Şimdi Ara

Pap2t de kontör sayacı kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LİNKSYS PAP2T NİN KONTÖR SAYACI İLE BİRLİKTE KULLANILMASI

Voip sisteminin kontörlü telefon görüşmelerinde kullanılması küçük yada büyük ölçekli işletmelere maliyet ve fiyat ayarlaması açısından büyük avantaj sağlar.
    Bunun kurulması için mevcut internet altyapısı haricinde linksys pap2t ve bir adet kontör sayacı gerekmektedir. Ben kontör sayacı olarak BMS nin revset cihazını kullandım.
    Öncelikle pap2t ayaralaması yapalım. BU cihazın web arayüzünü açamayanlar için kısaca bunu nasıl açacaklarını anlatayım öncelikle.
    Pap2t cihazını takılı haldeyken telefonu açıp ( bu cihazın kurulmuş ve kullanılıyor olduğunu varsayarak yazıyorum) telafondaki yıldız tuşuna 4 kez bastıktan sonra 110 basılır ve 1 kez kare tuşuna basılır. Telefon dan ingilizce olarak IP nu söylenecektir. 192.168.1.1 gibi. Bu IP noyu pc de adres satırına basıp entera basınca aşağıdaki görüntü çıkacaktır.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/694725/3CD868CCFE074081B88FE81E232A71DF.gif [/simage]

Sağ üst tarafta admin logine basılır. Sonra açılan sayfada ortada Switch to advanced view kısmına basılır.
    Sonra Regional a basılarak içine girilir. Sayfayı aşağıdaki çekince şu görüntü oluşacaktır.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/694725/3FE893D056D947A0BEA91213007EC450.gif [/simage]

Burada Hook Flash Timer Min
    ve max. seçanekleri 0.4 yapılır ( orjinali min: 0.1 max: 0.9 yazılıdır ). Aynı sayfanın aşağılarında Miscellaneous
    ana kısmında FXS Port Impedance: 600 seçilmiş olmalı ( zaten fabrika ayarında 600 ). Sonra Save Settings kısmına basılıp ayarlar kayıt edilir.Kısa süreli olarak şu görüntü oluşur ( aslında bu görüntü bu cihaz içinde her türlü ayar kaydetmelerinde oluşur ).

Açılan sayfada line 1 e basılır ve sayfanın altında Callee Conn Polarity: reverse Caller Conn Polarity: reverse seçenekleri işaretlenir ve tekrar save settings yapılarak ayarlar kayıt edilir.
    Resmi aşağıda.

Buraya kadar olan kısım voip/gateway cihazları ile uyumlu çalışan kontör cihazlarının pap2t ile uyumlu çalışabilmesi için gerekli ayardı. ptt sinyali ile çalışan kontör cihazları çalışmayacaktır.
    Bundan sonraki kısımda kontör sayacı fabrika ayarlarında yüklü tarife ile istenirse direk pap2t cihazına takılarak hemen kullanılabilir. Tarife değişikliği yapılmak istenirse ( bms revset için ) kontör sayacına doğrudan yada dater programı ile bilgisayardan tarifeler ayarlanarak yeniden yüklenebilir.

Pap2t  de  kontör  sayacı kullanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrty78 -- 24 Ağustos 2010; 17:34:43 >

• resimleri yükleyemedim.
  • Elimizde bir adet sts ks-02 Model kontör ücretlendirme cihazı bulunmaktadır.

Bu ürünü linksys pap2 voip cihazına takarak ücretlendirme için kullanmaya çalıştık.Fakat ürün konuşma ücreti yazmamaktadır.
    Bazen de aranan hat çalar çalmaz ilk ücret yazmaktadır.
    Bu ürün voip cihazları ile uyumlu değiller mi acaba.Sorun için yardım beklemekteyim.
  • yazdığınız kontör sayacına internette baktım. sts şirketinin sayfasından bulunabiliyor. bu cihaz anladığım kadarıyla sadece ptt sinyali ile çalışıyor. yani voip te kullanılmaz. kontör sayaçlaarının özellikleri üretilen sinyalin algılanabilmesiyle süreyi ve konuşmayı başlatması. aynı sitede voip kontör soyacı diye bir bölümde var. ama ayrıntılı anlatmamışlar. isterseniz şirketi arayıp o cihazları sorun. benim tavsiyem size bms elektronik kontör cihazını kullanmanız. http://www.bmselektronik.com.tr/detay.aspx?id=3 bu cihaz fiyat olarak kullanım olarak uygundur. iyi çalışmalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.