Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (579. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 577578579580581
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süre DSLR (Canon) kullandıktan sonra aynasız sony body lere geçtim. Nex-3/6/7 a6000 kullandıktan sonra yeniden Canon set topladım ama pişman oldum. Ağırlık ve büyüklük 50 yaşına yaklaşmış biri için handikap. Elimdeki seti satıp MFT sisteme geçeyim diyorum ama hem model isimleri hem model fazlalığı aklımı karıştırıyor. Bir süredir olympus omd serilerine bakıyorum, omd 10 m3 hem boyut hem de özellik olarak cazip geliyor. Ama bir sorun var, video da çekiyorum ve harici mikrofon desteğine ihtiyacım var. Sony a6000 de flaş (MI) yuvasına taktığım kablosuz mikrofon alıcısı ile bu sorunu çözüyordum. Bu serilerde böyle bir imkan var mı ? Yoksa mecburen bir üst seriye bakmak zorunda kalacağım. O zaman da 4K dan feragat etmek durumunda kalacağım. Bu seride hangi model almalıyım ?
  • kenya64 K kullanıcısına yanıt
    Video sizin için daha öncelikli ise m43 panasonic olympusa göre daha başarılıdır, GH serisi kameralardan bütcenize uygun olanını alın gh3 gh4 temiz 2. el makul fiyatlara bulmak mümkün, bunların kralı sadece video maksatlı yapılmış gh5-S dİR 10 megapiksel gibi özellikle düşük tutulmuş fotoğraf çözünürlüğü vardır ama iri iri piksel tanelerine sahip olduğundan videoda düşük ışık karanlık ortamda yüksek başarımı var ama tr fiyatı 13 000 lira civarı.

Bir diğer mantıklı alternatif yine canon premium kompak makineleri olabilir, 1-1.5 inch ve apsc sensörlü modelleri de var ve video konusunda çok iyilerdir, pek çok youtuber canon yada pana pre kompak makinelerle güzel videolar çekerler

Sony ileri düzey kompak kameralarıyla da başarılı videolar çekildiğini gözlemledim.

Tavsiyem öncelikle bütçenizi de belirtmek suretiyle m43 türkiye forumuna danışmanızdır, orada hem pana hem de oly nin sadık kullanıcıları çokca mevcuttur ve size faydalı cevaplar vereceklerdir, hazır açılmış topiklerde de bolca bilgi mevcuttur, birkaç saatinizi ayırabilirseniz kafanızda bir fikir oluşur, ve daha bilinçli bir şekilde neyi almanız, neyi almamanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 17 Aralık 2018; 0:12:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

Merhabalar arkadaşlar.

M10 body ile portre fotoğraf çekmek için uygun fiyatlı lens bakıyorum.

Aklıma Canon ve Nikon'un 300 400 TL civarlarında satılan 50 1.8 lensleri geldi hemen.
    Canon ve Nikon adaptör fiyatları biraz pahalı sanırım.

Sizin öneriniz nedir ?

Yoksa eski Helios 44 tarzı bir lens ve adaptör mü almalıyım ?

Olympus için en güzel portre lensi 45 mm f1,8
    Pahalı dersen de manuel için tavsiyem Pentax M 50 mm f1,7. Çevirici ile rahatlıkla kullanabilirsin.

Alıntıları Göster
    Hocam portre çekimler için dediğiniz pentax lensi almayı düşünüyorum.Çevirici dediğiniz ne oluyor?
    Bu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Video sizin için daha öncelikli ise m43 panasonic olympusa göre daha başarılıdır, GH serisi kameralardan bütcenize uygun olanını alın gh3 gh4 temiz 2. el makul fiyatlara bulmak mümkün, bunların kralı sadece video maksatlı yapılmış gh5-S dİR 10 megapiksel gibi özellikle düşük tutulmuş fotoğraf çözünürlüğü vardır ama iri iri piksel tanelerine sahip olduğundan videoda düşük ışık karanlık ortamda yüksek başarımı var ama tr fiyatı 13 000 lira civarı.

Bir diğer mantıklı alternatif yine canon premium kompak makineleri olabilir, 1-1.5 inch ve apsc sensörlü modelleri de var ve video konusunda çok iyilerdir, pek çok youtuber canon yada pana pre kompak makinelerle güzel videolar çekerler

Sony ileri düzey kompak kameralarıyla da başarılı videolar çekildiğini gözlemledim.

Tavsiyem öncelikle bütçenizi de belirtmek suretiyle m43 türkiye forumuna danışmanızdır, orada hem pana hem de oly nin sadık kullanıcıları çokca mevcuttur ve size faydalı cevaplar vereceklerdir, hazır açılmış topiklerde de bolca bilgi mevcuttur, birkaç saatinizi ayırabilirseniz kafanızda bir fikir oluşur, ve daha bilinçli bir şekilde neyi almanız, neyi almamanız gerektiğine karar verebilirsiniz.
    Özellikle detaylı bilgilendirme için teşekkür ediyorum.
    m43 TR foruma ilk fırsatta bakıp, yeni makine için değerlendirmeyi yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smile of Joker

Hocam portre çekimler için dediğiniz pentax lensi almayı düşünüyorum.Çevirici dediğiniz ne oluyor?
    Bu mu

http://www.fotografustasi.com/pentax-k-pk-lens-olympus-panasonic-micro-four-thirds-mft-m43-adaptor/

bu olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun süredir paylaşım yapmıyordum

EM10M2 ve Panasonic 100-300mm ile çekildi
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

Fisherman by 79elendil79,

YunusEmrem by 79elendil79, Oly.EM10M2 Panasonic 100-300mm

Uzunbacak by 79elendil79, Oly.EM10M2 Panasonic 100-300mm

Warpler Kamışçın diye tahmin ediyorum by 79elendil79, Oly.EM10M2 Panasonic 100-300mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 79elendil79 -- 18 Aralık 2018; 16:52:59 >

• Dediğiniz şekilde yapacağım hocam 45 mm pahalı geldi biraz.
    Teşekkür ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar gövde önerisi istiyorum :) Bütçe 2500TL'ye kadar en fazla ikinci el temiz olarak almayı düşünüyorum, Lens 12-40 pro olacak...

Aklımdaki modeller, M1 ve M5 M2, Her ne kadar M1 daha eski bir model olsada genel olarak daha iyi özelliklere sahip gibi gözüküyor, HD fotoğraf özelliği dışında bir artısı yok gibi M5'in sanki, ne dersiniz M1 her anlamda daha iyi gibi olur sanki
  • Selam, bilgisayara direk bağlantı için 1 adet panasonic usb kamera data kablosu ihtiyacım vardır, her defasında kart tak çıkar yapmak zor geliyor. Elinde fazlaca olup da satmak isteyen olursa varsa 1 adet almak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Merhaba arkadaşlar gövde önerisi istiyorum :) Bütçe 2500TL'ye kadar en fazla ikinci el temiz olarak almayı düşünüyorum, Lens 12-40 pro olacak...

Aklımdaki modeller, M1 ve M5 M2, Her ne kadar M1 daha eski bir model olsada genel olarak daha iyi özelliklere sahip gibi gözüküyor, HD fotoğraf özelliği dışında bir artısı yok gibi M5'in sanki, ne dersiniz M1 her anlamda daha iyi gibi olur sanki
    Ben E-M1 kullanıyorum ve her iki makine de bence başarılı makinelerdir. E-M1'in benim için en önemli avantajı, Olympus'un DSLR lenslerini de adaptör aracılığıyla tam performans kullanabiliyor olmamdır. Bunun yanı sıra, E-M5 Mark'2ye göre daha uygun fiyata bulunabiliyor olması da önceliğim olmuştu.
    E-M5'in Hi-Res denilen yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor olması da o makinenin avantajıdır. Muhtemelen geri kalan özelliklere bakarak, diğerini almadığınıza üzülmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurs@tz

Selam, bilgisayara direk bağlantı için 1 adet panasonic usb kamera data kablosu ihtiyacım vardır, her defasında kart tak çıkar yapmak zor geliyor. Elinde fazlaca olup da satmak isteyen olursa varsa 1 adet almak istiyorum.

Kürşat hocam bu kablo galiba bende var. Akşam evde bakarım. Var ise size ücretsiz yollarım. Akşama haberleşelim.

• 2 farklı M1 kullandım ikisi de iki yıl sonra farklı yerlerden arıza verdi. Kullanımı çok zevkli bir makine olmakla birlikte çok çürük bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Bence ilk OMDlerin hepsi böyle çürük. Keza benzer arızaları diğer modellerde de gördüm. Bence 2. seri OMD bakabilirsiniz M10 mark 2 gayet iyi b ir yerde fiyat olarak..
  • Olympus O-MD EM10 M2 ve Panasonic 100-300mm

Rasgele by 79elendil79

Olympus O-MD EM10 M2 ve Zuiko 45mm

Street light by 79elendil79

Olympus O-MD EM10 M2 ve Panasonic 100-300mm

Galata köprüsünün müdavimleri by 79elendil79

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 79elendil79 -- 11 Ocak 2019; 12:33:6 >

• Olympus OMD EM10ii ve 45 mm f1,8

• Selam arkadaşlar,
    Ben küçük ebatlarda bir sırt çantası almayı düşünoyorum, öyle içine şunuda bunuda koyayım düşüncem yok sadece gövde bir iki ufak lens ve birkaç ıvır zıvır eşya olsun yeterli. Bilgisayar dahi koyma düşüncem yok, Case Logic in aşağıda verdiğim linkteki ürünü tam düşündüğüm tarzda bir ürün, yalnız Türkiyede satışını yapan bir yer bulamadım. Buna benzer bir şey tavsiye ederseniz çok sevinirim. Lumix GX7 gövdeyi 20mm lens ile birlikte kullanıyorum.
    Herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barahirr -- 6 Şubat 2019; 22:2:15 >

• 2. fotoğraf çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

2. fotoğraf çok güzel
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    İnstagram flickr varsa takip etmek isterim =)
  • 
Sayfa: önceki 577578579580581
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.