Sizce para nedir?Fırsat mı?Güç mü?Harcamamak gereken bir sey mi?Bana göre biraz fırsat biraz da eğlencedir ama bazen oluyor ki harcadığım paralara acıyorum.Belli dönemlerde insanların ilgi alanları değişebilir öyle bir seyler oluyor bana da eskiden elektronik delisi bir insan iken artık model koleksiyoncusu biriyim ve paralarım buna gidiyor.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
fırsat dediğin durup dururken insanın önüne çıkar, para öylemi Çalışmdan kazanılmıyor. (Genel anlamda)
Günümüzde para=güç=mutluluk=birinin eline geçince, insanlığının güzel bir ölçütü
“Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiçbir şeye sahip olamayan insandır.” — Arthur Schopenhauer.
Para sadece güce giden en kesin ve kestirme yoldur. "Güç" ile kastettiğim hem maddi, hem de parayla yükselen sosyal statüden kaynaklı karizmanın getirdiği manevi güç. Ama özetle "şey"lerin pahasının karşılığıdır. Bu yüzden bugün maalesef son derece gereklidir; en azından toplumla birlikte yaşamayı seçenler için. Ancak nasıl ki insanın avcılık ve toplayıcılık yaptığı dönemde hiç bir değeri yoktu, herşey doğadan karşılanıyordu, ve hatta bugün bile doğayla içiçe yaşayan insanlar için hiç bir değeri yok ise, uzak gelecekte de hiç bir değerinin kalmayacağını düşünüyorum; takas dönemi tekrar başlayacaktır geleceğin karanlık çağlarında.
Bence para her şeydir. Parasız hiçbir şey olmaz. En basitinden eğitim sistemimizden girelim. Devlet okulunda verilen eğitimle üniversite kazanmak gerçekten çok zor. Buda insanları dersaneye yönlendiriyor. Parası olmayan biri nasıl okuyacak? Oysa parası olsaydı dersaneye gidebilirdi. Yine kazanamassa özel bir üniversiteye girebilir veya Yurtdışında eğitim alabilirdi. Bakın parası olan bir kişinin eğitim sorunu hemen ortadan kalktı.
EkşiSözlük'de güzel bir yorum var para hakkında; -insan denen mahluğun icabında kağıda bile tapabileceğinin göstergesi-
Aklıma Tanrılar Çıldırmış Olmalı filmindeki bir sahne geldi, izleyenler hatırlar; filmin sonunda kabile yerlisine yardımlarından ötürü bir tomar para verir Amerikalı adam. Yerli (sanırım ismi Nikau gibi bir şeydi), son sahnede kabilesine doğru giderken paraları atmış, ardında bırakmıştı. Çünkü adamın ihtiyacı yok, yemeğini, suyunu, elbisesini ve barınağını zaten doğadan karşılıyor, sonraki nesillere de bunların yeteceğini biliyor.
Keşke ilk çağlarda kalan takas usulü günümzde de olsaydı. O zaman herşeyin değerini daha iyi anlardık.
var olmak yada olmamak işte hepsi para...
quote:
Orijinalden alıntı: Luzifer "Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın." Benjamin Franklin
Bu söz çok hoşuma gitti yazdım kafaya.
günümüz dunyasında maalesef herşey demek..Aksini iddia eden ya parasızdır zaten, ya da paranın gücünün gerektirdiği bir durumda bulunmamış demektir..
Son nefesime kadar bir kenara sağdan soldan arttırdığım paraları biriktirip yetimhaneye bağışlayacağım. Yaparım lan tanımıyorsunuz siz beni hiç acımam bir kalemde silerim.
Herşeyin olmasada çoğu şeyin anahtarı... Örneğin genç kızlar bedenimi satın alabilir ama ruhumu asla...
Para yüzünden insanlar ölüyorlar ihtiyaçlar bir yana.Ancak söyle bir durum var ki artık para olmadan pek yaşayamayız.Cünkü bizlere doğa ile yaşamak denen bir sey ogretilmedi.Parayı sevmiyorum ben her ne kadar kullanmak zorunda kalsam da...Para kadar iğrenç bir sey yok.Para olmadan da insanlar yaşayabiliyor ama para insanların "insan" gibi yaşamını sağlar.Bunlar benim düşüncelerim.
varligi bir dert yoklugu yara
Para'm olduğu zaman harcamaktan çekinmiyorum. Ama para olmadığı zamanlarda kimseden para istemem. para olduğu zamanlarda da istemem. Okula Parasız giderim,serviste yok yürüyerek gidiyorum.
Sorarsan eğlence mi Fırsat mı?
Bence para bela.
quote:
Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB
Herşeyin olmasada çoğu şeyin anahtarı... Örneğin genç kızlar bedenimi satın alabilir ama ruhumu asla...
zaten abaza olan adam icin kizin ruhu lazim degil ki
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Para sadece güce giden en kesin ve kestirme yoldur. "Güç" ile kastettiğim hem maddi, hem de parayla yükselen sosyal statüden kaynaklı karizmanın getirdiği manevi güç. Ama özetle "şey"lerin pahasının karşılığıdır. Bu yüzden bugün maalesef son derece gereklidir; en azından toplumla birlikte yaşamayı seçenler için. Ancak nasıl ki insanın avcılık ve toplayıcılık yaptığı dönemde hiç bir değeri yoktu, herşey doğadan karşılanıyordu, ve hatta bugün bile doğayla içiçe yaşayan insanlar için hiç bir değeri yok ise, uzak gelecekte de hiç bir değerinin kalmayacağını düşünüyorum; takas dönemi tekrar başlayacaktır geleceğin karanlık çağlarında.
bence "geleceğin aydınlık çağları" desen daha doğru olurdu insan şimdikinden daha mutlu olacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: bahtiyar0011
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
bence "geleceğin aydınlık çağları" desen daha doğru olurdu insan şimdikinden daha mutlu olacaktır
Bahtiyar kesinlikle katılıyorum hocam. Cendereden kurtulduğu an insanoğlunun en mutlu anı olacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme