Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fujifilm xt30 ile olympus ürünlerini karşılaştırdığınızda yorumunuz ne olur acaba ?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Çok başarılı olmuş bencede güle güle kullanın.
    Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arastir

fujifilm xt30 ile olympus ürünlerini karşılaştırdığınızda yorumunuz ne olur acaba ?

teşekkürler.
    Bence kıyaslaanbilecek model m1 mark 2 , dolayısı ile fiyatına bakınca, komple olympus denince PEN E-PL9 ile de kıyaslayabilirim tabi. O zaman X-T30 al derim. Sizce bu sorunuz düzgün biçimde sorulmuş bir soru mu ? X-T30 bir model iken Olympus ürünleri arasında ses kayıt eden cihazlar ve mikroskoplar falan da var Tamam abarttım... M1 mark 2 mi alayım bunu mu derseniz m1 mark 2, diğer tüm harici durumlarda x-t30 şeklinde düşünüyorum ben. Şahsen bilgi ve tecrübem son 1 yılda hayli geriledi tabi. Bu nedenle başka kişilerin yorumlarını da almanızı öneririm.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler
    Model seçip hatalı bir karşılaştırma yapmak istemedim aslında ama aklımda m1 mark 2 vardı.

Uzun süre m43 leri araştırmıştım sonra fuji ürünlerini gördüm. Araştırmaktan birşey alamayacağım sanırım.

Cep telefonu ile çekmeye devam edeceğim böyle giderse

• Merhaba arkadaşlar kişisel görüşlerinize ve deneyimi olanlar varsa yorumlarını merak ediyorum, Bu aşşağıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı olur sizce, M1 + 12-40 hariç diğerlerinin fiyatı benzer hatta aynı sayılır ikinci el olarak.
    M1 ve M2 arasında kayda değer bir fark olurmu sizce yüksek çözünürlük modu dışında?
    Seçenekler bunlar
    Em1 M2 + 12-40 F2.8
    Em 1 + 12-40 F2.8 veya 12-100 F4 pro
    A7 M2 + 24-70 F4

Seçenek olarak Fuji Xt 2'de olabilir ama lens konusunda pek iyi seçenekler yok gibi geliyor bana.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar kişisel görüşlerinize ve deneyimi olanlar varsa yorumlarını merak ediyorum, Bu aşşağıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı olur sizce, M1 + 12-40 hariç diğerlerinin fiyatı benzer hatta aynı sayılır ikinci el olarak.
    M1 ve M2 arasında kayda değer bir fark olurmu sizce yüksek çözünürlük modu dışında?
    Seçenekler bunlar
    Em1 M2 + 12-40 F2.8
    Em 1 + 12-40 F2.8 veya 12-100 F4 pro
    A7 M2 + 24-70 F4

Seçenek olarak Fuji Xt 2'de olabilir ama lens konusunda pek iyi seçenekler yok gibi geliyor bana.
    Em1 yada mark 2 ye para ayirana kadar em10ii alıp aradaki fiyat farkını lense yatırmak daha iyi bence. Hele ki 75 mm f1,8 gibi lens varken, tüm bütçeyi onun üstüne kurardım. Bence gövde için bu sınıfta en iyi gövde em10ii. Kalan tüm para olympus lenslere harcanmali.

• Ben de OMD EM Mark II kullanıyorum ama kit lens yanına hangi lensi alsam karar veremedim.
    Lumix G 25 mm 1.7
    Lumix G 20 mm 1.7
    Lumix G 14 mm 2.5
    Olympus 17 mm 1.8
    Olympus 25 mm 1.8
    Olympus 45 mm 1.8

Açıkçası video çekmek için istiyorum lens ancak henüz çok fazla çekim yapmamış olmama rağmen video kalitesi çok tatmin etmedi. 17 mm 1.8 veya 14 mm 2.5 gibi bir lens alsam kit lense göre ne kadar avantaj sağlar merak ediyorum.

• Hocam zaten M1 ile M10 M2 nin fiyatları aynı neredeyse ergonomi açısından M1 almak istiyorum yoksa Em5 de güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: DirMert

Ben de OMD EM Mark II kullanıyorum ama kit lens yanına hangi lensi alsam karar veremedim.
    Lumix G 25 mm 1.7
    Lumix G 20 mm 1.7
    Lumix G 14 mm 2.5
    Olympus 17 mm 1.8
    Olympus 25 mm 1.8
    Olympus 45 mm 1.8

Açıkçası video çekmek için istiyorum lens ancak henüz çok fazla çekim yapmamış olmama rağmen video kalitesi çok tatmin etmedi. 17 mm 1.8 veya 14 mm 2.5 gibi bir lens alsam kit lense göre ne kadar avantaj sağlar merak ediyorum.
    Kit lensin yerine birsey alma. Onun yanına 45 mm f1,8 lens al bence. O lens bu sistemin fiyat performans en güzel lensidir bence. 45 mm lensin keskinligi ve alan derinliği çok dengeli bir lens. Kullandıkça açısına da alışıyorsun bir muddet sonra. Bunun yetmediği açılarda kit lensi takar kullanırsın. 45 mm lens bana bu sistemi sevdiren lenstir. Çekim olarak da en güzel değerdir bence. Bende ff makine de var. Ona da mesela 85 mm lens aldim. 45 mm yi kesin al derim.

• quote:

Hocam zaten M1 ile M10 M2 nin fiyatları aynı neredeyse ergonomi açısından M1 almak istiyorum yoksa Em5 de güzel
    A7ii yi 24 70 f4 lensle degil, e mount tamron 28 70 f2,8 ile düşün derim. O lensin fiyatı çok güzeldir.

• Açıkcası kafamda omd sisteme geçmek var, İlk olarak iyi bir tak gez lens ile zaten iki lens arasında gidip geliyorum 12-40 ve 12-100 ilk tercihim bu ikisinden biri olacak gövde İlk versiyon M1 düşünüyorum, FF sistem cazip gelsede para kazanmadığım sürece geçmem fazla masraflı olur.
  • quote:

Açıkcası kafamda omd sisteme geçmek var, İlk olarak iyi bir tak gez lens ile zaten iki lens arasında gidip geliyorum 12-40 ve 12-100 ilk tercihim bu ikisinden biri olacak gövde İlk versiyon M1 düşünüyorum, FF sistem cazip gelsede para kazanmadığım sürece geçmem fazla masraflı olur.
    O lensler yerine 2 prime lens almanı oneririm. 17 mm f1,8 ve 45 mm f1,8 lens al. Üstüne de para kalır daha bir sürü.

• omd 10 mark 2 almak istiyorum. zeytinburnunda biri 1650 den 3k shutter da satıyor. lens olarak ne almalıyım. kit lenslere baktım 2 çeşit var biri pankek gibi ama büyüğü II R olarak isimlenmiş. kalite farkı nedir. yada kit yerine hangi lensi önerirsiniz. 2. elde neye dikkat etmeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

omd 10 mark 2 almak istiyorum. zeytinburnunda biri 1650 den 3k shutter da satıyor. lens olarak ne almalıyım. kit lenslere baktım 2 çeşit var biri pankek gibi ama büyüğü II R olarak isimlenmiş. kalite farkı nedir. yada kit yerine hangi lensi önerirsiniz. 2. elde neye dikkat etmeliyim.
    14-42 II R biraz daha uzun olup elektrikli zumu olmamasından dolaylı da pilden yemez. Çok azcık daha da optik olarak iyi diye biliyorum. Fakat ben cebime atar doşaırım gibi bir durum söz konusu ise 14-42 EZ (electronic zoom) olanı alabilirsiniz tabi.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    olympus a karar verdiysem sizin yüzünüzden haberiniz olsun :)))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • epl7 ve 8 için ne dersiniz. ekranın 180 derece dönmesi ilgimi çekiyor. a5100 bakıyordum daha önce. gövdede is var mı. 3 eksenli is mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

O lensler yerine 2 prime lens almanı oneririm. 17 mm f1,8 ve 45 mm f1,8 lens al. Üstüne de para kalır daha bir sürü.

Alıntıları Göster
    Yok hocam sürekli lens değiştirmek istemem zaten sokak fotoğrafları çekmiyorum o yüzden doğa ve uzun poz için bir lens alıp yanına sonra bir tane zoom bir tanede 75mm veya 60mm eklemek gibi düşüncem var.
  • Çok teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi yapacağım. Öncelikle 45 mm f 1.8 alacağım. Daha sonra ise 17 mm eklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DirMert

Ben de OMD EM Mark II kullanıyorum ama kit lens yanına hangi lensi alsam karar veremedim.
    Lumix G 25 mm 1.7
    Lumix G 20 mm 1.7
    Lumix G 14 mm 2.5
    Olympus 17 mm 1.8
    Olympus 25 mm 1.8
    Olympus 45 mm 1.8

Lenslerin hepsi çok güzel lensler. Fakat video için 45mm f1.8 çok dar kalır(elinizdeki kit lensi sona(42mm) getirin ve ondan da dar bir açıyla tüm videoyu çekebilecek misiniz onu değerlendirin). 20mm ise fokus yavaşlığından zaten elemek lazım(AF düşünüyorsanız). Bence video için 12-17,5mm arası(FF 24-35mm) makul bir açı olur. Bende 14mmf2.5, 15mmf1.7, 17mmf1.8 var. En çok 15mmf1.7 i beğeniyorum.

• pen e-pl8 ile aranızdayım. cihazın şekli çok hoşuma gitti. daha kullanamadım inş memnun kalırım. a5100 den daha mantıklı geldi bana. temiz bir cihaz buldum

• 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.