Şimdi Ara

Panasonic Viera TX-P50GT30E (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
17.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimlerin çoğunu, fotoğraf makinesini sabitleyebilmek için, Fotoğraf makinesini TV'den daha alçak bir sehpanın üstüne koyarak çektim. Haliyle Resimlerde ki yansımalar arttı.
    Birde bilerek salondaki bütün perdeleri açmıştım. Tüller hariç. Resimleri akşama doğru saat 17:30 gibi çektim ve hava parçalı bulutlu idi.
    Koltuğumun arkasında bulunan perdeyi kapalı tuttuğumda sorun kalmıyor. Güneş ışığı içeriye tam vursa ne olur bilemem.
    Akşam tv izlerken salonun bütün ışıklarını yaksam dahi herhangi bir sorun yaşamıyorum. Öğleden sonra salona ışık geliyor. Çok karanlık sahneler izlemiyorsanız, yine sorun olmuyor.
    Bu Tv yi alırken kimse, önünde cam olmayan, Lcd ekrandaki matlığı beklemesin. Artık bazı Led aydınlatmalı lcd'lerde bu panasonic'e göre daha fazla yansıma var. Samsung ve LG lerde böyle çok panel var.

Bundan 4 yıl önce İlk LCD'mi alırken plazma almamamın nedeni, "tv'mi izlicez; kendimizi mi izliyeceğiz?" diye sormamdı.

Bunda öyle birşey yok. Artılarının yanında kolayca göz ardı edebilecek kadar bir yansıması var.
    Koltuğumun arkasında bulunan perdeyi kapalı tuttuğumda sorun kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 28 Mayıs 2011; 9:05:56 >

• merhaba
    teşekkür ederim cevap için
    çok sağolun
    vt30 pek bulamadım piyasada
    darty den gt30 aldım artık
    ne çıkarsa bahtıma :)
    vt30 içinde hd uydu alıcısı ve pvr için 32 gb harddisk mi var ?
    şu anda benim aldığım tv nin özelliklerini tam bilmiyorum
    içinde uydu alıcısı var mı?
    normal uydu antenini takınca receiver sız izleyebilecek miyim ?
    selamlar
    quote:

Orijinalden alıntı: Celalll

cinman,
    Kardeş ben olsam, bütçen müsaitse, VT30 serisini al derim.
    Arada 1000 TL gibi bir fark olsa dahi buna değer.
    VT30'da ekrandaki filitre daha iyi,
    Ses sistemi daha iyi,
    2 Adet gözlük, 1 adet wi-fi Usb hediye,
    Bunları düşününce aradaki fark'a değer diye düşünüyorum.
  • GT30'da HD uydu alıcısı var. Usb Hdd'ye kayıt var.
    VT30'da da HD uydu alıcısı var. Harddisk yok. USB hdd' ye yada SD karta kayıt yapabiliyorsun.

GT30'da uydu antenini takınca şifresiz kanalları izleyebiliyorsun. D-smart veya teledünya için Modül alman gerekiyor.
    Modül olayı digiturk te işlemiyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 28 Mayıs 2011; 14:28:39 >
  • Tv geldi
    Kurulum yapıldı
    Sorun yok
    4 Yil önceki Panasonic plazma full HD ye göre
    Çok çok ince inanılmaz zarif şık
    Çok çok hafif
    Çok ince çerçeve
    Eksileri
    Görüntü o kadar da iyi gelmedi bana 42 inch Panasonic plazma eskisi çok daha iyi idi 50 inch bu belki ondan ama mesafe bu sefer çok daha uzak da
    Ses daha kötü eski plazma sesi daha iyi idi
    Bunlar 20 dakikalık subjektif değerlendirmeler
    3 d deneyemedim icinden gözlük çıkmıyor maalesef
  • gt 30 serisi idi oynattığım tv.gt 30 e 50 idi.eminim yani.bizzat çevirip arkasından kontrol ettim markasını.samsung marka ile yan yana koymuşlardı samsung daha canlı idi ama çok abartılı bulmuştum ben samsungu.daha doğal daha güzel idi görüntüsü pananın
  • biraz daha içime sinmeye başladı
    digiturk hd plus daki hd görüntüler çok başarılır
    yayın kalitesi demek çok önemli
    50 inch full hd plazma da kaliteli yayında güzel görüntü alınabiliyor
  • arkadaşlar daha önceki 42 inch panasonic plazma 3 metre mesafeden ve göz hizasından sehpa ile izliyorduk.yansıma vs pek olmuyordu ve subwoofer içinde olduğu için sesler çok kaliteli idi
    şu anki 50 inch plasma maalesef 8 metre uzakdan izliyoruz ve duvara monteli.ayrıca sadece 2 adet hoparlörü var subwoofer vs yok.ses kalitesi çok iyi değil
    yansıma çok fazla mevcut maalsef.ışık kısıp hatta daha iyisi duvara direk yansıtan ışık kullanınca daha iyi oluyor
    ürün 50 inch olduğundan olsa gerek renkler ve parlaklık önceki 42 inchden farklı geldi
    gelelim güzel özelliklere :
    çok ince bir panel
    panel çok şık ve zarif sade ama zarif
    tüm girişleri otomatik tarıyor ve anında tepki veriyor
    bluray izlerken gerçekten 2d modunda 3 boyutlu gibi gösteriyor.görüntü işlemcisi iyi gayet.güzel olanı işlenmiş görüntü doğallıkdan kaybetmemiş.bazı lcd lerde 3 boyutlu gibi olurken gerçekliğini kaybediyor.bu panelde sorun yok
    çek cumhuriyetinde monte edilmiş.umarım kalite kontrol iyidir.
    400 watt yazıyor arkasında ama normal kullanımda 100-180 watt harcadığı söyleniyor
    önceki panelimiz kalorifer peteğimiz gibi idi.bu çok ısınmıyor.
    önceki 42 inch pana pdp panelimiz arka fanları aşırı çalışır idi ama ses pek duyulmaz idi bu panelde fanlar çalışıyor ise de ben anlamıyorum
    kumanda önceki kumandadan daha dandik.önceki kumanda altında renk değişimi gösteren şeffaf idi bu g serisi galiba ara seri.keşke V serisi alsa idim celali arkadaşımın dediği gibi
    sonuçta wifi aparatı ve 2 gözlük alınca V serisi fiyatına geliyor.
    ayrıca V serisinde önceki cam panel daha az yansıma yapan daha iyi siyah veren galiba ve subwoofer içeriyor
    neyse yaptık bir hata :)
    3980 e aldık darty den axesse 5 taksit
    1 sene sonra 2000 e düşer kafamızı vururuz ama yapacak bir şey yok :
    önceki panel 850 watt idi.aylık 20-30 tl fazla elektrik faturası gelir idi.bakalım bu 50 inch ayda 10 tl indirim yapabilecek mi
    bu arada 2007 model full hd plasma tv mi arkadaşım benden ikinci el olarak 600 tl ye aldı.sağolsun :)

• alınabilecek en iyi ( 3D ÖZELLİĞİ OLMAYAN) panaconic tv hangisidir?
    42 veya 50 inch düşünüyorum. 3d ye gerek yok.
    plazma gerçekten led tv den daha mı iyi?
    peki bu yeni plazmalarda smart tv lerdeki internete girme özelliği var mı?

panasonic sinema sistemim var. viera linkten dolayı panasonic marka düşünüyorum. bir de şu anki plazma tv 42pv70. memnun kaldım baya.

teşekkürler
  • 50GW30E Bu TV sanırım şu anda en iyisi... Dahili HD uydu alıcısı var. Bunun bir üstü olan V30 serisinde ise 3 boyutlu olmayan modeli artık yok...
  • Arkadaşlar, bu gün TRTHD kanalında Formula 1 izledim. Adeta mest oldum. Görüntü, ses, Hız, çok iyiydi. Eskiden SD yayından izliyordum ondan ses çok iyi gelmiş olabilir ama, Görüntü hızı, renkleri, gerçekçiliği, inanılmaz iyiydi. Ve bildiğim kadarıyla o yayın FullHD de değildi.
    Yansıma olayına gelince, hava yine parçalı bulutluydu, TV'nin karşısındaki perdeyi örttüm. Yandaki perdeyi örttüm mü, onu hatırlamıyorum. Ama salon baya aydınlıktı. Yansıma var fakat, öyle izlenemicek bir durum yok. Hatta ilk 10 dakka sonra hiç dikkatimi bile çekmedi.

Almayı düşünen arkadaşlar tavsiyem. VT30 bulabiliyorsanız alın. Bulamazsanız bu TV'yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. HD yayınlarda harika bir performansı var. SD yayınları da güzel veriyor fakat, ekran büyümesinin ve HD yayını görmüş olmanın, dezavantajları var.
  • quote:

Arkadaşlar, bu gün TRTHD kanalında Formula 1 izledim. Adeta mest oldum. Görüntü, ses, Hız, çok iyiydi. Eskiden SD yayından izliyordum ondan ses çok iyi gelmiş olabilir ama, Görüntü hızı, renkleri, gerçekçiliği, inanılmaz iyiydi. Ve bildiğim kadarıyla o yayın FullHD de değildi.
    Yansıma olayına gelince, hava yine parçalı bulutluydu, TV'nin karşısındaki perdeyi örttüm. Yandaki perdeyi örttüm mü, onu hatırlamıyorum. Ama salon baya aydınlıktı. Yansıma var fakat, öyle izlenemicek bir durum yok. Hatta ilk 10 dakka sonra hiç dikkatimi bile çekmedi.

Almayı düşünen arkadaşlar tavsiyem. VT30 bulabiliyorsanız alın. Bulamazsanız bu TV'yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. HD yayınlarda harika bir performansı var. SD yayınları da güzel veriyor fakat, ekran büyümesinin ve HD yayını görmüş olmanın, dezavantajları var.

Gercekten vt30 almak en mantiklisi
    Vt30 kutu icinden 2 adet 3d gözlük çıkıyor
    Ayrıca subwoofer içeriyor önemli ayrıntı
    Ayrıca on kaplama panel oZel e farkli muhtemelen daha az parlama bile yapıyor olabilir
    Ayrıca galiba wifi olayı entegre olabilir vt30 da tam emin değilim
    Sonuc olarak gt30 sonrası wifi aparati gözlük woofer falan aynı paraya geliyor vt30 ile

• Some may be wondering what the differences are between the GT series and the VT30 in performance and feature terms. Well, the VT30 uses a new blacker Louvre filter on the screen surface which is darker than that available on the GT. This helps prevent ambient light washing out the image in a bright room and increases the black level. Added to the new cell structure in the new Panels this year, with short stroke phosphor, directed light output and increased voltage, the VT30 should be capable of better black level performance without suffering to much from images appearing dull in calibrated modes. As mentioned, the set up features and calibration controls have been expanded on the VT30 along with the one sheet design. Plus the VT30 comes with two pairs of 3D Glasses and a WiFi dongle.
  • Vatan bilgisayar kampanya var
    Gt30 : 3750 tl
    Vt30 : 47xx kusur
  • quote:

Bunda öyle birşey yok. Artılarının yanında kolayca göz ardı edebilecek kadar bir yansıması var.
    Koltuğumun arkasında bulunan perdeyi kapalı tuttuğumda sorun kalmıyor.

Akşam izlemesinde ev ışıkları problem yapıyor mu? Vatan'da 50GW30 2999'a düşmüş bile. 2-3 ay sonra 50GW düşündüğüm rakama yaklaşır düşündüğüm rakamda biraz esner 50GW'ye yaklaşır iş biter diye düşünüyorum ama çocuklar uyanıkken ışıklar açık normal kanal ya da çizgifilm izlenir, bu esnada bir sıkıntı olur mu ışıktan diye endişeleniyorum. Öte yandan Samsung parlak ekran LCD de yansıma yapacaktır. Samsung kadar yapılacak bir yansıma da önemsizdir.

Boyut konusunda gönlüm 50'de ama çok da kararsızım taşıma konusu düşündürüyor. Eylül 2014'de atama durumları ile evi mi taşıyacağım Eylül 2015'de tekrar taşıyacağım. Bu yüzden 42 alsam da 3-4 sene idare mi etsem acaba? 42'' araba ile rahat taşınıyor kutusuyla koltuğa diktiğimde sağlam duruyor ve 1 kişilik yer kaplıyor.

:) Çok fazla özel sorun çok fazla kararsızlık...

• Akşam ışıklar açıkken, yansıma konusunda yaşadığım tek sorun, kanepeye uzanıp Tv izlerken, tv'den 6-7 metre uzakta tavandan sarkan avizenin lambalarını tv'de görmem oldu. Işık kaynağı, açıdan dolayı görünebiliyorken; ışığın aydınlattıklarını göremiyorsun. Otururken avize ekranda görünmediğinden dolayı, sorunsuz izlenebiliyor. Dolayısıyle uzanırken bende arkadaki avizeyi kapatıyorum.
    Açıkçası Bu tv'ni konucağı evlerde tavana yansıtılarak aydınlatılma yapılması, en güzeli olacaktır. Abajur gibi...
    Aynı şekilde Tv'den 1-1.5 metre uzakta tavanda duran avizenin yansımasını görebilmen için, Tv'nin dibinde avuda kalkman gerekir.

Bence boyut olarak 3-4 metre arası izlenecekse, 50" alınması lazım. Sonra pişman olursunuz. Taşıma işine gelince cihaz 36 kg. olup, Kutuları saklandığı taktirde güvenle taşınabilir. Ama bir arabaya sığarmı diye soruyosanız sığmaz. Ticari doblo falan lazım. Cihazın kurlumu yapan servis elemanı Cihazı tek başına getirdi.

Cinman nickli arkadaşın alıntı yaptığı yazıda da belirtildiği gibi VT30 yansıma yönünden daha iyi bir filitre kullanıyor. ekstralarıyla beraber GT30'a göre, fiyatını hak ediyor.

• Yansima plazma da sorun derlerdi inanmazdim demek ki önceki plazma tv kurulumu iyi imiş ondan
    Şimdi tavan lambası gözüküyor en iyisi halojen lamba
  • arkadaşlar maalesef tüm yeni tv lerde nedense sadece 2 adet 10 watt hoparlör var
    4 yıl önce aldığım orta sınıf panasonic 42tz700 tv de 2 subwoofer 2 normal 1 tweeter mevcut idi
  • Arkadaslar aranızda gözlük arayan varsa Vatan bilgisayara gelmiş, oradan alabilirsiniz. Ben bonus'a 8 taksit 430 tl'ye 2 adet aldım.
    Gitmeden stok durumunu sorun.

EDİT: SİNEMADA AVATAR 3D izleyipte, "bune kardeşim bu izlenir mi?" diye soran arkadaşlara şunu söyleyeyim.
    İddialı olacak ama "3D hakkında bildiklerinizi unutun."
    Arkadaşlar cihazın 3D performansı beklediğimden çok çok iyi çıktı. Ekranda en ufak bir titreme, yavaşlama hisstemedim. Şu ana kadar, Digiturkteki HD kanalları 2d'den 3d'ye çevirerek izledim. Televizyonun içine doğru bir derinlik hissi veriyordu.
    Digiturkte şu anda 3D yayın yapan 2 kanal var. Bir tanesi Eurosport 3D. Yarın Fransa açık tenis turnuvasını 3D verecek. Açıkçası bugün Êurosport HD kanalında izlediğim, 2d'den 3D'ye çevrilmiş maç bile çok iyi görünürken, yarınki maçlar nasıl olacak çok merak ediyorum. Şu anda bu kanalda yarınki 3D maçların duyurusu var. Ve Roland Garros amblemi ekranın dışında gibi duruyor.
    Diğer kanal ise Fashion TV 3D idi. Onun yayınında da derinlik hissi çok iyiydi. Ama mankenleri salonda gezerken görmedik. Hiç butarafa gelmediler.

Not: Şunu söylemeliyim. Tamamen şahsi görüşüm. 3D performansına önem verenler, eski seri VT20 ler yerine, Yeni seri GT30 veya VT30'lari tercih etmeliler.
    Gözlükleri aldığım vatan bilgisayarda, eski Gözlükle P50VTBDT100'yi denedim.
    Yeni Gözlükle de P50VTBDT100'yi denedim.
    Eve geldiğimde de yeni Gözlüklerle GT30'da 3D izledim.
    En iyi 3D görüntü bana göre yeni Gözlükle GT30 kombinasyonu oldu. Ama şunu da söyleyeyim. Bence Eski Gözlükler ile yeni gözlükler arasında da biraz kalite farkı var.
    P50VTBDT100 nin 3d kalitesi de çok iyi ama belki psikolojik olarak bana öyle gelmişte olabilir. Çünki biri yeni diğeri eski ürün.
    Bu tamamen benim görüşüm. Herhangi bir bilimsel veriye, veya teste dayanmıyor.

Bu yüzden 3DTV almayı kafasına koyan arkadaşlara tavsiyem VATAN bilgisayara gidin. ve bütün markaları deneyin. Çünkü biraz göreceli bir durum bu. Bahsettiğim mağaza Bostancı Vatan idi. Diğer illerde şubelerde durum nedir bilmiyorum.

Vatanda izlediğim görüntü Eurosport HD'de 2D'den 3D'ye çevrilmiş görüntüydü. Aynı maçı evde de izleyebildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 30 Mayıs 2011; 23:22:54 >

• quote:

Evet içinde HD uydu alıcısı var. Fakat, Digiturk'te bir işe yaramıyor. Ben aylık 5 tl fazladan vereceğimi taahhüt ettim. Vestel HD uydu alıcısını kiraladım. 7-8tane HD kanal izliyorum. Dahili Tuner'i D-Smart veya teledünya için kullanabilirim.
    Bence 3 metreden 50" izlenebilir. Ama 4 metre daha ideal gibi.

Celal bey neden Digiturk Modülle birlikte dahili receiver'da çalışmıyor acaba? bununla ilgili araştırma yaptınız mı?

henüz cihazı almadığım için deneme fırsatım yok maalesef...
  • Araştırmadım ve tam bilmiyorum. Servis söyledi. Digiturk eski cihazlarını yenileriyle değiştiriyor. Herhalde bu şifre paylaşımıyla ilgili olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.