Şimdi Ara

PANASONIC PT-550 KANDIRMACASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panasonicten aldığım PT-550 ev sinema sisteminin özelliklerinde (aşağıda mevcut ) Dolby Dijital, DTS, Dolby Prologic II-Dekoder dekoder diye bir ibare var ve ben optic girişten DTS sinyal gönderdiğimde çözmüyor, panasonic'ın yetkilileriyle yaptığım görüşmede cihazın sadece DVD'den DTS çözebildiğini harici kaynaktan DTS çözemediğini ve cihaz böyle yapacak birşeyleri olmadığını belirttiler madem cihazın bu özelliği yok niye web sitesinde Dolby Dijital, DTS, Dolby Prologic II-Dekoder diye belirtiliyor.

WEbde bulunan cihaz özellikleri

1000Watt (RMS) çıkış gücü
    HDMI bağlantı
    USB bağlantı
    Dijital amfilikatör
    Optik Dijital giriş
    Süper-çoklu format oynatma kabiliyeti
    Dolby Dijital, DTS, Dolby Prologic II-Dekoder
    PAL/NTSC Progressive Tarama
    Surround Zenginleştirici
    Viera Link (Viera Bağlantılı - Entegre Ev Sineması Kumandası)
    Yüksek bas sistemi
    Müzik Portu: Taşınabilir müzik oynatıcılarla kolay bağlantı
    Siyah / Gümüş renk seçeneği

• Benimde cihazım. Panasonic SC-PT465 . Demek bende bu yüzden PS3 ten DTS destekli Uncharted oyununda ses alamamıştım. Sanırım firmware ilede çözülebilecek bir problem değil.
  • bende sc-pt 850 kullanıyorum ama sorun yok çözüyor demekki bendekinde sorun yok.iyiki çözüyor yoksa kafayı yerdim
  • nasıl çözüyor aletin üstünde harici kaynak için DTS çözücü yok çözmez hocam. Ama DVD'de çözer sen hangi kaynakta DTS çözdürdün.
    quote:

Orjinalden alıntı: alanya75

bende sc-pt 850 kullanıyorum ama sorun yok çözüyor demekki bendekinde sorun yok.iyiki çözüyor yoksa kafayı yerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tborucu -- 24 Şubat 2009; 13:29:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tborucu

nasıl çözüyor aletin üstünde harici kaynak için DTS çözücü yok çözmez hocam. Ama DVD'de çözer sen hangi kaynakta DTS çözdürdün.
    quote:

bende sc-pt 850 kullanıyorum ama sorun yok çözüyor demekki bendekinde sorun yok.iyiki çözüyor yoksa kafayı yerdim

özür dierim bende ki filmleri indirirken dts ses die açıklaması vardı.bende film izlerken (hdd den)ses geliyor olduğundan çözüyor mantığını yürütmüştüm.ama meğerse filmdeki tr dublaj dts değilmiş orj dili dts imiş.kusuruma bakmayın.bu topic te bir yaralıda ben varım buna nasıl bir çare olacak acaba
    sen firma ile konuşmalarında bir çözüm elde ettinmi beraber hareket etsek faydası olurmu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 25 Şubat 2009; 21:38:05 >

• Firma ürün bu şekilde yapılacak birşey yok dediler. İstersen sende panasonic'i ara, birde ürünü alalı nekadar oldu.
    quote:

quote:

nasıl çözüyor aletin üstünde harici kaynak için DTS çözücü yok çözmez hocam. Ama DVD'de çözer sen hangi kaynakta DTS çözdürdün.
    quote:

özür dierim bende ki filmleri indirirken dts ses die açıklaması vardı.bende film izlerken (hdd den)ses geliyor olduğundan çözüyor mantığını yürütmüştüm.ama meğerse filmdeki tr dublaj dts değilmiş orj dili dts imiş.kusuruma bakmayın.bu topic te bir yaralıda ben varım buna nasıl bir çare olacak acaba
    sen firma ile konuşmalarında bir çözüm elde ettinmi beraber hareket etsek faydası olurmu acaba

• quote:

Firma ürün bu şekilde yapılacak birşey yok dediler. İstersen sende panasonic'i ara, birde ürünü alalı nekadar oldu.
    quote:

quote:

quote:

selam arkadaşım ben ürünü geçen sene 24,05,2008 de almıştım ama inan bend e aynen senin gibi çözüyor die aldım üzerinde koskoca dts die yazıyor benim görüşmem bişeyi değiştirirmi acana .yoksa direk merkeze yada ne biliyim distirbotör e mi yazsak .olmassa beraber hatreket ederek tüketici haklarına mı sorsak .ama sanmam çünki bunlar madde olarak yazmışlardır bir yere elbette haklı çıkarlar .neyse neticede beraber hareket edelim

acaba değişim istesem değişirlermi.gerçi başka modelde yokki.birtek bu var.http://www.panasonic.com.tr/urunler/SC-PT860

Genel
    Dijital Amplifikatör evet
    Fısıltı Modunda Surround evet
    Surround İyileştirme evet
    Dolby Pro Logic II evet
    Super Surround hayır
    Merkeze Odaklanma Gerçek Merkeze Odaklanma
    EQ 4 ayar
    Subwoofer Seviye Kumandası evet
    Subwoofer Boost evet
    Subwoofer Boost evet
    Otomatik Hoparlör Kurulumu evet
    RDS evet
    Dijital Synthesizer Tuneri (FM)
    Uzaktan Kumanda evet
    Dolby Digital Decoder evet
    DTS Kod Çözücü evet
    Diyalog İyileştirici evet
    HDMI ile 1080p yukarı dönüştürme evet
    Gelişmiş Progresif Tarama (PAL/NTSC) evet
    Sinema Modu evet
    Yakınlaştırma evet
    Monitör Seçici evet
    Video D/A Dönüştürücüsü evet
    IPOD6 İÇİN EVRENSEL YUVA evet
    iPod Müzik Menüsünün Ekranda Gösterilmesi evet
    iPod Müzik Oynatma evet
    IPOD VIDEO & FOTOĞRAF OYNATMA evet
    HDMI Terminalleri evet
    SKART Terminali evet
    Bileşen Video Çıkışı evet
    Dijital Giriş optik
    Kablosuz Terminali evet
    USB Terminali evet
    Ses Girişi AUX
    Ağırlık 3.4
    Ebatlar 430 x 63 x 327
    Kablosuz Arka hazır
    Konfigürasyon 1 yollu 1 hoparlör, Bass-Refleks
    Hoparlör Ünitesi 6.5 cm Koni Tipi
    Ev Sinema Salonu Modu (RMS)
    Toplam Güç 1000 W
    Ön 125W x 2 (1kHz, 3 ohm, 10% THD)
    Merkez 250W (1kHz, 6 ohm, 10% THD)
    Surround 125W x 2 (1kHz, 3 ohm, 10% THD)
    Subwoofer 250W (100Hz, 6 ohm, 10% THD)
    VIERA Link (HDAVI Kumandası)
    Ev Sinema Salonu Modu (DIN)
    Toplam Güç 590W
    Ön 75W x 2 (1kHz, 3 ohm, 1% THD)
    Merkez 145W (1kHz, 6 ohm, 1% THD)
    Surround 75W x 2 (1kHz, 3 ohm, 1% THD)
    Subwoofer 145W (100Hz, 6 ohm, 1% THD)
    Oynatılabilen Tipler
    DVD-Video evet
    DVD-RAM/ -RW1/ -R1/ -R (DL)1 evet
    +R1/ +R (DL)1/ +RW1 evet
    SVCD2 evet
    Video CD evet
    CD, CD-R/RW3 evet
    WMA evet
    MP34 evet
    JPEG evet
    MPEG4 evet
    DivX evet
    Televizyon Sinyal Sistemi PAL625/50, PAL525/60, NTSC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 26 Şubat 2009; 11:45:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben zaten merkezle görüştüm ama üstüne seninde araman daha ii olur belki ısrarcı olursak ürünü değiştirirler veya iade alırlar. Bence iade almaları gerekir olmazsa tüketici haklarıyla görüşelim.
  • quote:

Ben zaten merkezle görüştüm ama üstüne seninde araman daha ii olur belki ısrarcı olursak ürünü değiştirirler veya iade alırlar. Bence iade almaları gerekir olmazsa tüketici haklarıyla görüşelim.

çok detaylı bir mail attım gerekenleride yazdım bakalım ne cavap verecekler sen ne zaman almışltın ürünü
  • Tam tarihi hatırlamıyorum fakat geçen seneydi. Tekrar görüştüm istersem tüketici haklarına başvuracağımı söylediler, hiçbirşey yapamayız diyorlar.
  • quote:

Tam tarihi hatırlamıyorum fakat geçen seneydi. Tekrar görüştüm istersem tüketici haklarına başvuracağımı söylediler, hiçbirşey yapamayız diyorlar.

zaten hep öyle derler.satıncaya kadar hep öyle sattıktan sonra ise böyle bende dvd yi devre dışı bırakıp araya başka bir anfi uydurup kullnacağım olmassa .aynı kolonlara ve bas a uyan konu açtım istersen yazda bişiler konuyu güncel tutalım belki birisinin bir önerisi olur
  • konuyu nereye açtın link versene
  • ok buldum
  • arkadaslar dts dekoder ıcın demek ıstedıgıde bu zaten cıhazın kendı surucusunden dts fılm seyredebılır , dts muzık dınleyebılırsınız ama baska bı kaynaktan aktarılan dts sesı dınleyemezsınız bu sadece panasonıc ıcın gecerlı degıl su anda pıyasadakı ne kadar hazır kompakt butun ev sınema sıstemı varsa ve hemen hemen hepsınde optık gırıs yok ne kadar optık gırıslı hazır ev sınema sıstemı varsa hazır dedıgım dvd ve anfısı bırlesık olan kolonlarıda bu unıteye takılan ne kadar ev sınema sıstemı varsa hıc bırı uzerındekı optık gırıslerınden baska bı cıhazı bagladıgınızda ornegın ps3 u bagladıgınızda dts seslerı alamassınız ornek verıcem cok ust sevıyede olan harman kardon hs500 ev sınema sıstemınde bıle optık gırıs oldugu halde onada harıcı bı aygıt taktıgınızda dts sesı cozme marıfetıne sahıp degıldır ,, aynı sey su anda satılan lg ht503 ev sınema sıstemı ıcınde gecerlı uzerınde optık gırıs olmasına ragmen ps3 ten taktıgınız bluray dts lı fılmlerde sesı ıslemez ve ht503 ses sıstemınden ses alamassınız ,,,yanı demek ıstedıgım bu bı kandırmaca degıl panasonıcle ılgılı bı sorun degıl ,, bakın bıde dolby ıle dts aynı sey degıldır optıkten takarsınız dolby yı yanı 5.1 sesı destekler ama dts farklı bı konu ve ses teknolojısı ,, umarım yardımcı olabılmısımdır

• Bir çoğu çözmez demişsin ama sonynin hemen her modeli çözüyor. Zaten DOLBY çözmüyo demedik DTS çözmüyo Dolby'de sorun yok sorun DTS'de.
  • PT 550 nin kullanım kılavuzuna baktım şimdi, şoyle yazmısşlar.

" Bu cihaz kablolu TV alıcısı, dijital yayın veya uydu yayınları
    aracılığıyla alınan surround sinyalleri islleyebilir.
    Sadece Dolby Digital ve PCM sinyaleri bu baglantıda çalıştırılabilir."

---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 27 Şubat 2009; 15:39:33 >
  • evet arkadaşlar buraya kadar anladık.hiç bir ev sinema paketi çözmeycek.@EASTWOOD1981 arkadaşımın verdiği tavsiyelerde aklımda olarak burda bizim bir arkdaşta (mağaza) da jvc nin.şu modelleri var .

anfi :JVC RX-5062 Dijital Amfi yada
    anfi:JVC RX-D201 Dijital Amfi (tecihim bu olacak 7+1
    kolonlar:jvc sp-xf30

http://img22.imageshack.us/my.php?image=spxf30.jpg

subbofer:sp/dwf31

http://img22.imageshack.us/my.php?image=103508spdwf31.jpg

bunlarla alakalı yorumlarınız olacakmı .panasonic yine aklımda ama eğer bu sistemi alırsam hem fiyat olaraktan hemede satış sonrası olaraktan baya baya rahatım o bakımdan .olmadı pansonic alacağım.panasonicte 2 optik giriş mevcut ama jvc ye bakmadım aklıma gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 28 Şubat 2009; 14:48:32 >

• quote:

Tam tarihi hatırlamıyorum fakat geçen seneydi. Tekrar görüştüm istersem tüketici haklarına başvuracağımı söylediler, hiçbirşey yapamayız diyorlar.

bu panasonicin garage satışı diye verdiği kampanyalı seriden mi?
  • Kesinlikle çok can sıkıcı oldu. Bende PS3 te bu sorunu yaşamıştım fakat anlamayıp DTS yerine DD le yetinmiştim.

Fakat şimdi tam güzel güzel .mkv izlerim düşüncelerimdeyken bu topic geldi şimşek gibi çaktı. Neyseki DTS destekli çokta fazla kaynak yok. DD çok daha yaygın. Yoksa bana mı öyle geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: charnel

Kesinlikle çok can sıkıcı oldu. Bende PS3 te bu sorunu yaşamıştım fakat anlamayıp DTS yerine DD le yetinmiştim.

Fakat şimdi tam güzel güzel .mkv izlerim düşüncelerimdeyken bu topic geldi şimşek gibi çaktı. Neyseki DTS destekli çokta fazla kaynak yok. DD çok daha yaygın. Yoksa bana mı öyle geliyor.

evet arkadaşlar sonunda aldım çok beklemeden ve süper oldu bo kolnlardan nasıl bu ses çıkıyor hala anlamış değilim

beklentilerimi fazlası ile karşıladı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.