|
Bildirim
Açılın sektörden haber veriyorum;
Sene 2004'mü arkadaşlar gözünüzü seveyim. Premiere Pro'yu bugün biraz ilgilenen adam 1 haftada iyi şekilde öğrenir. Youtube'da kanalına biraz özen gösteren adam zaten kendi yapıyor. Kimseye para kaptırmaz. Kurgudan para kazanmak için yıllardır bu sektörde networkü olan adam alır yürür. Sizin de yıllarınızı vermeniz gerek. Tasarım alanında para kazanmak için multidisipliner olmanız ve diğerlerinden farklı işleri, özel alanlarda yapmanız gerek. İlk aşama için Premiere Pro, After Effects, Photoshop, Illustrator gibi Adobe programlarını bilmeniz gerek. Fakat bu başlangıç seviyesinde sizlerden çok sayıda olacak. Üniversitelerin grafik tasarım, radyo, tv, sinema vs. gibi bölümlerinde standart öğretirler. Yine de kimse iyi kullanamaz. İlgisi olan yine internetten takır takır öğrenir takır takır kullanır. İkinci aşamada bunları öğrendikten sonra Cinema 4D, 3Ds Max, Blender gibi bir 3D programla beraber Redshift, Octane gibi render motorlarını öğrenmeniz. Bugün nft'den ürün görselleştirmeye reklam alanından sinemaya, video mapping'ten, dijital sanatlara yelpazenizi genişletebilirsiniz. Bu programları internetten veya kurs+internetten öğrenirsiniz. Ama bunca yıllık tecrübeme dayanarak internetten kendi öğrenemeyen adam boşuna vakit harcamasın. Yetenek ve sabır işi. Önemli bir nokta şu an sektörde Houdini programında muazzam bir eleman açığı var. Bu programı öğrenen adam aç kalmaz. Ben geleceği Unreal Engine ve Unity gibi programlar üzerine çalışan kişilerde görüyorum. En basit android oyunlarından büyük yapımlara kadar gelecek oyun sektöründe ve asıl para orada. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnaltprmk -- 23 Ocak 2022; 15:38:49 > |
|
Güzel yorum |
|
|
Hocam autocad, drafthsight gibi 2d ağırlıklı mühendislik programları bilenler iş bulabiliyor mu varmı bilginiz? Frelancer olarak mesela cnc ürün basan kişilere yönelik bir ağ oluşturulabilirmi |
Başlık gerçekten mükemmel. |
Bu sektöre ait bilgim yok. Şimdi ne söylesem yalan olur. İnşallah bu sektörden biri de gelip gerçekleri anlatan bir yorum yapar. Ben TV, reklam ve medya sektörlerinde tecrübeliyim. |
|
|
|