Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (578. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowmexo

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Olympus 45 1.8 gibi bir bütçem yok ne yazık ki bu sebeple mecburi manuel kullanacağım lenslere yöneliyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-olympus-om-50mm-f1,8-plusmft-adaptoru-629809850/detay/

gibi bir lens buldum bu lens nasıldır peki bilginiz var mı lens hakkında ?

Olmadı dediğiniz lense yöneleceğim. Pentax'a alternatif başka önerilerini de var mıdır ? Pentax 50 1.8 bulamazsam şu da güzeldir işini görür diyeceğiniz neler vardır acaba ?

Gönderdiğiniz linkteki lens güzeldir ama pahalıya satıyor ilan sahibi. Hiç bulaşmayın.
    Pentax önerim 50 mm için f1,8 değil, f1,7 versiyonudur. Bulması kolaydır. Ayrıca manuel lens içinde Pentax çok başarılı olduğundan ileri de bir kaç pentax lense yönlenebilirsiniz benim gibi.
    O nedenle bu işe her bulaşana öncelikle bir pentax M 50 mm f1,7 aldırıyorum. Sonra devamı geliyor. 50 mm lerde en güzel lensler benim için Canon FD 50 mm f1,4 ve Pentax M 50 mm f1,7 dir.
    Bu ikisinden birini almanızda ısrarcıyım. Bulması da kolaydır. Az sabredin yeterli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Olympus 17mm f/2.8 pancake lensimi bilgisayar topladığım için satıyorum arkadaşlar. Çok temizdir. Kapakları var. Kılıfı var. 700tl düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,Olympus OM-D M10 II fotoğraf makinem var,makine ile daha kaliteli,çözünürlüğü daha yüksek fotoğraf çekmek için megapikseli mi yoksa sıkıştırma oranını mı artırmak gerek?Sıkıştırma denilen şey diğer makinelerdeki fotoğraf kalitesi ayarı mı oluyor?5 megapiksel sıkıştırma ayarı super fine olan fotoğraf mı daha kaliteli olur yoksa 7 megapiksel sıkıştırma ayarı fine olan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutay86

Merhaba,Olympus OM-D M10 II fotoğraf makinem var,makine ile daha kaliteli,çözünürlüğü daha yüksek fotoğraf çekmek için megapikseli mi yoksa sıkıştırma oranını mı artırmak gerek?Sıkıştırma denilen şey diğer makinelerdeki fotoğraf kalitesi ayarı mı oluyor?5 megapiksel sıkıştırma ayarı super fine olan fotoğraf mı daha kaliteli olur yoksa 7 megapiksel sıkıştırma ayarı fine olan mı?
    İki sayfa önce paylaşılmıştı bu sorunun cevabı...
     Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

• merhaba arkadaşlar Olympus PEN E-PL1 makinam var bunun 14-42 lensi arıza yaptı şimdi buna yeni bir lens alsam yeterli olur mu ya da makineyi ve lensi ikisinide değiştrimem mi gerekir.genellikle doğa ve portre fotolar çekiyorum.şu Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8 Pro ya da Panasonic Lumix 12-35mm f2.8 OIS alsam verimli olur mu veya hangi lensleri tavsiye edersiniz
  • Brzlyl ysf B kullanıcısına yanıt
    E-pl1'i yeni bir objektif alarak kullanmaya devam edebilirsiniz. E-pl1'in yetersiz gelme gibi bir durumu oluştuğunda yeni bir gövde alır; pl1'i de yedek makine yapabilirsiniz.

İkilemde kaldığınız lenslerin fiyatları 5.000 TL civarında. Maddi olarak bir problem yoksa OM-D em1-5-10 gibi gövdelerle Oly 12-40mm f2.8 tadından yenmez.

İncelemelerim doğrultusunda Panasonic 12-35mm'e göre Olympus 12-40mm daha avantajli diyebilirim. Daha dayanikli ve +5mm farkla portre için daha da avantajlı hem manzara için de 12mm'ye kadar geniş açınız mevcut ve sabit f2.8 diyafram ile güzel bir tercih.

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için bir tek lens işimi görecektir diye umuyorum.bu seçeneğin yerine İki ayrı lens nasıl olur sizce 45 mm ve 12, 14 mm hem daha ekonomik olur taşıma sorunumda yok

Öncelik nedir peki portre mi, manzara mı?

Malum sitede 2.800'e 12-40mm f2.8 lens bulunmakta. Pazarlık payini da düşünürsek fena değil gibi duruyor. Tek lens ve sızdırmazlık-dayaniklilik kaliteli bir lens.

Diğer türlü 45mm f1.8 ve 17mm f1.8 birlikte 2.750 civarı(2. El).

• amasseia kullanıcısına yanıt
    eşit diyelim ailem kalabalık gezmeyi ve doğayı da çok seviyoruz ileride hatıra olacak fotolar çekiyoruz
    Maddiyat problem değil ise 12-40mm. Çoluk, çocuk, aile falan da varsa işin içinde an içinde farklı odak uzaklığına ihtiyac duyacağınız olası... Sürekli lens değiştirmek yerine değişken aralıklı profesyonel lens diyorum.

2. Secenek...Maddiyat fazla geliyorsa Sigma'yi da düşünebilirsiniz. Sigma m43 art 17mm,. 30mm, 60mm f2.8 lensler de inanılmaz keskin. Fiyatları da 2. Elde 600-700 bandında.

• Elimde Panasonic GF3 gövde var. Kırmızı renk. Yanında sadece şarj cihazı ve pili var. Bu hali ile 175 tl ye satıyorum. Yedek makine olarak isteyen varsa bilginize sunarım.

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

• shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Merhaba , swirly bokeh olayını biliyor musunuz ? Bilmiyorsanız örnek fotoğraflara bakın , hoşunuza giderse heliosun lensleri bu bokehi veriyor. Şahsen benim hoşuma gidiyor

• Swirly bokehli denen fotoğraflara bakmak bana çok zor geliyor. Çok dikkat dağıtıcı. O nedenle bir türlü almaya karar veremedim o tip lensleri. Güzel bir portre çekimi yapayım desem o lens ile 1 foto çekerken krema tipli bokeh yapan lensle daha çok foto çekerim diye düşündüm. O nedenle bir türlü almadım. Portre için hep Pentax M 50 mm f1,7 lens kullandım.

• Arkadaşlar panasonic gx85 hakkında ne düşünüyorsunuz, şu anda amazon.comda oldukça uygun fiyata 12-32 ve 45-150mm ile birlikte alınabiliyor.

Bu lensler nasıldır, profesyonel çekimlerde iş görür mü? (düğün, doğum). birde yanlarına panasonic 25mm f1,7 alsam yeterli olur mu?
    www.amazon.com
    Amazon.com : Panasonic LUMIX GX85 4K Digital Camera, 12-32mm and 45-150mm Lens Bundle, 16 Megapixel Mirrorless Camera Kit, 5 Axis In-Body Dual Image Stabilization, 3-Inch Tilt and Touch LCD, DMC-GX85WK (Black) : Camera & Photo
    https://www.amazon.com/PANASONIC-12-32mm-Stabilization-Display-DMC-GX85KK/dp/B079VDF7ZG?th=1

İlaveten bu modelde batarya şarj cihazı bulunmuyor sanırım, 95 dolara birde şarj cihazı almamız mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 8 Aralık 2018; 0:15:46 >

• Batarya ve şarj cihazı kutu içerisinden çıkmasi gerekiyor ama Amazon'un ilanında görülüyor ki objektifler alındığında bunları vermiyor. Bence verilmemesi çok mantıksız.

Düğün ve doğum günü ortamları nispeten kapalı ve karanlık ortamlar olduğundan f değeri düşük (f1.8 gibi) objektifler daha fazla ışik alabildiginden amaca daha çok hizmet edecektir.

Bu anlamda sizin soylediginiz Pana 25mm f1.7 gibi premium bir objektif geniş açı anlamında söylediğim hususlarda ihtiyacınızı karşılar. Ama ve lakin 25mm'de sabit odaklı objektif olduğu için sizi sınırlandırabilir çünkü bu tür fotoğrafçılık için daha çok değişken odakli(zumlu) lensler tercih edilir.

Makinenin yanında verilen objektifler bir dereceye kadar size yetebilir evet. Yetmediğini düşündüğünüz zaman ise Pana ve Oly'nin Premium-Pro. serisi "değişken odaklı" objektiflerine bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Batarya ve şarj cihazı kutu içerisinden çıkmasi gerekiyor ama Amazon'un ilanında görülüyor ki objektifler alındığında bunları vermiyor. Bence verilmemesi çok mantıksız.

Düğün ve doğum günü ortamları nispeten kapalı ve karanlık ortamlar olduğundan f değeri düşük (f1.8 gibi) objektifler daha fazla ışik alabildiginden amaca daha çok hizmet edecektir.

Bu anlamda sizin soylediginiz Pana 25mm f1.7 gibi premium bir objektif geniş açı anlamında söylediğim hususlarda ihtiyacınızı karşılar. Ama ve lakin 25mm'de sabit odaklı objektif olduğu için sizi sınırlandırabilir çünkü bu tür fotoğrafçılık için daha çok değişken odakli(zumlu) lensler tercih edilir.

Makinenin yanında verilen objektifler bir dereceye kadar size yetebilir evet. Yetmediğini düşündüğünüz zaman ise Pana ve Oly'nin Premium-Pro. serisi "değişken odaklı" objektiflerine bakabilirsiniz.
    Batteries 1 Lithium ion batteries required. (included)

Şarj cihazı olmaması garip geldi bana , usb üzerinden mi şarj oluyor acaba. Amazon bataryayı haricen göndermiyor.

Birde bu aletde videoda af sorunu var diyorlar. Nette çözüm diyenler var ama nasıl yapılıyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 9 Aralık 2018; 9:53:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Arkadaşlar panasonic gx85 hakkında ne düşünüyorsunuz, şu anda amazon.comda oldukça uygun fiyata 12-32 ve 45-150mm ile birlikte alınabiliyor.

Bu lensler nasıldır, profesyonel çekimlerde iş görür mü? (düğün, doğum). birde yanlarına panasonic 25mm f1,7 alsam yeterli olur mu?
    https://www.amazon.com/PANASONIC-12-32mm-Stabilization-Display-DMC-GX85KK/dp/B079VDF7ZG?th=1

İlaveten bu modelde batarya şarj cihazı bulunmuyor sanırım, 95 dolara birde şarj cihazı almamız mı gerekiyor?
    Panasonic GX 85 güzel bir makine. Aynısının Japonya için üretilen modelini (GX7 Mark II) kullanıyorum.

Öncelikle kutudan sarj cihazı çıkmıyor. USB ile sarj oluyor. Ben Aliexpressden harici sarj cihazı ve 2 yedek pil aldım.

Makine harika bir titreşim engellemeye sahip ve kendi lenslerinin de titreşim engellemesini devreye sokarak inanılmaz düşük enstentane hızlarında çekim yapabiliyor.

Titreşimsiz video çekiyor, video çekerken fotoğraf da çekiyor, stop motion animasyon yapabiliyor. Makinenin pil kapağındaki kauçuk delik+kapak makinenin video kuvvetini ön plana çıkarıyor. Sonsuz pil takarak uzun süreler video, fotoğraf ya da stop motion çekmek mümkün.

Yine farklı odak noktalarını aynı anda çekme sonra karar verme gibi keyifli teknolojik özellikleri var.

Panasonic 12-32 ışık olduğunda güzel çekim yapar ama profesyonel işler için geniş diyaframlı lensler 25 1.7 ya da 12-35 F:2.8 tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35MMUTLU35

Panasonic GX 85 güzel bir makine. Aynısının Japonya için üretilen modelini (GX7 Mark II) kullanıyorum.

Öncelikle kutudan sarj cihazı çıkmıyor. USB ile sarj oluyor. Ben Aliexpressden harici sarj cihazı ve 2 yedek pil aldım.

Makine harika bir titreşim engellemeye sahip ve kendi lenslerinin de titreşim engellemesini devreye sokarak inanılmaz düşük enstentane hızlarında çekim yapabiliyor.

Titreşimsiz video çekiyor, video çekerken fotoğraf da çekiyor, stop motion animasyon yapabiliyor. Makinenin pil kapağındaki kauçuk delik+kapak makinenin video kuvvetini ön plana çıkarıyor. Sonsuz pil takarak uzun süreler video, fotoğraf ya da stop motion çekmek mümkün.

Yine farklı odak noktalarını aynı anda çekme sonra karar verme gibi keyifli teknolojik özellikleri var.

Panasonic 12-32 ışık olduğunda güzel çekim yapar ama profesyonel işler için geniş diyaframlı lensler 25 1.7 ya da 12-35 F:2.8 tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Hocam çok teşekkür ederim. Peki focus hatası hakkında ne dersiniz, videoda farklı objelere hızlıca focus yapmıyor diyorlar.

• selmand kullanıcısına yanıt
    O tarz bir çekim ihtiyacım ya da denemem olmadığı için o konuda yorum yapamayacağım. Biz makineyi fotoğraf ve stop motion ağırlıklı kullanıyoruz. Normal video denemelerimde de ordan oraya odak yapma ihtiyacı duymadım.
  • Olympus 9mm f/8.0 Body Cap lens alınıktır.
    Satmak isteyen olursa PM gönderebilir.
  • 
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.