Şimdi Ara

---Panasonic TX-P42GW20 incelemesi--- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
4
Favori
29.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokhanph

TX-P42GW20 ile Dijitürkün HD yayınlarını Modül+Kart aboneliği ile kutusuz izlemek mümkün mü arkadaşlar ?

Kesinlikle izleyemezsin. Digitürk modüllü aboneliği kaldırdı. Eski aboneysen de modülün CW modüldür, HD kanallar CW değil Irdeto ile yayın yapıyor.

Maçlarda şifre çözmek için modül ve smartcarda softcam çözümünü araştırın. Ben şu an bu ürünü düşündüğümden wireless Card sharing yaparak modül aracılığı ile nasıl şifre çözerim onu araştırıyorum.

Bu TV ile ilgili biraz fotoğraf eklemek mümkün mü?

3D U serisi idi galiba o panasonic ile karşılaştırırsak bu nasıl bir cihaz? Sat için bu farkı vermeye değer mi onu da düşünüyorum. 1 numara satellite HD receiver almak mümkün aradaki farkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

42Gw20 amcama aldık ama bir türlü kanalları sıralayamadım .. Kanal sıralaması nasıl yapılyor anlata bilecek olan varmı... Garçekten komik ama bulamadım

menü>kurulum ayarı>dvb-s tarama menüsü>kanal listesi>taşı(yeşil tuş).
  • PANASONIC TX-P42GT20E ile farkı nedir? GT20E 3D tv bu da 3D midir?

Divx Mkv izlenmiyor sanırım ama o noktayı geçtim bile. Medya oynatıcılar malum 100 lira ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

PANASONIC TX-P42GT20E ile farkı nedir? GT20E 3D tv bu da 3D midir?

Divx Mkv izlenmiyor sanırım ama o noktayı geçtim bile. Medya oynatıcılar malum 100 lira ;)

Hayır bu Tv 3D değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanph

TX-P42GW20 ile Dijitürkün HD yayınlarını Modül+Kart aboneliği ile kutusuz izlemek mümkün mü arkadaşlar ?

evet mümkündür...
    olurda açmazsa tv yi kapat modülü kartsız tak.sonra tv yi aç..lig tv kanalına gel kartı tak..
  • Menü-kurulum ayarları-dvb-s tarama- tıklayınca kanal ayar kurulumların menüsüne geleceksin.
    Burada favorileri düzenle menüsüne tıklarsan(ki bana göre en hızlı doğru seçim bu) tüm kanallar çıkacakdır..

sağ tarafta favori 1 çıkacaktır sol tarafta ise kanallar ..

Kırmızı renk tuşa basarak kategori seçimini yapabilirsin.(çoklu uydu-radyo-şifreli kanalların oluşturduğu yoğunlisteden kurtulmak için)
    ücretsiz tv seçimi çıkıncaya kadar kırmızı tuşa bas..sonra kumanda navigasyon menüsünden ok tuşu ile seçmeye başla istediğin kanalları..sağ tarafa seçdiğiniz kanallar kopyalanacaktır.
    ücretsiz tv seçimlerin bitince HDTV gelinceye kadar kırmızı tuşa tekrar bas..sonra HDTV(atv-a haber-trthd var sadece..)
    Yalnız Haberturk (haberturk-bloomberg HT vd)grubu şifresiz olmasına rağmen alt bilgisi şifreli gözüktüğünden ücretsiz tv de çıkmamaktadır..Ücretli tv menüsünde mavi tuşa(düzenleme modu) basarak alfabetik sıralama yapıp çabuk bulabilirsiniz
    haber7 atv samanyolu tv nin tüm seçimlerini seçin.avrupa yayınları ile karıştırabilirsiniz frekansları göremiyorsunuz çünki..ancak izledikten sonra hangisinin TR yayını olduğunu öğrenebiliyorsunuz.
    Bundan sonra eğer radyoda eklemek istiyorsanız radyo seçiminide yapın.
    Tv nde görmek istediğin listeyi hazırlamış oldun.şimdi sıra geldi sıralamaya..

Kumandadaki navigasyon menüsünde sağ tuşa basarak sarı gölgeyi favori 1 üzerine kaydır.(sağ taraftaki ilk kanalın üzerinde sarı renk aktif olması)
    Kumanda üzerinde yukarı aşağı tuşları ile seçdiğiniz kanalın üzerine gelin sonra yeşil tuşa basarak TAŞI yı aktif edin rakamlara yada aşağı yukarı oklara basarak kanalı taşımak istediğiniz yere (numaraya) götürün ok tuşuna basın bu şekilde tüm kanalları düzenlemeye devam edin..

DiKKAT !!:yeşil tuşa basıp taşımak istediğiniz kanalın nosu siyah renk olmadan veyahut sarı renk favori üzerinde aktif iken direkt ok tuşuna basarsanız o kanal seçiminizdeki favori listesinden silinecektir buna dikkat edin.(kanalları favorniziden kaldırmak istediğinizde böyle kaldıracaksınız...)yani yeşil tuşa basmadan OK tuşuna basmayın

kırmızı tuşa basarak favorinize bir isim verebilirsiniz..
    tüm bunları yaptıkdan sonra RETURN tuşuna basın değişikleri kaydedip kaydetmeyeceğinizi soracak: OK tşuna basın kaydedin..
    Menü favorileri düzenle kısmına geri dönecektir.Tekrar ffavorileri düzenleye sonra yeşil renk tuşuna basıp 4 favori listesine kadar düzenleyebilirsiniz.
    Bu tv de Radyo tv seçimi ayrı ayrı olmadığından radyoları Müzik adlı favori oluşturup müzik kanları ile birlikte kullanmak daha kolayca.

tüm bunları yapıp kaydedip çıktıkdan sonra tvde favori listenizi seçmenizin tek yolu (i)info tuşuna basıp info bandı kaybolmadan,yada kanal değiştirirken hemen mavi tuşa basarak seçim yapmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 24 Mayıs 2011; 7:39:04 >

• Ayrıca benim başıma geldi sizede aktarayım dedim neden olduğu konusunda bilgim yok..

Yeni kanal blunduğunda bildir seçeneği ön tanımlı olarak açıktı..
    Favori liste1 de iken güncellemeye evet dedim yeni kanallar geldi favorideki kanalların çok azı kaldı diğerleri silindi gitti..
    Doğrulamak için tüm düzenlemeleri yeni baştan yapmak zor geldi..2 ci ye denemedim bu bir hatamı diye..
    Bende favorlilerde tüm dvb-s kanallarını seçdikten sonra güncellemeyi yaptım..Bu sefer değişmedi
  •  ---Panasonic TX-P42GW20 incelemesi---

---Panasonic TX-P42GW20 incelemesi---

• Cep telefonu ile çekilmiş görüntülerdir pek kaliteli olmasada fikir vermesi açısından.

• @
    aklınyolubir

Tv ayarlarını paylaşa bilirmisin... Güzel görünüyor...

• quote:

@
    aklınyolubir

Tv ayarlarını paylaşa bilirmisin... Güzel görünüyor...

Benim ayarlarım

Menü:Görüntü:
    Görüntü modu: Normal
    Kontrast : 38
    parlaklık : 0
    Renk : 30
    Netlk : 5
    Renk Balansı : Normal
    Canlı renkler : Açık
    Eco Modu : Açık
    P-NR : Kapalı
    Panel : Açık

Menü:Kurulum ayarları
    Gelişmiş(isfcc) : Kapalı
    Diğer ayarlar ;
    İntelligent Frame Creation: Açık
    Süper Çözünürlük : Orta
    Enerji Tas. :Açık
    16:9 Resim üstü tarama : Açık

• Ayarlar için teşşürler ama 16:9 Resim üstü tarama : Açık demeişsin ama Kapalı olması gerek bence yoksa HD kanallarda ekranın bir kısmı içerde kalıyor tanı overscan oluyor... dikkat et kapalıda daha geniş bir ekran oluyor...
  • quote:

Ayarlar için teşşürler ama 16:9 Resim üstü tarama : Açık demeişsin ama Kapalı olması gerek bence yoksa HD kanallarda ekranın bir kısmı içerde kalıyor tanı overscan oluyor... dikkat et kapalıda daha geniş bir ekran oluyor...

Yukarıda gördüğün ekranlar bu ayarda işte..

Hatta SD yayınlarda 16:9 resim üstü tarama kapalı olduğunda ekranda küçülme oluyor..

HD yayınlarda ise kenarlarda asla değişiklik olmuyor..sadece görünütüde daralama şişme oluyor kenarlarda değil..

ASSPECT tuşuna bastığında otomatik seçeneğinde ise haklı olabilirsin..
    Çünki otomatikde iken 16:9 açık olasa olmasada farketmiyor zaten..

Ben dahili uydu alıcısını kullandığımda bu ayarlarla kullanıyorum OTO değil 16:9 ekran seçili..
    16:9 r.üstü taramayıda açdığımda kenarlardaki açıklık kapanıyor..

Harici uydu alıcısına bağladığımda oto seçeneği zaten felaket kötü görüntüye sebeb oluyor.resim şişip ekran dışına çıkıyor..

• quote:

Ayarlar için teşşürler ama 16:9 Resim üstü tarama : Açık demeişsin ama Kapalı olması gerek bence yoksa HD kanallarda ekranın bir kısmı içerde kalıyor tanı overscan oluyor... dikkat et kapalıda daha geniş bir ekran oluyor...

Merhaba,
    Panelim 42G20E ve bende bu ayara takılmıştım ancak HD haricindeki bazı kanallarda 16:9 Resim Üstü Tarama : Kapalı olunca ekranın kenarlarında kesik kesik beyaz çizgler beliriyor,ayarı Açık yapınca ekran bir miktar genişleyip bu çirkin görüntüyü dışarı atıyor.
    Yani zevk meselesi ,şayet SD kanalların bazılarında bu görüntüye katlanırsanız elbette Kapalı yapabilirsiniz.Bende kaynak Teledünya HD ve ayar kapalı iken mesela EuroSport SD olan kanalların kenarları pek hoş olmuyor.

Artı yukarda arkadaşın verdiği ayarlardan ;
    İntelligent Frame Creation: Açık şeklinde kullanırken cihaz yayını 600 Hz'ye yükseltiyor ve bu arada çok suni bir görüntü oluşuyor (Tabi kişiden kişiye değişir),bu ayarı kapatınca görüntü daha doğal oluyor.
    Bu ayarı da Kapalı vaziyette bir denemenizi öneririm.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemakes

@JamesCole sinemahd deki filmlerderde genelde sorun olmuyor. Sanırım bendeki sorun düşük kaliteli filmleri izleyince oluyor .

Bide bu çok sesli kanallarda sesini değiştdirdiğim gibi kalmıyor hep defeult sese geri donuyor sesleri sabitleminin ylu var mı ?

Menü-Kurulum Ayarları-Lisan' dan varsayılanları ayarlayabilirsin
  • Merhaba arkadaşlar, size bir sorum daha olacak.
    Birkaç gün önce Logitech Z5500 ses sistemi aldım ve GW20 ye optik kablo ile bağladım. Aynı zamanda laptopu hdmi ile TV ye bağlayıp MKV leri izliyorum.
    Bu panelin optik çıkış tan passthrough özelliği varmı? Yani optik bağlantı ile 5.1 ses alabiliyormuyuz?(Dolby Digital ve DTS film ve müziklerde)
  • cumartesi aldım, konuyu takip için msg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schi8850

Merhaba arkadaşlar, size bir sorum daha olacak.
    Birkaç gün önce Logitech Z5500 ses sistemi aldım ve GW20 ye optik kablo ile bağladım. Aynı zamanda laptopu hdmi ile TV ye bağlayıp MKV leri izliyorum.
    Bu panelin optik çıkış tan passthrough özelliği varmı? Yani optik bağlantı ile 5.1 ses alabiliyormuyuz?(Dolby Digital ve DTS film ve müziklerde)

alırsın.ben optikten panasonic amfiye baglıyorum.5.1 çıkış alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamesCole -- 1 Haziran 2011; 0:24:13 >
  • Yalnız bu televizyonun bir kusuru var.İlkinde yanlışlıkla oldu dedim ama 2.ciye olunca bu sefer kendim denedim.
    Elektrikler tv çalışırken keslirse geldiğinde kendiliğinden açılıyor
    1991 model Grundigimde bile böyle birşeyin hiç olmadığını düşününce Panasoniğe hiç yakıştıramadım doğrusu!!!
    Elektrikler kesildi ve siz tv nin fişini çekmeden gittiniz unuttunuz..Elketriklerin ilk geldiği anda en güçlü en tehlikeli akımla
    tv nizin başbaşa kalması????Olur şey değil :(
  • 2 hafta önce vatandan 1750tl 12 taksitle aldım. g20 için gitmiştim 100tl fazla vererek gw20 aldım. yıllardır araştırırım panel tvleri. bence her türlü ihtiyacınız için (HD ve SD) plazma ve plazmadada panasonic 1 numara. tavsiye ederim herkese.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.