Şimdi Ara

Panasonic p42gw20 inceleme + yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27 nisan da vatan bilgisayarın tüm ürünlerde %25 indiriminden yararlanarak 1570 tl. ye p42gw20 modelini satın aldım. Tv almayı düşünen arkadaslarla yardımcı olması açısından görüşlerimi paylaşıyorum.

Öncellikle pani plazma tv olduğu için, lcd ve çoğu led tv ye göre Siyah dercesi inanılmaz derecede. Özellikle pc bağlantılı izlediğim mkv dosyalarındaki performansı hayranlık veriyor. Tepkime süresi ve tarama hızı nın çok iyi olması gerçege çok yakın siyah tonunu vermesi mkv filmlerde ayrı bir keyif veriyor.

Dahili Hd receiver üzerinden Turksat tan aldığım Sd yayın performansı Çok üstün olmamakla beraber kabul edilebilir hatta iyi. Zaten buradaki sıkıntı Kanalların yaptığı yayının kalitesi Örnegin Yaban Tv ile Atv nin Sd yayın performansı arasında Hd yayın ile Sd yayın arasındaki kadar fark var. Zaten şunuda belirtim tv niz ne kadar büyük olursa Sd yayın performansıda o kadar düsecektir. Sonuçta verilen yayının çözünürlüğü belli düsük, siz bunu nekadar büyük ekranda izlerseniz o kadar görüntü bozulur. 42 inc bence gayet güzel Sd yayın performansı veriyor. hatta 1-2 metre mesafeden bike bozulma olayı yok..

Tarama hızı tepkime süresi altyazı geçişlerinde ve spor müsabakalarında kendini belli ediyor. coğu lcd tv de yasanılan hızlı sahnelerdeki bulanıklık olayı minimum hatta yok. Hızlı geçen altyazılarda bozulma olayı yok. gayet net.

Dahili recever üzerinden izlediğim Hd yayın kalitesine diyecek sözüm yok. Kesinlikle Çok memnun kalacaksınız. Cam gibi. Sınırlı kanal söz konusu zaten TRT HD, ATV HD, A HABER HD haricinde hd yayın yapan sifresiz kanal yok.

Tv ye ethernet kabolsuyla internet bağlantısı verdiginizde Viera Cast özelliğiyle Youtube, Dailymotion, gibi sitelerden istediginiz videoyu aratıp izleyebiliyorsunuz. hava durumu euro spor haberler vs... gibi bir kaç secenek daha mevcut. Bir internet tarayıcı olmaması burada bir eksi olarak göze çarpıyor.

Ses Kalitesi beni memnun etti. Tabiki Bir ses sistemi performansı degil ama bir tv için gayet kaliteli.

Usb bellek üzerinden Divx izleyebiliyorsunuz. Ancak. önce Tv nin size verdigi sifre ile Divx.Vod kaydı yaptırmanız sonra otomatik inen videoyu Usb belleğe atarak onu tvde izlemeniz gerekiyor.. bu sekilde tv nin divx izleme olayı aktif hale geliyor. İlginçti. çözmek için baya uğraştım.

Arkadaşlar ben 1570 tl ye aldım bu tv yi.......... ***** BENCE *****, bu fiyat aralığında, hatta 2000, belki 2500 tl ye kadar, gerek Sd yayın performansı gerek HD yayın performansı, özellikle siyah renk kalitesi bakımından alabileceginiz en kaliteli, en iyi görüntü bu tv de boşa paranızı sokağa atmayın. He diyorsanızki benim param var kardeşim ben gidip samsung d8000, Sony lx900, Pani VT30, Philips 9705 alıcam 4000 - 5000 tl yide yatırıcam bu işe diyorsanız evet daha kaliteli bir görüntü daha iyi performans alabilirsiniz. Ancak 2000 , 2500 lira vereceginiz bir lcd tv den bu performansı alamazsınız diyorum ben.

bir ürün daha tavsiye edim bu arada Lg Mvk oynatabilen Usb girişli HDMI çıkışlı:D DVD player dv600 galiba sanırsam 180 tl fiyatı var. Normal dvdler için upscaling özelliğide var daha ne olsun.

Ya bu arada benim bir sıkıntımda var Bu plazma tv nin dahili receiver ı var ne güzel ama uydudan Ntvsporu izleyemiyorum. maç oldugu zamanlarda kapanıyor. Bu tv yi kullanıp dahili receiver üzerinden biss sifresi girebilen bbir arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen.

• Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler arkadaşım.
    Benimde almayı düşündüğüm tv bu işte, eğer aldığınız fiyata tekrar düşerse hemen almayı düşünüyorum. Size sorum şu olacak: bilgisayardan tvye bağlantı yapınca bütün mkv filmleri oynatabiliyor mu acaba? yani bu sayede media player almama gerek kalmayacak değil mi? Ayrıca benim pcde hdmi giriş yok galiba napcaz :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazomir

Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler arkadaşım.
    Benimde almayı düşündüğüm tv bu işte, eğer aldığınız fiyata tekrar düşerse hemen almayı düşünüyorum. Size sorum şu olacak: bilgisayardan tvye bağlantı yapınca bütün mkv filmleri oynatabiliyor mu acaba? yani bu sayede media player almama gerek kalmayacak değil mi? Ayrıca benim pcde hdmi giriş yok galiba napcaz :(

diğer bağlantı şekillerini deneyeceğiz. pc tv bağlantısı diye arama yaparsan bir çok bilgi bulabilirsin ve pc üzerinden mkv leri izleyebiliriz.
  • bende bu tv den kullanıyorum ve cok cok memnunum şimdiye kadar yakın cevremde izlediğim tüm lcd led ve plazmalardan kaliteli bi görüntüsü var
    yalnız ntv spordaki biss sorunu bende var servis izlenebildiğini söyledi ama maç oldugunda şifre giriyor divx oynatmayı daha beceremedim media player oldugu için cokda üstüne düşmedim dogrusu biss olayını cözen biri varsa yardım lütfen 1570 e alınabilecek en performanslı ürün diyebilirim
  • lazomir arkadaşım pc üzerinden istedigin formattaki filmi hdmi bağlantısı ile sorunsuz izleyebilirsin bu tamamen pc nin gücü neye yettigine baglı tv den bir sıkıntı yaşamazsın.

evet arkadaşlar biss olayı için yardım lütfen ntv spor izleyemiyorum.
  • 1520 TL ye alınabilecek derken sadece kampanyada alabilirsiniz. Normalde şuan bile satış fiyatı Vatanda 1700 TL
    Diğer taraftan fiyat/başarım oranı en yüksek büyük ekran televizyon.
  • şifresiz yayın yapan türk ve yabancı hd kanallar hangileri acaba ?

pek yeri değil ama .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 32la620s İnceleme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: denixex

şifresiz yayın yapan türk ve yabancı hd kanallar hangileri acaba ?

pek yeri değil ama .

atv hd , trt hd, a hbr hd
  • quote:

Orijinalden alıntı: grltrl

quote:

Orijinalden alıntı: denixex

şifresiz yayın yapan türk ve yabancı hd kanallar hangileri acaba ?

pek yeri değil ama .

atv hd , trt hd, a hbr hd

teşekkürler hocam. peki yabancılarda var mı ?
  • Yaklaşık 2 gün boyunca yoğun olarak lcd - plasma - led tv leri araştırdım, nedir ne değildir, teknik terimler, wikipedia'da bu teknik terimlerin dökümanları, yabancı forum ve inceleme sitelerindeki kritikler, ürünlerin amazon ingilitere ve amerika fiyatları derken bu üründe karar kıldım. Hala CRT tüplü tv kullanıyorum yeter artık dedik bu hafta. O kadar teknik terimlerle ve teknoloji ile içli dışlı olmama rağmen benim bile kafam karıştı ve bu kavramları bilmeyen insanların satış personelleri önündeki halini düşününce acıdım. Çok feci bu lcd - plasma pazarı. Herkes tuturabildiğine..

Led teknolojisi tahmin ettiğim gibi abartılmış bir kavram, lcd'nin bir alt kümesi ve gerçek led tv fiyatları zaten uçuk seviylerde, plazma teknolojisi aradan geçen yıllarda çok gelişmiş ve plasma tv lerin yaktığı elektrik led - lcd tv boyutlarına indiği gibi ısınma problemleri kalmamış artık bugün. Plasma tv'lerin geçmişte yaşadıkları burn in probemi ile ilgili şurada bir arkadaş objektif olarak anlatmış durumu, okumanızı tavsiye ederim:http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%2321723135 bunun yanında yine plasma tv'lerde en önemli kilometre taşlarından biri olan paneller de geçen yıllar ile birlikte gelişmiş ve plasma panel konusunda sektörün en ağır topu olan panasonic 2009 yılında (bu cihazda da kullanılan) yüksek verimli (az elektrik, çok iş) ve ince plasma paneller üretmeye başladığını üstelik bu panellerde artık kurşun kullanılmadığını da basın bildirisiyle duyurmuş. Meraklısı için o da burada :http://panasonic.co.jp/corp/news/official.data/data.dir/en090108-8/en090108-8.html

Bu cihazı araştıran herkesin yolu mutlaka AVforums'a düşmüştür, teknik olarak gayet detaylı ve sıkı testler sonucunda ürün kritikleri yazıyorlar ve Avforums'da Highly Recommend (Şiddetle tavsiye edilir) olarak listelenmekte (çok az ürün bu etiketi alabiliyor bu sitede), kritik şurada:http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P42G20-Plasma-HDTV-Review.html

Cihaz amazon ingiltere'de 40-42" full HD plasma TV kategorisinde en çok satılan 5. ürün ve 144 kullanıcı yorumu ile 5 üzerinden 4.5 gibi bir puan almış. Bunca insan yanılıyor olamaz: Amazon linki.

Bunlar yanında, bu cihazı alacak kişilerin 2010 yılının ürünü olduğunu bilmelerinde fayda var, 2011 yılında bunun ardından gelen ürün GW30 olarak görünüyor ve 2.500 lira civarında tek tük bulunuyor şu an mağazalarda. Ürünün tek farkı MKV oynatabiliyor olması gibi görünüyor (ben başka bir fark göremedim) ve 2.500 lira yüksek bir rakam bana. Bunun yanında GW30 (2011) serisi için internette G20 serisi kadar review - inceleme olmadığı gibi 2011 serisinin 2010 serisi ile aynı fiyat/performans grafiğini çizip çizemeyeceği şu an için benim gözümde muamma. Eninde sonunda GW30 serisinin de fiyatları 1.600-1.800 TL lere düşecektir ama bunun için en az 1 yıl var gibi görünüyor ve bu TV bana 1 yıl sonra değil bugün lazım =) hem 1 yıl beklense bile bu sefer kafa karıştıracak başka ürünler çıkacak piyasaya. sonsuz döngü kısaca. tüm teknoloji ürünlerinde olduğu gibi 1 yıl sonra fiyatı çok fazla düşecek alacağınız ürünün, bunu bilerek alın ve hiç bu detaya takılmayın.

Tüm bu parametreler ve kişisel araştırmalarım doğrultusunda Panasonic P42GW20 de karar kıldım. İstanbul bilişim kadar üçkağıtçı bir şirket görmedim. Sitelerinde en az 50 tane panasonic modeli bulunmasına rağmen mecidiyeköydeki showroom'larına gittiğimde bana 1 (yazı ile bir) tane bile panasonic plazma - lcd gösteremediler. Stokta yokmuş. Her yer saçma sapan ince ve çık görünen ama pek çoğu çamur gibi görüntü veren LCD panellerle doluydu. Danışmadan gelecek ürünler arasında panasonic olup olmadığını sordum, baktı ve hayır dedi bir sonraki gelecek partideki ürünler arasında da panasonic yok. Bu yüzden istanbul bilişimin üzerini çizdim.

Ardından şişli - m.köy - beyoğlu üçgenindeki teknosa, darty ve vatan bilgisayar mağazalarının hepsini tek tek gezdim, hiçbirinde bu ürün olmadığı gibi tüm teknosa stoklarında sadece teşhir ürünleri kalmış ve bunu da 1.600 liradan satıyorlar, ben de ürünün sıfır fiyatı 1.550 - 1.700 arasında gezerken teşhir ürünlerinin aynı fiyata satılıyor olmasının saçma olduğu konusunda birkaç teknosa personeliyle polemiğe girdim, sonra eeh dedim çıktım gittim. Bunu da eklemekte fayda var, bu mağazalardaki insanların pek çoğu maalesef bırak LED tv teknolojisinin detaylarını - siyah derinliğini, plazma ile led TV arasındaki farkı adam gibi açıklayamadıkları gibi ne de P42G20 ile P42GW20 arasındaki farkı söyleyemediler. Birisi hiçbir fark yok dedi, sinirlendim ben de bak kardeşim bunun W modelinde dahili uydu alıcısı var, uydu cihazı almadan da W modeli uydu kanallarını izleme imkanı sunuyor, en azından benden sonra gelecek insalara fark yok demek yerine bunu söylemen daha hayırlı olur dedim oradan da uzaklaştım.

En sonunda beşiktaş (fulya) medimarkt'ta buldum 1.699 liraya. Biraz hayal kırıklığı oldu tabi 1.500 - 1.600 civarında alırım diye tahmin ediyordum ama hiçbir yerde olmadığı için mediamarkt'a dayadım artık 100 lira fazlasını ve aldım. Aldığım model P42GW20, en az 40 kutu kapalı ürün vardı, yakında indirime girer mi, girerse ben yakalayabilir miyim emin olamadığım için ve bu ürünü bir süre sonra bulamama (tüm ürünlerin yerini 2011 modellerin alması) riski de olduğundan gözlerimi kapatıp verdim parayı.

Ürün yarın gelecek, yine yazarım geldiğinde, bu arada duvar aparatı için 30 liralık ince HAMA marka bir alet var. Bu alet ile plasma duvardan sadece 3 cm uzakta duruyor ve sabit olduğu için duvura yakınlığı nedeniyle arka paneli neredeyse devre dışı - kullanılmaz hale getiriyor. Elemana bu detaydan bahsettiğimde "tabiki buunla monte ettiğinizde artık burayı değil burayı kullanacaksınız mecburen" diye bana yan paneli gösterdi =) Dedim olmaz öyle şey. 50-60 liraya duvardan 5-10 cm uzak duran aparatlar var almaya giden ve duvara monte edecek olan varsa aklında olsun bu detay. Son olarak, 10 lira nakliye ücreti alıyor adamlar o kadar para vermene rağmen. Ayıp yahu.

Doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum tecrübelerimi yine paylaşacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.