Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (586. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MetalWave

pen e-pl8 ile aranızdayım. cihazın şekli çok hoşuma gitti. daha kullanamadım inş memnun kalırım. a5100 den daha mantıklı geldi bana. temiz bir cihaz buldum
    Hayırlısı olsun evet bunlarda 3 eksenli IS var ama ben M10'la ve PL6 ile (PL6'da 2 eksenli IS vardı) dirsek belde, kayış boyunda ve makina ileri bakarken 3 gen yaparak elde 1/8, 1/10 saniyede net çekimler yapabilmiştim gece.
  • is bence çok iyi 1/5 lere inebildim. bekledimden daha başarılı çıktı cihaz. kendime uygun bir cihaz seçtiğimi farkettim. retro görünümünü eşim insanlar çok beğendi. vesile olduğunuz için teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

is bence çok iyi 1/5 lere inebildim. bekledimden daha başarılı çıktı cihaz. kendime uygun bir cihaz seçtiğimi farkettim. retro görünümünü eşim insanlar çok beğendi. vesile olduğunuz için teşekkür ederim
    Çok iyi 1/5... Bu aletin timlapse modunda yüz tanımayı da aktive edip de karşısına geçip böyle 10-2* poz makina sizi ailecek yada arkadaş grubu olarak fotoluyor. O olayını acayip sevmiştim. Bu yöntemle çektiğim selfie de demiyim de işte self portrait mi derler, o tür fotolarım benim için çok değerli. Hiç kimseye ihtiyacım yok "PEN'im ile beni yalnız bırakın" tadında fotoğraflar

Sizi memnun eden bir ürüne ulaştınız ise en güzeli de bu zaten. Kayifli fotoğraflar dilerim...

• MetalWave kullanıcısına yanıt
    Sizde sony kullanıyordunuz değilmi hocam, Hayırlı olsun
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    a6000 d5500 a7 den sonra pen epl8 e geçtim.
    geniş açı düşük diyaframlı pahallı olmayan af prime lens ne var acaba. 17 den daha geniş?

• quote:

a6000 d5500 a7 den sonra pen epl8 e geçtim.
    geniş açı düşük diyaframlı pahallı olmayan af prime lens ne var acaba. 17 den daha geniş?
    Panasonic 14mm f2.5 düşünebilirsiniz. Oldukça hafif(55 gr.) ve kompak. Oldukça da keskin. Uygın fiyatlı dediğiniz için bunu söyledim. Bunun 2 katından pahalı olarak ta tabiki daha iyileri mevcut: Panasonic Leica 15mmf1.7 ve Olympus 12mmf2.0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yakında 12-40 alarak ilk adımı atmış olacağım bu sisteme, Makina olarak ilk tercihim Em 1 lakin Em5 M2'de aklımı çelmiyor değil hala HR modu dışında vereceği bir kazanç olurmu bana fiyatı yüksek ergonomi daha kötü ama yeni olduğu için daha sorunsuzdur diye düşünüyor insan.
  • m43 sistem cine kamera icat olmuş !..
    http://www.z-cam.com/e2/

Dynamic Range : 13~15 Stops (Z-Log2) / 16 Stops (with WDR activated)
    Sensor Type : 4/3" WDR CMOS Sensor
    Sensor Size : 19.0 x 13.0 mm (Sensör enine fazla gitmiş :) sanırım cine oran için.
    Effective Pixels : 10.28M (Ooo pixel fukarası zavallı :)

4K - 160 fps çekiyormuş ama !.. Tabi 10 megapixel olunca çeker.

• Samyang 12mm. F2.0

m43photo.blogspot.com
    Samyang 12mm f/2 review: Compact, inexpensive and well performing
    http://m43photo.blogspot.com/2015/01/samyang-12mm-f2-review-compact.html

• Merhaba arkadaslar, ikinci el 3000-3500arası makine arıyorum. Malum sitede arastımalar yaptın m10 ii 14-42 ez lens ve 45 mm 1.8 lens ile bu fiyatlar arasına bırakıyor diger taraftan fujifilm xt20 18-55 var. Bunun ikinci el fiyatı da aynı. Fotograf onceligim var. Video tek tük kullanırım. Manzara yuzde 50, portre yuzde 30, iç mekanda yuzde 20 cekim yaparım. Amatorüm tavsiyeniz hangisi olur. Baska modellere de açıgım aynasız olma şartı ile, simdiden tesekkurler

• 14 42 ez nin hakkını yiyorlar. tabi hak veriyorum yerine okadar seçenek var ki beğenmiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarkkoc

Merhaba arkadaslar, ikinci el 3000-3500arası makine arıyorum. Malum sitede arastımalar yaptın m10 ii 14-42 ez lens ve 45 mm 1.8 lens ile bu fiyatlar arasına bırakıyor diger taraftan fujifilm xt20 18-55 var. Bunun ikinci el fiyatı da aynı. Fotograf onceligim var. Video tek tük kullanırım. Manzara yuzde 50, portre yuzde 30, iç mekanda yuzde 20 cekim yaparım. Amatorüm tavsiyeniz hangisi olur. Baska modellere de açıgım aynasız olma şartı ile, simdiden tesekkurler
    ben 2 çarpan sensörlü m10ii yi 1,5 çarpanlı makineler kadar sensör başarısı olduğunu düşünüyorum. O nedenle hep dediğim şey ya 2 çarpan yada para varsa FF almak.
    Gövdede titreşim önleyici, kusursuz netleme, sessiz shutter, dokunmatik ekrandan hızlıca af noktası yeri değiştirme, odak istifleme yaparak fotoğraf çekmesi, grip ile mükemmel bir tutuş, olympus lenslerin ufak ve hızlı oluşu, fiyatına göre kesinlikle güzel bir model em10ii.

• kağıt üzerindende baktığımızda benzer olması gerekiyor. 1.5 çarpandan 2 çarpana geçerken megapixelde çarpana uğramış. bu demektir ki pixel boyutları yakın. tek fark alan derinliği olur.
  • Şuraya yeni ekrem gömüntüleri attım, kaynaklı hem de... Daha detaylı da kendiniz incelemek isterseniz hani...
    https://forum.donanimhaber.com/cozunurluk-karsilastirmasi-d5600-6d-mark-ii-falan-kaynak-li--139615000

m43 sensör'ün pixel yoğunluğu aynı olan Nikon D7500'ü bile nasıl üzdüğünü, veya işte son model APS-C + 26mp. sensörlü aleti nasıl üzdüğünü görebiliyorsunuz. Eğer kişinin takıntısı BOKEH ise varılacak yer FF ama onun da ötesi var orta format !.. Neden FF'de kesiliyor mesela bir bokeh hastası da oradan sonra "crop sensör", "çarpanlı sensör" diye hani "Bak ben tepeye çıktım oradan aşağı tepenize..." gibi :) O ise işte aşağıdan yıkarı kazıklı Voyvoda gibi m43'ler naapıyor ?

• Elde 3 AXIS denemesi.
    14 42 ez F3,5 1/5 iso 1600 de akşam çekimi denemesi. bence gayet başarılı, bulanık çekmiyim diye bir çabada göstermedim yürürken durdum çektim devam ettim.
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    3 AXIS TEST by serdar günaydın, on Flickr

• quote:

Elde 3 AXIS denemesi.
    14 42 ez F3,5 1/5 iso 1600 de akşam çekimi denemesi. bence gayet başarılı, bulanık çekmiyim diye bir çabada göstermedim yürürken durdum çektim devam ettim.
    3 AXIS TEST by serdar günaydın, on Flickr
    Çok iyi 1/5 ile elde. Buna bir de beyazlar patlamasın yada daha çok detay görünsün parlak bölgelerde diye pozlama telafisini -0.3 veya -0.7 ile çekmeyi deneyin bakın ne oluyor.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi cep telefonu ile çeker gibi durdum çektim, cep telefonundan makineye geçen birinin çekeceği şekilde. ayrıca ben titrek elliyimdir.
    diğer fotoğraflarıma bakıyorum, eşimin doğum günüydü. beni üzecek, "ulan keşke a7 im olsaydı" dedirtecek hiçbir fotoğraf yok. aksine a7de jpg ler çok kötüydü raw çekiyordum mecbur. nikondada bundada jpgler güzel, ben raw çekmek istemiyorum. ben makinadan çıkan resimleri direk kullanmak istiyorum.

keşke olympus ile tanışsaydım demek istemiyorum, daha önce tanışsaydım muhtemelen başka sistem deneyip geri dönecektim.
  • Tavsiyeniz icin tesekkur ederim, m10 ii alıcam 14-42ez. Peki yanına lens olarak neyi tavsiye edersiniz. Sokak fotografcisi degilim. 14-42 ile manzarayı cıkartırım diye düşünüyorum. Yanına 45mm 1.8 i tavsiye eder misiniz portre cekimi icin. Ekstra olarak evde söz kesimi olacak 14-42 beni idare eder mi sizce ev ortamı. Bir kere alayım temiz olsun diyorum

• serdarkkoc S kullanıcısına yanıt
    geniş açıda o lens güzel. yeterki evdeki ışık güçlü olsun. ben prizlere arkamda olacak şekilde güçlü watt da beyaz bir led ampul takmıştım. gayet iyi sonuçlar çıkmıştı eski makinamda

• quote:

dediğim gibi cep telefonu ile çeker gibi durdum çektim, cep telefonundan makineye geçen birinin çekeceği şekilde. ayrıca ben titrek elliyimdir.
    diğer fotoğraflarıma bakıyorum, eşimin doğum günüydü. beni üzecek, "ulan keşke a7 im olsaydı" dedirtecek hiçbir fotoğraf yok. aksine a7de jpg ler çok kötüydü raw çekiyordum mecbur. nikondada bundada jpgler güzel, ben raw çekmek istemiyorum. ben makinadan çıkan resimleri direk kullanmak istiyorum.

keşke olympus ile tanışsaydım demek istemiyorum, daha önce tanışsaydım muhtemelen başka sistem deneyip geri dönecektim.
    Olympus hiç denemedim ama D7200 deneyimledim arkadaşımda vardı jpeg dosyalarında bariz bir üstünlük vardı sony'e karşı yani D7200 ile çekilmiş bir fotoğrafın renkleri ile oynamaya gerek duymuyordum ama A6000'de durum tam tersi gibi.

• 
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.