Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Su an 12-40 lens kullanmaktayim, portre icin lens almayi dusunuyorum. Acaba 45 mm yeterli gelir mi, yoksa 12-40 varken cok fark hissetmezsin 75 mm dusunebilirsin mi dersiniz? Bu lensleri kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknkcr1905

Arkadaslar merhaba,
    Su an 12-40 lens kullanmaktayim, portre icin lens almayi dusunuyorum. Acaba 45 mm yeterli gelir mi, yoksa 12-40 varken cok fark hissetmezsin 75 mm dusunebilirsin mi dersiniz? Bu lensleri kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum
    75mm alabilirsen daha iyi.
  • Sanirim oyle yapacagim, 45 mm cok da ekonomik sayilacak fiyatlarda degil zaten artik.

• quote:

Sanirim oyle yapacagim, 45 mm cok da ekonomik sayilacak fiyatlarda degil zaten artik.
    75mm çok dar kalabilir bilginiz olsun

Sıklıkla dar açı kullanan biri olarak şunu diyebilirim ki "45mm daha kullanışlı sanki"
    Pana 100-300mm lensi çok kullanıyorum 45mm'yi yanımdan hiç ayırmıyorum, sonradan kendi kendime dedimki "75mm tam sana göre"

dışarda tek lens olarak 45mm uzun süre takılı kalıyordu ama baktımki 75mm baya bir dar kalıyor, ne yalan söyliyeyim daha alışamadım. Gerçi Pana 20mm f1.7 lense de alışamamıştım
    sonradan onu bırakamaz oldum ama bakalım artık
    45mm malum sitede fiyat olarak 1200 civarına var ama neticede siz bilirsiniz.

45mm iç mekanda kullanılabilir ama
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

45mm by 79elendil79, on Flickr

75mm ile kadraj için baya bir açıklık gerekli

Cat D. Monochrome GX80 +75mm by 79elendil79, on Flickr

• tabiki 45 öncelikli ama 75^de kullanılabılınır
  • Merhaba,Olympus OM-D M10 II fotoğraf makinesi açıldıktan üç saniye sonra kendi kendine kapanıyor,bu problemi çözmenin yolu var mı?Servise yollamak gerekir mi?

• kutay86 kullanıcısına yanıt
    Kapanmamasi gerek, bataryada bir problem olabilir. Başka bir batarya takip denemek lazım imkan varsa.

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Cihaz bana aitti,7-8 ay kullanıp sattım.Sattığım kişi yirmi gün sonra bana bu sorunun başladığını söyledi,sadece 700 adet çekim yapılmış bir makinede böyle bir problem olması enteresan,sattığım kişiye de mahcup oldum.
  • Daha önceki pek duymadigim bir sorun. Versiyon güncellemesi yapılmamışsa bir de onu deneyin. Olmuyorsa da yetkili servise göndermekten başka çare olmadığı görünüyor.

• Panasonic Lumix GX80 20mm f1.7
    f3.5 1/800 iso200

Ticket controller and Guard by 79elendil79, on Flickr

Panasonic GX80 75mm f1.8
    f1.8 1/60 iso400

Bileyci 75mm GX80 Edited snapseed by 79elendil79, on Flickr

• 79elendil79 kullanıcısına yanıt
    75mm çok iyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

75mm çok iyiymiş
    Beğenmenize sevindim Yavaş yavaş alışıyoruz kendilerine
    daha hakkını veremedim 75mm'nin.

Panasonic GX80 75mm f1.8 1/100 iso400

Spark Panasonic GX8O Olympus 75mm by 79elendil79

• 79elendil79 kullanıcısına yanıt
    Bu daha çok hoşuma gitti tonlama süper, Kendiniz düzenliyorsunuz sanırım bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Bu daha çok hoşuma gitti tonlama süper, Kendiniz düzenliyorsunuz sanırım bu şekilde.
    Evet zamanım pek yok diye Telefonda işliyorum
    Ps express ve Snapseed'in RAW işleme kolaylığını gördükten sonra, telefonda işliyorum (hoş bilgisayarda zamanım olmuyor birazda o sebepten)

Panasonic GX80 Olympus 75mm
    f1.8 1/640 iso200

Twinkle Panasonic GX8O Olympus 75mm by 79elendil79, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: 79elendil79

75mm çok dar kalabilir bilginiz olsun

Sıklıkla dar açı kullanan biri olarak şunu diyebilirim ki "45mm daha kullanışlı sanki"
    Pana 100-300mm lensi çok kullanıyorum 45mm'yi yanımdan hiç ayırmıyorum, sonradan kendi kendime dedimki "75mm tam sana göre"

dışarda tek lens olarak 45mm uzun süre takılı kalıyordu ama baktımki 75mm baya bir dar kalıyor, ne yalan söyliyeyim daha alışamadım. Gerçi Pana 20mm f1.7 lense de alışamamıştım
    sonradan onu bırakamaz oldum ama bakalım artık
    45mm malum sitede fiyat olarak 1200 civarına var ama neticede siz bilirsiniz.

45mm iç mekanda kullanılabilir ama

45mm by 79elendil79, on Flickr

75mm ile kadraj için baya bir açıklık gerekli

Cat D. Monochrome GX80 +75mm by 79elendil79, on Flickr

Alıntıları Göster
    hocam ayrıntılı yorumların için teşekkürler.
    m43 sistemden soğumak üzereyken bi çılgınlık yapıp aldım 75 mm'yi. şu an ben de alışmak üzereyim. ancak flickr veya başka yerlerde 75mm ile çekilmiş fotolorı gördükçe daha çok yol almam gerektiğini düşünüyorum bu lensle. bu kadar dar açıya alışkın değilim (12-40mm kullanıyorum). bıçak gibi keskin denen bu lensle hala istediğim keskinlikte çekim yapamadım. zamanla alışırım inşallah.
    bu arada 75mm ile düşük ışıkta çektiğiniz karenin keskinliği yukarda söylediklerimi doğruluyor, tebrik ederim

bu da benim ilk denemelerimden;
    _0000519 by hakan kacar, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkcr1905 -- 25 Mart 2019; 0:35:45 >

• 75 mm gayet keskin ama sensör de bir yere kadar. Bunu da hesap etmek şart. Keskinlik bu şartlar altında iken mükemmel. Bende dslr de kullandığım bazi lensleri şimdi ff govde de kullanıyorum. Sensörün de ne kadar önemli olduğunu orada gördüm. Olympus serisi sensör hariç her şeyi sunuyor bence. O nedenle hep derim para varsa ff, yoksa olympus. Olympus u gördükten sonra 1,5 çarpanlı makinelerin hepsini eledim ben. Kullanım keyfi yeter olympusun.

• Full frame aklimin bi kenarinda duruyor hep. Sensor olayini ben de kafaya takiyorum. İkinci el canon 5d alip 50mm lensle bi kiyas yapmak var aklimda, acaba sorun bende mi yoksa sistemde mi

• quote:

Full frame aklimin bi kenarinda duruyor hep. Sensor olayini ben de kafaya takiyorum. İkinci el canon 5d alip 50mm lensle bi kiyas yapmak var aklimda, acaba sorun bende mi yoksa sistemde mi
    Full frame kaşıtısı tuttumu pek kurtulamazsınız tahminimce
    Etrafımdan gördüğüm hep bu yönde, FF alana kadar gıdıklanır dururlar, "sanki bişey eksik, bir tat bi bi bişey" oluyor(izlenimlerim böyle en azından)

Bende FF sevdası hiç olmadı, önceliğim hep taşınabilirlik ve boyut performans olmuştu

Fotoğraf çekmek için çok fazla zamanım olmuyor, bende makineyi hep yanımda taşıyorum bu sebeple.
    Böyle olunca ff niyetine hiç girmedim.

Panasonic GX80 20mm f1.7
    f1.7 1/320 iso200

Turkish coffe Panasonic GX8O Lumix 20mm f1.7 by 79elendil79

Panasonic GX80 Olympus 75mm f1.8
    f1.8 1/125 iso3200 (sabah 07:10 civarları, hem karanlık hem pusluydu ve görüldüğü gibi 3200lere pek çıkmamak lazım m43'lerde yine çok kötü değil kanımca)

İstanbulda sabah ve sis Panasonic GX8O Olympus 75mm by 79elendil79

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 79elendil79 -- 25 Mart 2019; 11:58:13 >

• Keskinlik ve alan derinligi takintimi yenemiyorum, galiba yolun sonunda ff denemesi yapicam gibi. Ama olympusu elimden cikarmadan yapmam gerekecek. Maddi olanaklar el verirse, nasip!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkcr1905 -- 25 Mart 2019; 12:36:3 >
  • quote:

Keskinlik ve alan derinligi takintimi yenemiyorum, galiba yolun sonunda ff denemesi yapicam gibi. Ama olympusu elimden cikarmadan yapmam gerekecek. Maddi olanaklar el verirse, nasip!
    O zaman hiç düşünmeden ff.

Eğer gövde de titreşim önleyici ihtiyacın varsa bunu FF de de değerlendir. Bende de gövde de titreşim önleyici olmayan makineyi almama takıntım var. O nedenle kararımı Sony a7ii den yana kullandım. Özellikle manuel lens kullanırken çok işime yarıyor. Tamron adaptall 80-200 f2,8 lensimle birlikte mükemmel bir birleşim.
  • 
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.