Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
156.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim panelde zaten 1317 var ben yüklemedim zaten varmış..Neyi nasıl fark ettirdi bilmiyorum TV nin medya playerinin mükemmel olmadığını zaten biliyorum ama en azından kırk cihaz bağlamadanda film izlemek mümkün
  • servis geldi kurdu ölü piksel ayarlarına baktı bir tane dahi çıkmadı gittiler sevineyim derken....

şöyle biraz sesi açayım bakayım dedim

sesi açtığımda patlak hoparlörden ses gelir gibi çızırtılar geliyor... baslar boğuk geliyor onlardada çızırtı oluyor sesler tam çıkmıyor...

sesle ilgili problem yaşayan oldumu hiç ? yada bendeki ses ayarlarımı kötü? sansui spv 7500 uydu alıcısı kullanıyorum... receiverin sesini kıstım tv ninkini açtım olmadı, tv yi kıstım receiverin sesini açtım yine aynı sorun... sesle ilgili büyük hayal kırıklığı yaşıyorum...

sizin cihazlarda böyle bir problem var mı?
  • ses ayarlarında denge kısmına girdim

ses sağ ve sol hoparlörlere çektim sırasıyla soldaki hoparlörde çızırtı yokken sağdaki hoparlördeki ses çızırtılı şekilde çıkıyor...

acaba receiver damı sorun var diye usb den film oynattım yine sağ hopörler aynı sorunu verdi. darty ye telefon açtım servis gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 4 Ekim 2011; 23:24:05 >
  • LCD mi, LED mi, Plazma mı, o marka mı, bu markamı derken p42gw30e'nin siparişini az önce verdim. 1.599,00 tl.
    forumda yazılanlar ve bana özel mesaj atılanların iyi yorumları üzerine bu plazmayı almaya karar verdi. umarım doğru karar vermişimdir.
  • Hayırlı olsun..Neticede Jaguar araba almıyoruz illaki bir şeyleri eksik kalacaktır hergün yeni şeyler çıkıyor..O fiyata alınabilecek en iyi TV lerden birini aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

servis geldi kurdu ölü piksel ayarlarına baktı bir tane dahi çıkmadı gittiler sevineyim derken....

sesi açtığımda patlak hoparlörden ses gelir gibi çızırtılar geliyor... baslar boğuk geliyor onlardada çızırtı oluyor sesler tam çıkmıyor...

sesle ilgili problem yaşayan oldumu hiç ? yada bendeki ses ayarlarımı kötü? sansui spv 7500 uydu alıcısı kullanıyorum... receiverin sesini kıstım tv ninkini açtım olmadı, tv yi kıstım receiverin sesini açtım yine aynı sorun... sesle ilgili büyük hayal kırıklığı yaşıyorum...

Receiver scarttan mı bağlı? HD mi dediğiniz alet yoksa?

Scarttan da bağlı olsa yapmaması lazım. Scart kablosunu değiştirin, Tunex ucuz ve de iyi diyorlar. Scart analog da aktardığından altın uçlu alabilirsiniz ama 2,5-3 liraya bir tunex scart alıp da sesi öncekine oranla nispeten sorunsuz almanız lazım ki boşuna altın uçlu scart masrafı yapmayın. Sizin scart sorunlu bile olsa yeni ve sorunsuz bir scartda dediğiniz kadar ses gelmez. Bir de ses ayarlarında onla ilgili bir ayar var yerini hatırlayamıyorum. Bir oradan da bakın belki sadece tunex ile halledersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Hayırlı olsun..Neticede Jaguar araba almıyoruz illaki bir şeyleri eksik kalacaktır hergün yeni şeyler çıkıyor..O fiyata alınabilecek en iyi TV lerden birini aldınız

O fiyata daha iyi bir Televizyon var mı? Varsa ben bilmiyorum da.

46C650 alınırdı belki LCD olarak ama ona da Televizyon demem ben. Önceden de yazdım LED'ler TV benzeri ürün, 46C650 ise LCD olması itibari ile Televizyona en benzer ürün ama burada dikkat edilecek kelime BENZER kelimesi. En benzeri de olsa açılı izleme problemleri, LED'lere oranla göreli olarak az da olsa clouding riski vs. vs. Artı olarak sıkıysa yumruk atsınlar bakalım Samsung'un ekranına mağazalarda plazma döven elektronik personelleri.

Uzun lafın kısası o fiyata alınabilecek en iyi tv'yi almış bence. Daha iyisi ise ancak daha üst seri bir plazma olabilirdi. Ya da kişiye önemli gelen özellik 3d'dir yansımayı kafaya takmaz 1900'lere samy 51'' alınırdı yine en iyi olurdu. Kişiye de bağlı. Plazma alarak en doğru işi yaptığı ise kesin.

Tabi bunları 2-3 aylık kullanıcı deneyimi ile ve birisi lw570s 3d olmak üzere 2 LG led'in ışık sızmalarından illallah etmiş olarak söylüyorum. Atıyorum 1 ay sonra veya 1 sene sonra ciddi sorunlar yaşatır tv o zaman da bundan kötüsü yok diye yorumlar atabilirim. Tabi o yorumu atsam da bu plazma alternatiflerinin tv benzeri ürün olduğu düşüncemi değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

servis geldi kurdu ölü piksel ayarlarına baktı bir tane dahi çıkmadı gittiler sevineyim derken....

Receiver scarttan mı bağlı? HD mi dediğiniz alet yoksa?

Scarttan da bağlı olsa yapmaması lazım. Scart kablosunu değiştirin, Tunex ucuz ve de iyi diyorlar. Scart analog da aktardığından altın uçlu alabilirsiniz ama 2,5-3 liraya bir tunex scart alıp da sesi öncekine oranla nispeten sorunsuz almanız lazım ki boşuna altın uçlu scart masrafı yapmayın. Sizin scart sorunlu bile olsa yeni ve sorunsuz bir scartda dediğiniz kadar ses gelmez. Bir de ses ayarlarında onla ilgili bir ayar var yerini hatırlayamıyorum. Bir oradan da bakın belki sadece tunex ile halledersiniz.

üstad usb bellekten film seyrettim yine sağ hoparlörden bozuk ses geldi yani scart ile ilgisi yok...

bu arada televizyonu baya bir beğendim internetten indirdiğim düşük çözünürlüklü tüm mkv leri açtı ayrıca altyazıları söylendiği gibi küçük gelmedi bana... türkçe karakter probleminide türkçe seçim yapınca düzeldi

• Arkadaşlar selam.

Onceki mesajlarimdan malum ben de GW30 aldim yakinda.
    Yansima konusundaki yorumlariniz bu modeli secmemde inanin cok yardimci oldu. Ve, gunduz olsun gece olsun yansima konusunda hicbir problem yasamiyorum. Goruntu cok temiz ve parlaklik sizin de yazdiginiz gibi hic de korktugum gibi degilmis. Anladim ki, eger pencere tam arkada degilse plazma yansimasindan korkmamak gerekiyor.

Benim 42gw30 pazartesi gunu kurulumu yapildigindan beri pek vakit geçirme fırsatim olmadi.

Olu piksel, kenar kose cizgileri vs gibi problemler yok cok sukur. Buzzing ise duvarda oldugu halde 20-30 santim yanina yaklasmadan anlasilmiyor.

Ancak fan sesi gece sessizliginde bir hayli belli oluyor. Sabit degilde sinüs egrisi gibi dalgali bir fan sesi geliyor ve dikkatini cektiyse tv'deki her sessizlikte rahatsiz edici oluyor. Belki dalgali degilde sabit ses gelse o kadar rahatsiz etmez. 2.5 metre nominal izleme mesafem var. Ancak tvsesi kisik iken odanin 3,4 metre olan uzak koselerinde bile bu dalgali fan sesini duyabiliyorum.

GW30unda fan sesini ozellikle aksamlari benim gibi duyan arkadaslar var midir?

Urunu internet uzerinden almistim. urun teslim edileli cumartesi gunu bir hafta olacagi icin iade hakkim dahil degisim hakkim da var diye biliyorum. Baska hic bir problem yok alette ama bu hemen herkeste olan genel bir dert degilse, benim alette olmasi moral bozmaya yetecektir. Ne dersiniz, degisim talep etmeli miyim, yoksa hepsinde varolan bir ses midir bu?

Yorumlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler.

• tv de buzzing yaklaşınca duyuluyor bu herkesin bahsettiği bir durum,
    diğer konuda ise yani fan sesinin dalgalı olması hiç dikkatimi çekmedi tamam bir fan sesi var gece sessizliğinde duyuluyor dalgalı mı değilmi hiç dikkatimi çekmedi?
    bu ses olsada bile değiştirmeye değmez bence? ölü pixel görüntü sorununda yok izlemeye devam...
  • Şeytan kulağına kurşun bendeki GW30 da en ufak ses yok :)
  • corsican

benim her iki gw30 da da söylediğin gibi 2,3 metreden duyulan bir fan sesi yoktu

ben fan sesini ancak gece sessiz ortamda sesi kapatıp televizyona yarım metre kala ancak farkediyorum ve dalgalanmalı bi ses kesinlikle yok ve duyulan seste rahatsız edecek bir ses degil

sesin dalgalanması icin fanın devrinin degisken olması lazım ve fanlar sabit hızda diye biliyorum

belki duvara montaj neticesinde olabilir normal sehpa da denedinmi ??buzzing olmadıgına eminsin degilmi buzzingde beyaz sahnelerde ses daha cok artar,,
  • quote:

Hayırlı olsun..Neticede Jaguar araba almıyoruz illaki bir şeyleri eksik kalacaktır hergün yeni şeyler çıkıyor..O fiyata alınabilecek en iyi TV lerden birini aldınız

teşekkür ederim.
  • quote:

Uzun lafın kısası o fiyata alınabilecek en iyi tv'yi almış bence. Daha iyisi ise ancak daha üst seri bir plazma olabilirdi. Ya da kişiye önemli gelen özellik 3d'dir yansımayı kafaya takmaz 1900'lere samy 51'' alınırdı yine en iyi olurdu. Kişiye de bağlı. Plazma alarak en doğru işi yaptığı ise kesin.

teşekkür ederim.
  • Merhaba Arkadaşlar;

TV dan program kaydetmeyi denemek için yeni aldığım 500GB lık WD 2.5HDD i GW30'a bağladım. TV diski formatladı. Deneme yaptım TV programlarının kaydedilemediğini gördüm. Buraya kadar bi problem yok. Ancak HDD i bilgisayara tekrar bağladığımda artık bilgisayar diski tanımıyor DVD sürücü olarak görüyor. 500GB disk aldığım ilk günden problem oldu. Benzer durumla karşılaşan var mı? HDD i nasıl kurtarabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: corsican

Arkadaşlar selam.

Onceki mesajlarimdan malum ben de GW30 aldim yakinda.
    Yansima konusundaki yorumlariniz bu modeli secmemde inanin cok yardimci oldu. Ve, gunduz olsun gece olsun yansima konusunda hicbir problem yasamiyorum. Goruntu cok temiz ve parlaklik sizin de yazdiginiz gibi hic de korktugum gibi degilmis. Anladim ki, eger pencere tam arkada degilse plazma yansimasindan korkmamak gerekiyor.

Benim 42gw30 pazartesi gunu kurulumu yapildigindan beri pek vakit geçirme fırsatim olmadi.

Olu piksel, kenar kose cizgileri vs gibi problemler yok cok sukur. Buzzing ise duvarda oldugu halde 20-30 santim yanina yaklasmadan anlasilmiyor.

Ancak fan sesi gece sessizliginde bir hayli belli oluyor. Sabit degilde sinüs egrisi gibi dalgali bir fan sesi geliyor ve dikkatini cektiyse tv'deki her sessizlikte rahatsiz edici oluyor. Belki dalgali degilde sabit ses gelse o kadar rahatsiz etmez. 2.5 metre nominal izleme mesafem var. Ancak tvsesi kisik iken odanin 3,4 metre olan uzak koselerinde bile bu dalgali fan sesini duyabiliyorum.

GW30unda fan sesini ozellikle aksamlari benim gibi duyan arkadaslar var midir?

Urunu internet uzerinden almistim. urun teslim edileli cumartesi gunu bir hafta olacagi icin iade hakkim dahil degisim hakkim da var diye biliyorum. Baska hic bir problem yok alette ama bu hemen herkeste olan genel bir dert degilse, benim alette olmasi moral bozmaya yetecektir. Ne dersiniz, degisim talep etmeli miyim, yoksa hepsinde varolan bir ses midir bu?

Yorumlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler.

sn. corsican,

sn. alperenuğur da değinmiş sizin fan sesi diye tarif ettiğiniz büyük ihtimalle buzzing. fan gw30'da sessiz çalışıyor, tv'nin dibine kadar yaklaşmadan kolay kolay bu sesi duyabileceğinizi sanmıyorum. ayrıca fan dalgalı ses çıkarmıyor. benim gw30'da da buzzing problemi var. bazı sahnelerde renklere bağlı olarak elektriksel bir cızırtı sesi floresan ampulünün çıkardığı sese benzer bir ses değişen şiddette duyuluyor. siyah ve beyazın yoğun olduğu sahnelerde bu ses kesiliyor, ara mat ve soluk renklerde bu ses artıyor. yine sinema ve thx modunda, görüntünün daha soluk olduğu analog yayında bu ses daha fazla; dijital yayında ve dinamik, normal modlarda bu cızırtı daha az. bir de menüye basıp ayarlar çıkınca bu ses çok yoğun duyulabiliyor. siz de menüye basınca cızırtının artıp artmadığını deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.hulk

sn. corsican,

sn. alperenuğur da değinmiş sizin fan sesi diye tarif ettiğiniz büyük ihtimalle buzzing. fan gw30'da sessiz çalışıyor, tv'nin dibine kadar yaklaşmadan kolay kolay bu sesi duyabileceğinizi sanmıyorum. ayrıca fan dalgalı ses çıkarmıyor. benim gw30'da da buzzing problemi var. bazı sahnelerde renklere bağlı olarak elektriksel bir cızırtı sesi floresan ampulünün çıkardığı sese benzer bir ses değişen şiddette duyuluyor. siyah ve beyazın yoğun olduğu sahnelerde bu ses kesiliyor, ara mat ve soluk renklerde bu ses artıyor. yine sinema ve thx modunda, görüntünün daha soluk olduğu analog yayında bu ses daha fazla; dijital yayında ve dinamik, normal modlarda bu cızırtı daha az. bir de menüye basıp ayarlar çıkınca bu ses çok yoğun duyulabiliyor. siz de menüye basınca cızırtının artıp artmadığını deneyebilirsiniz.

merhaba dr.hulk,

Yok, buzzing sesinin nasıl olduğunu bildiğim(amsung marka eski monitörümde benzer sıkıntı vardı) için eminim aynı şey olmadığına. Ve zaten her iki ses de var alette. Buzzing yok değil yani. Sadece buzzing sesinin yakından farkedildiğini onun dışında rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Tabii bu normal modda geçerli. Diğer modları rodaj süresince kullanmak tavsiye edilmediği için denemedim ama dediğiniz gibi belki de parlaklığı arttırınca buzzing'de aynen artabilir.
    Geceleri de bilgisayarda başında çalışan biri olduğum için fan seslerine de alışığım, yani hemen her türlü fan sesi problemini yaşamışlığım var. Hatta tv'deki sesi ilk duyduğumda, tam duvarin arkasinda 5-6 fanla çalışan bilgisayarımın sesi sanmıştım. Sonrasında farkettim ki ses TV'den geliyor. TV ekranı kapkaranlık olduğunda bile ses değişmiyor. Yani buzzing'deki gibi azalma falan yok. Hatta buzzing, TV'nin düğmelerinin olduğu tarafın tepesinden gelirken, fan sesi farklı bir yerden geliyor.

Şu an bilgisayarımda kullandığım HighPower güç kaynağı da ilk ayında benzer bir sıkıntı çıkarmıştı. Tabi kafayı yedirecek düzeydeydi o. Sonra biraz araştırma yapınca fanın arkasında, kablolare fana değmesin diye güvenlik için yerleştirilen bir jelatin parçasının buna neden olduğunu öğrenmiştim. Onu çıkarınca fan sesi de tekdüze bir hal aldı da kafayı yemekten kurtuldum.

Anlaşılan o ki bu fan sesi benim TV'de olan bir problem. Akşam son bir kez değerlendirip, gerekirse geri göndereceğim.

cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: galois91

Merhaba Arkadaşlar;

TV dan program kaydetmeyi denemek için yeni aldığım 500GB lık WD 2.5HDD i GW30'a bağladım. TV diski formatladı. Deneme yaptım TV programlarının kaydedilemediğini gördüm. Buraya kadar bi problem yok. Ancak HDD i bilgisayara tekrar bağladığımda artık bilgisayar diski tanımıyor DVD sürücü olarak görüyor. 500GB disk aldığım ilk günden problem oldu. Benzer durumla karşılaşan var mı? HDD i nasıl kurtarabiliriz?

HDD yi PC ye takınca Disk yönetiminden yapabilirsiniz bende de olmuştu, Disk yönetiminden yeniden HDD yapıyoruz formatlama yada silip yeniden yapılandırma ile tm hatırlamıyorum.
  • selam beyler,

değişime giden 50gw30'un yenisi dün akşam geldi sonunda toplam 19 günlük bekleme sonunda. eve gelen servis elemanı bu sefer daha bilinçli bir elemandı. önceki tv de 3 tane bulduğum ölü piksel vardı, biz dedi 4 tane daha bulduk kontrolde..anlayacağın tv tam bombaymış

artık her gün hücum press uyguladığım için serviste meşhur olmuşum sanırım. eleman "abi sende resimler varmış, ölü piksellere bakalım" dedi...neyse kontrol ettik uzunca bir süre toplam 3 kişi evde birader de gözünü dört açtı bu sefer...neyse ki bu temiz çıktı. kullanım saatinde de problem yok cihaz sıfır...

teledünya hd kutu bağladım teledünyanın verdiği dandik hdmi ile...hd'ler idare eder, ama sd görüntülerde kanallar arasında bariz farklar var. ntvspor berbat ötesi, kanal d, star falan idare eder mesela...ama mesafem 2.20 m söylemiştim...daha önce denemiştim 500 lük seagate açıyor altyazılar ufak ama idare eder, media player zorunlu kılacak bir durum yok bence.

daha oturup 1080p bir film izlemedim, o zaman belki çok etkilenecem dedikleri gibi görüntü akacak vs. ama şu an için nötrüm :))

bu arada şans bu ki, yeni tv ile birlikte +3 yıl garantiye hak kazandığımı söylediler ve ek garanti kartını verdiler, bu bekleme işinin en iyi tarafı bu oldu sanırım...

tv fiyatını tekrar söylüyorum : turuncu indirim 2239/12 taksit...

hdmi kablo tavsiyesi kabul edilir, veyahut modül derseniz bendeki hd kutu satılıktır bilginize :))

• quote:

Orijinalden alıntı: eikinskjaldi

artık her gün hücum press uyguladığım için serviste meşhur olmuşum sanırım. eleman "abi sende resimler varmış, ölü piksellere bakalım" dedi...neyse kontrol ettik uzunca bir süre toplam 3 kişi evde birader de gözünü dört açtı bu sefer...neyse ki bu temiz çıktı. kullanım saatinde de problem yok cihaz sıfır...

hocam benim gw30 da büyük bir ihtimal değişime uğrayacak tv yi nerden almıştın ve değişimi direkt panasonic servisimi yapıyor yoksa aldığımız yermi getiriyor yeni tv yi.... birde ölü piksel kontrolü ile ilgili resim yazmışsın... bunu gösteren resimler varsa bana gönderebilirmisin yeni tv geldiğinde bende bakayım.

değişim süreside çok uzun geldi bana, darty bu süre içinde yedek bir televizyon veriyormudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 7 Ekim 2011; 13:12:21 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.