Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (566. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar m10 mark 2nin yanina gece cekimi icin live composite ozellikle,bi tripod almak gerekir mi?14-42 ez lensle kullaniyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbn57

arkdaşlar merhaba,
    şu an sony a6000 kullanıyorum, farklı cihazlar da denemeye meraklı biriyim,
    omd em 10 mark 2 kullanıp elimdeki garantili gümüş renk sony a6000 ile değiştirmeyi düşünen olursa mesajlaşmak isterim.
    alım satım yapmak gibi ticaret gibi bir durumum yok, sadece farklı cihazları da denemeyi seviyorum.
    Olympus gövdesini Sony ile değil tokuş yapmak isteyen pek çıkmaz hocam. Olympus kullanan genelde vazgeçmez.
    Ancak uygun fiyatlı ikinci el bulabilirsiniz.
  • Dün kardeşime Sirkeci Hayyam'dan OM-D EM10 Mark II aldık.
    Makinenin fotograf kalitesi ve gövdenin hissiyatını çok beğendim. Alışverişler full internete döndüğü için gövdeyi Hayyam'a gitmeden göremedik. Görünce de direkt aldık çıktık. Cihazları rahat inceleyebileceğimiz bir showroom yapmalılar bence. Fujı'nin bildiğim kadarıyla böyle yeri var ama Oly için duymadım. Mağazalar en fazla gövdeyi eline verip inceletiyor ama açıp menülerine bakamıyorsun. Menülerine baktıranda da lens olmuyor vs. iyice incelemek zor.
    Ayrıca Oly'nin kılavuzu ve menüleri Türkçe'den çok Google translate çevirilerine benziyor. Makineyi çözene kadar aylar geçebilir.
  • Quattro kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, iyi gunlerde kullanın. İnceleyebilme fırsatı büyük tekno marketlerde olabiliyor hocam. Dusunsenizde Oly bir çok ilde magaza açsa, makinelerinin ve lenslerinin hepsini inceletse incelettigi ürünler ellerinde kalacak, mağaza kiralari falan... Zaten ulkemizde çok kiymeti bilinen ve çok fazla para kazanan bir marka değil.

Mesela Sony'nin kendi magazalari var ama Sony deyince de envai çeşit ürün satiyor mağazalarında ve kârini makinelerden olmasa bile diger ürünlerinden zaten kazanıyor.

Panasonic, makine alaninda ulkemizden çekildi dua edelim destekleyelim de Oly çekilmesin ve canikon'a mecbur kalmayalim.

Alisacaksiniz hocam merak etmeyin, kullandikca kendine bağlıyor Oly makineleri. Ergonomik oluşu, govde İs destegi ve daha bir cok özelliği ile beklenilenden fazlasini veriyor makine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRust T kullanıcısına yanıt
    www.m43turkiye.com
    Elde cekimde rekor. 4 saniye! hemde iso200 - m43 Türkiye
    http://www.m43turkiye.com/viewtopic.php?f=53&t=3182&sid=81d206ee2505cf5090b902dac75528cb

Verdigim linkte "UZUN POZLAMA İLE ELDE 4 SANİYE'' de gece fotoğrafı cekmis arkadas inceleyin. Hangi makine elde bu uzun pozlamaya izin verebilir, bilemiyorum.

Gördüğünüz uzere Olympus makineniz ile gece uzun pozlama yapabiliyorsunuz ama bu biraz sizin becerinize de kalmış. Makine uzun pozlamaya izin veriyor olsa da 1 adet tripod almaniz pozlamanin daha uzun ve daha kaliteli yapilmasina imkan verir hem "4k Time Lapse" ozelligini de kullanirken tripoda ihtiyaç duyacaksiniz.

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Büyük tekno marketlerde yok artık hocam. Sadece Mediamarkt satıyordu orada da göremedim en son.
    Vatan ve Teknosa’da zaten yok.
    Bence en azından Sirkeci’ye bir tane açmalılar.
    Fuji ve Sony güzel iş yapmış Olympus’ta yapmalı bence.
    İyi dilekleriniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRust

Arkadaslar m10 mark 2nin yanina gece cekimi icin live composite ozellikle,bi tripod almak gerekir mi?14-42 ez lensle kullaniyorum.

Tripod olmazsa olmaz ama büyük boy olması şart değil.

Burada kullandığım tripodu,
    https://ilkelifoto.wordpress.com/2017/05/28/manfrotto-pixi-evo-minik-dev/

Burada da mini tripod ile live comp denememi paylaşmıştım.
    https://ilkelifoto.wordpress.com/2017/06/04/marmariste-yildiz-pozlama/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 15 Nisan 2018; 15:50:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Olympus OM-D E-M10 Mark II ve Panasonic 100-300mm
    100mm ƒ/5/ 1/400 ISO 200

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    Sunset EM10M2 100-300MM by 79elendil79, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 79elendil79 -- 20 Nisan 2018; 16:47:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Büyük tekno marketlerde yok artık hocam. Sadece Mediamarkt satıyordu orada da göremedim en son.
    Vatan ve Teknosa’da zaten yok.
    Bence en azından Sirkeci’ye bir tane açmalılar.
    Fuji ve Sony güzel iş yapmış Olympus’ta yapmalı bence.
    İyi dilekleriniz için teşekkürler.
    Çok haklısınız, bu güzel eleştirileriniz için teşekkür ederim. Muhakkak bu yönde birşey yapılmalı bence de çok geç olmadan. Bir arkadaşım da sağolsun Eskişehir Fotozeynep'te deneyip almıştı ama böyle mağazalara "Acaba denetirler mi, ne kadar inceleyebilirim" gibi düşüncelerle gitmektense popülasyonun yoğun olduğu 3-4 ilde showroom'lar olması gerek.

Belki üniversitede bu konu ile alakalı bölümlerde öğrenci olan arkadaşlara çok uygun ödemelerle buralarda part time iş sağlanılabilir. Hem gençler de eminim alıp deneyimleyemediği bir çok lens/gövde vs. ile birkaç saat orada olmaktan çok memun olur ve hem de ders gibi de olur onlara da.

• Arkadaslar olympus m10 mark2 ıcın en ıyı kalıteyı almak ıcın Superfıne ayarı dısında bı ayar var mı?Vıdeo ayarlarını da merak ettım.Bıde makınenın kendı ıcınde doygunluk +1 falan yapılırsa,jpeg formatta vs kalıtede dusme olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRust

Arkadaslar olympus m10 mark2 ıcın en ıyı kalıteyı almak ıcın Superfıne ayarı dısında bı ayar var mı?Vıdeo ayarlarını da merak ettım.Bıde makınenın kendı ıcınde doygunluk +1 falan yapılırsa,jpeg formatta vs kalıtede dusme olur mu?
    O doygunluk vs. zaten jpeg işleme motoruna sizin keyfinize göre ince ayar çekmeniz demek oluyor. RAW çekerseniz o doynugluk +1, -3, +5 vs.'sini PC'de vs işte yazılımla yaparsınız. JPEG'de kalitenin düşmemesi imkansız ama ilginçtir standar olmuş zavallı bir görüntü dosya formatı. Bi geçenlerde Microsoft muydu Apple miydi HEIF falan diye bir format konuşulduydu ama daha pek bir ses yok ondan da.

Siz sıfır resmi garantili mi almıştınız ? Eğer öyle ise Olympus facebook ve resmi sitesini takip edin. Yakınlarda online ders falan açılıt-katılın. Orada bu ayarları da gösteriyorlar. Bir çok şey gösteriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2018; 23:56:24 >

• Beyaz Panasonic GF6 ve Gümüş Olympus 17mm f2.8 alarak m4/3 e adım atmış oldum. Deneyimlerimi paylaşırım kullandıkça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Beyaz Panasonic GF6 ve Gümüş Olympus 17mm f2.8 alarak m4/3 e adım atmış oldum. Deneyimlerimi paylaşırım kullandıkça.
    Hayırlı olsun... Güle güle kullanın...
  • tugtim kullanıcısına yanıt
    Nasıl gidiyor hocam m43 sistem, alistiniz mi :)

Hayırlı olsun

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Alıştım hocam gayet memnunum. GF6 gerçekten iş gören bir makine. Lens de tam istediğim açıymış konuştuğumuz gibi iç çekimlerde sorun yaratırmış daha dar açı özellikle sigma 60mm. Çok güzel bir set oldu başlangıç için. Engin bey ile birkaç konu da konuştuk. Makro lens de alıcam inş ileride. Olympus 30mm tavsiye etti. Belki şöyle bir adım atarım. 17mm i satıp 30mm makro + 14-42 zoom alırım.
    17mm ev ortami için guzel bir lenstir hocam, 60mm alsaydiniz pisman olurdunuz. İsabetli bir tercih oldu.

Ama makro için cok acele etmeyin derim. 17mm'nin keyfine bakın ve cok fotograf çekin. 14-42 zaten hesapli bir kit lens 300'e hatta 250'ye bile bulunabiliyor.

Tek lens oly 12-50 de alabilirsiniz hocam

İyi günlerde kullanın. Başlangıç için güzel set olmuş. Devam edin bir süre.

Ayrıca 17mm 1.8 olsa asla satmayın. İleride1.8 ile değiştirirsiniz belki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.