Vatandan 46GW30 siparişi vericektim 50TL zam geldi.Gerçi hala özel indirimli fırsat olarak gözüküyor ama insan neden 50TL boşuna fazladan vereyim diye düşünmeden edemiyor. Beklemeye devam ediyorum...
bende 46gw yi bekliyorum hocam en son 1.999 oldu 1.700 olsa hemen kapacam aralıka kadar bekliyecem bakalım ne kadar olacak indirim birde bunun yanına ses sistemi tadından yenmez..
Herhalde Neo Plazma satışları iyi gidiyor ki 50TL zam yaptılar indirimin üstüne.1700 olsa acayip süper birşey olur gerçekten. 42'' gittim inceledim gerçekten en gerçeğe yakın görüntüyü Neo plazmalarda gördüm.Led kadar ince olmasada kalınlığıda fena değildi. Ürün çok kibar görünüyor.
Bimekste 1999TL hala ama teşhir ürünüymüş ankara acity deki birşeyi yok taş gibi alet filan dedi ama ben dinlemedim. Vatanda 2049TL şuanda aynı fiyat mağazalarımdada geçerli dedi. telefonda görüştüm
evet arkadaslar benim meshur sorunum icin bi dosya hazırladım .. kameranın saga sola hareketlerinde olusan sorun icin
ama yaptıgım dosyaları cihazın kendi playerından izleyemiyoruz harici media playerı yada televizyonu bilgisayara baglayabilen gw30 cuların yorumunu merak ediyorum link
benmi abartıyorum yada gerçekten bu paneller bu konuda sınıftamı kalıyor yada panel kadar görüntü formatınında mı sucu var malum bunlar mkv formatlı filimler (üsenmeyip bi tanede bluray indireceğim)
merak edip mediaplayerı evdeki 37 ekran tüplü tv mede bagladım ve dikkatlı baktıgımda gölgelenme ondada oluyor ama ekran küçük oldugu için cok dikkatli ve yakından bakmak gerekiyor anlamak için
panasonicte ıfc maksimum yapınca görüntü bariz düzeliyor tereyagından kıl ceker gibi ama bu seferde görüntü yapaylasıyor sanki fotograf kalitesinde bir görüntü olusuyor
arkadaşlar sd yayınlarda bazen ekrandaki logolar yerinde durmuyor nasıl sabitleriz ?
quote:
Orijinalden alıntı: leon_21
arkadaşlar sd yayınlarda bazen ekrandaki logolar yerinde durmuyor nasıl sabitleriz ?
kumandadan aspeck tusuna basın ve ayarı otomatik dısına alın,, otomatikte kullanmak resim yapısması icin iyi sayılır cünkü ekran siyah alanları doldurmak icin görüntüyü büyütür ve sabit nokta kalmaz
quote:
Orijinalden alıntı: alperenugur
quote:
kumandadan aspeck tusuna basın ve ayarı otomatik dısına alın,, otomatikte kullanmak resim yapısması icin iyi sayılır cünkü ekran siyah alanları doldurmak icin görüntüyü büyütür ve sabit nokta kalmaz
siyah bölümler yokkende kanal logoları yer değiştiriyor tabi bu durum olurken zoomlamış gibi görüntüde bozuluyor.bide bunda kanalları silme olayı yokmu?
panasonic plazmaların dahili uydu alıcılarında kanal silme yok bunun yerine istemediğiniz kanalları sıralamadan cıkarabilirsiniz ama silemezsiniz
kullanma kılavuzunda detaylı bilgi var
iyi forumlar
quote:
panasonic plazmaların dahili uydu alıcılarında kanal silme yok bunun yerine istemediğiniz kanalları sıralamadan cıkarabilirsiniz ama silemezsiniz
kullanma kılavuzunda detaylı bilgi var
iyi forumlar
Yalnız bu ciddi bir sıkıntı. Varolan kanalın silinmemesi mühim değil de özellikle Türksat ve Hotbird uydularında çok sık frekans değişikliği olmakta. Kapanan kanallar da listede kalıyor muhtemelen. Bu biraz sıkıntı bu açıdan. Neyse ya LG LW serisi olsaydı ne kanal taşıma yapılıyor ne de kanal silme. LG LW serisinde kanal kapandı mı kapanan kanalı arka sıraya taşımak yetmiyor arka sıradan yerine gelen kanalı yine arkaya almak için bütün listeyi baştan 1'den başlayarak kanal numarası girerek yapmak gerekiyor.
kanal silmeyi nasıl düşünmemişler anlamış değilim.hiçmi akıllarına gelmemiş çocuklar kumandayı kurcalarken yabancı uydulardaki o malum kanalları acma ihtimalini.istemediğim kanalı niye cihazda bırakayımki?
quote:
kanal silmeyi nasıl düşünmemişler anlamış değilim.hiçmi akıllarına gelmemiş çocuklar kumandayı kurcalarken yabancı uydulardaki o malum kanalları acma ihtimalini.istemediğim kanalı niye cihazda bırakayımki?
bunun için istemediğiniz kanalları sıralamadan cıkarabiliyorsunuz yani hafızada duruyor ama zap sırasında yada kullanılan listede görünmüyor
bu arada videoyu indip deneyen olmadımı daha
42GW30 1599TL @ElectroWorld 17-20 kasım ilgililere duyurulur.
Arkadaşlar merhabalar. Bende bugün tv mi aldım. Buradaki yorumlarda resim yapışması denilen olayın olmaması için normal modda izliyor genelde arkadaşlar. Fakat servis geldi tv nin kurulumunu yaptı ve dinamikte izlemem gerektiğini söyledi. Anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: TheAnswer23
Arkadaşlar merhabalar. Bende bugün tv mi aldım. Buradaki yorumlarda resim yapışması denilen olayın olmaması için normal modda izliyor genelde arkadaşlar. Fakat servis geldi tv nin kurulumunu yaptı ve dinamikte izlemem gerektiğini söyledi. Anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Bende bugün aldım Electro World den yarın gelip kuracaklar.
Aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum.Şöyle bir örnekte var teyzemler Plazmayı normal kullanıma dinamik moda 1. dk dan itibaren başladılar ve şu an TV de bir sorun yok kaç sene geçti.
quote:
Orijinalden alıntı: TheAnswer23
evet bazı arkadaslarda diğer baslıkta söylemisti bu servis olayını
resim yapısması eski moddellerde idi artık böyle seylere gerek yok,, istediğiniz ayarda kullanın
sayet böyle bir sey olsaydı kullanma kılavuzunda ekranda sabit görüntüleri fazla bırakmayın yazmaz ve cihazda ekran yıkama,piksel degistirici gibi özellikler olmazdı
ikincisi ise forumda bilgi ve tecrübesine cok inanılan ve güvenilen ustaların söyledikleri ,, teknik acıdan ve neden böyle kullanılmasını gerektiğini pek cok kere yazmıslardır
bütün bunların neticesinde isin teoriğini bırakıp,, pratigini yapan insanların sözünü dinliyoruz
ilk mesajda yazanları yapmak neticede kimseye bir sey kaybettirmez
quote:
evet arkadaslar benim meshur sorunum icin bi dosya hazırladım .. kameranın saga sola hareketlerinde olusan sorun icin
ama yaptıgım dosyaları cihazın kendi playerından izleyemiyoruz harici media playerı yada televizyonu bilgisayara baglayabilen gw30 cuların yorumunu merak ediyorum link
benmi abartıyorum yada gerçekten bu paneller bu konuda sınıftamı kalıyor yada panel kadar görüntü formatınında mı sucu var malum bunlar mkv formatlı filimler (üsenmeyip bi tanede bluray indireceğim)
merak edip mediaplayerı evdeki 37 ekran tüplü tv mede bagladım ve dikkatlı baktıgımda gölgelenme ondada oluyor ama ekran küçük oldugu için cok dikkatli ve yakından bakmak gerekiyor anlamak için
panasonicte ıfc maksimum yapınca görüntü bariz düzeliyor tereyagından kıl ceker gibi ama bu seferde görüntü yapaylasıyor sanki fotograf kalitesinde bir görüntü olusuyor
sn. alperenugur,
yüklediğiniz videoları laptopun hdmi girişinden gw30'da izledim uzun uzun. ilk videoda söylediğiniz gibi soldan sağa harekete bağlı olarak arabaların ve kaktüslerin kenarında gölgelenme oluyor. laptopun ekranında gölgelenmeyi, ekranın boyutundan seçemedim. kamera hareketindeki titremeler ise her iki ekranda da aynı olduğundan videonun kendisinden kaynaklanıyor. ikinci videoda da binaların etrafındaki gölge izleri çok bariz. üçüncü videoda ise gölgelenme belli belirsiz. normal tv yayınlarında bu gölgelenme pek olmuyor. net bir şey söyleyebilmek için bu videoları gw30 dışında diğer tv'lerde de bi izlemek gerek bence.
bu arada youtube'dan 720p, 1080p animasyonlara baktım. soldan sağa hareketli görüntülü bi video rastgelmedi ama nesnelerin hareketinde herhangi bir gölgelenme mevcut değildi. daha sonra aklıma 360 derece panoromik resimlerin olduğu siteler geldi, görüntünün soldan sağa aktığı. ordaki resimlere baktım. resimlerdeki nesnelerin etrafında yine gölgelenme oluyor. tabii bütün bu incelemeyi tv'nin dibinde yaptığımı söylemeliyim. ilgili site de aşağıda. http://www.360tr.com
quote:
Orijinalden alıntı: dr.hulk
quote:
sn. alperenugur,
yüklediğiniz videoları laptopun hdmi girişinden gw30'da izledim uzun uzun. ilk videoda söylediğiniz gibi soldan sağa harekete bağlı olarak arabaların ve kaktüslerin kenarında gölgelenme oluyor. laptopun ekranında gölgelenmeyi, ekranın boyutundan seçemedim. kamera hareketindeki titremeler ise her iki ekranda da aynı olduğundan videonun kendisinden kaynaklanıyor. ikinci videoda da binaların etrafındaki gölge izleri çok bariz. üçüncü videoda ise gölgelenme belli belirsiz. normal tv yayınlarında bu gölgelenme pek olmuyor. net bir şey söyleyebilmek için bu videoları gw30 dışında diğer tv'lerde de bi izlemek gerek bence.
bu arada youtube'dan 720p, 1080p animasyonlara baktım. soldan sağa hareketli görüntülü bi video rastgelmedi ama nesnelerin hareketinde herhangi bir gölgelenme mevcut değildi. daha sonra aklıma 360 derece panoromik resimlerin olduğu siteler geldi, görüntünün soldan sağa aktığı. ordaki resimlere baktım. resimlerdeki nesnelerin etrafında yine gölgelenme oluyor. tabii bütün bu incelemeyi tv'nin dibinde yaptığımı söylemeliyim. ilgili site de aşağıda. http://www.360tr.com
cok tesekkür ediyorum yorumlarınız için
gölgelenme oluyor normal demekki,, asıl merak ettiğim resimdeki bozulma özellikle insanların yüzlerini gösteren bölümde gölgelenmeden ziyade bendeki panelde resmi bulanıklastırma oluyor (sanki kameranın zomunu sabitlemeye calısırkenki görüntü gibi resmi netlestiriyor bulandırıyor gibi ) böyle bir sey dikkatinizi cektimi yada yüzler normal bir sekilde görülebiliyormu
iyi forumlar
gerek verdiğiniz videolarda, gerekse benim izlediklerimde yüzlerde ben bir sorun göremiyorum. videolarda titreme mevcut ama bunun büyük ölçüde çekimden kaynaklandığını düşünüyorum. gw30 tv yayınlarında gördüğüm kadarıyla özellikle kamera hareketlerinde akıcı. hd yayın olsun sd yayın olsun, genel olarak işin hareket kısmında bir takılma ya da titreme görülmüyor. gölgelenmeden kastım soldan sağa kamera hareketinde nesnelerin kenarında iz olabiliyor ama bu da çok yakından anlaşılabiliyor. dediğim gibi görüntüde soldan sağa harekette bir bulanıklaşma yok sadece kayan altyazılarda ilk başta hafif bir titreme olabiliyor sonra yazı düzeliyor sonra tekrar titriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: VirtualFrog
Son yazılım güncelllemesinden sonra Tv sinde film izlemede daha çok sorun yaşayan varmı yoksa bu bana özel birşeymi oldu acaba :) daha önce denemiş olan varsa fabrika ayarlara geri dönünce yazılım gidiyormu ? denemeden sorayım dedim
Dostum acaba bu BISS KEY girme özelliği ileride yazılım güncellemesi update i ile gelemez mi? Yeni güncellediğin yazılımdan memnun değil misin?
tv hoşta keşke şu altyazıları büyük olsa, yazılımla yapabilirler... support kısmına şöyle 20-30 kişi bir ingilizce metin hazırlayıp göndersek. vt serilerindede altyazılar böyle ise baya bir mail gider.
quote:
Orijinalden alıntı: cekmece
tv hoşta keşke şu altyazıları büyük olsa, yazılımla yapabilirler... support kısmına şöyle 20-30 kişi bir ingilizce metin hazırlayıp göndersek. vt serilerindede altyazılar böyle ise baya bir mail gider.
Ben biss key ile ilgili yeni yazılımda ekleyin diye birşeyler yolladım ama cevap gelmedi.
altyazı sorununa şöyle çözüm buldum.altyazı dosyasını word programına koplaylıyorum yazı boyutunu 14, yazı şeklini tümü büyük harf yapınca sorun olmuyor. filmi takip etmek kolay oluyor