Şimdi Ara

Parabol kollarının Y eksenine yakınlığı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Parabol kollarının Y eksenine yakınlığı hk. arkadaşlar işaretlediğim yerde adam neye göre çizmiş ? Ben f(x)=ax^2 parabolünde 5x^2 yi veya 10x^2 yi nasıl çizebilrim. Bunlar nasıl çizliyor ( adam çizmiş 1/2 , 2 sini falanda bir şey anlamadım. Bunları neye göre nasıl çizmiş )
    edit. Arkadaşlar şunu öğrenmeyi gerçekten çok istiyorum. Aylar önce demiştim ki ezberlerim olur biter ama tekrar karşıma çıktı. Bu şeref meselesine geldi arkadaşlar , şunu öğreneyim sınavda yanlış yapsam koymaz , yeter ki öğreneyim kafamı çok kurcalıyor bi yardımcı olun lütfen
     Parabol kollarının Y eksenine yakınlığı hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boğaziçi Matematik -- 22 Mayıs 2016; 19:02:17 >

• up up
  • Değer vererek de hangisinin içerde olduğunu görebilirsin
    Baştaki ifadenin kesirli olması kolları yayıyor gördüğün üzere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrenmek istiyorsan y=1/2x^2 nin ve y=3x^2 nin grafiğini elle kağıda çizmeni öneririm.neden kolların yakınlaşıp uzaklaştığını anlarsın böylelikle.ama koordinatları orantılı belirle ki rahat gözlemleyebilesin
  • x^2 li terimin katsayısı büyüdükçe daralıyor benim bildiğim kadarıyla. Zaten şekillere bakarak bunu az çok tahmin edebilirsin ona göre çizdiğini tahmin ediyorum. Neyi merak ettiğini de tam olarak anlayamadım açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azzur -- 22 Mayıs 2016; 19:13:29 >
  • kartalyuvasi K kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ve diğerlerine çok teşekkür ederim. Biraz önce çizdim anladım hocam allah razı olsun çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uç Noktalarda Türev
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.