Şimdi Ara

Paranın alabileceği en iyi yağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kafama takılan bi soruyu sizinle paylaşmak istedim 2023 pugeot rifter aracım var 1.5 bin km sonra periyodik bakımı var markanın önerdiği yağ total quartz ineo htc 5 30 serviste bu yağı benim ise aklıma takılan nokta bu yağ gerçekten bu marka ve motor için en iyisimi yoksa sadece ikiside fransız markaları olduğu için bir anlaşma bi ticari düşüncemi bu arada bu yağ ile mobil 1 esp p nin arasında kalıyorum her iki yağıda kullananlar varsa beyahut farklı markaların farklı modellerini kullananlar varsa fikirlerini belirtsinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanbey345808 -- 24 Ocak 2025; 0:10:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ravenolün yağları LM den çok daha kabiliyetli ve yüksek profilli.Bu hem Tds lerde hemde Ir testlerinde gözükmekte.

Keza motulun yağlarıda yüksek seviyeli.%100 sentetik diyor ancak hepsi gurup 3 Hc .Baz yağları oldukça kaliteli gözüken ve tecrübe edilen.

Lm fazlası ile over rate gözlemlediğim kadarı ile.Sattıkları yağlar gurup 3.Tam sentetikler zaten Volly.. olarak geçmekte ancak marka onayları hep gurup 3 yağlarda.

Mobil serilerine göre gurup 4 yağ ihtiva etmekte.

Shell gtl ile baz yağ konusunu kendi için çözmüş ancak gurup 4 yağ pek kullanmamakta.Genel olarak Hc nin yarım puan üstü bu baz yağ ancak yakıt tasarrufuna yönelik katıklar pek kullanılmamakta.

Total ve Elf hiçbir yağında gurup 4-5 kullandığını deklare etmemiş ancak bazı ürünler gurup 4 olmadan üretilmediği gözükmekte tds ve msds de.Belki baz yağ belli miktarlarda mix yapılmış ancak misal elf in 0w20 yağı yüksek profilli.Bu arada modern sürtünme önleyicileri yoğunlukla kullanmakta.

Lukoil.Yurt dışı dolumları iyi .Geçen yıl 0w40 yağını satın aldım gurup 4 bir ürün ve üzerinde PAO olarak not düşülmüştü.

Po standartları karşılamanın min limitlerine uyarak karşılamakta tds den görüldüğü kadarı ile .

Lubex vb. ise Pao yani gurup 4 baz yağ içerir demekte ürünlerinin bir çoğunda ancak tds leri hiç iç açıcı değil.Tağşiş listesindeki firmaları hatırlatmakta bana.

Benim naçizane görüşüm ve gözlemleyip verilerin ifade ettiği,Tr de üretilen baz yağlar üretici standardının en son min. değerini karşılamakta.O neden ile yurt dışı dolum yağlar aynı marka ve ürün olsa bile daha performanslı.

Kısaca satılan yağların %95 i gurup 3 Hc.

Not: Yağ eksiltmesi yüksek olan arkadaşlar için motul 5w30 x-clean efe fark edilir derecede düşük buharlaşması ile aracına uygun olan kullanıcılar için çok ideal bir seçenek.

• PSA grup araçlar için Quartz İneo yağlar daha uygun diye biliyorum. Ancak mobil'e geçseniz de bir fark yaşamazsınız. Ama gidip FMY falan koyarsanız yağ bozuldu uyarısı almanız çok olası, oldukça kötü bir yağ.

• Önerilen yağ gayet yeterli. Kısa vadede başka kaliteli bir yağla fark olmayacaktır. Daha yüksek kaliteli yağın farkı uzun vadede ortaya çıkar. Şu an piyasada bulunabilen en kaliteli yağlar Liqui Moly markasının Synthoil serisidir. Markanın diğer serileri de kaliteli olmakla beraber başka markalarda daha iyi yağlar bulunabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astennu -- 24 Ocak 2025; 7:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ravenolün yağları LM den çok daha kabiliyetli ve yüksek profilli.Bu hem Tds lerde hemde Ir testlerinde gözükmekte.

Keza motulun yağlarıda yüksek seviyeli.%100 sentetik diyor ancak hepsi gurup 3 Hc .Baz yağları oldukça kaliteli gözüken ve tecrübe edilen.

Lm fazlası ile over rate gözlemlediğim kadarı ile.Sattıkları yağlar gurup 3.Tam sentetikler zaten Volly.. olarak geçmekte ancak marka onayları hep gurup 3 yağlarda.

Mobil serilerine göre gurup 4 yağ ihtiva etmekte.

Shell gtl ile baz yağ konusunu kendi için çözmüş ancak gurup 4 yağ pek kullanmamakta.Genel olarak Hc nin yarım puan üstü bu baz yağ ancak yakıt tasarrufuna yönelik katıklar pek kullanılmamakta.

Total ve Elf hiçbir yağında gurup 4-5 kullandığını deklare etmemiş ancak bazı ürünler gurup 4 olmadan üretilmediği gözükmekte tds ve msds de.Belki baz yağ belli miktarlarda mix yapılmış ancak misal elf in 0w20 yağı yüksek profilli.Bu arada modern sürtünme önleyicileri yoğunlukla kullanmakta.

Lukoil.Yurt dışı dolumları iyi .Geçen yıl 0w40 yağını satın aldım gurup 4 bir ürün ve üzerinde PAO olarak not düşülmüştü.

Po standartları karşılamanın min limitlerine uyarak karşılamakta tds den görüldüğü kadarı ile .

Lubex vb. ise Pao yani gurup 4 baz yağ içerir demekte ürünlerinin bir çoğunda ancak tds leri hiç iç açıcı değil.Tağşiş listesindeki firmaları hatırlatmakta bana.

Benim naçizane görüşüm ve gözlemleyip verilerin ifade ettiği,Tr de üretilen baz yağlar üretici standardının en son min. değerini karşılamakta.O neden ile yurt dışı dolum yağlar aynı marka ve ürün olsa bile daha performanslı.

Kısaca satılan yağların %95 i gurup 3 Hc.

Not: Yağ eksiltmesi yüksek olan arkadaşlar için motul 5w30 x-clean efe fark edilir derecede düşük buharlaşması ile aracına uygun olan kullanıcılar için çok ideal bir seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 24 Ocak 2025; 10:55:46 >

• Yani mobil e gerek yok total den devam diyirsunuz lique moly veya motul un benim aracıma uygun yağı yok onay almış 2 yağ var mobil ve total benim gönlüm hala mobilden yana🙂

• Benim araç için onaylı iki yağ var rn 17 spec
    Lm 4410
    Motul xc fe 5w30 başka varsa bilmiyorum servis ısrarla 5w30 castrolu basıp geçiyor istemiyorum arkadaş
    Araç 1.3 tce megane
    Fiyat olarak uçurum var misal 500 e de yağ var 5 litre 3000 ede farkı nedir mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 26 Ocak 2025; 1:38:19 >
  • aracınız için uyumlu tek bir yağ var şu an, o da mobil 1 esp p.

totalin htc'si değil, rcp'si çıktı. artık o kullanılıyor yurtdışında. stellantis onaylı. türkiye'de henüz yok diye htc'yi basıyorlar.

ben 2 hafta önce cleanpex den mobil 1 esp p satın aldım, stellantis onaylı yollayın diye not düştüm. güncel üretim güncel onaylı ürün yolladılar.

aracınız 2023 şubat öncesi üretim ise garantisi devam ediyorsa servise gidin. eski üretimlerin motorları kusurlu. sonrasında başınız ağrımasın diye servis bakımını bozmamak gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Malesef servis garantisini bozalı 2 ay oluyor mobil koyarsam artı olarak ne getirir

• 1.2 puretech için mobil 1 kullanıyorum. Tavsiye ederim güzel yağ, şu ana kadar bir sorun çıkmadı bende. Mobil 1 ile araç biraz daha rahat gibi geliyor. Triger yağ içinde döndüğü için kaliteli yağ kullanmak lazım.Cleanpexten alıyorum yağı.

• Furkanbey345808 F kullanıcısına yanıt

Araç üreticiniz tarafından onaylı tek yağ şu an. Nasıl bir artı getirmesini istiyorsunuz anlayamadım hocamParanın alabileceği en iyi yağ Stellantis onaylı olmayan bir yağı kullanmak risk taşıyor. Bu motorlar yağ konusunda çok hassas.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Hocam htc mi koyiyim esp mi 😃

• Furkanbey345808 F kullanıcısına yanıt

esp formula P olanını koymalısın. 1.5 dizel onayını htc karşılamıyor.

• Paranın alabileceği en iyi yağ

Paranın alabileceği en iyi yağ

1.3 tce 1.0 tce 0.9 tce 1.2 tce farketmez onlara bu yağı öneririm lm 4410 bulması zor motorunuza rn17 onayli yağ ile bakım yapın

• echomaniac E kullanıcısına yanıt

0.9 Tce var. Rn710 diyor kitapçığında ben de Shell Helix kullanıyorum onaylı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.