Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazıyı lumix konusunda yazmıstım amator olmama ragmen elimden geldigince bilgi vermeye calısmıstım ama arada pek gorunmuyor konu ilerledikce. Ayrı konu olarak acmamın faydasu olur diye dusundum TZ serisi almayı dusunenler yada amatorce cekimleri gormek isteyenler icin. Aynısını kopyalıyorum. Umarım yararı olur.

Diger TZ3 kullanıcılarıda resim ve tecrubelerini burdan yazarlarsa paylasmıs oluruz.

Sanırım forumda su an benden baska TZ3 sahibi yok o yüzden biraz daha bilgi vermeyi uygun gördüm, umarım faydalı olur. Bende sonuçta amatör bir kullanıcıyım yanlış birşeyde yazarsam şimdiden kusura bakmayın.

Genel bilinen özelliklerini yazayım. Birde ilginç özellikleri var pek bilinmiyor.

Aslında 8.5 mp var makinada ama 28 mm Genis açı için sanırım 7.2 efektif oluyor.
    USA fiyatı bu klasmandaki bir makinaya göre çok uygun. Çok kaliteli çekim yapıyor. Flaşı biraz zayıf. İç mekan flaşlı çekimlerinde biraz sorun var oda ayardan kaynaklanıyor.Auto modda iso 640 çekiyor ve hafif kumlanma oluyor 3 metreden sonra. Manuel ayarlama ile düşük isoda 100-200-400 gibi sorunu çözüyor denemelerim ve yabancı forumlardan okudugum kadarıyla. Baby mode 1 de flaşı manuel gibi azaltıyor yakın çekimlerde yüz detayları cok iyi cıkıyor ve ısık patlamıyor. High sensivity modda makina 3200 iso da resim çekiyor ama ayarlarda max 1250 iso var. buda bana baya ilginc geldi çünkü bu kadar yüksek iso duymadım kompakt makinalarda. Acılısı ve foto aralarındaki bekleme süreleri çok kısa. 1 sn den az zamanda acılıyor full optik zooma gecebiliyor. zoomu hafızası var yani 5 x te kapandıysa öyle acılabiliyor istege göre. Genis acı 28 mm bazı fotoğraflara profesyonel hava katıyor. SDHC kart destekliyor. 16:9 4:3 ve 3:2 formatlarında resim çekebiliyor. Makro 5 cm ama extra lens ile optik zoom sayesinde tatmin edici netlikte inanılmaz yakın detay alabiliyor.

Burst foto çekiminde saniyede baya bir fotograf çekebiliyor. 8Gb sdhc class 2 karta 120-130 adet çekim yaptım pespese sorun cıkarmadı. Biraz ısınma olayı var makinanın sag tarafında buda normalmis deniliyor. 16:9 da 848x480 video cekebiliyor 30 FPs de. Optik zoom 10 X 7.2 mp de 3 mp inerseniz EZ mode diye bir setupta 15X optik zoom yapabiliyor. 5 Mp dede 12 x optik oluyor. 40-60x arası digital zoom yapıyor. 60X zoomda çekim anında lcden kotu duruyor foto kalitesi ama deklansore basınca ve daha sonra lcd ve bilgisayardan bakınca baya dugun cektigi goruluyor. daha once birkac baska makinada daha az optik olmasına ragmen digital zoom kullanınca resim çok daha kotu oluyordu. Bu mega OIS olayı cidden calısyor bende tripod yok tüm resimleri elle tutarak cektim ama titresimi cidden onluyor makina. sanırım digital zoomda falanda kalitenin duzgun olması bu sebepten. Mega OİS tede 2 mode var oda kullanıslı bir ozellik. durbun lensi ile kelebegin gozunu ve portesini cekerken ekranda goruntu 1 mm kaymada bile asırı titrek duruyordu ama resmi cekince gayet tatmin edici cıktı örnek vermek gerekirse. Bilerek titreterek denedigim bircok resim dahi net cıkıyor. High angle lcd ve power lcd mode var bunlarda kullanıslı. full guneste power lcd de ekran gayet rahat gozukuyor. High angleda da basınızın yaklasık 50-60 cm ustunde tutarak kalabalık bir yerde konser vs gibi resim cekerken ekranı direk bakarmıs gibi gosteriyor. Pille flassız 300 e yakın resim cekebiliyor. Flasla yaklasık 120-150 ama denemedim. Ben siyah rengini begendim onu aldım, dıs yuzey kaliteli duruyor parmak izi kalmıyor siyah yuzeyde bu onemli bazı kisilerden icin baya sikayet eden oluyordu parlak siyah glossy olunca cunku. Lcd cok genis 8 cm yaklasık cok rahat kullanımı. menuler oldukca kolay. bende turkce yok bazı kisiler icin onemli olabilir. Avrupa versiyonlarında vardır sanırım. yazılımsal olarak yuklenir istenirse serviste. Odaklama cok hızlı. Cont Af modeda ilk odakdan sonra surekli oyle kalıor burst cekim icin bu özellikte cekim ara hızlarını arttıyor sanırım. Pil kapagı usb baglantı kapagı pil takılan yerleri cok kaliteli acılıor elle deilde yaylı gibi sistemler koymuslar buda dikkatimi ceken bir sey.

TZ1 e gore gelistirilen bir onemli konuda lens acıkta durmuyor kapak gerekmiyor. otomatik sekilde kapanıyor. Daha oncede dedigim gibi videoda zoom yapmıyor. sebebini bilmiyorum sanırım ses kaydı alırken zoomda bozulmasın diye olabilir. ses kaydı oldukca net. ele tam oturuyor tek el kullanımı kolay.
    Yukarda yazdıklarım dısında baska pek bir eksisini goremedim ben. cokta tecrubeli sayılmam elbette. Zoom icin birkac ornek foto cektim forumda sizlerle paylasmak amacıyla birde 3200 iso ile zoomlu bir foto cektim digital zoomda su titresim ve netlik olayını merak edenler acısından. Umarım faydası olur almayı dusunen arkadaslara. Gece gec saatte biraz ordan burdan amatorce bir anlatım oldu ama ancak bu kadar umarım cok karısık olmamıstır. Bu makina icin isviçre çakısı tabiri uygun olur bence bu kadar kompakt kasada bircok ozellik barınıyor. Aklıma gelen baska ozellik olursa eklerim faydası oluyorsa. Fikir vermek icin ekledigim resimlerde hicbir oynama yapmadım renk kontrast keskinlik gibi, Makinadan cıktıgı halde görmeniz acısından.

Shutter speed ayarını tam anlayamadım, 1/8 den 1 e kadar dort mode var ayarda birde ozel modlarda 15-30-60 sn cekim modu var. hazır modlarda 1/2000 cekebiliyor ama bunu autoda nasıl ayarlarım cozemedim. EV degerleri ile oynayarak yapılabilecegi yazıyor bazı forumlarda ama EV bunla alakasız bir ayar. Birde bracket diye bir ayar var. Bunları tam çözemedim. Bilgi sahibi arkadaslar vardır yardımcı olursanız sevinirim bu konularda da.

1x

5x Optik

15x Optik

60x Dijital

Kapalı havada high sens. mode ile 3200 ISO da 35x-45x arasıydı sanırım digital zoom ile, noise acısından karsılastırma amacı ile.

Manzara modunda hava kararırken 15x optik zoom 100 ISO ile az ısıkta dusuk iso ile denemek icin, bu modu renkleri kızıllastırıyor saturationı arttırarak.

Makinanın ilk saatleri çekimler deneme amaçlı

Dürbün Lensi ile çekim..Böcek inanılmaz küçük..

Dürbün lensi ile tele makro ve normal makro. Cam arkasından bazıları

Son resim yaklaşık 30X zoom dürbün lensi ile tele makro, crop değildir. 15x den sonra digital girdiği icin noise var. Dürbün lensi ve 60x Tele ile gözbebegine kadar giriyor fakat digital zoom ve elle çekince noise çok artıyor tabii. Sanırım tripod ve selftimerla çekilirse tatmin edici bir netlik verir.

Sunset Mode + Picassa2 de gokyuzu renkleri eklendi ve kontrast ayarı yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 8 Nisan 2009; 6:42:34 >

• Ben TZ1 in renklerini hiç beğenmemiştim. TZ3 ün ondan farkı var gibi.
  • hayirli olsun makinan, cekimler cok guzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Ben TZ1 in renklerini hiç beğenmemiştim. TZ3 ün ondan farkı var gibi.

TIPA Awards: 2007 Best Superzoom Digital Camera: Panasonic Lumix DMC-TZ3
    http://www.cameralabs.com/reviews/PanasonicTZ3/index.shtml

Fuji f30 ile bu makine arasında kaldım bende ama FUJI almam yakın gibi görünüyor.Gittigidiyorda teklif verdim.biraz daha imkanım olsaydı kesin tz3 alırdım.
    Hem çok iyi hemde 10x optik zoom var.
    Memlekette çok güzel manzara fotoğrafları çekebilirdim TZ3 ile
    Fuji alırsam gerçi xd kart alıyım derken panasonic fiyatını da bulacak gibi ama

• Teşekkürler Zalman.

Spetnas F30-31 serilerini bende inceledim güzel makina gece çekim kalitesi ve fiyat performans oranı açısından oldukça üst seviyede. Güle güle kullan simdiden.
  • Concepto, tek kurtarıcım oldun. Bildiğin gibi TZ1 istiyordum, sırf video zoom için ama olmayınca olmuyor işte

Şimdi aklıma başka bir şey takıldı. Bildiğin gibi su damlaları veya araçların ışıklarını shutter speed ayarıyla oynayıp çok güzel hale getirebiliyoruz. Tam adını bilmiyorum ama hani şu hareket halindeki objelerin iz bırakması gibi çıkan resimler, her neyse işte adı :) Onları yapmak için manuel ayarlarla oynamak gerekiyor ama bu makine buna izin vermiyor. Tamamı otomatik modlardan seçiyoruz. Peki bu tür resimleri çekmek için ayarlanmış bir mod var mı?

--
    Birde kart olayını sorayım. Sence makine ile sorun çıkarmayacak en uygun kart tipi hangisi? SDHC ile SD arasında çok önemli fark olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 4 Haziran 2007; 0:57:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Concepto, tek kurtarıcım oldun. Bildiğin gibi TZ1 istiyordum, sırf video zoom için ama olmayınca olmuyor işte

Şimdi aklıma başka bir şey takıldı. Bildiğin gibi su damlaları veya araçların ışıklarını shutter speed ayarıyla oynayıp çok güzel hale getirebiliyoruz. Tam adını bilmiyorum ama hani şu hareket halindeki objelerin iz bırakması gibi çıkan resimler, her neyse işte adı :) Onları yapmak için manuel ayarlarla oynamak gerekiyor ama bu makine buna izin vermiyor. Tamamı otomatik modlardan seçiyoruz. Peki bu tür resimleri çekmek için ayarlanmış bir mod var mı?

--
    Birde kart olayını sorayım. Sence makine ile sorun çıkarmayacak en uygun kart tipi hangisi? SDHC ile SD arasında çok önemli fark olur mu?

Faruk zoom olayı soyle zoom yaparak video cekiyormus bende baktım TZ3 te ama video icinde zoom degistirmiyor.

Su damlası yada ısık huzmeleri seklinde yada hareketli objeleri bahsettigin sekilde cektim ben scene modlarda var shutter speedde ayarlanıyor onunla alakalı diye biliyorum sadece yukarda yazdıgım modlar dan baska 1/2000 1/1000 gibi secme goremedim ayarlarda 4 secenek var birde özel modlar var 15 sn 30 sn 60 sn gibi..ayarlada 1/8- 1/4- 1/2- 1- var bende tam anlayamadım. Bilgili birisi yardımcı olsun diye bekliyorum bende gerci yabancı forumlardan makinayı arastırınca bulunurda burdan ögrenmek iyi olurdu.

Kart konusunda acıkcası çok bilgili değilim hız önemli bildigim kadarı ile ne kadar hızlı olursa o kadar cabuk 2 cekime hazır oluyor yada burst modda pespese yazma hızına göre resim çekiyor. Sonucta makina yeni jenerasyon SDHC desteklemesi avantaj elbette. Ben 8GB SDHC aldım Transcend Class 2 fiyatı çok uygun geldi 3/1 gibi oranda 65 USD idi sanırım. Hızı yeterli geldi bana. Class 4 Ve 6 daha hızlı. Kart yüksek kapasite alıcaksan ebayden al bence direk japonyadan yolluyorlar 10 USD gibi kargosu var sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerilerini dikkate alıcam, çok teşekkür ederim. Fotoğraf makinesi işi tamamdır, sırada cep telefonu seçmek kaldı.

21/09 dönüşten sonra örnek resim eklemeye başlarım inşallah
  • concepto kardeş inceleme içi tşekkürler bu makinayı bende dşünüyorum ama tr de pahalı usa dan getirtebilsek çok hesaplı olacak ama ebaya üye oldum geçenlerde harıl harıl nasıl yapacağımı araştıryorum bizdeki gümrük mevzuatı akıllara zarar birde işin riski var arızalı olması kargodaki problemler vs uygun fyata bulana kadar devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ewerpower

concepto kardeş inceleme içi tşekkürler bu makinayı bende dşünüyorum ama tr de pahalı usa dan getirtebilsek çok hesaplı olacak ama ebaya üye oldum geçenlerde harıl harıl nasıl yapacağımı araştıryorum bizdeki gümrük mevzuatı akıllara zarar birde işin riski var arızalı olması kargodaki problemler vs uygun fyata bulana kadar devam

Rica ederim.. USA den gelen birisi ile gelmesi en iyi yol tabii gümrük vs uğraşmamak için. Fiyat düşmeye başladı sanırım Türkiyede de.
  • arkadaşlar dayanamadım ve hemalhemsat.com dan 608 ytl ye 6 taksitle satın aldım. 4-5 gün sonra gelecekmiş. yurtdışından getirtme imkanım yoktu mecbur burdan aldım. inşallah iyi etmişimdir. faruk kardeş senden pahalı almış olacam ama senden önce aldım. kıskanma.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan sonunda biri daha aldı forumdan...artık bir team de biz kurarız renk ne aldın? mavi gri siyah...bu arada televizyon reklamlarıda var artık Lumixlerin güzel yapmıslar. Basrolde TZ3 umuz var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maydemir52

arkadaşlar dayanamadım ve hemalhemsat.com dan 608 ytl ye 6 taksitle satın aldım. 4-5 gün sonra gelecekmiş. yurtdışından getirtme imkanım yoktu mecbur burdan aldım. inşallah iyi etmişimdir. faruk kardeş senden pahalı almış olacam ama senden önce aldım. kıskanma.

İlk birinci ben alacaktım

Hayırlı uğurlu olsun. Böyle bir ortamda bir şey almaya karar verebildiğin için seni kutluyorum. Ben hala mp3 player mı alsam yoksa telefon mu alsam diye düşünüyorum

Ben gri olanını alıcam çünkü en ucuzu o

• siyah renk aldım. en güzeli siyah gerçekten. sonra mavi sonra gri. (faruk sinir olma)

karar vermekte bende aslında senin gibiyim faruk ama 2 aydır burama kadar geldi. sony n2 ile başladık ordan oraya derken iflağım gevredi. tam almaya karar veriyosun biri zırt diye çıkıyo yok onun şu özelliği iyi değil.

sonra baktım olmayacak bu sefer karar verdiğim makinayı alacam dedim. bana bunu aldıranda concepto nun detaylı açıklaması oldu. gerçi kendi amatörce bi açıklama dedi ama bende amatörüm zaten profların dilinden anlamam.

sana tavsiyem bunda karar verdiysen başka bi topiğe girip beynini sulandırma. hele hele canon a hiç girme. en çok kafa karıştıranlar orda.

• Bu makine tamamdır. Artık fiyatı da düşerse tam süper olur Çünkü hemen alamam, ağustos gibi alabilirim makineyi. Malum para meselesi

Şu anda dijital kamera siparişi aldım annemden. Onu araştırmaya başladım. Yani kafa karışıklığına devam
  • peki buna hangi kart alınmalı. yazma hızı yüksek olması lazım sanırım.

şu ürün dikkatimi çekti 15 mb yazma hızı var. diğerleri genelde 6-9 mb arası.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd70929

bide şu var ama orjinalmidir bilmiyorum. fiyatı çok uygun geldi.

http://urun.gittigidiyor.com/SANDISK-4GB-ULTRA-2-SD-CARD-EN-UYGUN-FIYAT_W0QQidZZ5045851

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 6 Haziran 2007; 11:51:26 >

• maydemir52 kardeş hayırlı olsun darısı bize güle güle kullan cocepto kardeşin dediği gibi bakarsınız bizimde tz3 kullanıcıları kulübümüz olur
  • selam arkadaşlar, yakın zamanda bir arkadaşım vasıtasıyla Amerikadan bir dijital fot mak getirticem. aklımda bikaç model var. Bütçe en fazla 350 $

1- tz3
    2- Canon A710 IS
    3- Canon A570 IS
    4- Lumix DMC-LZ7K

ilk cameram olucak. foto video kalitesi iyi, manuel ayarlara imkan veren bi makina olsun istiyorum. yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Birde Amerika fiyatlarını öğrenebileceğim site adreslerini yazarsanız çok iyi olur şimdiden teşekkürler.
  • Canon A710 IS manuel ayar konusunda daha cömerttir.
  • http://amazon.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 7 Haziran 2007; 12:39:53 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.