belirtiyorlar zaten.
    lensin fiyatı ayrı satın alınırsa 2.000 ytl.
  • quote:

quote:

Naykose'nin fz50'sini satın aldım.. Yarına makine elime geçmiş olur sanırım.. Umarım yazın da yavaş yavaş gelmesiyle topik daha canlı olur

iyi günlerde kullan osman.
    makina çok temiz ve çok uzun süre kullanırsın kaldi ki panasonic yetkilileri makinenin çok uzun yıllar kullanılabileceğini ve üzerindeki Leika lensin çok ii olduğunu sık sık belirtiyorlar zaten.
    lensin fiyatı ayrı satın alınırsa 2.000 ytl.

Teşekkür ederim her şey için..

Makine bugün elimde kampüsten fotoğraflar çekmeye başladım bile yakın zamanda paylaşırım sizinle..

Sağlıcakla kalın..

• Fz 50'mden Örnek birkaç foto:

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

• arkadaşlar bu makine hakkında çok iyi yorum yapmışsınız , yalnız ben bu makineyi almak istesem nerden ve kaça alabilirim
  • Öncelikle herkese tekrar merhaba. uzun zamandır makineye küsmüştüm, elime dahi almadım. Sonra dedim madem para verdik iki kullanalım. Çekimler giderek düzeliyor (ama analog makinenin yanından bile geçmiyor) . Şunu farkettim ki akıl almaz nazlı bir alet. manuelde minicik bir hatayı bile telafi etmiyor. bu arada eos400d kullanma şansım oldu, bu da borcu biter bitmez bu makinenin uçacağı anlamına geliyor :) Farkettiğim en temek kusur f8den sonra kalitenin düşmesi ve limit olan f11 le fotoğraf çekmenin anlamsızlığı. cep telefonuyla çekin daha iyi. f6.1-8 aralığı makinede en iyi aralık. OIS işe yarıyor açıkçası. ben ilk defa 1/40 ta tripodsuz fotoğraf çekebildim mesela, kaldı ki analog makinede rekorum 1/60 tı, tabi o makinemde bir sonraki step 1/30 du o yüzden doğrudan bir karşılaştırma olmayacak. bugün geç oldu ama en azından yarın bir iki örnek resim yüklerim, ayrıca makine hakkında daha deneyimli arkadaşlardan biraz yardım talebim olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: seyyah1984

arkadaşlar bu makine hakkında çok iyi yorum yapmışsınız , yalnız ben bu makineyi almak istesem nerden ve kaça alabilirim

alacaksan spot veya ikinciel al...
    yoksa 1200 ytl civarı garantili...

@dionisus D-SLR işi lense yatırım yapmaktan geçiyor kalite istiyorsan çakacaksın 40D+tamron 17-50+birde L serisi isli tele bi canon lensi ...
    ya da eos 400d al body sonra değiştirirsin.ama kaliteli fotoğraf için zırt pırt lens değiştirmekle uğraşmak gerekiyor. makine yatacaksada hiç alma.

@charismAslan fotolar güzel bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 21 Mayıs 2008; 0:27:47 >

• ark. tşk ederim cevabın için peki sizce bu DMC-FZ50 mi Sony Cyber-Shot DSC H9 mu almalıyım bazı arkadaşlar yorumlarını sony den yana kullanmışlar
  • quote:

ark. tşk ederim cevabın için peki sizce bu DMC-FZ50 mi Sony Cyber-Shot DSC H9 mu almalıyım bazı arkadaşlar yorumlarını sony den yana kullanmışlar

Bence kesinlikle Fz50'den yana kullan tercihini..

@naykose teşekkür ederim :):):)
  • quote:

quote:

ark. tşk ederim cevabın için peki sizce bu DMC-FZ50 mi Sony Cyber-Shot DSC H9 mu almalıyım bazı arkadaşlar yorumlarını sony den yana kullanmışlar

Peki arkadaşlar bu sorudaki Sony H9 yerine H50 yazsak.
    Yani Fz 50 mi H 50 mi diye sorsak tavsiyeniz ne olur acaba?Bu aralar ciddi anlamda Fz 50 almayı düşünürken H50 çıktı piyasaya ve fiyatıda uygun.Tvsiyeniz nedir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

quote:

quote:

Yani Fz 50 mi H 50 mi diye sorsak tavsiyeniz ne olur acaba?Bu aralar ciddi anlamda Fz 50 almayı düşünürken H50 çıktı piyasaya ve fiyatıda uygun.Tvsiyeniz nedir acaba?

zumlu isli Leika lı fz50 den yana kullan bence
    bu arada yarın teslim oluyorum (samsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 21 Mayıs 2008; 18:27:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

quote:

quote:

Fz50 iyidir. Al kafan rahat etsin.. Malzeme kalitesi vs. süper bi alet bana göre

• quote:

zumlu isli Leika lı fz50 den yana kullan bence
    bu arada yarın teslim oluyorum (samsun)

demek memleketimde askerlik yapacaksın ..bu mevsimde iyice güzelleşir ...ama asker iken ne kadar seversin bilemem ...tarihi saat meydanında bir dönerci var -sadece döner satar- saat 4 olmadan adam döneri bitirir ..
    oraya bi izinde uğra derim...bende 3 yıldır görmedim memleketi ama sanırım hala aynı yerdedir...denize de gidersin belki ama yalnız gitme sakın biraz hırçındır karadeniz ...tez zamanda sağlıcakla askerliğini tamamlaman dileğiyle..

• arkadaşlar ikinci el DMC-FZ50 almayı düşünüyorum ama alırken neye dikkat etmem lazım yardımcı olabilirmisiniz
  • Panasonic ile Fuji bence ortak çalışmalı.

Neden diyeceksiniz ;

Mor saçaklanma gibi konularda Panasonic ,Leicanin ASPH merceği sayesinde büyük üstünlük kuruyor,ama Fujide "vay sen beni saçaklanmada geçersen bende seni ISO da ezerim" diyor (Birde şu pozlama süresi işi tabii)

Fuji Panasonice ISO sırrını vermeli,Panasonicte(leica) ASPH işini Fujiye vermeli.
    Fuji ile Panasonic piyasayı süpürür böylece
  • Hemde nasıl? Ve özellikle son çıkan fujilerde ben bir ileriye gidiş göremedim. Fuji Objektifte nedense işi yokuşa sürüyor. Ve hala S6000FD nin objektif/sensör uyumuna (Tam değil) hala ulaşamadılar ve S100FS' de de işin b...u çıkartmışlar,S9600' ün fotograf kalitesine bile yaklaşılamış. Diğer alt modelleri daha ağzıma bile almıyorum.... S8000FD ve S8100FD ' ye "eh idare eder" derken"Şimdi o da kral !"
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Panasonic ile Fuji bence ortak çalışmalı.

Neden diyeceksiniz ;

Mor saçaklanma gibi konularda Panasonic ,Leicanin ASPH merceği sayesinde büyük üstünlük kuruyor,ama Fujide "vay sen beni saçaklanmada geçersen bende seni ISO da ezerim" diyor (Birde şu pozlama süresi işi tabii)

Fuji Panasonice ISO sırrını vermeli,Panasonicte(leica) ASPH işini Fujiye vermeli.
    Fuji ile Panasonic piyasayı süpürür böylece

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.