Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (584. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panasonic Türkiye'den çekildi sanırım. LUMIX ürünlerini nasıl satın alabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis Hanim

Panasonic Türkiye'den çekildi sanırım. LUMIX ürünlerini nasıl satın alabilirim?
    Selam... Resmi sitesinde gördüm ben 2 hafta önce

İşte şöyle :

Özel nedenleriniz yok ise Olympus'un servis ayağının çok memnun edici olduğunu defalarca tecrübe etmiş arkadaşlarımız var. Buna karşın ben 1 kişiden Panasonic servis tecrübesi hakkında bir yoruma rastlamadım !.. Bunda da sebep sanırım Türkiye'de Panasonic-TR'nin ürünleri yüksek fiyatlı sunması ve bu nedenle de kişilerin Panasonic ürünleri yurtdışından kendi imkanları ile temin etmeleri, haliyle de servis işini de resmi kanalı kullanmadan hal etmeleri (diye düşünüyorum). Kesin bir bilgim yok tabi.

. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Temmuz 2019; 0:30:0 >

• Makinem Oto modunda bir sıkıntı var sanırım. Oto moduna çevirince tuşu kendi kendine ART ve SCENE modlarına geçip geri geliyor anlık mod değişiyor. P moduna alınca sorun düzeliyor. Tuştan mı kaynaklıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlserkan

Makinem Oto modunda bir sıkıntı var sanırım. Oto moduna çevirince tuşu kendi kendine ART ve SCENE modlarına geçip geri geliyor anlık mod değişiyor. P moduna alınca sorun düzeliyor. Tuştan mı kaynaklıdır?
    Öyle bence...
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Garantisi vs yok tabiki artık ne yapabiliriz ki?

Daha öncede taşıma ipi kopmuştu ücretsiz yapmışlardı garantisi olmadığı halde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bence işte ters düşünüyorsunuz. Zirveleri görüp de olayın en iyi makinaya sahip olmakta olmadığını anlamış ve işini görecek olan makinayı almayı uygun görmüş de olabilir. Öyle m43'e ötekilerden her açıdan da üstün diye geçmiyor ki az/çok bilen. Avantajlarını bilip kendisi için bunların avantaj olacağını görüp geçiyor. Yoksa kimsenin m43 en iyisi haydi herşeyi terk edin m43'e geçin diyeceğini zannetmem. Velhasıl m1 mark 2'nin extra verdiklerini hiç kullanamayacaksam ne diye para ödeyeyim ki ona ? M5 Mark 2'nin bile bir çok özelliğini sırf bi "bu ne imiş diye 2-3 kere deneyim kullanmadım !.. Su geçirmez diye yağmur altında çekime çıkmadım mesela karda kullandım da... Neyse ki sıfır almadım o zaman çok daha içime otururdu :)

Alıntıları Göster
    Yok hocam en iyi olarak bakmadım ben olaya, Ergonomi ve tasarım olarak pek bana hitap etmiyor panasonic modelleri herkesin seveceği şekilde'de değiller tabi alan kişi için illaki önemli nedenleri vardır o ayrı bir konu, Yazdıklarınızda haklısınız bence M1 M2 modelini almak isterim mesela ama onun sadece gövdesine vereceğim paraya ilk versiyon M1 veya em5 m2 + 12-40 gibi iyi bir lens alınabiliyor, Bende sony A6000 + 18-105 kullanıyorum hala satmaktan vazgeçmiştim ama bu ara yine gıdıklanıyor elim M1 + 12-40 pro almak gibi bir niyetim var (birazda lens çeşitliliği olması nedeni ile) elimdeki sistemi satıp, Bahsettiğiniz gibi bir çok kullanılmayacak özellik mevcut ama hava şartlarına dayanıklı olması çok iyi özelliklerden biri geçen kışın dışarıda fotoğraf çektim makinayı koruyarak bayada kar yedi ama bir sorun çıkarmadı çok şükür.

• OM-D EM10 ii ve 14-42 dandirik kit lens

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

OM-D EM10 ii ve 14-42 dandirik kit lens

Süper 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Süper 👍

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.
  • Dün 30 mm f3,5 makro lens satın aldım ve ilk işim odak istifleme denemek oldu.

İlk resim

Son resim

odak istifleme ile sonuç : )

İlk deneme de bunu yaptıysam daha neler olacak bakalım.

• 20 tl üstünde ki detaylar. İlk makro denemem

• Bayıldım
  • bu paralara bu lens sete eklenmeli kesinlikle. Çok geç kalmışım çok.
  • quote:

bu paralara bu lens sete eklenmeli kesinlikle. Çok geç kalmışım çok.
    Kit lens fotoğrafınız da, makro çalışmalarınız da çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Kit lens fotoğrafınız da, makro çalışmalarınız da çok iyi.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. İyi ki önümüz tatil. Makro lensi denemek için fırsat kolluyorum şu an.
  • quote:

Dün 30 mm f3,5 makro lens satın aldım ve ilk işim odak istifleme denemek oldu.

İlk resim

Son resim

odak istifleme ile sonuç : )

İlk deneme de bunu yaptıysam daha neler olacak bakalım.
    Başarılı bir çalışma olmuş, gövde üzerinden mi yoksa harici programla mı stack ladınız, harici program ile pc de yaptı iseniz hangi programı kullandığınızı öğrenebilir miyiz, ve bu sonuç resmini koyduğunuz 2 adet fotoğrafın birleşimi sonucu mu ortaya çıktı yoksa daha fazla mı, çünkü 11 numara her iki fotoda da net değil iken niçin birleştirilmiş olanda net olsun ki, değil mi ama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 9 Ağustos 2019; 13:27:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Başarılı bir çalışma olmuş, gövde üzerinden mi yoksa harici programla mı stack ladınız, harici program ile pc de yaptı iseniz hangi programı kullandığınızı öğrenebilir miyiz, ve bu sonuç resmini koyduğunuz 2 adet fotoğrafın birleşimi sonucu mu ortaya çıktı yoksa daha fazla mı, çünkü 11 numara her iki fotoda da net değil iken niçin birleştirilmiş olanda net olsun ki, değil mi ama ?

Alıntıları Göster
    birleştirme photoshopta yapıldı. netten baktım. çok basit bir işlemmiş. Hemen uyguladım. 10 foto birleştirerek yaptım. Makine ile çekilen 10 fotonun ilk ve son fotoğrafını koydum buraya örnek olsun diye. model olarak da temiz bir lens kullanayım dedim. baktım elimde ki en temiz lens sizden aldığım lensmiş :)

• quote:

birleştirme photoshopta yapıldı. netten baktım. çok basit bir işlemmiş. Hemen uyguladım. 10 foto birleştirerek yaptım. Makine ile çekilen 10 fotonun ilk ve son fotoğrafını koydum buraya örnek olsun diye. model olarak da temiz bir lens kullanayım dedim. baktım elimde ki en temiz lens sizden aldığım lensmiş :)

Alıntıları Göster
    Açıklayıcı cevap için teşekkürler, temiz lenslere gelince, o yaşta olup da o kadar temizini ben de ömrümde görmedim, belki de bundan sonra da görmem, kıymetini bilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Açıklayıcı cevap için teşekkürler, temiz lenslere gelince, o yaşta olup da o kadar temizini ben de ömrümde görmedim, belki de bundan sonra da görmem, kıymetini bilmek lazım.

Alıntıları Göster
    Geçen hafta izmir efes şirince alaçatı gezisi yaptık ve yanıma 2 lens aldım.
    samyang 85 mm f1,4 ve pentax 28 mm f2,8. Nerdeyse fotoğrafların hepsini bu pentax ile çektim. Tahminimden daha kaliteli çıktı lens. Çok teşekkür ediyorum.
  • Çok başarılı olmuş bencede güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.