Şimdi Ara

Paragraf sorularından sıkılmak(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
4.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar paragraf sorularından çok sıkılıyorum birde Türkçeden çok yanlış yapıyorum mesela 27 soru çözdüm geçen 16 D 11 Y nasıl halledicem bu mevzuyu bi yol gösterin lütfen !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ging_Gral -- 3 Aralık 2013; 18:11:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Paragraf Çözerken Sıkılmak: Nedenleri ve Çözümleri

Paragrafları çözerken sıkılmak yaygın bir sorundur. Paragrafın uzunluğu, karmaşıklığı veya ilgisizliği gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Paragraf çözerken sıkılıyorsanız, işte birkaç çözüm:

• Küçük Parçalara Ayır: Uzun paragrafları daha küçük, yönetilebilir parçalara bölün. Bu, bunları anlamak ve çözmek kolaylaştıracaktır.

• İlgi Çekici Hale Getir: Paragrafı ilginç hale getirmek için vurgu, görseller veya kişisel bağlantılar kullanın.

• Aktif Okuma: Pasif olarak okumak yerine, aktif olarak okumaya odaklanın. Paragrafla etkileşime geçin, not alın veya çizgilerin altını çizin.

• Aralar Verin: Birkaç paragrafı çözdükten sonra kısa aralar verin. Bu, zihninizi tazelemek ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

• Ödüllendirin Kendinizi: Her birkaç paragrafı çözdükten sonra, kendinizi küçük bir ödülle ödüllendirin. Bu, motivasyonunuzu yüksek tutmaya yardımcı olacaktır.

• Çalışma Arkadaşı Bul: Bir çalışma arkadaşı bulmak, paragraf çözmeyi daha eğlenceli ve sorumlu kılabilir.

• Profesyonel Yardım Alın: Paragraf çözerken sürekli olarak sıkılıyorsanız, bir öğretmenden veya terapötik uzmanından yardım almayı düşünün.

Bu çözümleri uygulayarak, paragraf çözerken sıkılmayı azaltabilir ve öğrenme deneyiminizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Paragraf sorularından sıkılmak(Yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brurak -- 3 Aralık 2013; 18:31:40 >
  • brurak B kullanıcısına yanıt
    Gülmek gerekiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ging_Gral

arkadaşlar paragraf sorularından çok sıkılıyorum birde Türkçeden çok yanlış yapıyorum mesela 27 soru çözdüm geçen 16 D 11 Y nasıl halledicem bu mevzuyu bi yol gösterin lütfen !!!

abi isabet yayınları, çap yayınları, sıradışı analiz bunların paragraf kitapları var. epey tavsiye edilen kitaplar bunlar. bir de daha önce ben paragraf sorularını çözme teknikleri paylaşmıştım. onun olduğu bir site var. ararsan bulursun. kolay gelsin.

• ordubozan1 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • aynen bende çok sıkılıyorum soruyu yapabiliriyorum ama bir yerden sonra sınavda sıkılıyorum ve yavaş çözüyorum
  • Benim genelde paragraf netlerim yüksek. Sakin kafalı ve sabırlı olmalısın daha sonra soruya odaklanman gerek. Böylece paragrafı anlarsın. Ha çok sıkılırsan mesela 10 paragraf sonrası 1 geometri sorusu çöz. Sonra geri dön bazen yaparım öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim rehberlik hocası paragraftan sıkıldığında gözlerini kapat ve 10 a kadar say dedi ben deniyorum işe yarıyor gibi artık psikolojik mi bilmiyorum.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten iyi bilgiler verdiniz.Hepsini denicem netlerim artarsa size bol bol dua edicem :D
  • Sıkılırsanız 10-15 saniye çevreye göz gezdirebilirsiniz, çok da dalmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her cümleden sonra 2-3 saniye duruyorum. Cümle bu şekilde aklıma giriyor. Siz de deneyin
  • quote:

arkadaşlar paragraf sorularından çok sıkılıyorum birde Türkçeden çok yanlış yapıyorum mesela 27 soru çözdüm geçen 16 D 11 Y nasıl halledicem bu mevzuyu bi yol gösterin lütfen !!!

günde yirmi paragraf çöz ama hemen artmaz netin sabırlı olun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Urfa_Lee

Her cümleden sonra 2-3 saniye duruyorum. Cümle bu şekilde aklıma giriyor. Siz de deneyin

zaman yetiyor mu hocam merak ettim
  • Çok da durmayın süreden gider, okuyan direkt çözüme geçsin, çok bunalana faydası olur ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Bazen :)
  • quote:

hocam yorum da yapamıyorum belki özel taktiğiniz filandır diye ama gerçek sınavda sıkıntı olabilir
  • Hocam her gün düzenli olarak paragraf sorusu çözmen lazım 10 ar tanede olsa, yada kitap oku düzenli olarak ve okuduğunu anla kesinlikle anlamadan geçme hiç bi şeyi.
    Birde konsantre olman lazım yapamıycağım diye düşünme öyle düşünürsen paragrafı anlamadan sıkılırsın ilk önce soru kökünü oku sonra paragrafı anlamaya bak işin kolaylaşır
  • quote:

hocam senle hemşeri çıktık
  • incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Bütün sorular aynı zorlukta değil hocam. Bazıları kendini direk ele veriyor. Hepsi bu şekilde olsa 4 saat bile yetmez :)
  • quote:

bende olsam sıkılırım sadece paragraf çöze çöze
    bölüm denemesi kitapları alsan onlardan çözsen?
    onlarda bol bol paragraf sorusu var nasılsa

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.