Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm.lumix topluluğuna yazdım ama birde buraya yazayım.bende 1 hafta önce TZ3 makina getirttirdim(japonyadan).fakat sürücü cd si japonca olduğu için kullanamıyorum.en azından ingilizce sürücüsünü bulabileceğim bir link var mı?eğer yoksa birisi benim için upload edebilir mi?saygılarımla...
  • TZ3 un 28mm genis aci ozelligi baska hangi makinelerde var?

Canon S3 almak isteyen bir arkadas genis aci ozelligi istiyor fakat sanirim s3 de bu ozellik yok. tz3 de cok amator kaliyor, lumix lense sahip genis acili baska bir model var mi?
  • @Concepto gerçekten ihtiyaç vardı böyle bir topiğe, eline sağlık güzel olmuş incelemen, fotolara devam et lütfen, özellikle 28mm nin ve 15x optik zoom la çekilen fotolara daha çok yer verirsen, benim için çok iyilik yapmış olacaksın, tr fiyatı çok kazık olmasa bende bu gruba katılırdım hemen ama biraz beklicez galibaa.
    Birde çektiğin resimler kendi lcd ekranında nasıl görünüyor, bazı foto. makinalarında sönük felan diye duydum.yok bilg. atınca iyi oluyor felan. yani nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

TZ3 un 28mm genis aci ozelligi baska hangi makinelerde var?

Canon S3 almak isteyen bir arkadas genis aci ozelligi istiyor fakat sanirim s3 de bu ozellik yok. tz3 de cok amator kaliyor, lumix lense sahip genis acili baska bir model var mi?

leica geniş açı lense sahip panasonic lerde tz3 ten daha profesyonel bir model yok ama size tavsiyem Fujifilm 6500fd bu makinada 28mm geniş açı veriyor iso performansıyla epeyi bilinen bir makine
  • quote:

Orjinalden alıntı: BTTF

@Concepto gerçekten ihtiyaç vardı böyle bir topiğe, eline sağlık güzel olmuş incelemen, fotolara devam et lütfen, özellikle 28mm nin ve 15x optik zoom la çekilen fotolara daha çok yer verirsen, benim için çok iyilik yapmış olacaksın, tr fiyatı çok kazık olmasa bende bu gruba katılırdım hemen ama biraz beklicez galibaa.
    Birde çektiğin resimler kendi lcd ekranında nasıl görünüyor, bazı foto. makinalarında sönük felan diye duydum.yok bilg. atınca iyi oluyor felan. yani nasıl?

BTTF LCD ekranı ben begendim 3 mod var normal yuksek kontrast gunesli havalar icin birde yukarda tutup çekebiliyorsun konser vb kalabalık ortamlar için. 230.000 pixel sanırım ekran. Resimler falan tatmin edici görünüyor. Hersey bir yana ben alırken araştırmalarım sonucunda eğer çok manuel ayaralar istenmiyorsa super zoom veren bu boyuttaki en iyi makina bu daha iyisi yok bircok kisi soyle boyle falan sorguluyor ama herseye aynı anda sahip olmak zor bir makinada. Kodak v610 vardı. retina cift lensli dahada ufak incecik birsey ya onu alcaktım ya bunu. Birde nikonda vardı bri makina eski ama deisik bir cihaz. Superzoom kompactta tz1 tz2 tz3 en iyisi bence. SP550 guzel 18 x ama buyuk. s3 s5 buyuk. Kodak v610 da guzel sık bir cihaz mavidiş falan var extradan ama zoomu ve foto kalitesi tz3 kadar iyi değil. Makinayi kız arkadasima verdim ama daha once cektiklerimden eklemeye calısayım. Birde bu makinada dikkatimi ceken bir nokta auto olmasına ragmen auto scene modlarla bircok tarz cekim yapılabiliyor. biraz karısık çözmesi scene modlardaki ayarları iyi kullanabilmek icin.

Ek:Zoomlu olarak sormussun; yukardaki gagası acık ekmek yutan kus 15 X ve gunes batarken jupiter gibi olan 40 veya 50 zoomla cekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 8 Temmuz 2007; 18:19:48 >

• BTTF için :)
    15X optik zoom

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • 30X Zoom

• 60X Zoom Bu sokak kedisi ölmüs bugun yazık cok seker bir havyandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 8 Temmuz 2007; 18:21:25 >
  • 60X Zoom

• 60X Zoom

• merhaba, TZ3, canon ixus 950, ixus 850 modelleri arasında kararsızım,
    dpreview de genelde iyi yorumlar olmasına karşı birkaç yorumda tz3 de gece çekimlerinin yetersiz olduğunu, renk kalitesinin kötü olduğunu okudum
    GECE ÇEKİMLERİ için görüşünüz nedir, yardımcı olabilirseniz sevinirim
    video çekiminde zoom olmaması dezavantaj mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allising -- 8 Temmuz 2007; 22:08:16 >
  • Zoom olmamasi eksik bir ozellik tabii ama sebepleri var sanirim tz1 de vardi. zoomlu video cekiyor sadece video icinde zoom degismiyor. Gece cekimleri ile ilgili yukarda yazmistim auto iso ile ilgili bir sorun var sanirim bende forumlardan okumustum o sekilde manuel ayarlayınca guzel cekiyor. gece cekimi derken neyi kastediyorsunuz gece dıs mekanda manzara cekimlerimi bina yol kopru vs yoksa insan portrelerimi yoksa ic mekanda lamba altında cekimlermi. 3 undede oyle cok kotu bir durum gormedim ama diger makinalari kullanmadıgım icin karsılastırma yapamıyorum. ıxus larda serinin ust modelleri sanirim iyidirler muhakkak ama zoom olayı cok ayrı birsey. En azından ben oyle dusunuyorum. Ixuslar daha ince tasarımlı cihazlar sanırım.
  • Birde o kadar cok bu ikilemlerde kalan varki yani sunu demek lazım artık superzoom iy kalite foto ve özellikler ve taşınabilir kompakt ise TZ3 kesin. TZ1 ve bi derece V610 alternatif. Superzoom ve daha kalite diyelim is eksik kiminde kiminde baska sey 3.0 lcd gibi o zamanda Lumix fz50 fuji sd6500 sd9000 serisi Olympus sp550 vs vs.
    Normal kompakt icin cok secenek var ama superzoom icin konusucak baska sey kalmadı sanirsam. TZ3 bu sınıfta su an itibari ile en iyi makina. Best super zoom TIPA 2006 2007 zaten TZ serisi.
  • bende yakında tz3 sahibi oluyorum alamnaydan geliyor makinem 580 ytl ye almış oluyorum. tek sorun şu ki makinenin özelliklerini okuduğumda korktum bunalrı nasıl kullanacağım diye, endişe ettim kendime çok gerkesiz bir makinemi oldım. kullanması ve ya öğrenmesi kolaymı.
  • Çok kolay sadece manuel ayar yerine gecen scene modlardaki özellikleri icin biraz deneyim gerekiyor. Kullanıcı dostu bir makina bence. Güle güle kullan. TZ4-5 cıksın bakalım onlar nasil olcak. Fazladan 1-2 manuel ayar ve 20x optik biraz daha kucuk kasa diye umuyorum
  • teşkkür ederim makineyi almamdaki en buyuk etken sensin yazdıkalrını okudum atakule fotosuna hayran kaldım bende ankarada yaşıyorum. umarım alışırım sony h9 alacaktım buyuk diye vazgeçtim ikinci bir çanta taşımak istemiyorum 2gb kart yeter sanırım sende 8gb var ama benim için gerksiz olur sanıırm sürekli bilg dolaşan biriyim. fiyat olarak iyi aldığımı düşünüyorum mağaza fiyatları 1200 ytl gibi netteki fiyatlar daha iyi ama 580 fena fiyat değil bende sihay aldım sana uydum analayacağın sen yazmasaydın bunalrı alamazdım firma sana hediye göndermeli....
  • Rica ederim bende cok iyi anlayan biri değilim, aslında fotorafcılıga yabancı değilim cok yakın 2 arkadasım turkiyede bu konuda isim yapmıs profesyonel insanlar onlar sayesinde aslında bircok makina inceleme fırsatım oldu ama benim burdaki amacım amator birisi olarak pek anlamayan birinin makinayı aldıktan sonra yasadıgı ve gozlemledigi sekilde tecrube yorumunu yapabilmek. Acıkcası ben bu makinayi USA den cok ucuza almıs biri olarak memnun olarak kullandım, Burdaki fiyatı hala cok yuksek o sebeple o sekilde alıp tercih etmezdim acıkcası ama alınan fiyata gore verimi üst duzeyde. Atakule fotografı ölesine çektigim bir foto ilk aldıgım gunlerde begenmene sevindim. acıkcası 10-15 poz aldım farklı ayarlarda hangisi makbul gece fotolarında onu bile bilmiyorum. Daha aydınlık veya daha karanlık ama ısıkların parlak oldugu fotolar var. Benim gozume bu hos geldi :) birileri dogrusunu yazsa ögrensek aslında. Tekrar güle güle kullan makinanı. Yeni baslıkta acabilirsin ama ornek fotolarını burdanda sergilersen yararlı olur potansiyel alıcılar falan icin bu segmentte makina düsünen gruba yönelik. 580 iyi fiyat bencede. Siyahta cok sık. Eski tz1 de gold vardı o cok guzeldi. Bu seride cıkmadı bende en cok siyahı begendim. Parmak izide kalmıyor siyah yuzeyde.

• Pardon sunuda ekliyim 2Gb bencede cok yeterli ben 8 i sadece cidden cok ucuz diye aldım. 65 USD idi. yoksa cidden gereksiz. uzun video cekmiyceksen hic geregi yok yani. Ben 10 dk video cektim en fazla bu arada ornek video koymadım ama cidden cok kaliteli videosu. gece halı saha macından bir dk cektim baya net fotodan daha guzel ısık falan. 8Gb la en ii modda 1 saati gecen cekebiliyordu.
  • resimleri burada yayınlayacağım, sabırsızlıkal bekliyorum makineyi... amtör kullanıcı yorumalrı daha iyidir bence olduğu gibi gördüğünü hissetiğini yazar bizde prof. değiliz o yüzden beni etkiledi forumda buyursek sanırım mutlaka daha iyi bilgiler ednebiliriz makine almanyad yılın makinesi seçilmiş bana getirecek kişiler söyledi yok satıyormuş daha uzuca buldum ama güvensiz yerlermiş... paylaşımların artması dileği ile...
  •  PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.