Paralel ledler yanmıyor ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu nedir tam olarak ? Kaç volt veriyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Komponentleri test ederken, diğer devre elemanlarının etkilerinden kurtulmak için pcbden ayırıp ölçmenizi tavsiye ederim. Özellikle olması gereken değerden farklı değer gösteren komponentler için bunu yapınız. İki bacaklı direnç / diyot gibi komponentlerin bir bacağını pcb den ayırıp hızlıca ölçebilirsiniz.
-
5 adet 50ohm ve paralel---> 10ohm eder.
Gerilm değeri neymiş? ledler kontrol edilebilir sağlam mı diye.
-
Abi dün şunu fark ettim ledleri ben değiştirdim, kartın üstünde ledin kesik ucu var yönü var diye öyle yaptım ama fark ettim ki 2-3 led + kısmı yolda diğer ledin - kısmına gidiyor. Tamir edilmesin diye bir şaşırtmacamı yapmışlar anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabanın 3. Göğüs stobu bagajın üstündeki
Elektriği nerden verirsem vereyim hiç bitanesi yanmıyor sadece sağlam olan bir ledi değiştirmedim arada bir yerlere elektrik verince o yanıyor anlamlı anlamsız
Seri bağlantı var demektir. Normal bir durum.
3 tane led için (bacakları +- ile gösterildi) aşağıdaki gibi seri bağlanır. (direnç ihtiyacı burada yok, sadece mantığını anlamanız için)
12V......+-......+-.....+-......GND
Not: Ledlere rastgele özellikle akım sınırlanması olmadan elektrik vermeyin. Sağlam olanlarıda bozma ihtimaliniz çok yüksek.
-
akım yollarını da görmeden birşey söyleyemem.
-
-
Devrenin şemasını çizdim. 2 diyota kafam takıldı. Birisi bir tarafı diğeri diğer tarafı besliyor galiba. Diyot 1 i iptal edip denedim yinede hiçbir led yanmıyor
Çizimde hata var , hem eksi hem artı nasıl oluyor da diyotun artısına giriyor?
Edit ; pardon - kutup diyota girmiyormuş. Şöyle yapalım. Hat üzerine çizdiğiniz yön oklarını yok edin , ve paralel bağlı LED sayısını 1'e düşürün. Daha sade bir görüntü olur çözümü kolay olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 21 Ocak 2024; 19:18:25 >
Sadece birer led yaptım yine yanmıyor. Bağlantıyı tamamlasın diye fakat yine olmuyor.
Öyle değil , çizimde silin paralel ledleri, 1 LED kalsın paralel gruplardan yeter
Diyotların ikiside aynı hatta gidiyor
Çizimi düzenle hocam, LED sayısı düşünce çözüm kolay olur .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X