Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (587. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında biraz araştırdığımda renk sapması konusunda en sapık gövdeler Nikon'lar diye görmüştüm
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2016/12/01/om-d-e-m5-mark-ii-e-m10-mark-ii-renk-sapmasi-konusunda-ne-durumda/

Böyle de birkaç kaynak vardı...
  • 2. El rx100 mak 4 bakıyorum fiyatlar 2500/3300 civarında bu fiyata alabileceğim sabit lensli başka ne kameralar var acaba? Genel olarak resim çekeceğim video 2. Planda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heîsenberg -- 19 Ağustos 2019; 17:11:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    OlympusTurkiyeMüşteriHizmetleriKaliteServis-2019-08-19_172711 by CiddiBiri Ucuncuhesap, on Flickr

Olympus OM-D E-M10 Mark II bütçeniz dahilinde çok iyi bir seçim olabilir bana göre.
    www.n11.com
    Fotoğraf Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    https://www.n11.com/fotograf-ve-kamera/fotograf-makinesi/aynasiz-fotograf-makinesi

@Heîsenberg

• Arkadaşlar merhaba 2. El rx100 mark 4 alacaktım 2700liraya, şuan 2. El Olympus ve Panasonic sistemler de gözüme güzel gözükmeye başladı. Kullanım amacı kamp ve doğa da güzel manzara fotoğrafı çekmek. 6s kullanıyorum hem düşük ışıkta kötü performans hem de 29mm açı bana artık yetersiz geliyor rx100m4 harici Panasonic ve olympos ne önerirsiniz? 2700 bütçe max

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    pen serisi al. ben epl8 kullanıyorum, ekranı terse dönen bir cihaz. ona 9 18 geniş açı takarsanız 18 36 FF karşılığı geniş açınız olur. birde yanına 45 1.8 alırsınız portre için 2 lens 1 cihaz küçük çantada her yerde yanınızda olur.
  • Merhaba arkadaşlar bugün zoom ithalata uğradım öyle biraz, Makinalara baktım bu arada sattım elimdeki A6000'i :) Em5M2 modeli güzel ama tuşları küçük geldi baya ve A6000'den daha iyi ergonomi aradığım için gözüm direkt olarak M1'e kaydı şuan, Asıl sorun lenslerde 12-40 ve 12-100 arasında kaldım desem yeridir, Aradaki fiyat farkına iyi bir tane daha lens alınabiliyor ama 24-200mm aralığı ve lensin kalitesi muazzam onun için kafamı karıştırıyor
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır M43e geçmeyi düşündüğünüzü hatırlıyorum, sonunda bir adım gelmiş :)
  • Aynen hocam makinayı satıyordum vazgeçmiştim sonra tekrar karar verip sattım bu sefer, Şuan ekipman yok elimde, Sanırım ilk tercihim Em1 + 12-40 ve bir süre sonra 75-300 gibi bir model almak olacak duruma göre sonra bir prime lensde eklerim belki
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    hoş geldin aramıza. bende epl8 olduğu için büyük lenslere hiç bakmıyorum kit ile o kadar küçük ki rahat rahat yanımda gezdiriyorum. sadece kenarda durması için 40 150 alıcam yanına. asıl gözüm 12 f2 de ama pahallı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 5 Eylül 2019; 8:35:17 >
  • Bu arada Panasonic 25mm 1.7 kullanan ya da kullanmış olan var mı? Amazondan alınca Türkiye deki 2. Ellerin fiyatına eşit oluyor. 20/1.7 düşünüyordum ama AF sıkıntılıymış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

Bu arada Panasonic 25mm 1.7 kullanan ya da kullanmış olan var mı? Amazondan alınca Türkiye deki 2. Ellerin fiyatına eşit oluyor. 20/1.7 düşünüyordum ama AF sıkıntılıymış.
    İkisi de iyi lens. 25mm'nin odaklaması daha sessiz ve hızlı, bokehi daha iyi. 20mm daha ufak ve daha keskin.
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 0 olduğu için 25mm'i alacağım sanırım. Vergilerle bile daha ucuza gelmesi Türkiye'deki ikinci el lens pazarını açıklıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 5 Eylül 2019; 10:53:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

Teşekkür ederim. 0 olduğu için 25mm'i alacağım sanırım. Vergilerle bile daha ucuza gelmesi Türkiye'deki ikinci el lens pazarını açıklıyor..
    Türkiye'de fiyatlar bir garip oldu. Bazı ikinci el fiyatlar Avrupa-Amerika'daki sıfır fiyatlar kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

hoş geldin aramıza. bende epl8 olduğu için büyük lenslere hiç bakmıyorum kit ile o kadar küçük ki rahat rahat yanımda gezdiriyorum. sadece kenarda durması için 40 150 alıcam yanına. asıl gözüm 12 f2 de ama pahallı.
    Daha almadım ama başka bir seçenek düşünmüyorum şuan :) Küçük prime lensler güzel ama daha çok sokak fotoğrafçıları için uygunlar diye düşünüyorum ben insan ve sokak manzarası çekmem hiç, Değişken açılı lens daha ideal benim için

• Bence sokakta insan vs. fotosu çekmek çok hobist bir durum. Nerede ne işe yarar bilmiyorum. Böyle meşhur fotrafçısınız da hani bir yerlere editoryal olarak falan gönderebiliyorsanız yada sizi bilip sizin fotoğraflarınızı bekleyen medya organları var ise bilemem de bunun harici sokak fotoğrafçılığı neye yarar ? Kişisel belgesel nitelikli foto deseeem o kadar çok "Fotoğrafçım çekiliyor, hiç de istemiyorum ama şimdi gidip de şu insana deseeem kim bilir nedir, durduk yere tartışma mı çıkar" gibisinden bakışlara da çok rastladım ve acayip rahatsız ediciydi evde oturduğum yerde o karedeki o bakışları görmek. Hayatımda 3 kere fotoğrafının çekildiğini görünce gülümseyerek bir nevi onaylayan kişi vakasına rastladım, buna karşın çok sokak fotoğrafçılığı girişimim olmasa da zaman zaman dikkatimden kaçaraktan kareye girmiş olan böyle rahatsız olduğunu belli eden bakışlara çok rastladım ve o fotoları da sildim. Bu alanda hiç zaman kaybetmemek en iyisi diye düşünüyorum belki 4-5 yıldan beridir.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Bu güne kadar sadece 3 kişinin fotoğrafını çektim ikisinin haberi yoktu zaten biri uyuyordu birininde sırtı dönük balık tutuyordu yoksa çekmezdim yine

Bende bahsettiğin gibi malum bakışlara maruz kalmamak ve çekeceğim o tarz fotoğrafların bir işime yaramayacak olmasından dolayı haz etmiyorum, Yani seneler sonra bir doğa fotoğrafına bakıp sıkılmam ama insan fotoğrafına bakıp ne alaka niye çekmişim derim sanırım bunu
    Bahsettiğim fotoğraflardan biri izin alarak çekmiştim zaten Sony ile çekmiştim kızmayın
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    love by Tayfn, on Flickr

• olympus ölü piksele garanti veriyor mu. bugün fotolarda kırmızı bir nokta farkettim. pixelmaping yapınca gitti ama merak ettim.

edit : pixel mapping yapınca düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 4 Ocak 2020; 21:56:56 >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Garanti süresi içinde ise verir ama garanti dışı cihaz ise bilmiyorum.
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Acaba 25mm'i olanı kullandınız mı (ya da kullanan başka birisi var mı)? "Odak kayması" denilen bir durum yüzünden 2.8-5.6 diyafram arasındaki fotoğraflar 1.7den bile daha az keskin olabiliyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.