Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
1
Favori
51.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğrendiğim kadarıyla fz50 de 27-28 mm geniş açı yokmuş doğrumu? Eğer doğruysa en düşük modellerine bile geniş açı koyan panasonic FZ 50 ye neden koymamış
  • hala şu netliği yakalayamadım bende stres yapmaya başladı ..şu 23 nisan cocuklarının ten rengi ile çiceklerin keskin net renkleri için ne yapmam lazım ...forumu baştan 3 kere daha okusam olur mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Öğrendiğim kadarıyla fz50 de 27-28 mm geniş açı yokmuş doğrumu? Eğer doğruysa en düşük modellerine bile geniş açı koyan panasonic FZ 50 ye neden koymamış

28 - 504mm gibi felan demek istedin herhalde.nese 35 mm eşdeğeri başlıyor ve fz50 Leica V-LUX 1 in birebir aynısıdır aynı zamanda. 35mm olması gözün gördüğü size kalmış bi olay herkes geniş açı istemeyebilir ayrıca conversion lensleri de var olmadı alır takarsın çok mu zor...
  • Doğrudur. 35 mm dir geniş açısı, ancak bilmem dikkatinizi çektimi. FZ 50 de max zoomda dahi objektif boyu sabittir. Yani S6000FD gibi gemici dürbünü gibi ve diğer compact ve dSLŞR/Like makineler gibi dışarı çıkmaz. Tam tersine dış mercek sabit kalır ve iç mercek grupları içeri doğru hareket eder. Ben şahsen nedeninin bu çalışma prensibi olduğunu düşünüyorum...
    quote:

Öğrendiğim kadarıyla fz50 de 27-28 mm geniş açı yokmuş doğrumu? Eğer doğruysa en düşük modellerine bile geniş açı koyan panasonic FZ 50 ye neden koymamış
  • bakalım bu sefer soruma cevap alabilecek miyim? arkadaşlar ben deneme yanılma çekimleri yapıyorum ama biraz rastgele oluyor.fotografların enstantane,iso,diyafram vb değerlerini makine kaydediyor mu?ben her bir fotografın hangi değerlerle çekildiğini anlayabileceğim bir özellik var mı?
    yoksa veya cevaplamazsanız elime kağıt kalemi alıp fotograf fotograf değerleri yazmak zorunda kalacağım teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: secere

bakalım bu sefer soruma cevap alabilecek miyim? arkadaşlar ben deneme yanılma çekimleri yapıyorum ama biraz rastgele oluyor.fotografların enstantane,iso,diyafram vb değerlerini makine kaydediyor mu?ben her bir fotografın hangi değerlerle çekildiğini anlayabileceğim bir özellik var mı?
    yoksa veya cevaplamazsanız elime kağıt kalemi alıp fotograf fotograf değerleri yazmak zorunda kalacağım teşekkürler

exif ten mi bahsediyorsun fotoğrafa sağ tıkla/özellikler/özet/gelişmiş ve orada iso diyafram vb. özellikleri görebilirsin.....

• peki hocam mesela fuji s6500 fd gibi geniş açısı 27-28 mm olan bi model kadar kadraja daha geniş bi alanı alamaz değilmi sonuçta hem wide de hemde en son optik zoomunda
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Doğrudur. 35 mm dir geniş açısı, ancak bilmem dikkatinizi çektimi. FZ 50 de max zoomda dahi objektif boyu sabittir. Yani S6000FD gibi gemici dürbünü gibi ve diğer compact ve dSLŞR/Like makineler gibi dışarı çıkmaz. Tam tersine dış mercek sabit kalır ve iç mercek grupları içeri doğru hareket eder. Ben şahsen nedeninin bu çalışma prensibi olduğunu düşünüyorum...
    quote:

• @askan22 geniş açıyı kenara atıcak olursak Fuji s6500fd ile fz50 yi karşılaştırmam dengi deil.
    fz50 nin dengi Fuji S9600 dir.
  • Aynen doğrudur. Nedeni de şu S9600 donanım özellikleri ile FZ50 ile belkş bir kaç şey hariç aynıdır. S6000FD donanım oalark eksiktir. Ancak. Zoom açısından 2 nedenden ötürü FZ 50 Fuji' yi açık ara sollar. Zoom açısından aralarında ~1x zoom fazla görünürken "zoom' un kaç x olmasından ziyade hangi noktadan başladığı önemlidir " prensibine göre FZ 50 ~11X değerinde Fujiye göre daha fazla yaklaştırır. Ayrıca FZ 50 mpx' i azalttıkça örneğin 3 mpx de 21.4X zoom yapar. Sony'lerdeki smart zoom denilen olay.
    12x i geçen fotograflarda makine içinde crop yapılır ve zoom yapıyormus gibi algılanır..Bu nedenlede 10mpx' lik degil 3 mpx' lik bir fotografınız olur.......

quote:

Orjinalden alıntı: naykose

@askan22 geniş açıyı kenara atıcak olursak Fuji s6500fd ile fz50 yi karşılaştırmam dengi deil.

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Aynen doğrudur. Nedeni de şu S9600 donanım özellikleri ile FZ50 ile belkş bir kaç şey hariç aynıdır. S6000FD donanım oalark eksiktir. Ancak. Zoom açısından 2 nedenden ötürü FZ 50 Fuji' yi açık ara sollar. Zoom açısından aralarında ~1x zoom fazla görünürken "zoom' un kaç x olmasından ziyade hangi noktadan başladığı önemlidir " prensibine göre FZ 50 ~11X değerinde Fujiye göre daha fazla yaklaştırır. Ayrıca FZ 50 mpx' i azalttıkça örneğin 3 mpx de 21.4X zoom yapar. Sony'lerdeki smart zoom denilen olay.
    12x i geçen fotograflarda makine içinde crop yapılır ve zoom yapıyormus gibi algılanır..Bu nedenlede 10mpx' lik degil 3 mpx' lik bir fotografınız olur.......

quote:

@askan22 geniş açıyı kenara atıcak olursak Fuji s6500fd ile fz50 yi karşılaştırmam dengi deil.

evet hocam 12 x optik zoomda 10mpx fotoğrafımız olurken.
    3 mpx e düşürdüğümüzde 21.4X zoom a sahip oluyoruz ve makina içinde croplanıyor sonuçta 3mpx fotğraf oluyor...

• siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ama benim kıyasladığım nokta Resim kalitesi isterse uzay donanımları olsun daha iyi resim veremedikten sonra ne yapayım

ben bide şunu sormak istemiştim mesela karşımızda 10 kişi var 27-28mm geniş açılı bi model kadraja 8 kişiyi alırken 35mm olanda 6 kişiyi veya 5 kişiyi alabilir doğrumu? yani aynı noktadan aynı zoom değerlerinde 27-28mmlik s6500fd 8 kişiyi alacakken 35mm lik fz50 atıyorum 5-6 sını alabilir hem wide de hem en son optik zoomda bu böylemidir
  • Aynen öyle oluyor. 10 Kişilik grupta sayı 8 oluyor Tabi sabit mesafede. (Geniş Açıda)
    quote:

siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ama benim kıyasladığım nokta Resim kalitesi isterse uzay donanımları olsun daha iyi resim veremedikten sonra ne yapayım

ben bide şunu sormak istemiştim mesela karşımızda 10 kişi var 27-28mm geniş açılı bi model kadraja 8 kişiyi alırken 35mm olanda 6 kişiyi veya 5 kişiyi alabilir doğrumu? yani aynı noktadan aynı zoom değerlerinde 27-28mmlik s6500fd 8 kişiyi alacakken 35mm lik fz50 atıyorum 5-6 sını alabilir hem wide de hem en son optik zoomda bu böylemidir
  • bir iki foto...

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 30 Nisan 2008; 21:41:08 >

• teşekkürler naykose.özellikle 23 nisan fotograflarını çok beğendim
  • naykose 23 nisan fotograflarının exif bilgilerini görebileceğimiz bir link açabilir misin?zor olursa canın sağolsun
  • full exif prog. şu anda bil. yok şöyle bak işte...

• güvercinli olan :
    diyafram 3.2
    iso : 200
    1/13 sn

Kiteboard(paraşütlü sörf) exif ;
    odak : 36 mm
    diyafram: 5.6
    ıso:100
    enstantane :1/320 sn
  • web sitesi hazırlamak için okulda çekimler yaptım.kendime güvenemediğim için otomatik modda kullandım makineyi ama manuel modda çekim yapmak en güzeli tabi.yavaş yavaş makinenin ayarlarına alışıyorum.exif bilgileri için teşekkürler naykose.ilk fırsatta açık havada bu değerlerle çekim denemeleri yapacağım
  • quote:

web sitesi hazırlamak için okulda çekimler yaptım.kendime güvenemediğim için otomatik modda kullandım makineyi ama manuel modda çekim yapmak en güzeli tabi.yavaş yavaş makinenin ayarlarına alışıyorum.exif bilgileri için teşekkürler naykose.ilk fırsatta açık havada bu değerlerle çekim denemeleri yapacağım

program (p) modunu da deneyebilirsin...
    auto Iıso bazen çok verebiliyor makina p modunda ıso 100 de tutabilirsin duruma göre 400 e de çıkabilirsin.

• quote:

quote:

web sitesi hazırlamak için okulda çekimler yaptım.kendime güvenemediğim için otomatik modda kullandım makineyi ama manuel modda çekim yapmak en güzeli tabi.yavaş yavaş makinenin ayarlarına alışıyorum.exif bilgileri için teşekkürler naykose.ilk fırsatta açık havada bu değerlerle çekim denemeleri yapacağım

program (p) modunu da deneyebilirsin...
    auto Iıso bazen çok verebiliyor makina p modunda ıso 100 de tutabilirsin duruma göre 400 e de çıkabilirsin.

açık havada yada genelde herdaim iso100 daha iyi değil mi? soruyorum çünkü güvercinde 200 tercih etmişsin belki iso yu anlamak için daha iyi fırsat olabilir...
    bir 2. sorumda zoom yaptıkça makinanın verdiği histograma hala güvenebilir miyiz? yani zoom arttıkça fazladan ışık daha iyi gelir mi ?sanki daha karanlık yakınlaştırma yaptıkça ...

ve en cok çözemediğim konu :
    metering mode ile af mode kısmında herdaim kullanabilirsin dediğiniz bir secenek varmı ? o kadar cok ayar varki bir foto çekmeye kalktığınız(bana yaklaşan bir kedi ) ben ayarlara bakana kadar kedi gelmiş yanınmda artislik yapıyordu...
    birde caf sürekli açık olması herhangi bir negatif etki vermez sanırım ...

pm cevabı içinde teşekkür bu arada moral oldu...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.