Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: panpan65

bir deneme daha...

http://img114.imageshack.us/my.php?image=p1000019us1.jpg

sevgili panpan65 aşağıda yazdıklarımı uygula lütfen..

dostum ımage shack'ı açtığında karşına çıkan ekranda resize image seçeneğinden 17 inç karşılığına denk gelen 1024*768 seçeneğini işaretle sonra gözat'a tıkla yükleyeceğin resmi seç alttaki host it yazısına tıkla biraz bekledikten sonra senin resmini yükleyip sana linkler olan bir sayfa açacak buradada en alttaki satırı kopyalayıp mesajdaki image seçeneğini tıklayıp iki tane ([simage][/simage])nin arasına yapıştır..çok basittir..takıldığın yer olursa yine sor..yardımcı olmaya çalışırım..kolay gelsin..

• Sarı_Laci 15 inch daha uygun forum sayfa düzeni açısından diye düşünüyorum. panpan65 14 inch olarak upload etmiş sanırım. Güzel foto panpan65 Sarı_Laci sana gayet güzel açıklamış bundan sonra rahatça halledersin, Ben ilk fotonu kopyaladım linkten görünmesi açısından. Bu arada burası neresi idi hiç yabancı gelmedi?

Güle güle kullan TZ3'ünü.

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 14 Aralık 2007; 7:25:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mr blöf

Ben yazın tatilde bir günde 250 ye yakın fotoğraf çektim (gündüz flaşsız ortamda) ve tamamen pilini bitiremedim

Hani nerde tatil fotoları o zaman, göremedik yüklede bakalım bir ara
  • quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

Sarı_Laci 15 inch daha uygun forum sayfa düzeni açısından diye düşünüyorum. panpan65 14 inch olarak upload etmiş sanırım. Güzel foto panpan65 Sarı_Laci sana gayet güzel açıklamış bundan sonra rahatça halledersin, Ben ilk fotonu kopyaladım linkten görünmesi açısından. Bu arada burası neresi idi hiç yabancı gelmedi?

sirkeci büyük postane..muhteşem bir yapı..

• tz3 ile gece çekimleri koyabilirmisiniz.eğer mümkünse aynı yerin farklı iso ayarlarıyla çekilmiş resimleri olursa çok iyi olur.birde daha önce de sormuştum tam yanıt alamamıştım 1/1000 gibi pozlama sürelerinde resim çekmek için ayar menüsü var mı?yoksa o sürelerde resim çekmek için nasıl bir yol izliyosunuz. cevaplandırırsanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadoes -- 14 Aralık 2007; 12:37:03 >
  • teşekkürler sarı-laci hemen deneyeceğim.
    ayrıca evet burası benimde iç mekanını da dışı kadar sevdiğim sirkecideki büyük postane.
    daha önce sözünü ettiğim pil sorununu makinanın tüm ekonomik seçeneklerini devreye sokarak halletmeye çalışıyorum. bakalım kaç kareye kadar çıkabileceğim. tabii ben sadece çektiklerimi hesaplıyorum, dönüp baktıklarımda bir kare gibi düşünülürse hesaplar değişir :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

Güzel foto panpan65 Sarı_Laci sana gayet güzel açıklamış bundan sonra rahatça halledersin, Ben ilk fotonu kopyaladım linkten görünmesi açısından. Bu arada burası neresi idi hiç yabancı gelmedi?

teşekkürler concepto. sarı-laci nin yazdığı gibi sirkeci büyük postane.

• quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

Ne guzel valla makina var - kart var ama kayıt 15dk ile sınırlı peki yazılımsal olarak asılamıyor mu bu??

Canonlarda sınırsız bildigim kadarıyla...!!

Kesinlikle 15 dk sınırlaması yok merak etme bende ilk aldığımda çok şaşırmıtım ve evde özellikle onu denemiştim. ne kadarsa hafıza kartın o kadar çekim yapabilirsin birde dikkatimi çeken mesela 4 GB ile 50 dakika kayıt yapabiliyorsa(bu değeri varsayıyorum) ilk olarak ekranda çekim yapabileceğin zaman olarak 22 dk gösteriyor ama 50 dk. kesintisiz kayıt yapıyor (yada ne kadar çekim yapabilecekse)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadoes

tz3 ile gece çekimleri koyabilirmisiniz.eğer mümkünse aynı yerin farklı iso ayarlarıyla çekilmiş resimleri olursa çok iyi olur.birde daha önce de sormuştum tam yanıt alamamıştım 1/1000 gibi pozlama sürelerinde resim çekmek için ayar menüsü var mı?yoksa o sürelerde resim çekmek için nasıl bir yol izliyosunuz. cevaplandırırsanız çok sevinirim

• bu topikte gece çekimleri zaten var geriye doğru gidersen bulursun..tz3 üzerinde hazır çekim modları bulunan bas çek bir makinadır..her durum için bir mod var bu modları farklı şekilde kullanarak değişik neticeler elde edebilirsin..

• @sarı_laci

cevabın için teşekkür ederim ama benim asıl merak ettiğim gece flashsız çekimlerde hangi iso ayarına kadar kabul edilebilir bir noise oluştuğu.bir diğer merakettiğmde flashı çekimler yani bir arkadaş ortamında flashlı çekimlerde performansı nasıl yüzleri bembeyaz arka fon kapkara mı çıkıyor? bunları önceki sayfalarda pek göremedim
  • arkadaşlar bende bu makineyi almaya niyetliyim.Ama birkaç soru var kafamda.İleride pilini değiştirmek istediğimizde
    pilini rahatca bulabilirmiyiz acaba.Yine sarj aleti içinde aynı soru geçerli.Sanırım TZ3 ün pilleri makineye özgü pil.Yani kalem pil değil.
  • Örnek Resi :

• quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

arkadaşlar bende bu makineyi almaya niyetliyim.Ama birkaç soru var kafamda.İleride pilini değiştirmek istediğimizde
    pilini rahatca bulabilirmiyiz acaba.Yine sarj aleti içinde aynı soru geçerli.Sanırım TZ3 ün pilleri makineye özgü pil.Yani kalem pil değil.

Kalem pil değil..Sanırım bulunabilir yetkili satıcılarda o kadar kapanık olamaz.
    Şuana kadar fotolar çektim ama sitede ki kadar güzel fotolar değil.Daha tam olarak özellilerini kavrayamadım bu yüzden en iyi foto ayarlarında eksiklerim var.
  • Arkdaşlar Gitti gidiyor dan 4 gün evvel aldım TZ3 ü .

New jersey'den postaladolar. DHL ile geldi. 419 YTL. Kargo dahil.

Güvenilirdi ve sıfır makine geldi. Kendime almadım. Bir arkadaşım rica etti kredi kartı olmadığı için.

Zannımca ben de alacağım bir tane de kendime..

Bu makine kompakt. manuel değil. ama ayarları ile iyi oynarsan güzel fotolar yakalarsınız.
    Örnek: Bazı arkadaşlar çok güzel çekmişler.

Ayrıca içinde pili de vardı. Yedek pili çok ucuza e-bay den alınıyor. Dert değil.

Hem geniş açı, hem kompakt, ve hem de 10 optik zoom. Daha ne istersiniz ki? !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alesis -- 18 Aralık 2007; 14:12:58 >
  • amerikadan tz3 getirtmeyi düşünüyorum yalnız aklımda soru işaretleri var
    1.orjinal fişi 2limi 3lümü.
    2.gitti gidiyor gibi sitelerde orjinal yedek batarya için +10 ytl diyorlar biyerde 40dolar olarak görmüştüm bu ne oluyo böle orjinal değilmi 10 ytl olan orjınal olmasa bi sorun çıkarmı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengaver029

amerikadan tz3 getirtmeyi düşünüyorum yalnız aklımda soru işaretleri var
    2.gitti gidiyor gibi sitelerde orjinal yedek batarya için +10 ytl diyorlar biyerde 40dolar olarak görmüştüm bu ne oluyo böle orjinal değilmi 10 ytl olan orjınal olmasa bi sorun çıkarmı.

Valla üstadım. Ben de inanmıyordum ama paketin üstünde yazan herşey içinden çıktı. Mevcut yani. pili orjinal.
    Kim ne derse desin herkesin makineye yaklaşımı farklı. Sonuçta göreceli. uzun da gidebilir, az zamanda da bitebilir şarjı. Bu yüzden yedek edinmekte mutkala fayda var. Haa orjinali 10 YTl olamaz. Ama e-bayde de bakarsın.

Commercial Invoice çıktı içinden 2 tane. Gift olarak belirtmişler. Ama çok şık bir trik yamışlar.
    "Dijital kamera" dememişler onun yerine "Picture Viewer" demişler. Yani anlayacığın "Resim görüntüleyicisi".

Bir de gönderici ile aynı soyadı taşımışım. Bu da rastlantı dan çok öte. Han ailden biri hediye gönderiyormuş gibi. Yani gümrük sorunu olmaması için her şey düşünülmiş.

Ayrıca gitti gidiyorda zati ürün eline geçtikten sonra onay veriyorsun ve para o zaman alıcıya aktarılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alesis -- 18 Aralık 2007; 14:47:35 >

• Merhaba
    quote:

cengaver029 demişki :
    Amerikadan tz3 getirtmeyi düşünüyorum yalnız aklımda soru işaretleri var

1- Şarj aleti 2'li. Aslında ABD uyumlu fakat Türkiye standarlarına uyması için 1 YTL. değerinde 2'li fiş aparatı da kutu içerisinde gönderiliyor.
    2- Bence bataryanın orjinalini kullanmak daha akıllıca olur. Lenmar 30$, Panasonic 40$.

quote:

Alesis demişki :
    Arkdaşlar Gitti gidiyor dan 4 gün evvel aldım TZ3 ü .
    New jersey'den postaladılar. DHL ile geldi. 419 YTL. Kargo dahil.
    Güvenilirdi ve sıfır makine geldi. Kendime almadım. Bir arkadaşım rica etti kredi kartı olmadığı için.
    Valla üstadım. Ben de inanmıyordum ama paketin üstünde yazan herşey içinden çıktı. Mevcut yani. pili orjinal.
    Kim ne derse desin herkesin makineye yaklaşımı farklı. Sonuçta göreceli. uzun da gidebilir, az zamanda da bitebilir şarjı. Bu yüzden yedek edinmekte mutkala fayda var. Haa orjinali 10 YTL olamaz. Ama e-bayde de bakarsın.
    Commercial Invoice çıktı içinden 2 tane. Gift olarak belirtmişler. Ama çok şık bir trik yamışlar.
    "Dijital kamera" dememişler onun yerine "Picture Viewer" demişler. Yani anlayacığın "Resim görüntüleyicisi".
    Bir de gönderici ile aynı soyadı taşımışım. Bu da rastlantı dan çok öte. Hani ailden biri hediye gönderiyormuş gibi. Yani gümrük sorunu olmaması için her şey düşünülmiş.
    Ayrıca gitti gidiyorda zati ürün eline geçtikten sonra onay veriyorsun ve para o zaman alıcıya aktarılıyor.

Arkadaşımızın yazdıklarına bakılırsa (New Jersey'den postaladılar. - DHL ile geldi. - ...sıfır makine geldi. -..."Picture Viewer" demişler. - Bir de gönderici ile aynı soyadı taşımışım. ...) makinesi amerikanexpress' ten gönderilmiş. Fakat bu işten GG. sitesi ve GG. sitesinde satış yapan satıcı da 40 TL. civarında sebeplenmiş.

• Merhaba
    quote:

sarı_laci demiş ki :
    Harika fotoğrafların için teşekkürler..
    Devamıda gelsin lütfen..

Teşekkürler. İnşallah fırsatını bulduğumda yeni fotoğraf ekleyeceğim. Yıl sonu işleri nedeniyle fotoğraf çekmeye fırsat bulamıyorum.
    Ayrıca bulunduğum yer de çok soğuk. Makina dışarıda donar filan diye çekiniyorum...
  • Merhabalar

Lumix Tz3 almayı düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla, forumda Lumix serisinin en meşhur modeli Fx10.

Ve bildiğim kadarı ile, Fx10'un Tz3 ten farkı, Manuel ayarlara daha fazla imkan vermesi..

Ben, amatör bir kullanıcı olarak, Bas-çek performansı en iyi olan makineyi almak istiyorum, yani manuel ayarlara çokta ihtiyacım olacağını sanmıyorum.

Ayrıca Tz3'ün optik zoom'u, geniş açı lensinin benim gibi amatör bir kullanıcı için iyi bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

Sizce, Fx10 almamakla hata mı yapıyorum? , öyle ise nedenlerini birer cümle ise yazabilirmisiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, yakında bende Lumix topluluğuna katılacağım

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.