Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (583. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 581582583584585
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E-m10ii de kullanıdığım orjinal bataryam az çekim yapmaya başladı sanki.
    Yedek batarya fiyatları çok artmış.
    2.el iyi durumda uygun BLS-50 satmak isteyen varsa talibim.
    Duracell kullanan var mı ve memnun mu ?
  • Yok hocam 75mm (150mm) Beni fazla kısıtlar özellikle tanıdıklarım hariç dışarıda hiç bir şekilde insan fotoğrafı çekmiyorum yani kadraj içinde bile olmuyorlar daha çok doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorum o yüzden o lensler çok daha işime yarar, 75mm çok iyi biliyorum ama yazdığım sebeplerden dolayı başlangıç için pek ideal değil benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Yok hocam 75mm (150mm) Beni fazla kısıtlar özellikle tanıdıklarım hariç dışarıda hiç bir şekilde insan fotoğrafı çekmiyorum yani kadraj içinde bile olmuyorlar daha çok doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorum o yüzden o lensler çok daha işime yarar, 75mm çok iyi biliyorum ama yazdığım sebeplerden dolayı başlangıç için pek ideal değil benim için
    Elinde hangi lensin varsa fotoğrafa bakışın o yöne gelişiyor. doğa çekimleri dedi mi bence kesinlikle makro lens almalı. bu lens sadece makro olarak değil, netleme mesafesi çok yakın olduğu için doğa fotoğraflarında müthiş bir özgürlük ve bakış açısı getiriyor. Makro lensler ile portrelerde mükemmel oluyor. f2,8 diyaframlı oldukları için portresi inanılmaz keyifli. Tek lenste hem tanıdıklarını çekersin, hem doğa da özgür olursun. İstersen ekonomik olsun diye makroyu manuel al, kalan parayı da 75 mm ye yatır :)

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    75mm çok dar ise en iyi 2.çözüm 45mm f1,8 dir.
    Geniç açı olarakta lumix 20mm f1,7 tavsiye ederim.
    Benim bu sistemde en çok kullandığım lensler 20 vs 45 dir.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    30mm için şöyle bir örnek versek size ;) Hem de Macro, hem de OIS
    Her koşulda kullanabileceğiniz bir lens.

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..
    P1000554-Edit.jpg by Korhan Kumral, on Flickr

Kullanan biri olarak öneririm.

• 25mm f1.8 ile ben epey manzara çekmişimdir. Doğa gezileri, dağ, orman, vadi vs.

Ortakoy mosque and bridge from ferry by Ciddi iyi1i, on Flickr

Snowy day going somewhere by Ciddi iyi1i, on Flickr

Vers l'au-delà ;-) by William J, on Flickr

Une Mercuriale peut en cacher une autre ;-) by William J, on Flickr

Şehir içi gece vs. geniş manzaralar için de olsun derseniz 17mm. F1.8 ve 12mm. F2.0 süper lensler.

12mm f2 + OM-D E-M10 Mark II
    Façade indécise ;-) by William J, on Flickr

La Défense by William J, on Flickr

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Haziran 2019; 8:33:50 >
  • 1 senedir olympus m10 mark 2 kullanıyorum, fotoğraflarda alındığı günden beri işaretlediğim yerde kırmızı bir piksel varmış yeni farkettim, bu normal mi? 1 senedir çektiğim tüm fotoğraflarda varmış, siyah üzerine gelince daha fazla belli oluyor veya ortaya çıkıyor, fotoğraf makinesinin kapağı kapalıyken de o bölge kırmızı şekilde gözüküyor,

• quote:

Orijinalden alıntı: ColdStrom

1 senedir olympus m10 mark 2 kullanıyorum, fotoğraflarda alındığı günden beri işaretlediğim yerde kırmızı bir piksel varmış yeni farkettim, bu normal mi? 1 senedir çektiğim tüm fotoğraflarda varmış, siyah üzerine gelince daha fazla belli oluyor veya ortaya çıkıyor, fotoğraf makinesinin kapağı kapalıyken de o bölge kırmızı şekilde gözüküyor,

Olabilir, sorun edilecek bir şey değil. Ölü pixeldir, normalde yazılım bunu direk yok eder ama etmediyse de siz müdahale edip onu yok edebilirsiniz. Çoğu zaman olan durumdur ama güncel yazılımlar genelde bunu JPEG işlerken yok eder ve kullanıcıların çoğu göremez bile. 16 milyonda 3-5 ölü pixel birbirine bitişik olmadıkça hiç sorun değildir.

Bir de makinadaki pixel mapping ile o pixeli bir uyandırmayı deneyebilirsiniz, çoğu zaman işe yaradığını duydum arkadaşlardan.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, sorunu çözdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar,m42 lensleri omd m10 mk2 ile kullanabileceğim adaptörlerden satan varsa lütfen bana ulaşsınç
  • GX8 ile araniza katilmis bulunuyorum.
    a6000.pentax k1 - a7II - a7RII - Canon 5D IV - a7rIII ten sonra amator bir kullanici olarak gereksiz oldugunu dusundugumden m43 sisteme gecis yaptim

iki lens arasinda kaldim leica 42.5 f1.2 veya 75mm sizce hangisi daha faydali olur uzun vadede
  • crimsonica kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin,z, hayırlı olsun ve güle güle kullanın.
    Sizin çekim tarzınıza göre fark eder yararı bu lenlerin. 75mm epey dar kalır bana göre birçok durumda. 42.5'un diyafram avantajı da var, bu sayede ISO'yu da arttırmanız 75'e göre daha az durumda gerekecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crimsonica

GX8 ile araniza katilmis bulunuyorum.
    a6000.pentax k1 - a7II - a7RII - Canon 5D IV - a7rIII ten sonra amator bir kullanici olarak gereksiz oldugunu dusundugumden m43 sisteme gecis yaptim

iki lens arasinda kaldim leica 42.5 f1.2 veya 75mm sizce hangisi daha faydali olur uzun vadede
    O makineleri kullandıysanız bu sorunun cevabı kesin sizde vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

O makineleri kullandıysanız bu sorunun cevabı kesin sizde vardır.

Alıntıları Göster
    O kadar makina kullanıp (Hepsi'de en üst düzey) bu makinaya geçmekte ne bileyim
  • quote:

O kadar makina kullanıp (Hepsi'de en üst düzey) bu makinaya geçmekte ne bileyim

Alıntıları Göster
    İnandırıcı mı gelmedi

• Ne bileyim bi E-M1 M2 varken
  • quote:

Ne bileyim bi E-M1 M2 varken
    Bence işte ters düşünüyorsunuz. Zirveleri görüp de olayın en iyi makinaya sahip olmakta olmadığını anlamış ve işini görecek olan makinayı almayı uygun görmüş de olabilir. Öyle m43'e ötekilerden her açıdan da üstün diye geçmiyor ki az/çok bilen. Avantajlarını bilip kendisi için bunların avantaj olacağını görüp geçiyor. Yoksa kimsenin m43 en iyisi haydi herşeyi terk edin m43'e geçin diyeceğini zannetmem. Velhasıl m1 mark 2'nin extra verdiklerini hiç kullanamayacaksam ne diye para ödeyeyim ki ona ? M5 Mark 2'nin bile bir çok özelliğini sırf bi "bu ne imiş diye 2-3 kere deneyim kullanmadım !.. Su geçirmez diye yağmur altında çekime çıkmadım mesela karda kullandım da... Neyse ki sıfır almadım o zaman çok daha içime otururdu :)

• bence 42,5 mm f1,2 lens alması lazım arkadaşın !!!
  • selamlar,

youtube a ürün videoları çekicem kamera karşısı masaüstünde. ortam ışığı fena değil. gh3 almayı düşünüyorum. yalnız yıl 2019 temmuz. eski bir cihaz. 16mp. 3k limitim var. gh3 gövde ve 14 42 lens le 2000 liralara alabiliyorum. aynasız tercihim. sizce fikir almak istediğim konu ilgili arkadaşlardan bu zamanda 2 k lira verip gh3 almak mı yada gh3 12 35 kombosumu? yada gh3 muadili 3k fiyat segmentinde video konusunda başarılı 1080p yüksek bitrate çekim yapabilen focus u hızlı mikrofon girişine sahip 2 3 saat video çekebileceğim (gh3 gibi) bir tavsiyeniz var mı? 4k video çekimde de olur ama bütçe sınırlı gh4 mü alsam diye düşünmüyor da değilim. lütfen konuyu okuyan arkadaş eğer ilgiliyse benim bir an önce bu konuda aksiyon almam lazım ama karar verme sürecim yetersiz bilgimle çok yavaş. teşekkürler.

aklımdakiler;

panasonic gh3 14-42 lens yada 12-35
    panasonic gh4

• 
Sayfa: önceki 581582583584585
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.