Şimdi Ara

---Panasonic TX-P42GW20 incelemesi--- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
4
Favori
29.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece Türksat uydudaki kanalları bulsun istiyom ama tv hotbird deki kanalları da bulup hafızaya alıyor. A) sadece Türksat dakileri nasıl buldururum B) bu mümkün degilse, kanal listesini sadece Türksat kanallarını gösterecek sekilde nasıl filtrelerim ? Tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekdellal

Sadece Türksat uydudaki kanalları bulsun istiyom ama tv hotbird deki kanalları da bulup hafızaya alıyor. A)
    sadece Türksat dakileri nasıl buldururum B) bu mümkün degilse, kanal listesini sadece Türksat kanallarını gösterecek sekilde nasıl filtrelerim ? Tşk.

Menü-Kurulum Ayarı-DVB-S Tarama Menüsü-Otomatik ayar ı tıkla;

Orada UYDU da hepsi seçimini seçmek istediğin uyduyu(Turksat 42 gibi) seçersen
    tüm kanallar silinerek yeniden tek uydu üzerinden kurulum yapılacaktır..
    Zaten sanada silineceğini soracaktır.güncellemelerini taramalarını bir daha burdan yapma.hep sil baştan yapmak zorunda kalırsın.
    Kanal bilgisini güncelle menüsünden yapacaksın.

kanal düzenlemek istiyorsan;

quote:

Orijinalden alıntı: aklınyolubir

Menü-kurulum ayarları-dvb-s tarama- tıklayınca kanal ayar kurulumların menüsüne geleceksin.
    Burada favorileri düzenle menüsüne tıklarsan(ki bana göre en hızlı doğru seçim bu) tüm kanallar çıkacakdır..

sağ tarafta favori 1 çıkacaktır sol tarafta ise kanallar ..

Kırmızı renk tuşa basarak kategori seçimini yapabilirsin.(çoklu uydu-radyo-şifreli kanalların oluşturduğu yoğunlisteden kurtulmak için)
    ücretsiz tv seçimi çıkıncaya kadar kırmızı tuşa bas..sonra kumanda navigasyon menüsünden ok tuşu ile seçmeye başla istediğin kanalları..sağ tarafa seçdiğiniz kanallar kopyalanacaktır.
    ücretsiz tv seçimlerin bitince HDTV gelinceye kadar kırmızı tuşa tekrar bas..sonra HDTV(atv-a haber-trthd var sadece..)
    Yalnız Haberturk (haberturk-bloomberg HT vd)grubu şifresiz olmasına rağmen alt bilgisi şifreli gözüktüğünden ücretsiz tv de çıkmamaktadır..Ücretli tv menüsünde mavi tuşa(düzenleme modu) basarak alfabetik sıralama yapıp çabuk bulabilirsiniz
    haber7 atv samanyolu tv nin tüm seçimlerini seçin.avrupa yayınları ile karıştırabilirsiniz frekansları göremiyorsunuz çünki..ancak izledikten sonra hangisinin TR yayını olduğunu öğrenebiliyorsunuz.
    Bundan sonra eğer radyoda eklemek istiyorsanız radyo seçiminide yapın.
    Tv nde görmek istediğin listeyi hazırlamış oldun.şimdi sıra geldi sıralamaya..

Kumandadaki navigasyon menüsünde sağ tuşa basarak sarı gölgeyi favori 1 üzerine kaydır.(sağ taraftaki ilk kanalın üzerinde sarı renk aktif olması)
    Kumanda üzerinde yukarı aşağı tuşları ile seçdiğiniz kanalın üzerine gelin sonra yeşil tuşa basarak TAŞI yı aktif edin rakamlara yada aşağı yukarı oklara basarak kanalı taşımak istediğiniz yere (numaraya) götürün ok tuşuna basın bu şekilde tüm kanalları düzenlemeye devam edin..

DiKKAT !!:yeşil tuşa basıp taşımak istediğiniz kanalın nosu siyah renk olmadan veyahut sarı renk favori üzerinde aktif iken direkt ok tuşuna basarsanız o kanal seçiminizdeki favori listesinden silinecektir buna dikkat edin.(kanalları favorniziden kaldırmak istediğinizde böyle kaldıracaksınız...)yani yeşil tuşa basmadan OK tuşuna basmayın

kırmızı tuşa basarak favorinize bir isim verebilirsiniz..
    tüm bunları yaptıkdan sonra RETURN tuşuna basın değişikleri kaydedip kaydetmeyeceğinizi soracak: OK tşuna basın kaydedin..
    Menü favorileri düzenle kısmına geri dönecektir.Tekrar ffavorileri düzenleye sonra yeşil renk tuşuna basıp 4 favori listesine kadar düzenleyebilirsiniz.
    Bu tv de Radyo tv seçimi ayrı ayrı olmadığından radyoları Müzik adlı favori oluşturup müzik kanları ile birlikte kullanmak daha kolayca.

tüm bunları yapıp kaydedip çıktıkdan sonra tvde favori listenizi seçmenizin tek yolu (i)info tuşuna basıp info bandı kaybolmadan,yada kanal değiştirirken hemen mavi tuşa basarak seçim yapmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 4 Haziran 2011; 3:21:48 >

• sadece turksat olayını halettim, teşekkürler.

3 sorum daha var,

1) en ucuza wi-fi network adaptörü nasıl edinebilirim?
    2) radyo modunu 5 sn'ye ayarladım. Bu modda ekranı tamamen kapattığını düşünüyorum ve burn-in sorunu filan olmaz herhalde, merak ettiğim radyo modunda iken kaç watt tüketim yapıyor acaba? Aynı bekleme modu gibi " < 1 W " mıdır?
    3) Menülerde iken, menü zeminini ve menu item'lerini nasıl daha şeffaf yaparım acaba? Bazı menüler ekranın nerdeyse tamamını kaplıyor ve altttaki kanal hiç görünmüyor, saydamlığı bi yerlerden ayarlanabilmeli diye düşünüyorum.
  • bir de şifreli kanalları hiç yükletmedim, şifreli görünen, haberturk ve bloomberg kanallarını manuel olarak nasıl ekleyebilirim kanal listesine? sanırım frekans filan yazmam gerekiyor :(
  • mesajım bulunsun
  • quote:

bir de şifreli kanalları hiç yükletmedim, şifreli görünen, haberturk ve bloomberg kanallarını manuel olarak nasıl ekleyebilirim kanal listesine? sanırım frekans filan yazmam gerekiyor :(

Menü-DVB-S tarama menüsü-kanall tarama-11194 frekans polarizasyoni yatay yap ok tuşuna bas tara.
  • quote:

sadece turksat olayını halettim, teşekkürler.

3 sorum daha var,

1) en ucuza wi-fi network adaptörü nasıl edinebilirim?
    2) radyo modunu 5 sn'ye ayarladım. Bu modda ekranı tamamen kapattığını düşünüyorum ve burn-in sorunu filan olmaz herhalde, merak ettiğim radyo modunda iken kaç watt tüketim yapıyor acaba? Aynı bekleme modu gibi " < 1 W " mıdır?
    3) Menülerde iken, menü zeminini ve menu item'lerini nasıl daha şeffaf yaparım acaba? Bazı menüler ekranın nerdeyse tamamını kaplıyor ve altttaki kanal hiç görünmüyor, saydamlığı bi yerlerden ayarlanabilmeli diye düşünüyorum.

Bunlara bakabilirsiniz..Ayrıca para söz konusu değilse elektrik üzerinden lan bağlantısı sunan adatorler var..
    Aztech marka home plugin diye raştırırsanız bulabilirsiniz
    http://www.hepsidijital.com/Dreambox-Dreambox-Wi-Fi-Adaptor-Tum-Ethernet-cikisli-Cihazlar-icin_148621.html#0

http://www.uydustore.com/?urun-600-VoNets-Wifi-Enternet-Adaptor---Tum-Modellere-Uygun-.html

• arkadaşlar wireless routerınız varsa ve laptop kullanıyorsanız, tvnin dlna özelliğini kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. wibdows 7de medya akışını açın sonra paylaşın filmlerinizi ve tvde izleyin . win7 yoksa wild media server programıda olur. nette araştırın bisürü döküman var bununla ilgili. laptopumun hdmi çıkışı olmasına rağmen ben dlna kullanıyorum kablo derdi yok.
  • güzel tv şu an fiyatı İB de 1500 gibi 20e olanı ile fark nedir ? ve bu plazmaların elektrik tüketimi gerçektende abarttıkları kadar4 varmı ?
  • Bende bu plazmadan aldım ama dahili uydu alıcısı haricinde tüm özellikleri 42g20e modeli ile aynı..
    Bu tv den alanlar dha doyurucu açıklamaları bu forumdan http://forum.donanimhaber.com/m_39189411/mpage_19/f_/key_//tm.htm#50595054
    takip edebilirler..
  • beyler herşey güzel memnunum , modemle pc arasına bi ethernet yaptım mezzmo ile filmlerimi de izliyorum fakat altyazı olayını çözemedim , mezzmo kullanan varsa bi ayarı falan mı var , dosya adı ile altyazı adını da aynı yapıyorum ama bir türlü altyazılı film izliyemedim ,
    bi çözüm yolu varsa söylerseniz sevinirim , farklı bi program da kullanabilirim farketmez pc deki filmleri tv de izliyebiliym yeter bana...
  • Arkadaşlar dün akşam ( 13.Eylül ) kumandada ki Vierra Cast tuşuna bastım, güncellemeler var indirmek istermisiniz diye sordu , evet dedim, yaklaşık 10 dakika kadar indirip yüklemesi sürdü. Ardından TV'yi düğmesinden kapatıp açtım. Vierra Cast'e girdim. Bir çok yeni özellik eklenmişti. Facebook, twitter vs. eklenmiş. Mağaza gibi bir bölüm yapmışlar oradan uygulama,oyun gibi şeyler indirebiliyorsunuz. Browser ekleyip mouse desteği de sağlasalar valla süper olacak. Tavsiye olunur.
  • Çok güzel bir inceleme olmuş..Almayı düşünenlerin sorabileceği herşeye cevap veriyor...
    Elinize sağlık...
    (Bu arada,ben de birkaç ay önce bu tv'yi aldım.Çok memnunum,özellikle hd olmayan kanallarda rakiplerine göre çok başarılı....)
  • TX-P42GW20 USB Wireless bağlantı yerine daha ucuz bir çözüm olan Asus WL-330GE 54/125Mbps 'yi incelemenizi tavsiye ederim. Cihaz wireless interneti kablolu hale getirip televizyon arkasındakı ethernet portuna bağlanıyor. her hangi bie driver kurmanıza gerek yok. cihazı bilgisayara bağlayıp herekli ayarları yapıyor ve sadece TV'nin arkasındaki porta takıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcar

TX-P42GW20 USB Wireless bağlantı yerine daha ucuz bir çözüm olan Asus WL-330GE 54/125Mbps 'yi incelemenizi tavsiye ederim. Cihaz wireless interneti kablolu hale getirip televizyon arkasındakı ethernet portuna bağlanıyor. her hangi bie driver kurmanıza gerek yok. cihazı bilgisayara bağlayıp herekli ayarları yapıyor ve sadece TV'nin arkasındaki porta takıyorsunuz.

Hocam süpermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamesCole -- 3 Ekim 2011; 16:39:41 >
  • Öncelikle hayırlı olsun çok güzel bir cihaz almışssın g14 panel ii paneldir. Ancak ürün tr de resmi satışta yok demişssin ürün panasonic türkiyenin resmi kanallarda sattığı bir üründür ancak 2010 tasarımı olduğu için artık üretilmiyor yerine p42gw30 üretiliyor aynı özellikler neopdp panel onu düzeltmek istedim. Birde nacizane fikrim P-NR maximum değil kapalı olsun bence daha ii randıman alırsın. İyi seyirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Yağrın 42GW20 almaya gidecem en iyi fiyat nerde aradaşalar bilen varmı ....

Vatanda 1800 tl gibi...

HANGİ 42GW20 DİKKAT ETMENİZ İÇİN SÖYLÜYORUM PANASONİC L42GW20 VE P42GW20 VAR P OLAN PLASMA "L" OLAN LCD
    LCD OLAN 200HZ PANEL HD UYDU ALICILI BİR CİHAZ
    PLASMA OLAN İSE 600HZ PANEL VE YİNE HD UYDU ALICILI BİR CİHAZ

İKİSİNİNDE SIFIRINI BULMAK ZOR
    LCD Sİ İZMİR DARTY BALÇOVA DA VE MEDİA MARKT TA VARDI FİYATLARIDA 1800 - 1900 CİVARIDIR ANCAK İKİ TARAFTADA SADECE TEŞHİR VAR DİE BİLİYORUM
  • Wİ-Fİ ADAPTÖRÜ TV İÇİN SORUYOSUN GALİBA SADECE KENDİ ÜRÜNÜN ADAPTÖRÜ UYAR ZTN HER HANGİBİR ADAPTÖR OLMAZ PANASONİC SE PANASONİC OLMALI SONY SE SONY PİYASADA 100-150TL ARASINDA DEĞİŞİYOR FİYATLAR ANCAK BU TİP AKSESUARLARI BULMAK OLDUKÇA ZOR TR DE ANCAK YİNEDE BİR BAKIN OLMADI BENCE İNTERNET ÜZERİNDENDE ALINABİLİR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesCole

---Panasonic TX-P42GW20 incelemesi---

Wireless LAN Adapter ile ağa bağlanmak için 30TL’ye Cisco Linksys USB adaptör aldım. Boşuna almışım çünkü TV cihazı tanımadı. Kullanım kılavuzunda belirtilen DY-WL10E-K model panny marka kablosuz LAN adaptörü ise Türkiye’de satılmıyor. Yurtdışı fiyatı ise 100 Euro civarı. Destek hattının tavsiye ettiği başka bir model var ama onu da bulamadım.

Evet ben denemiştim ve olmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambam1912

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Yağrın 42GW20 almaya gidecem en iyi fiyat nerde aradaşalar bilen varmı ....

Vatanda 1800 tl gibi...

HANGİ 42GW20 DİKKAT ETMENİZ İÇİN SÖYLÜYORUM PANASONİC L42GW20 VE P42GW20 VAR P OLAN PLASMA "L" OLAN LCD
    LCD OLAN 200HZ PANEL HD UYDU ALICILI BİR CİHAZ
    PLASMA OLAN İSE 600HZ PANEL VE YİNE HD UYDU ALICILI BİR CİHAZ

İKİSİNİNDE SIFIRINI BULMAK ZOR
    LCD Sİ İZMİR DARTY BALÇOVA DA VE MEDİA MARKT TA VARDI FİYATLARIDA 1800 - 1900 CİVARIDIR ANCAK İKİ TARAFTADA SADECE TEŞHİR VAR DİE BİLİYORUM

Plazma olan
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.