Şimdi Ara

paralel port pin kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Paralel portta sadece bir pini kontrol etmek için ne yapabilirim.İnternette hep 8 pini ayni anda kontrol etmek için örnekler var.Nanosaniyeler ile calistigim icin 8 ini kontrol etmek hiz sorunu cikartabilir.Sadece bir pini nasil kontrol edebilirim(okuma yazma)örneğin d0.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız istediginiz pin e lojik 1 digerlerine 0 yollayın. Böylece sadece istediginize sinyal yollarsınız, digerlerinin konumunu hep 0 da kalır. LPT hız konusunda yetersız kalırsa IO kart alabilirsiniz.

• Ben hız sorunum yüzünden sadece bir pini kontrol edecek komut istiyorum.

• Paralel un port yapısı geregı blok olarak veri gönderilir. Her veri bir 8 bit lik bloktan olusur. Sen bir bit bile yollasan diger bitlerin durum bilgiside gider. 1 bit ile 8 bit arasında paralel portta bir fark yoktur. Ayrıca 2-9 pinlerınden okuma yapamazsın. Okuma icin 10 dan sonraki4 pin ile yapılıyor. Hiz olarak lpt den cok fazla birsey bekleme. Cunku lpt sistemin yogunlugundan cok kolay etkilenir ve stabilite saglamayabilir.

• Tesekkurler peki mesela 00000001 verisini gomderdik.Sonra 00000011 verisini gonderdik ilk pindeki sinyalde cok cok kisa da olsa kesilme olur mu.Bir de hiz icin ne tavsiye edersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: *ata*

Tesekkurler peki mesela 00000001 verisini gomderdik.Sonra 00000011 verisini gonderdik ilk pindeki sinyalde cok cok kisa da olsa kesilme olur mu.Bir de hiz icin ne tavsiye edersiniz

Kesilme olmaz ama paralel portu nanosaniyelik aralıklarla güncelleyemezsin. 1mhz'e ulaşırsan şükret.

Yapmaya çalıştığın şeyden bahsedersen daha iyi yardım alırsın. Eminim o kadar yüksek hıza ihtiyacın yoktur.
  • Bir veri iletim projem var.Test için IO çıkış ve giriş gerek.4 er tane yeterli.Fakat kesilme olmamasi ve cok hizli olmasi gerek.(nanosaniyeler).En azından test için 4mhz gerek ve stabil olmasi gerek.Paralel port disinda bir oneriniz var mi.Simdilik test icin zaten testler basarili olursa gelistirme kartlari ile calisacagim.

• Kesilme falan olmaz ki. Pinin durumunu tekrar değiştirene kadar olduğu gibi kalır. Yani süreki tazeleme yapmana gerek yok.

PC ile en kolay haberleşme yolu seri port. 2-3 dolarlık usb->uart çevirici ile usb portuyla da kullanabilirsin.
  • Tamam tesekkurler.Benim 4 er giris ve cikisa ihtiyacim var ayrica en az 4 mhz çevirime ihtiyacım var paralel port yeterli midir yoksa ne tavsiye edersiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.