Şimdi Ara

Paralel bağlı tablet bataryası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde çin menşeili piyasada pek bulunmayan oyun tableti var. Bu cühazın içinde iki adet 3.7 volt 5000 mah li-ion batarya var birbirine bağlı. Cihaz bataryası 10000 mah diye geçiyor. Neyse, geçen hafta oyun oynarken birden cihaz resetlendi geri açıldığında batarya %50den %2 seviyelerine düşmüştü hemen şarja taktım baktım ki şarj lambası yanmıyor ve ne yaptıysam şarj olmadı. Birkaç elektronik dükkanına götürdüm cesaret edip içini açmadı yada tenezzül etmediler. Bende içini açıp bataryaları şoklamayı denedim birisi şoklanırlen diğeri tepkisiz kaldı.Şimdi sorum şu...

Bu iki bağlı bataryanın birisi arızalanırsa şarj olmasını engelleyebilir mi ? Diğerinin şarj olmasını da engeller mi ? Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayfresh -- 15 Mart 2019; 20:39:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paralel bağlı ise muhtemelen evet
  • Paralel iken şarj olmasını engellememesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 16 Mart 2019; 3:15:37 >
  • Lion piller tehlikelidir kardeş öyle şoklamaya vs ye gelmez. Özel şarj devreleri ile şarj etmen gerekir.

Bende de bi tane tablet pili ve güneş panelli power bank pili var onları da şarj edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T4650 şarj modülü aldım. Kargo geldiğinde iki bataryayı buna bağlayıp deneyeceğim. Artık arızalı pil mi yoksa şarj entegresimi anlaşılır heralde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.