Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
156.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın 3. ayrı yere bu mesajı yazıyorum
    yarın gelecekler o yüzden acelem var
    gw30 dediğiniz benim aldığımmı ? tx-p50ut30e

Arkadaşlar herkese iyi geceler
    Dün media markete gittim
    1600 TL civarı salona koymak için 106 ekran civarı LCT TV almak için
    Teknik eleman şu tv yeni çıktı 3D gözlüğüde hediye dedi
    bu fiyata çıkabilirsen kesinlikle kaçırma dedi

panasonic tx-p50ut30e kodlu tv yi aldım 127 ekran
    2300 TL 10 taksit vade farksız 3d panasonic gözlükte hediye

normalde oturma odanda 82 ekran 5 yıllık arçelik LCD var
    Bunu salona daha çok maç izlemek için aldım

Pek bilgimde yok
    demin kutuyu inceledim PLASMA yazıyo
    hiç aklımda yokken plazma almış oldum

internetten hemen araştırdım
    kafan iyice karıştı

kimi günde 8 saatten 15 yıl
    kimi 6 saatten 27 yıl demiş
    kimi LCD fazla tüketir kimi Plazma az tüketir veya tersi demiş
    Kimi Plazma eski teknoloji ise kötü yeni ise iyi
    kimi 42'' üstü için plazma bi ton şey

bildiğim şey bu tv nin yeni bir model olduğu
    3D de var

Yarın kurmaya ve garntiyi onaylamaya gelecekler
    Kafam karıştı

iade edip LCD alayımmı ???
    ne yapayım
    işin aslı öyle bir izlenim oluştuki bu kadar para verip 8-10 sene sonra çöpe atacakmışım gibi geldi :)
    hiç bilgim yok

yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

Kusura bakmayın 3. ayrı yere bu mesajı yazıyorum
    yarın gelecekler o yüzden acelem var
    gw30 dediğiniz benim aldığımmı ? tx-p50ut30e

Arkadaşlar herkese iyi geceler
    Dün media markete gittim
    1600 TL civarı salona koymak için 106 ekran civarı LCT TV almak için
    Teknik eleman şu tv yeni çıktı 3D gözlüğüde hediye dedi
    bu fiyata çıkabilirsen kesinlikle kaçırma dedi

panasonic tx-p50ut30e kodlu tv yi aldım 127 ekran
    2300 TL 10 taksit vade farksız 3d panasonic gözlükte hediye

normalde oturma odanda 82 ekran 5 yıllık arçelik LCD var
    Bunu salona daha çok maç izlemek için aldım

Pek bilgimde yok
    demin kutuyu inceledim PLASMA yazıyo
    hiç aklımda yokken plazma almış oldum

internetten hemen araştırdım
    kafan iyice karıştı

kimi günde 8 saatten 15 yıl
    kimi 6 saatten 27 yıl demiş
    kimi LCD fazla tüketir kimi Plazma az tüketir veya tersi demiş
    Kimi Plazma eski teknoloji ise kötü yeni ise iyi
    kimi 42'' üstü için plazma bi ton şey

bildiğim şey bu tv nin yeni bir model olduğu
    3D de var

Yarın kurmaya ve garntiyi onaylamaya gelecekler
    Kafam karıştı

iade edip LCD alayımmı ???
    ne yapayım
    işin aslı öyle bir izlenim oluştuki bu kadar para verip 8-10 sene sonra çöpe atacakmışım gibi geldi :)
    hiç bilgim yok

yardımcı olursanız sevinirim

LCD de alsan 8-10 sene sonra çöpe atacaksın. Hatta belki o kadar gitmeyecek bile.

UT30 araştırmadım ben alırken yoktu. Olsaydı düşünebilirdim. S30 parlıyor ST30 parlaması az, U30 parlıyor ama UT30'da aynı şekilde parlamıyorsa kötü bir alışveriş yaptın diyemem.

Farkında olmadan plazma seçerek güzel bir seçim yapmışsın. Ut30 modeline bir şey diyemem. Servisi iptal et dilersen bir daha git mağazayı gez. Yalnız led önermem, Led olmayan LCD alacaksan onda da 3d zor. 50 inç gözlükle beraber panasonic bence güzel ama yine de teşhirde git ürünü bir gör gw30 ile kıyasla yansıma durumlarını. U30 ile de kıyasla u30'dan daha iyi durumdaysa yansıma olarak iyidir.

Öte yandan gözlüksüz Samsung 130 ekran 3D plazma 1900-2000 arasına bulunuyor. Onla da mukayese edebilirsin. Plazma olarak daha iyi midir tartışılır sonuçta da panasonic kazanır ama yan özellik olarak media playerı panasonic'i eze eze döver, ağzını burnunu kırar.

Elektrik tüketimi işlerini de bir kalemde geç. Önemli olan görüntü kalitesi ise senin için plazmadan bunun için vazgeçme ayda 5 lira farketse ne olur? LED TV izleyeceğime ayda 20-25 fazla faturası olsa plazmayı tercih ederim. Hatta bir adım daha ileriye giderek herhangibi bir plazmayı tercih ederim, ayna gibi yansıyanı bile led'den bence iyidir.

LCD olarak güzel kampanyalar var panasonic'den ve plazmadan vazgeçeceksen 117 ekran Philips Metro gross yeni katalogunda 1700 lira LCD. Led de değil ve bu bence bir artı.

• teşekkürler cevap için

dert ekran parlaklığı ise çekerim perdeyi olur biter :)
    öyle takıntılarım yok
    bunun yanında bahsettiğiniz madia playr gibi özelliklerlede alakam yok

bu tv kalacak gibi görünüyor

yalnız lcd bile olsa 8-10 sene sonra çöpe atarsın diyorsun
    eskimesini kastediyorsun , yoksa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

İlk burn-in bende oldu sanırım. Cartoon Networks logosu 8-10 saat kaydırma çubuğu çalıştırmama rağmen geçmedi. İzlerken farkedilmiyor, hatta beyaz ekranda da görülmüyor. Siyah ekranda örneğin HDMI 1'de bağlı alet kapalı iken 10-15 santim yakından ve karanlıkta bakınca logo görülüyor. Daha belirgindi önceden biraz geçti ancak bu hale geldi. Hala daha geçer mi diye kaydırma çubuğu çalıştırıyorum arada bir.

aha be arkadaşım nereden çıktı bu burn. tam alacağım derken.

Hani neo-plazmaydın bunlar yanma olmuyordu:

inşallah düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proliant -- 26 Eylül 2011; 0:30:30 >

• quote:

teşekkürler cevap için

öyle takıntılarım yok

8-10 sene derken teknolojinin ilerlemesini kastetmiş arkadaş.

Bende de 72 ekran düz kare Vestel vardı, o zamanlar 100 Hz diye almıştık, sene 2003'de, 8 sene geçmiş işte üzerinden :)
  • engünaydın

geçmis olsun umarım tammemen gecer

bu arada aspect ayarı otomatiktemiydi??

ilk sayfadaki resim yapısması icin olan videoyu da deneyebilirsim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

engünaydın

geçmis olsun umarım tammemen gecer

bu arada aspect ayarı otomatiktemiydi??

ilk sayfadaki resim yapısması icin olan videoyu da deneyebilirsim

Değildi. Logo büyük diye Zoom1'e almıştım ne olur ne olmaz diye. CN harflerinin üst kısmı ile kutunun üst kısmı kaldı. İlk sayfaya şimdi bakıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: sparco

quote:

teşekkürler cevap için

öyle takıntılarım yok

8-10 sene derken teknolojinin ilerlemesini kastetmiş arkadaş.

Bende de 72 ekran düz kare Vestel vardı, o zamanlar 100 Hz diye almıştık, sene 2003'de, 8 sene geçmiş işte üzerinden :)

Ortalama LCD panel ömrü 5 sene diye söylüyor forumdaki yorumcular. Gerçi o 5 sene yorumlarını ben de pek inanılır bulmuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: proliant

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

İlk burn-in bende oldu sanırım. Cartoon Networks logosu 8-10 saat kaydırma çubuğu çalıştırmama rağmen geçmedi. İzlerken farkedilmiyor, hatta beyaz ekranda da görülmüyor. Siyah ekranda örneğin HDMI 1'de bağlı alet kapalı iken 10-15 santim yakından ve karanlıkta bakınca logo görülüyor. Daha belirgindi önceden biraz geçti ancak bu hale geldi. Hala daha geçer mi diye kaydırma çubuğu çalıştırıyorum arada bir.

aha be arkadaşım nereden çıktı bu burn. tam alacağım derken.

Hani neo-plazmaydın bunlar yanma olmuyordu:

inşallah düzelir.

Neo-plazma=Neo-pazarlama Ekranın klasik plazmalara oranla daha az yansıma yapmasından başka bir artısı olduğunu düşünmüyorum neo plazmanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 26 Eylül 2011; 11:08:13 >

• neo plazma resim yapısmasından ziyade ,,, elektrik tüketimine karsı gelistirilmis bi panel sanırım

ama söylendiği gibi panel dünyası yalan dolanla yürür bunların icinde en az yalan söyleyeni bulmak derdimiz
  • o zaman bu paneller pc yede bağlanmaz.

olmadı şimdi..
  • proliant:
    PC ye bağlanıyor HDMI ile ama karşına geçip saatlerce oyun oynayacağım diyorsanız durum sakat o zaman resim yapışması olabilir..

Engunaydın: inşallah normale döner panelin..geçenlerde eşim 2 saat kadar bir kanalı sabit bırakmış bende birşey olmadı yırttık ama olmaz diye bi kuralda yok sanırım dikkat edeceğiz başka çare yok..

Albani: üstad bu rodaj süresi bitince burn olayı daha zormu olur yoksa burn olayının rodajla vs ile alakası yok ayrıca bir konu olarakmı değerlendirelim ne diyorsun ?

TV aldığımdan beri her gece en az bir film izledim..ilk başta altyazı sorunum oldu sonra altyazı ve film adlarını eşeleştirip klasor olarak atıyordum sorun yoktu c.tesi ve pazar nedense 8gb lik usb deki 6 filmin hiç birinin altyazısını okumadı TV sinir oldum büyü bozuldumu ne..Film altyazı işlerinden iyi anlayan arkadaşların tavsiyelerine açığım :)

Birde bazı sahnelerde özellikle beyaz renklerde ekranda titreme oluyor..ayarlarım genelde hep düşükte benim zaten dinamik görüntüyü sevmedim nedense ben normal ve sinema modlarını kullanıyorum..ileri ayarlar vs açmalımı bu beyaz renklerdeki kayma titremeler için yoksa bırakayım dağınıkmı kalsın :)

Birde kararsız geçen mediaserver diye birşeyden bahsetmişti tv dlna özelliği vs. ile pc ye erişebiliyormuşuz ben erişemedim o ps3 media serveri pc ye kurdum ama herhangi birşey olmadı bu işlem nasıl oluyor..öncelikle bir ev ağı oluşturmakmı gerekiyor pc den network işlerinden anlayan arkadaşlar anlatıversin bi zahmet :)

• @Virtual Frog

2 saatle bir şey olmaz. 7-8 saat izleniyordu ve de geçici olan anında göremedim görsem keserdim. Gündüz mesela 7-8 saat açık CN kanalı akşam ise bir film ya izlenir ya izlenmez. 7-8 saatlik izlemede yapmadı zannımca, esas etkili olan bu süreçlerin hergün yaşanmasıydı.

Yabancıların plazma kullanımı daha çok olduğundan mıdır nedendir bilinmez yabancı kanalların böyle hayvani logoları yok, daha ufak ve şeffaf logolar var genelde. Şimdi digitürk düşünüyorum onda da disney junior logosu başıma bela olacak. Neyse geçmese bile normal izleme mesafesinden izlerken hatta herhangibi bir şey herhangibi bir mesafeden izlerken kesinlikle farkedilmiyor.

İlk mesajdaki videoyu indirip oynattım bugün 1-2 saat sonuca bakmadım henüz birazdan bakarım. Sürekli oynatacağız. Yalnız o ilk mesajdaki konu net değil, youtube'da o videonun yorumlarında siyah renk kullanılmasının ilk 200 saat için uygun olmayacağı söylenmiş. Ne derece doğru bilemem ama mantıklı geldi. İlk 200 saat için o videoyu kullanmamakta yarar var.

• vallah bu plazma işi yeni doğan bebek gibi.

ilk altı ay bebeklerde gaz sorunu olur ya ben ona benzetiyorum plazmayı..

Ben kızımı zor büyüttüm şimdi 2.5 yaşında. Tekrar plazma ile uğraşamam. Logo yapışacak diye bekleyemem.

Tak fişe bitir işi..

Ne yapalım artık vivid renkleri sevip alaçağız bir led ...

Saygılar.
  • Bizdeki kanal logoları gerçekten acaip.. Aslında bazı kanallar bir ara görünür kaybolur cinsten logo koyuyorlardı..Mesela dikkat ettim show tv reklam vs girince logo saydamlaşıyor buda pikselin hareket etmesi demek sanırım burda tehlike yok galiba..Bu Tv kanallarına mail atalım plazma kullanıcılarınıda dikkate alsınlar arada hareket ettirsinler logolarını
  • arkadaş bir konuda yardım istiyorum sizden.benim gw30 un görüntü ayarlarından gelişmiş ayarlara geldiğimde piksel değiştirici bölümüne giremiyorumotomatik yazıyor ve silik görünümlü.sizdede aynı mı...nasıl düzeltebilirim.bu bir sorun mudur.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: huysuzadam

arkadaş bir konuda yardım istiyorum sizden.benim gw30 un görüntü ayarlarından gelişmiş ayarlara geldiğimde piksel değiştirici bölümüne giremiyorumotomatik yazıyor ve silik görünümlü.sizdede aynı mı...nasıl düzeltebilirim.bu bir sorun mudur.teşekkürler

televizyonu hangi modda kullanıyorusunuz

bazı modlarda thx gibi bu özellige girilmiyor diye biliyorum

görüntü modunu degistirip tekrar deneyin
  • teşekkürler dediğiniz gibiymiş.cok sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Meraklısı için bizim panaların DLNA özelliğnin nasıl kullanıldığını açıklayan bir link veriyorum..

http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vSupportHowToGuideDetail?storeId=15001&idval=UCM_STG_CNT_048838&catname=VIERA%26%23174%3B+Flat-Panel+HDTVs&title=How+to+Access+DLNA+Content&cm_sp=TC-L37E3-Support+HowToGuide-_-Middle-_-How+to+Access+DLNA+Content

Bu Panasonic vallahi bir alem. Kumandadan 2 tuşla olacak şeyi How To Dlna diye yazmış. Yani esas mesele uyumlu DLNA server programı bulmakta, pc'den kimi ayarları yapmakta. Kitapçığında bir program ismi yazıyordu ancak ücretli bir şeydi. İlaçlısını bulup denemek lazım ama ne işime yarayacak ki DLNA. DLNA mesela wireless olarak pc ekranını tv'de görmemi sağlar mı? Bildiğim kadarıyla sağlamaz. Zaten sağlasa bile Dlna server programının üzerine bir de pes açsak kasmaktan bir hal olur pc.

Çok boş bir vaktimde konuya bakacağım, o zamana kadar "dlna var mı? var." der geçerim. Paylaşım içinde teşekkürler panasonic'in anlatmaya değer görmediği esas karışık kısımları yaparsak nasıl bir ekran göreceğimizi öğrendim. :)

• Engunaydın:

Aslına bakarsanız PC ekranı banada lazım değil zaten :) tek derdim pc nin HDD sindeki filmler
    PS media server denen bir program yazılmıştı forumda kurdum ama netice alamadım.

Gün geçtikçe insan tv deki ne özelik varsa denemek bakmak istiyor
  • arkadaşlar benim gw 30 da resim modları arasında profosyonel1 ve profosyonel2 diye modlar çıkmaya başladı ??? kendi kendine güncellememmi yaptı tv ? sizde varmı bu modlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 1 Ekim 2011; 10:01:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.