Adıyaman yöresine özgü bir yemektir. Halk arasında panik olarak bilinir. Bazı yörelerde de yapılıyor olmasına rağmen Adıyaman'da daha çok yapılan bir yemektir.
Adıyaman yöresine özgü bir yemektir. Halk arasında panik olarak bilinir. Bazı yörelerde de yapılıyor olmasına rağmen Adıyaman'da daha çok yapılan bir yemektir. Yapılışı gayet kolay ve pratiktir. Ana yemek gibi görünsede çay partilerinin yanında da pasta, kurabiye gibi yenilebilmektedir. İşte Panik için gerekli malzamaler ve yapılışı:
Not: 4 Kişilik malzeme listesi sunulmaktadır. İsteyen orantılı olarak arttırıp ihtiyaca göre yapabiilr
Gerekli Malzamaler
2 Su Bardağı İnce Bulgur(Köftelik Bulgur) 2 Diş Sarımsak 1 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Yemek Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Karabiber Yeterince Su Kızartma için 2 Yumurta
Yapılışı:
Bulgur derince bir kaba konularak yarım saat öncesinden bir bardak suyla ıslatılır. Islanan bulgurun içine sarımsak ezilerek karabiber,tuz konulup yoğurulur. Bulgur yumuşamaya başladıktan sonra un eklenerek köfte kıvamına gelene kadar karıştırılır. Sonra Ceviz büyüklüğünde hamur yumakları elde yuvarlanarak bastırılıp şekildeki gibi yapılır... Afiyet olsun...
köfte hamuruna yumurta konulmuyor mu? un ve bulgur köfte kıvamına gelebiliyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: kapçıaslı
köfte hamuruna yumurta konulmuyor mu? un ve bulgur köfte kıvamına gelebiliyor mu?
valla tarifi okumadım ama köfteyi tutturmak için yumurta ekleyenleri hiç anlayamadım ben şu güne kadar. kıyma, baharatlar ve yeterli miktarda bayat ekmek kırıntısı ile yapıyorum ben her seferinde. un ve bulgur hayli hayli kıvama getirecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: kapçıaslı
hayır yumurta koymuyoruz. evet iyice yoğurunca herhangi bir sıkıntı olmuyor