Şimdi Ara

Para harcamayı bilmek nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yatırımla mi, kaliteyi ucuza almakla mi, aman bir kere alıyorum mantığıyla düşünmek mi? Örneklerle anlatmanızı istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Harcadığın şeyden pişman olmamak kısaca bana göre bu biraz pahalı keşke diğer ucuzu alsamıydım yerine bu gerçektende işime yaradı gibi.Bunu derken de kazık yememek gibi . Kısaca annelerimizin pazar alışkanlığı gibi geçtiği yerden 40 kere geçip kaliteye göre en uygununu almaları gibi
  • asosyalistt kullanıcısına yanıt
    Tabiki de iyisini ucuza alacaksın.Sıkıntı olduğu zaman da ''zaten ucuza almıştım yenisini alırım'' diyeceksin.

Malı tamir ettirmeyeceksin.Ki bozulan malı tamir ettirmek bizim milletimizde bolca var.

Bir ürünün yeni modeli çıksın adam almaz.Eskisi benim işimi görüyor der.1000 liraya samsung almaktansa 300 liraya axen alır.Bizim milletimiz...
  • Bu forum ölücü buraya mı soruyorsun
  • benim sekreterimin iphone 6 plus' ı var ,, benimse 2012 de aldığım iphone 4s im var,, onun geliri benimkinin 9 da biri ,,, iyi para harcamak; lazım değilse almamak,işini görüyorsa değiştirmemek,,paranı saçıp savurmamak israf etmemek demektir ,,, şimdi bakıyorum adam 70 bine cillop gibi araba alıyor, 6 ay sonra sıkılıp 5-10 bin zararına satıp başka bir araba alıyor ,, benim istesem sıfır 5.20d alma imkanım varken ikinci el 2008 ford mondeo kullanıyorum,çok da memnunum,ölene kadar da satmayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 16 Haziran 2015; 19:13:40 >
  • Seninki çok akıllıca havappeşinde işte bazıları ne gerek varsa

• Leonidas* kullanıcısına yanıt
    Peki ucuza para verecek kadar zengin değilim sözünü nasıl buluyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Paralar Para Eder mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Çok saçma

Ben diyorum ki iyisini ucuza al. Mantıklı alışveriş yap. Ucuz diye dandik mal al demiyorum yani.
  • dünyada artık ekol olmuş, ölücülerin forumunda sorduğun soruya bak :https://eksisozluk.com/donanimhaber-oluculeri--3279497
  • Sıcak fırsatlarda takılırsan öğrenirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leonidas* kullanıcısına yanıt
    Her yerde kolay kolay bulunmuyor hem araştırmak hemde sektörünü iyi bilmek gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyalistt

Peki ucuza para verecek kadar zengin değilim sözünü nasıl buluyorsun

her kategoriye göre değişir.

yemeğe para verip acımayacaksın ama düzgün yiyeceksin. ben giyime verdiğim paraya da acımam. 100 liraya kot alıp bütün kış aylarca yıkamadan haftada 6-7 gün giyerim.

teknolojide kalite senin bütçene ve zevklerine kalmış. benim bütçem iyi ve teknolojiyi çok seviyorum. neredeyse her yıl telefon değiştirir, orta-üst seviye telefon kullanırım ama şimdiye kadar aldığım en pahalı telefon 1300 lira, ikinci en pahalı da 800.

bir şey alırken en önemli kural, ihtiyacın olup olmadığını düşünmek. eğer varsa kullanım şeklini ve kriterlerini belirle, ona göre kalite/fiyat olarak en uygununu bulmaya çalış.

Çok doğru.Borsayı dövizleri de takip etmek gerekir.
  • ölücü olmak parayı iyi harcamaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz buna kısaca ölücülük diyoruz. Sıcak fırsatlarda bolca örnek var bi uğra bak

• Evet çok varlar çek indirim hopi yaparak bazı şeyleri alıyorlar ama hiçbişey anlamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.