Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (581. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

• Hocam ilk planda uygun biseyler dusunuyorum. Aynasiz ff degil de canon 5d vs olabilir. 1000 lira altinda govde bulunabiliyor. Eger fark hosuma giderse elimdeki tum kombinasyonlari elden cikarip dediginiz gibi donanimli bi ff sistem olusturabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende A6000 kullanıyorum ama gözüm hep M1'de Tabi işin lens kısmıda var daha güzel seçenekler var bence bu tarafta lens olarak çeşit olarak sony'de seçenek bol aslında ama fiyatları alınabilecek düzeyde değil normal bir hobi kullanıcısı için.
  • işin fiyatı yüzünden bende kendime manuel lens seti dizdim. Oto lensler alınacak gibi değil. A7ii de ki gövde de titreşim önleyici sayesinde hepsini OSS li kullanıyorum. Makine aynalı olunca zaten netleme nokta atışı oluyor. Daha ne isterim.

Pentax M 28 mm f:2,8 = 250tl
    Pentax M 50 mm f:1,7 = 150tl
    Tamron 90 mm f:2,8 macro = 850 tl
    Tamron adaptall 80-200 f:2,8 = 800 tl

2.050 tl ye mis gibi set. Hareket eden şeylerin resmi hariç her şeyi çekiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknkcr1905

Hocam ilk planda uygun biseyler dusunuyorum. Aynasiz ff degil de canon 5d vs olabilir. 1000 lira altinda govde bulunabiliyor. Eger fark hosuma giderse elimdeki tum kombinasyonlari elden cikarip dediginiz gibi donanimli bi ff sistem olusturabilirim
    Titreşim önleyicilik üzerine M43 sistemler daha avantajlı
    olympus zaten 5 yönlü titreşim önleyicilik ve sensör boyutunun katkısı baya bir önde
    şuanki Panasoniclerde (GX8,GX80-GX85, GX9, G9) baya iyi

Focus peaking çoğu makinede var artık
    iyi bir manuel lens ile çok iyi kareler çekilir. Mp derdi var ise FF olabilir ama büyük baskı derdi yok ise
    çok pahalı sistemlere de gerek yok aslında.

Bunlar Titreşim engelleyici olmayan Panasonic G5 ve Minolta Rokkor 58mm ile çekildi

DMC-G5 Minolta Mc Rokkor 58mm f/1.4 by 79elendil79

DMC-G5 Minolta Mc Rokkor 58mm f/1.4 by 79elendil79

AF olan lensler için tarzınıza göre bir yol haritası çizmek gerek
    Fiyat-Performans-Beklenti-ihtiyaç

• Titresim engelleme tabiki de cok kullanisli ama af lens kullaninca bikac durum haricinde cok etkilemiyor makine ve lensin performansini. Benim derdim; forograflarimda bir seyler eksikmis gibi hissediyorum, landscape’ler yeterince keskin degil, portrelerdeki alan derinligi yalanciymis gibi sanki. Ozellikle lightroom kullanirken 2x crop sonrasi fotograflar fotograf degil de boyama gibi geliyor. Bilemiyorum belki de macera ariyorum:)

• hknkcr1905 H kullanıcısına yanıt
    Gövdede İS(axis-ibis) bulunması eski objektifler ile de daha güzel işler yapılacağı anlamına gelir, yeni bir objektif alacağınız zaman da ıs-vr ibaresi aramaz ve daha çok para vermezsiniz.
    Fotoğrafta kaliteyi yüzde yüz olarak makine-sensör belirlemiyor biliyorsunuz. Makinenin yanında objektif kalitesi, ayarların uygunluğu, uygun ışık ve kullanıcı performansı belirliyor çıktıyı ve burda önemli olan kendi sinirlarinizi zorlayarak ekipmaninizin verebileceği en iyi değerlere çıkmamiz!
    Kusura bakmayın ama var olan ekipman ile istenilen değerlere cikilamiyorsa "makinede iş yok ben başka bir sistem deneyim en iyisi" diyoruz ama görüyoruz ki sonuçlar pek değişmiyor çünkü sorunu bira da kendimizden aramaliyiz, bazı şeyler tam olarak rayına oturduğu zaman göreceksiniz yüzünüzdeki tebessümü.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 31 Mart 2019; 13:14:36 >
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızin altina imzami atarim, kesinlikle haklisiniz ama sınırları zorlamak istediğinizde elinizdeki ekipmanin yapabildigi kadariyla yetinmek zorundasiniz. M43 sensorun ff ye karsi dezavantajlari herkes tarafindan biliniyor, benim sikintim m43 ten memnun olmamak degil de iki sistemi de deneyip karar vermek istemem. O yuzden macera ariyorum diyorum:) selamlar

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Attık oto fokuslu lens almak da mantıklı gelmiyor fiyatlar gerçekten uçtu. Omd sistemi için en f/p bildiğimiz kullandığınız. Lensler var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

işin fiyatı yüzünden bende kendime manuel lens seti dizdim. Oto lensler alınacak gibi değil. A7ii de ki gövde de titreşim önleyici sayesinde hepsini OSS li kullanıyorum. Makine aynalı olunca zaten netleme nokta atışı oluyor. Daha ne isterim.

Pentax M 28 mm f:2,8 = 250tl
    Pentax M 50 mm f:1,7 = 150tl
    Tamron 90 mm f:2,8 macro = 850 tl
    Tamron adaptall 80-200 f:2,8 = 800 tl

2.050 tl ye mis gibi set. Hareket eden şeylerin resmi hariç her şeyi çekiyorum :)
    Hocam.her lens için.adaptör mü.almak gerek? Mesela ilk iki.lens pentax tek.adaptör yeterli olur.mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 2 Nisan 2019; 1:17:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam.her lens için.adaptör mü.almak gerek? Mesela ilk iki.lens pentax tek.adaptör yeterli olur.mu

Alıntıları Göster
    4 lensimde pentax bayonet. Tek cevirici aparatla hepsini kullanıyorum.

• quote:

Attık oto fokuslu lens almak da mantıklı gelmiyor fiyatlar gerçekten uçtu. Omd sistemi için en f/p bildiğimiz kullandığınız. Lensler var mıdır?
    Olympus 45mm f1, 8 ve 40 - 150 lens bence alinacak ilk 2 lens.

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    14-42 R ii ile 40-150 kit lensleri fena olmayan performanslar veriyor biliyorsunuzdur, özellikle 14-42 R ii kit lens daha keskin zum lense göre onu da belirteyim.
    Bunların haricinde Sigma Art serisinin f2.8 diyaframli çok keskin lensleri var 19mm, 30mm ve 60mm. En keskinleri 30mm diye hatırlıyorum. Almak istediğim lenslerden.p0
    Bir de eski makinelerin lensleri kullanılabilir. Özellikle Zenith filmli makinelerinin meşhur Helios 44mm f2 lensi, 150 TL'ye bulunabiliyor ama bizim makinelerde kullanabilmek için m42 to m43 adaptör gerekiyor.
    Ekstra olarak da Vivitar markalı yine eski tip lensler değerlendirilebilir.

• Olympus OM D M10 Mark 2 almak istiyorum. Elden çıkarmak isteyen olursa haberleşelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbuckler55

Olympus OM D M10 Mark 2 almak istiyorum. Elden çıkarmak isteyen olursa haberleşelim.
    m43turkiye.com
    Satılık Olympus OM-D E-M10 II ( Kutulu ) - m43 Türkiye
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=20&t=4018
  • quote:

Ben Olympus 12-40mm F/2.8 Pro ve Olympus 60mm F/2.8 Makro lens kullanıyorum. Fotoğrafçılıkla amatör olarak ilgilendiğim için bu 2 lens işimi görüyor. Aslında manuel lense alışmak çok büyük avantaj sağlar ama bendeki tembellik ve vakit ayıramamak gibi nedenler, bütçeyi daha geniş tutmama neden oldu.

Ayrıca, 60mm makro lensin çok başarılı şekilde portre lensi olarak da kullanıldığını aklınızda bulundurun. Eğer manzara çekimi ile işiniz olmayacaksa, portre ve makro çekimleri için tek başına fazlasıyla yeterli bir lenstir.
  •  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

E-M10 ii + oly. 30mm macro
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan dh

E-M10 ii + oly. 30mm macro
    Bravo, detaylar çok iyi görünüyor. Baya iyi yakalamışsınız.
  • En sonunda omd m10 mk2 alarak aranıza katıldım :)
    Sırada Sigma 19mm f2.8 DN Art var. Onu da alıp,uzunca bir süre bu seti kullanmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbuckler55

En sonunda omd m10 mk2 alarak aranıza katıldım :)
    Sırada Sigma 19mm f2.8 DN Art var. Onu da alıp,uzunca bir süre bu seti kullanmayı düşünüyorum.
    hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.