Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
156.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cekmece

quote:

Orijinalden alıntı: eikinskjaldi

artık her gün hücum press uyguladığım için serviste meşhur olmuşum sanırım. eleman "abi sende resimler varmış, ölü piksellere bakalım" dedi...neyse kontrol ettik uzunca bir süre toplam 3 kişi evde birader de gözünü dört açtı bu sefer...neyse ki bu temiz çıktı. kullanım saatinde de problem yok cihaz sıfır...

hocam benim gw30 da büyük bir ihtimal değişime uğrayacak tv yi nerden almıştın ve değişimi direkt panasonic servisimi yapıyor yoksa aldığımız yermi getiriyor yeni tv yi.... birde ölü piksel kontrolü ile ilgili resim yazmışsın... bunu gösteren resimler varsa bana gönderebilirmisin yeni tv geldiğinde bende bakayım.

değişim süreside çok uzun geldi bana, darty bu süre içinde yedek bir televizyon veriyormudur.

@cekmece

tv'yi teknosa'dan aldım. değişim raporunu servis veriyor. teknosa'ya iletiyor bu raporu. teknosa bunun üzerine yeni tv veriyor servise ve servis eskiyi teknosa'ya iade ediyor. yenisini getirip kuruyorlar.

resim dediğim 7-8 tane full hd düz renk (kırmızı, mavi, yeşil, beyaz, gri vs.) mail adresini yollarsan gönderebilirim.

bekleme süresi içerisinde ne yazık ki yedek tv vermiyorlar beklediğinle kalıyorsun

• @cekmece

gecmis olsun öncelikle seni cihazda ölü piksel yüzünden mi degisiyor ??

acaba panasoniclerin bu sekilde geri dönüş oranı nedir merak ettim ? aslında diger bi taraftan da fazla ugrastırmadan ,degisim yapılması da güzel bence

en azından ben bu anlamda servisten memnunum

piksel testine gelince linkteki program sayesindede yapabilirsin (bilgisayar varsa tabiki )

http://forum.donanimhaber.com/m_24264045/tm.htm

ilk sayfaya eklenmistir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

@cekmece

gecmis olsun öncelikle seni cihazda ölü piksel yüzünden mi degisiyor ??

acaba panasoniclerin bu sekilde geri dönüş oranı nedir merak ettim ? aslında diger bi taraftan da fazla ugrastırmadan ,degisim yapılması da güzel bence

en azından ben bu anlamda servisten memnunum

piksel testine gelince linkteki program sayesindede yapabilirsin (bilgisayar varsa tabiki )

http://forum.donanimhaber.com/m_24264045/tm.htm

ilk sayfaya eklenmistir

@alperen,

aslında bu kadar sık değişim olması biraz rahatsız edici, sanırım ciddi problemli paneller var...plazma ve lcdler için güvenilir teknoloji imajını zedeliyor...ki biz kıt bilgimizle böyle algılıyoruz albani üstad artık ne gözle bakıyorsa bunlara :)))

bir kalem ucundan bile küçük 1-2 pikselin ölü olması çok önemli değilmiş gibi dursa da, servisin değişim raporu vermesi yine de iyi ama nereye kadar?? sanki her 10 panelden 8'inde birşeyler varmış hissi uyandı bende...sorunsuz izleyenler şanslı kesimmiş gibi geliyor...

yani sözün özü az bilen, çok yaşar

• evet söylediğin gibi sanki hata oranı cokmus gibi geliyor insana forumu okuduktan sonra ama su da varki buradan cihazı ögrenip alan insanda cok ama yorum yazan fazla yok

sanmıyorum ki diğer panel markalarından fazla olsun büyük ihtimalle daha azdır (öyle sanıyorum )

varsa panasonic servisi yada calısanı forumu takip eden bi yorum bekliyoruz

• @eikinskjaldi
    pm attım. ölü piksel taraması için resimleri mail atarsan ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirsen sevinirim.
    saygılarımla....
  • quote:

quote:

quote:

artık her gün hücum press uyguladığım için serviste meşhur olmuşum sanırım. eleman "abi sende resimler varmış, ölü piksellere bakalım" dedi...neyse kontrol ettik uzunca bir süre toplam 3 kişi evde birader de gözünü dört açtı bu sefer...neyse ki bu temiz çıktı. kullanım saatinde de problem yok cihaz sıfır...

hocam benim gw30 da büyük bir ihtimal değişime uğrayacak tv yi nerden almıştın ve değişimi direkt panasonic servisimi yapıyor yoksa aldığımız yermi getiriyor yeni tv yi.... birde ölü piksel kontrolü ile ilgili resim yazmışsın... bunu gösteren resimler varsa bana gönderebilirmisin yeni tv geldiğinde bende bakayım.

değişim süreside çok uzun geldi bana, darty bu süre içinde yedek bir televizyon veriyormudur.

@cekmece

tv'yi teknosa'dan aldım. değişim raporunu servis veriyor. teknosa'ya iletiyor bu raporu. teknosa bunun üzerine yeni tv veriyor servise ve servis eskiyi teknosa'ya iade ediyor. yenisini getirip kuruyorlar.

resim dediğim 7-8 tane full hd düz renk (kırmızı, mavi, yeşil, beyaz, gri vs.) mail adresini yollarsan gönderebilirim.

bekleme süresi içerisinde ne yazık ki yedek tv vermiyorlar beklediğinle kalıyorsun

@alperenugur

benim tv sağ hoparlörünün patlak çızırtılı ses vermesinden boğulmasından bazen sese göre ses çıkmamasından değişecek...

@eikinskjaldi mail adresim kenan1441@hotmail.com yollarsan sevinirim... birde kaç ölü pikselde tv yi değiştiriyorlar onuda bileyim bendeki şans varken yeni tvde şimdide ölü piksel çıkar....

cihaz benim hoşuma gitti ama elime arızasız televizyon geçmediki... yedi sekiz tane düşük çözünürlüklü mkv film vardı hepsini açtı bunlardan birinin altyazısı küçük çıktı... altyazıların özelliklerini değiştiren bir program vardı onun ismini hatırlarsam burda yazacağım altyazılar o programla büyütülebiliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 7 Ekim 2011; 18:54:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: corsican

quote:

bir arkadaş kullanım süresini nasıl çıkartabileceğimi yazarsa sevinirim eskiden g20 konularini arastirirken biryerlerde görmüştüm şimdi bulamıyorum yarın kurulum yapılacak...

PANELİN KULLANIM SÜRESİNİ GÖRMEK İÇİN:

1- Panelin yan tarafındaki - (eksi) yani ses kısma tuşuna basılı tutarken, kumandadan (0) yani sıfır tuşuna üç kere basın.
    Servis menüsü açılacak..

2- Servis menüsü açılınca, kumandadan (2) tuşuna basın. Ardından (OK) tuşuna basın.
    Mavi arka renkli bir menü açılacak..

3- Kumandanın yön tuşlarını kullanarak "PICT 00 00 00 00 00" yazan en alt satıra gelip, sağ tarafındaki boşluğa geçin.

4- Kumandadan MUTE tuşuna birkaç saniye basılı tutun. (Not: MUTE, sıfır tuşunun solundaki tuştur.)

Panelin çalışma süresi ve açılıp kapanma sayısı görüntülenir.

Time #####:## On/Off: #######

Açılımı:
    Time ibaresinin karşısındaki ilk beş hane, kullanılan saat miktarını gösterir.
    İki nokta üstüste'den sonraki iki hane ise dakika miktarını gösterir.
    On/Off'un karşısındaki ise, tahmin edeceğiniz gibi, paneli kaç kere açıp kapadığınızı gösteren sayıdır.

ÖR:
    Time: 00345:22 On/Off: 0000874

Panel, üçyüzkırkbeş saat yirmi iki dakika kullanılmış. Ve sekizyüzyetmişdört kere açılıp kapanmış.

Sevgili corsican anlattığın bu yol vt30 da işe yaramıyor.

Eğer biliyorsan vt30 için olanı da yazmanı rica ediyorum.

Selamlar.

• Arkadaşlar Tv de HDD den film izleyen varmı ?

Bende harici disk yok 8gb lik usb stick e film atıp öyle izliyorum ama arkadaşın birinde ful dolu bir hdd var onu takarsam format atarmı hdd'ye ?

Veya HDD usb girişini takınca klasörler olarak algılamıyormu deneyen varmı başkasının dolu hdd sine yanlışlıkla format atmıyım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Arkadaşlar Tv de HDD den film izleyen varmı ?

Bende harici disk yok 8gb lik usb stick e film atıp öyle izliyorum ama arkadaşın birinde ful dolu bir hdd var onu takarsam format atarmı hdd'ye ?

Veya HDD usb girişini takınca klasörler olarak algılamıyormu deneyen varmı başkasının dolu hdd sine yanlışlıkla format atmıyım :)

slm virtualfrog

hardiski usb3 yazan bölüme takıyorum(televizyonun yan tarafındaki usb girisi)
    kumandadan viera tols tusuna bas(renkli olan tus)
    video bölümüne gel ve ok bas
    dosya gösterim sistemini ben cözemedim karmasık kimini tek tek kimini klasör halinde gösteriyor
    sarı pencere ile isaretli olan kısımda ön izlemeli secme penceresi istediğin yere getir ve ok bas

format atmaz atsada önce sorar

iyi forumlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

@cekmece

@alperenugur

benim tv sağ hoparlörünün patlak çızırtılı ses vermesinden boğulmasından bazen sese göre ses çıkmamasından değişecek...

@eikinskjaldi mail adresim kenan1441@hotmail.com yollarsan sevinirim... birde kaç ölü pikselde tv yi değiştiriyorlar onuda bileyim bendeki şans varken yeni tvde şimdide ölü piksel çıkar....

cihaz benim hoşuma gitti ama elime arızasız televizyon geçmediki... yedi sekiz tane düşük çözünürlüklü mkv film vardı hepsini açtı bunlardan birinin altyazısı küçük çıktı... altyazıların özelliklerini değiştiren bir program vardı onun ismini hatırlarsam burda yazacağım altyazılar o programla büyütülebiliniyor.

O altyazısı küçük çıkan SRT dosyasıdır. Gömülü altyazılılarda altyazı sorun yapmıyor sorun Srt, Sub gibi alt yazı dosyalarında oluyor. Mkvtoolnix, mkvverge gibi programlarla altyazıyı gömme de yemiyor. Bu sefer altyazısızken açtığı mkv dosyasını hiç açmamaya başlıyor. Supernatural'a altyazı gömeyim dedim hiç açmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

quote:

quote:

quote:

@cekmece

@alperenugur

O altyazısı küçük çıkan SRT dosyasıdır. Gömülü altyazılılarda altyazı sorun yapmıyor sorun Srt, Sub gibi alt yazı dosyalarında oluyor. Mkvtoolnix, mkvverge gibi programlarla altyazıyı gömme de yemiyor. Bu sefer altyazısızken açtığı mkv dosyasını hiç açmamaya başlıyor. Supernatural'a altyazı gömeyim dedim hiç açmadı.

altyazıyı filme gömmekten bahsetmiyorum. bir program var altyazının srt uzuantılı altyazı dosyalarının sürelerini editleyebilen galiba font büyüklükleri ayarınıda yapabiliyordur... bir program vardı onun ismini araştırıp burdan paylaşıcağım... şöyle diyim bende yedi sekiz tane mkv vardı srt altyazılı bunlardan sadece 1 inin altyazısını küçük gösterdi tv demekki bunun srt dosyası içinde bir boyut ayarı var...

• subtitle workshop

http://www.urusoft.net/download.php?lang=1&id=sw

şu linkte anlatımı var

http://www.turkcealtyazi.org/viewtopic.php?t=138

PANASONİC PLAZMA GW30

yeni plazma geldi fakat daha kurulmadığı için deniyemiyorum deneyip işe yarayıp yaramadığına bakarsanız sevinirim bende merak ettim

boyut dışında renk dahi ayarlanabiliyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 8 Ekim 2011; 20:21:15 >

• quote:

subtitle workshop

http://www.urusoft.net/download.php?lang=1&id=sw

şu linkte anlatımı var

http://www.turkcealtyazi.org/viewtopic.php?t=138

PANASONİC PLAZMA GW30

yeni plazma geldi fakat daha kurulmadığı için deniyemiyorum deneyip işe yarayıp yaramadığına bakarsanız sevinirim bende merak ettim

boyut dışında renk dahi ayarlanabiliyor galiba

Resim video ön izlemede kullanılacak altyazı fontunun seçimine dair. Programı kurdum, daha önce de kullanmıştım boyut değiştirmeye rastlayamadım. Sizin acaba Srt altyazılı denediğiniz mkv'ler tesadüfen aynı zaman da gömülü altyazılı olabilir mi? Muhtemelen öyle bir durum olmalı. Başka bir açıklama bulamıyorum.

• srt dosyaları mkv dosyalarından ayrı filme gömülü değil, filmin ismi ile aynı srt dosyası var her filmde... ben o altyazıları altyazi.org tan indirmiştim zaten. altyazıları paylaşada bilirim burdan...

programı kurup türkçeleştirdikten sonra sol üst köşede düzenle var onu tıklayıp sonrada hepsini seçi seçtiktan sonra(ctrl A) altyazıdaki tüm kelimeler seçiliyor sonra o seçilen kelimelerin üzerine gelip sağ fare yapınca italik kalın altı çizili renk seçimleri çıkıyor bunlardan bir seçim yapıp değişiklikleri ctrl s kaydettikten sonra yeni srt dosyasında tv de izlerken bir değişiklik olmuyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 9 Ekim 2011; 12:02:29 >
  • P42U30E modeli ile bu model arasındaki fark nedir ? Bağlantı opsiyonları farkı mı var, yani görüntü kalitesi aynı mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

P42U30E modeli ile bu model arasındaki fark nedir ? Bağlantı opsiyonları farkı mı var, yani görüntü kalitesi aynı mıdır ?

U30 daha düşük bir seri aradaki bariz farkları sayacak olursak

Kontrast oranı infinite black 5.mil.. GW30 da varken 2.mil U30 yani daha düşük kontrast oranı..Ayrıca GW30 G14 neoplazma panel olarak geçiyor

Dahili HD uydu alıcısı,Wi Fi,Ethernet portu,HDD veya USB ye kayıt imkanları GW30 da var ama U30 da yok

Panasonic plazmalar seri olarak aşağıdan yukarıya X,C,U,S,GW,ST,GT,VT diye gidiyor..

Yani U serisi plazmalar düşük seri
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

P42U30E modeli ile bu model arasındaki fark nedir ? Bağlantı opsiyonları farkı mı var, yani görüntü kalitesi aynı mıdır ?

En bariz, gözle görülür farkı ekrandaki yansıma ve kötü anlamda daha farklı tarif edemeyeceğim bir görüntü. Teknik verileri pek sallamam gözümün gördüğü önemlidir U serisi de S serisi de (ST'ler hariç) kötü G'ye oranla.
  • quote:

srt dosyaları mkv dosyalarından ayrı filme gömülü değil, filmin ismi ile aynı srt dosyası var her filmde... ben o altyazıları altyazi.org tan indirmiştim zaten. altyazıları paylaşada bilirim burdan...

programı kurup türkçeleştirdikten sonra sol üst köşede düzenle var onu tıklayıp sonrada hepsini seçi seçtiktan sonra(ctrl A) altyazıdaki tüm kelimeler seçiliyor sonra o seçilen kelimelerin üzerine gelip sağ fare yapınca italik kalın altı çizili renk seçimleri çıkıyor bunlardan bir seçim yapıp değişiklikleri ctrl s kaydettikten sonra yeni srt dosyasında tv de izlerken bir değişiklik olmuyormu

Yok öyle bir seçenek. İtalik, altı çizili, renk, kalın gibi seçenekler geliyor sadece. Siz o srt'leri silerek deneyin. O srt'ler olmadan da altyazı açabiliyorsanız MKV'leriniz zaten altyazılıdır. Ya da farklı bir durum var mesela cihazınızda daha güncel bir yazılım gibi.

• srt leri silip denedim vlc player da altyazılar kayboldu...

kalın veya altıcizili olarak yaptığınız değişiklikler plazmayada yansıyorsa illaki font büyüklüğü ile ilgili biryerlerde bir ayarda vardır...

kalın yapıp renk degistirip kaydettikten sonra plazmada değişiklik oluyormu engin bey bir bakabilirmisiniz.

bu arada önceki plazmanın yazılım versiyonu 1304 tü. en iyisi altyazıları ben burdan paylaşayım siz herhangi bir filme aynı isimle yerleştirin o zaman inanacaksınız sanırım... az sonra hotfile a göndereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 10 Ekim 2011; 18:39:20 >
  • http://hotfile.com/dl/131966605/28f479d/altyazilar.rar.html

yukarıdaki altyazilardan laststation.srt ve intheloop.srt altyazilari gw30 da büyük çıkıyor. bu altyaziların farki ne olabilir, bunlari metin editörüyle açtığımda diğerleriyle arasında font büyüklüğü olarak bir farkta gözükmüyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 13 Ekim 2011; 2:13:29 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.