Şimdi Ara

Panasonic viera plazma tv Açılmıyor neden?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canımı sıkan şey durduk yere plazma tv im izlerken aniden kapandı ve güç Led lambası 4 kere arka arkaya kırmızı ışık olarak yanıp sönüyor.2 saniyede bir bunu tekrar ediyor.Her şeyini kontrol ettim her şey normal.nedenini bilemedim.Başına gelip de sorunu çözen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Panasonic Viera Plazma TV Açılmıyor

Panasonic Viera plazma televizyonunuz açılmıyorsa ve kırmızı ışık yanıp sönüyorsa, aşağıdaki nedenler ve çözümler yardımcı olabilir:

• Güç Kaynağı Sorunları: Televizyonun güç kablosunun prize ve televizyona sıkıca takıldığından emin olunuz. Farklı bir prize takmayı deneyebilirsiniz.

• Arızalı Anakart: Kırmızı ışık yanıp sönmesi, genellikle anakartta bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumda, yetkili bir servis merkezine başvurmanız gerekmektedir.

• Güç Kaynağı Ünitesi (PSU) Sorunu: PSU, televizyona güç sağlayan bileşendir. Arızalı bir PSU, televizyonun açılmamasına neden olabilir. PSU'yu değiştirmek için teknik bilgi gereklidir.

• Yazılım Sorunu: Nadiren de olsa, yazılım sorunları da televizyonun açılmamasına neden olabilir. Televizyonu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

• Donanım Arızası: Televizyonun içindeki diğer donanım bileşenleri de arızalanabilir ve açılma sorunlarına neden olabilir. Bu durumda, yetkili bir teknisyene başvurmak en iyisidir.

İpuçları:

• Sorunu çözmeden önce, televizyonun güç kablosunu prizden çıkarmayınız.
    • Televizyonu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce, tüm kişisel ayarlarınızı ve verilerinizi yedeklediğinizden emin olunuz.
    • Kendi başınıza onarım yapmaya çalışmayınız. Yetkili bir servis merkezi, televizyonunuzu güvenli ve verimli bir şekilde onaracaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o zaman panelin güç kablosunu prizden çek ve 20/30dk.bekle ve yeniden tak

olası bir PWB sorunu varsa,panel açılmaz(güç sorunu) ve bu bir arıza ise o zaman PWB veya PWB+MB değişimi gerekiyor!

sorun PWB den değil de sadece MB den ise(Chipset sıkıntısı)o zaman MB değişimine gidilebilir,ayrıca senin kontrol yapman da mümkün değildir!
    bunlar dahili işlemlerden olan sorunlardır,kullanıcı menüsün den olmaz,"düzenli blink" uyarısı zaten arıza demektir!

Servis çözer bunu,Garantin varsa sorun olmaz???

Not;"voltaj sorunun" varmıdır bu arada???

ayruca hangi Pany PDP sendeki?? seri/model??
  • albani kullanıcısına yanıt
    sağolun. dediklerinizi yapacağım ve yarım saat sonrada sonucu yazacağım.
    panasonic TX-P42U20E 42'' PLAZMA TV MODEL BU.
  • o panel Pany nin eski ve vasat X/S/U gibi olan modelleridir,PWB leri de sorunludur(genel de böyledir tüm panelleri) "elektriksel" etkilenmelere de çok açıktır!
    2x serisi,2010 model olup ve sen de o zamanlar almışsan panelini garantisi de bitmiştir,dolayısıyla ücretli tamir edilecektir+

ancak buraya yazma artık,Pany ana başlığı tek dir DH de ve oraya yazarsan daha iyi olur,o başlığı da bence biraz incele+

bahsettiğim olay ile panel düzelmezse ve uyarı blinklerini yine veriyorsa,o zaman paneli kapat+güç kablosunu da çek ve kullanma,Servisi arıyorsun;devamını
    bana bahsettiğim başlık dna bildirirsin,Servis seni "yemesin" isterim
  • Televizyon um açılmıyor arka açma düğmesi ne basılı tutarak bekliyorum açılıyor simart viera yazısı geliyor sonra kapanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMİ Crt Televizyon Buldum Ama
    4 yıl önce açıldı
    PLAZMA TV ÜRETİMİ DURDU MU?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.