Şimdi Ara

Bir yıl içinde en çok kaç otomobil alınıp satılabilir? ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gncl

• 5. 5'ten sonrası vergiye tabi.
  • 3 diye biliyorum ben istanbul

• 3 diye biliyorum

• 5 araç, 5'i gecerse otomotik vergi mükellefiyetiniz acılır haberiniz olmaz yüklü bir vergiyle karşı karşıya kalırsınız.

• 3 mü 5 mi kafam karıştı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3ü 5i yok bu işin alış satış performansına bağlı.

Konuyu açan adam kaç araba satılabilir demiş vergi dememiş ,
  • 3 tane hakkınız var.

Ancak ciddi bir durum olmuyor. Bu sene 4 tane araç aldım sattım üstüme. Maliyeden mektup geldi. Açıklayıcı bir cevap ile donus yaptım sonra arayan soran olmadı.

• Kesin cevap 3, yayalim beyler

• 3 alım satım yapanlara mektup gitti bir aralar fakat sonra 5 üstü satanlar takip edilecek denildi En son rakam 5

ARAÇ ALIM SATIMI - VERGİ MÜKELLEFİYETİ
    Bir yıl içinde beşten az araç alım satımı yapanlar için açılmış mükellefiyet kayıtları ve cezalı tarhiyatlar kaldırılıyor!

Deneteam Uluslararası Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Erdal Doğan, yaptığı açıklamada, aynı yıl içerisinde birden fazla araç alıp satmış olduğu anlaşılan kişilere, ikinci el araç ticareti yaptıkları gerekçesiyle mükellefiyet kaydı açıldığını, beyan edilmeyen gelirler için de bu şahısların takdir komisyonlarına sevk edildiğini kaydetti.

Bu şekilde açılan mükellefiyet kayıtlarına ve cezalı tarhiyatlar aleyhine açılan davalarda vergi mahkemelerinin kısa bir dönemde bu kadar çok araç alım satımı yapmanın hayatın olağan seyrine aykırı olduğuna, bu işlerin ticari kaygılarla yapılmadığının mükelleflerce ispatlanması gerektiğine karar verdiğini belirten Doğan, alış-satışların ticari olmadığını ispatlayamayan mükelleflerin davalarının reddedildiğini ifade etti.
    VERGİ İDARESİ GERİ ADIM ATTI
    Doğan, günümüz şartlarında araç değiştirmenin çok kolay ve pek çok sebeple yapılabildiğini dikkat çekerek, “Piyasada çok değişik tür ve özellikte araç olması ve ikinci el alımlar için çeşitli finansal kolaylıkların mevcut olması, kullanıcılar için oluşturulmuş gelişmiş ikinci el piyasaların varlığı ve alım-satım işlerinin ticari kazanç elde etme gayesiyle yapıldığını veya yapılmadığını ispat etmekteki güçlükler dikkate alınarak konuya bir sınırlama getirilmesine ihtiyaç duyulduğu görülmektedir” diye konuştu.
    İSTANBUL VERGİ DAİRESİ TAMİM YAYINLADI
    Deneteam Genel Müdürü Doğan, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın görüşlerine ve vergi müfettişlerinin araştırma raporlarına göre bir değerlendirme yapan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, İstanbul’daki tüm vergi dairelerinin uyması gereken bir tamim yayınladığını bildirdi. Tamimde, aynı yıl içerisinde 5 ve daha fazla sayıda araç alım satımı yapanların vergi incelemesine sevk edilmesi gerektiği, ticari gayeyle araç alınıp satıldığı vergi inceleme raporu ile tespit edilmeksizin bu kişiler hakkında işlem yapılması gerektiği belirtildiğini kaydeden Doğan, şöyle devam etti:
    “İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın tamiminde, aynı yıl içinde 5’ten az sayıda, yani 4, 3 veya 2 alım-satım işlemi yapmış olanlar için ise;
    • Bu alım satımların şahsi ihtiyaçlar için yapılmış olduğunun kabul edilmesi gerektiği, bu kişiler hakkında mükellefiyet açılmaması,
    • Açılmış olan mükellefiyet kayıtlarının terkin edilmesi,
    • Adına kayıt açılarak cezalı tarhiyat yapılmış olanlar şahıslar hakkındaki tüm işlemlerin kaldırılması gerektiği, bu tarhiyatlar kesinleşmiş olsa bile bunların terkin edilmesi,
    • İncelemeye veya takdir komisyonuna sevk edilmiş olanlar için başlatılan işlemlerin durdurulması gerektiği kaydediliyor.”
    VERGİ MAHKEMELERİ DE AYNI KARARI VERİYOR
    Deneteam Genel Müdürü Doğan, buna göre, yıl içinde 4 alım satım işlemi yaptığı için adına mükellefiyet açılmış ve cezalı tarhiyat yapılmış bir şahsın hakkında yapılan tüm bu işlemlerin idarece kendiliğinden kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Hatta yapılan tarhiyatlar kesinleşmiş olsa bile, örneğin dava edilmemiş ise veya dava edilmekle birlikte mahkemece tasdik edilmiş olsa bile terkin edilmesi gerektiğini anlatan Doğan, İstanbul Vergi Mahkemeleri’nin de bu yeni uygulamayı dikkate alarak yapılan işlemlerin terkin edilmesi gerektiği sonucuna vardıklarını belirtti.

http://www.mkeskin.com/2013/05/arac-alim-satimi-vergi-mukellefiyeti.html

• Bu konuda bir gelisme var mi.

En son 5 tan az satanlara birsey yok seklindeydi.

Yani 4. Satista birsey yok.

Dogru mu anladim yoksa pazartesi vergi dairrsine bir sormaya gideyimmi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.