Yaklasik 1 aydir bir zamandir LCD/Plazma arayisi icindeyim. Oncelikle size beklentilerimden ve kullanim ortamindan bahsedeyim. TV simdilik 2.5-3 metre mesafede kullanilacak, ancak ileride salona gecme durumu olursa bu mesafe 3-4 metre civarinda bekli daha fazla olacak. O yuzden minimum 42 inc olsun istiyorum, 46 konusunda tereddutluyum. Yine bu 2.5-3 mt mesafeden projektorden kocaman ekranda izlemeye aliskin biri olarak 46 daha cazip geliyor. Onceki sorum 42 mi 46 mi?
Cihaz simdilik genelde SD yayin izleme amacli olarak kullanilacak. Zaman zaman bilgisayardan film izlenecek. Eldeki filmler genelde dusuk cozunurluk ama HD kalitesini gordukten sonra zaman icinde oraya dogru kayis olacak diye dusunuyorum/umuyorum. Evimde kablolu yayin yok, olsaydi direkt Teledunya HD alacaktim, simdilik SD uydu var. Digiturk Ligtv icin falan guzel bir kampanya yaparsa belki HD Digiturk alabilirim ama bu sadece bir ihtimal.
Bu sure icerisinde belirledigim marka/modeller sunlar:
Panasonic G serisi: SD yayinlarda plazma oneriliyor. Ancak plazmanin da LCD'ye gore eksileri var deniyor. Bu model, plazmanin artilariyla beraber, LCD'ye gore eksilerinin de giderildigi bir model diye okudum. Elektrik tuketimi dusuk, parlaklik olarak LCD'leri aratmiyor, Full HD performansi cok iyi ve yansima problemi pek yok deniyor. Beni en cok dusunduren almak icin tek alternatifin Istanbul Bilisim olmasi. Pesin fiyat, 42: 2250-2300, 46:2850-2900 civari.
Philips 7000/8000 serileri: Fiyatinin uygunlugu nedeniyle once 5000 serisiyle baslamistim ama sonra olumsuz yorumlari gorunce ondan vazgectim. Teknomarketlerde gordugum kadariyla bu tv'lerin goruntusu oldukca guzel ancak bunlarin sd yayin performansini gorme imkanim olmadi. Okdugum yorumlarda SD'de cok diyen de var, cok kotu diyen de. Bu serinin 47 inch versiyonlari 3500'e yaklasiyor, o kadar para vermek istemiyorum. 7000 serisi 2200, 8000 serisi pesinde 2400 civarina alinabiliyor(Aytel)
Sony V/W serileri: Fiyat olarak V serisi daha cazip geliyor. W serisinin bazi problemleri oldugunu da okudum ama cok da anlamiyorum acikcasi. Hafta son Evkur'da televizyonlara bakarken D-smart hd'de futbol maci vardi, esimin ve benim en cok hosuna giden goruntu S5500'deydi. Samsung'un renkleri falan cok abartili geliyor, hosuma gitmiyor. V serisinin S serisine gore cok daha iyi oldugu soyleniyor. Beni en cok dusunduren V serisinin 50hz olmasi. Bir ara tv'lere bakarken ekranda kayan yazi vardi, 50hz'lerin performansi cok kotuydu ama iclerinde Sony yoktu. Acaba bu 50 hz olmasindan mi kaynaklaniyor, yoksa tv'nin dandikliginden mi? Sony'de bana cazip gelen sey renklerin dogalligi, Sony kalitesi ve 5 yil garantisi. V serisi 2400-2500 civarinda, W serisi ise 2800-2900 civarinda bulunabiliyor. 2800-2900'u W'ye verecegime o paraya 46G10 almak daha mantikli gibi geliyor, bilemiyorum.
Biraz uzun yazdim ama kafam karisik. Sizlerin tavsiyesini bekliyorum. Alsak alsak ne alsak?
İlk öncelikle kolay gelsin.İyi bir araştırma yapmışsınız ve inşallah aklınıza yatanı alırsınız.Ben yanlış anlamadıysam plazma lcd ye göre daha az elektrik harcıyor demişsiniz, benim bildiğim plazma daha çok enerji harcıyor.42'' yada 46'' i bence fiyat konusunda göre karar vermelisiniz.Beğendiğiniz tv nin 46'' yoksa bence o tv den vazgeçmeye değmez.42''panasınic ve 52''sony w5500 kullanıcısı olarak benim gözüm artık aralarında büyüklük olarak çok da fark göremiyor,ee malum göz alışkanlığı Aklınıza yatan markaları yazmışsınız fakat ordaki bazı tvler en kötü sd yayında bile çok berbat görüntü verebiliyorlar.Onun için sizin kullanım amaçları doğrultusunda bir tv seçmeniz gerekiyor.Oturup bluray film izleyip,1080 p oyun oynamayı amaçlarsanız ordaki pahalı tvlerden olan sony v-w serisini seçebilirsiniz,sd yayınlardaki performansı çok da kötü değil.Digiturk hd+sony w serisi gerçekten ilgi çekici.(Daha yeni aldım dg plusu ama şuan bile kendini fark ettiriyor) Samsungu bende tv alırken kaideye almıştım ama eledim.Samsung açısında benim gibi düşünüyorsunuz renkleri çok abartı konusunu,zaten siz onu elemişsiniz.Gelelim panasonice 3 yıldan fazla bir süre önce 42'' panasonic plazma aldım aldım ve gayet memnunum,sd yayınlardaki performansı,dvd izlerkenki görüntü kalitesi gayet başarılı.Hatta benim makina hd ready yani 720p ps3 oyunlarında gerçekten başarılı, yani belki prof. olarak bakılırsa çok da başarılı olmasa bile benim gördüğüm görüntü olarak beni psikolojikmen rahatlatıyor.Philips konusunda çok da bilgi sahibi değilim ama bildiğim bir şey var panelini tıpkı sony gibi kendisi üretmiyor,yani ya lg,panasonic yada samsung dan alıyor.
Herkes birşeyler söyler durur şu kötü,şunda input lag vs. problemi var alma diye, bir süre sonra oturup karar verdiğinde her makinanın kendisine özgü hataları ortaya çıkıyor.Benim tavsiyem istanbulda iseniz istanbul bilişimin showroom una gidip karar verdiğiniz tvlere teker teker test etmeniz ve aklınıza yatanız almanız ve artık onun üstünde çok da fazla araştırma yapmamanız
gardaş bana göre şu ortamda panasonic almak pek mantıklı deil. malum yer dışında sataan yok dolayısıyla servisi de yok. kısaca panasonic türkiyede yok
sony w5500 serisi iyi bi seri ve sony güven veren bi marka her türlü. yine de samsung b65x serisini de düşünmeni öneririm. fiyat/perf olarak sony'i 2 ye katlayıp 4 e böler. multimedya özellikleri ve mkv desteği önemli bu devirde ama medya oynatıcın varsa ve paran da varsa sony w5500 de çok iyi bir seçim
Panasonic harika bir LCD dir fakat fiyatı diğerlerine göre daha yüksek olabilir. Benim tercihim Panasonic olurdu. Servis ihtiyacı olacağını hiç sanmıyorum. 32" olanı 3-4 yıldır kullanıyorum bunun yanında Samsung ve LG de kullanıyorum. Sıralama da 1.Panasonic 2.LG 3.Samsung
panasonic içlerinde en göze batanı ama burası türkiye servisi garantisi yılan hikayesi vs.. sony desen en eski crt tip tv lerde bile frekans uyum sorunları vardı lcd olunca da pek değişen bişey yok...zira birleşik amerika ve uzak doğu ülkeleri için ideal bir panel.sistemleri daha elverişli türkiye de uyum sorunu var yayınlarda sony nin. geriye bi tek phil kaldı.onuda boşlamamak lazım bazı konularda haklarını yemeyelim
quote:
Orijinalden alıntı: dursuna
Panasonic harika bir LCD dir fakat fiyatı diğerlerine göre daha yüksek olabilir. Benim tercihim Panasonic olurdu. Servis ihtiyacı olacağını hiç sanmıyorum. 32" olanı 3-4 yıldır kullanıyorum bunun yanında Samsung ve LG de kullanıyorum. Sıralama da 1.Panasonic 2.LG 3.Samsung
Arkadaşın söylediğine katılıyorum fakat sıralamada ek olarak Sony koymak istiyorum. Kendim kullanıyorum ve gayet sorunsuz.
quote:
Orijinalden alıntı: qazze zira birleşik amerika ve uzak doğu ülkeleri için ideal bir panel.sistemleri daha elverişli türkiye de uyum sorunu var yayınlarda sony nin.
bu bahsettiğiniz problemi açabilir misiniz. ben bir Sony kullanıcısıyım ve bu bahsetitğiniz problemlerle hiç karşılaştığımı hatırlamıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: okean
quote:
Orijinalden alıntı: qazze zira birleşik amerika ve uzak doğu ülkeleri için ideal bir panel.sistemleri daha elverişli türkiye de uyum sorunu var yayınlarda sony nin.
bu bahsettiğiniz problemi açabilir misiniz. ben bir Sony kullanıcısıyım ve bu bahsetitğiniz problemlerle hiç karşılaştığımı hatırlamıyorum.
bunu kötü manada söylemedim zaten.hani bazı arkadaşlar diyorlarlarya zaten bu memlekette 3-5 Hd kalitesinde yayın var,diyorlarya izleyeceksen d-samart veya digitürk veya teledünya al görüntüyü öyle gör... sony'deki sistem bizim yayın altyapısından çok üstündü evveldir.adamlar kendi sistemlerine göre yapmışlar cayır cayır izliyorlar.bugün kore,japonya,usa gibi ülkelerdeki görüntü kalitesi zaten bizim ağzımız açık izlediğimiz blueray filmlerdeki gibi. o yuzden sony hep bir basamak üstte oldu için bizdeki frekansta sorun çıkarıyor. sen ferari alırsan kalkıpta bu araca gaz takarsan performansı alamazsın...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme