Şimdi Ara

TABLET USB KABLOSUYLA SADECE ŞARJ EDİLEBİLİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Bir tane Kawai WA-948QC tabletim var. Bu tableti hiçbir şekilde bilgisayara bağlayamıyorum. Ne zaman kabloyla bilgisayara bağlamaya kalksam sanki şarj aletine bağlamışım gibi sadece şarj oluyor. Ve bu sırada tabletin ekranına da bilgisayara bağlandığına dair herhangi bir bildirim gelmiyor. Sanki bilgisayara değil de şarj aletine bağlamış gibi.

Kablolar da sağlam çünkü başka telefonda denedim çalışıyorlar. Tabletin bilgisayar ile bağlanma özelliği vardır diye düşünüyorum. Çünkü tabletin otg özelliği var. Klavye ve mouse hiç denemedim ama normalde flash bellekler çalışıyordu. Ama bu aralar bu özelliğinden de faydalanamıyorum. Hiçbir flash bellek de çalışmıyor tablette. Şimdi tabletin usb soketi bozuk diyeceğim de tablet şarj oluyor. Acaba tabletin ayarlarıyla alakalı bir sorun mu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 23 Temmuz 2019; 21:4:45 >

• Selamlar , şimdi şöyle. Tabletin şarj olması soketin %100 sağlam olduğu anlamına gelmez , 4 adet pin vardır. 2 tanesi şarj + ve - olmak üzere.
    2 tanesi de data + ve - olmak üzere. Data pinleri sıkıntılı olabilir.

Bu birinci ihtimal,. İkinci ihtimal yazılımsal bir problem olabilir ama bilgisayarı bağlayıp bağlamamayı ayarlardan herhangi bir ayarla değişeceğini sanmıyorum.
    Format atmak çözüm olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Anladım herhalde tabletin usb soketi bozuk. Zira flash bellek veya benzer şekillerde diğer aygıtları da algılamıyor. Önceden flash bellek çalıştırabiliyordum tablette.
  • Cihazın soketinde data yollarında sorun var, micro usb soket değişmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 25 Temmuz 2019; 21:58:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anladım hocam peki soketi kendim değiştirebilir miyim? Yoksa illa taimrciye mi getirmem gerekiyor? Bazı yerlerde değişim için ısı tabancası gerektiğini okumuştum. Resimdeki tamir setini almıştım zamanında. Acaba onlar soketi söküp değiştirmek için yeterli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

Anladım hocam peki soketi kendim değiştirebilir miyim? Yoksa illa taimrciye mi getirmem gerekiyor? Bazı yerlerde değişim için ısı tabancası gerektiğini okumuştum. Resimdeki tamir setini almıştım zamanında. Acaba onlar soketi söküp değiştirmek için yeterli mi?
    Isı tabancası olmadan ince işçilik ister hocam.. yolları koparmadan zarar vermeden eski USB soketi yerinden çıkarmak lazım.. yenisini lehimlemek kolay.

Hımmm küçük veya büyük hiçbir fön makinesi iş görmez yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hımmm küçük veya büyük hiçbir fön makinesi iş görmez yani.
    400 dereceleri görmeniz gerekiyor.

Hımmm evde lehim malzemesi var ama ısı tabancası yok. Anlaşılan yine tamirciye gitcez.
  • Micro usb soket degisimi icin sicak uflemeli hava istasyonu gerek, bir tamirciye goturun halletsin.
  • Tabletin "Bilinmeyen kaynaklar" aktif mi?
    Tabletin "Hata ayıklama modu aktif mi?

• Arkadaşlar tabletin USB soketini tamircide değiştirdik. Tamirci bana usb soketin data girişini yakmışsın dedi. Ve de sorunların yine bitmedi. Bu kez de normal bilgisayara bağlanıyor ama flash belleklere okumuyor. Aynı flash bellekleri telefona ve bilgisayara takdığımda çalışıyor. Tamircide tableti alırken beraber denedik bir türlü çalışmadılar. Sordum birşey diyemem dedi. Ama senin flash belleklerin çok bol herhalde çok kullandın dedi. Acaba sorun nedir? Herhalde USB soketinde yine arıza yoktur. Çünkü bilgisayara sorunsuz bağlıyorum.

• korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen data yolu kopmuştur. Oturup tamir etmeye çalışmadı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Yok valla birşy diyemem dedi. Ama bilgisayarda çalışıyor neden kopsun ki. Tamir etmeye falan çalışmadı. Verdi öyle birde 40 TL istedi 35 e zir ikna ettim. Bana diyor ki normalde 40 a da olmazdı.

• quote:

Yok valla birşy diyemem dedi. Ama bilgisayarda çalışıyor neden kopsun ki. Tamir etmeye falan çalışmadı. Verdi öyle birde 40 TL istedi 35 e zir ikna ettim. Bana diyor ki normalde 40 a da olmazdı.
    Bilgisayarda calisiyorsa sorun yoktur. Bir baska Otg kablo ile baglamayi deneyin, otg kabloda sorun olabilir. Gunumuzun tamircileri boyle iste.. Bu yuzden de insanin goturesi gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 28 Temmuz 2019; 12:24:57 >
    Kablo değilde bir tarafı normal usb bir tarafı micro usb olan flash bellek ile normal flash belleğin ucuna usb to micro usb aparatı takmıştım. Yani iki ayrı usb ile denedim. İkisi de telefonda ve bilgisayarda çalıştı. Tablette çalışmadılar maalesef.

• quote:

Kablo değilde bir tarafı normal usb bir tarafı micro usb olan flash bellek ile normal flash belleğin ucuna usb to micro usb aparatı takmıştım. Yani iki ayrı usb ile denedim. İkisi de telefonda ve bilgisayarda çalıştı. Tablette çalışmadılar maalesef.
    Bu Otg kablodan elinizde var mi? bununla bir deneyin micro degilde, normal usb olarak takin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 28 Temmuz 2019; 14:34:31 >

Bendeki edavadlar bunlar. İlk resimdeki aparattan bir iki tane daha olması lazım. Onları da denerim. Olmadı sizin dediğini< kablodan alırım. Haa bu arada evdeki usb kablolarından biri sıkıntılıymış. Muhtemelen usb soketini o bozmuştur. Kabloyu tablete taktığımda güç düğmesinden ekranı kapattığımda tekrar kendiliğinden ekran açılıyor.

Başka kabloyla aynı şarj aletiyle denedim gayet güzel şarj oldu. Farklı şarj aletiyle aynı kabloyla denedim bu sefer hiç tepki vermedi. Farklı şarj aleti farklı kabloyla denedim yine şarj oldu. İşin ilginç yanı aynı kablo ile telefonu şarja taktığımda sorun olmuyor. Neyse ki tabletin ayrıca normal ince yuvarlak uçlu adaptör ile şarj olabiliyor.

• quote:

Bendeki edavadlar bunlar. İlk resimdeki aparattan bir iki tane daha olması lazım. Onları da denerim. Olmadı sizin dediğini< kablodan alırım. Haa bu arada evdeki usb kablolarından biri sıkıntılıymış. Muhtemelen usb soketini o bozmuştur. Kabloyu tablete taktığımda güç düğmesinden ekranı kapattığımda tekrar kendiliğinden ekran açılıyor.

Başka kabloyla aynı şarj aletiyle denedim gayet güzel şarj oldu. Farklı şarj aletiyle aynı kabloyla denedim bu sefer hiç tepki vermedi. Farklı şarj aleti farklı kabloyla denedim yine şarj oldu. İşin ilginç yanı aynı kablo ile telefonu şarja taktığımda sorun olmuyor. Neyse ki tabletin ayrıca normal ince yuvarlak uçlu adaptör ile şarj olabiliyor.
    Kablonun data pinleri yamulduysa kısa devreye sebep olur. Mümkün oldukça cihazı dc jack girişinden şarj edin. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Tamamdır hocam çok saolun çok yardım ettiniz. Umarım tablet yine bozulmaz. Hatta sahip olduğum hiçbir cihaz bozulmasın :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.