Sadece başlığı okuyup cevap vermeyin. Konunun içeriğini şimdi yazıyorum. Mevcut arabaların fiyatlarından sadece 1 sıfır atılacak. Örneğin 1milyonluk araba 100bin lira olacak. 4milyonluk araba 400bin lira olacak. Örnek: Asgari ücret 17bin. Asgari ücretle çalışan bir adam 1milyon700binlik araç almak için 10 aylık maaşını vermesi gerekecek. Çünkü fiyatı 170bin lira olmuş olacak. Kurallar şu. Geliriniz değişmeyecek. Diğer herşeyin fiyatı gene sıfır atılmadan kalacak, sadece arabalardan bir sıfır atılacak ve satarkende değeri hızlıca düşecek. Mesela aracı sıfır olarak 170bin liraya aldınız. Aldığınız an ikinci el olacak ve değeri çok hızlı şekilde düşecek. Seneler geçip araç eskidikce değeri daha da düşecek. On sene kullandınız 170bin liralık araç 1000 lira değere sahip olacak. Bu şartlarda hangi marka model aracı alırsınız ? Herkes hayalindeki en yüksek ulaşabileceği arabayı mı alır yoksa en ucuz en düşük fiyatlı aracı mi alır ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araba fiyatlarından bir tane sıfır atılsa ne alırsınız?
-
-
seat leon fr alırım, öyle birşey olsa değerinin düşmeside umrumda olmaz. ha niye leon derseniz seviyorum babacım ötesi var mı?
-
Yeni kasa 5 serisi ya da yeni E serisi alirdim. Gereksiz yere cok para vermenin alemi yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
E serisi yada A5 Sportback Quattro
-
30 bin Euro'ya Bentley Continental alırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
e coupe alır geçerdim.
Bu bize ütopik gibi gelse de avrupa ve amerikada durum böyle, çoğu insan 6-10 aylık maaşıyla orta karar 0 km bir aracı alabiliyor. Misal adam 4 maaşıyla hyundai i10 alabiliyor. Biz de citroen ami bile çoğu kişi için 1 senelik maaş gibi. Ne hale geldi ülke..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 5 Şubat 2024; 8:57:46 > -
e36 yada 46 cabrio olabilirdi
El arabası alırım. Değer kaybı az olur.
-
BMW iX Xdrive50 (6-7 milyon TL)
-
Sıfır BMW 320i. 300 bin liralık arabanın değeri düşse ne olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece araç fiyatından sıfır atılacak, yani bakım ve kasko sigorta gibi durumlar yine çok yüksek olacaksa heralde Honda veya 508 GT alırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRoya06 -- 5 Şubat 2024; 11:31:3 > -
Nasıl bir fantazidir bu böyle. Özellikle gelirden sıfır atılmaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Şubat 2024; 11:53:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aslında konuyu açan genç arkadaşın iq'na bir sıfır atılsa böyle saçma sapan konular açmazdı.
-
4 sene öncesine kadar aynı dediğin gibi bir sıfır eksikti. Fiyat algısını düzeltmek için direk kafadan bir sıfır eksilt. Mesela araba 1 milyon, eskinin 100 bini, ekmek 10 lira, eskinin 1 lirası gibi.
2015 senesinde 9 bin maaş alıyordum pratisyen hekim halimle. O sene bmw 320 150 bindi. Şimdi aynı alım gücüne ulaşabilmek için 180 bin lira maaş almam lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 5 Şubat 2024; 12:10:9 >
Sıfır atma yerine, Almanya, Japonya, Abd, Fransa vs. gibi ülkelerde yaşıyor olsanız diye konu açsa o zaman mantıklıydı hocam zira 10 aylık gelir ile sıfır araç almak hiper kolay bu ülkelerde (çoğu da bir miktar peşinat ve 250-300-500 EUR veya USD aylık taksitler ile ödeme sağlıyor).
Ama tabi bu ülkelerin alım gücü seviyesine ulaşmak için fantazi sınırlarını zorlayıp gelirler sabitken fiyatlardan 1 sıfır atmak gerekiyor konu sahibinin yaptığı üzere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Şubat 2024; 12:18:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatlardan sıfır atmak yeterli değil. Alım gücü olsun, adil vergilendirme olsun, ekonomi düzgün olsun, adalet sistemi düzgün olsun, enflasyon düşük olsun yine istediğimiz aracı alırız.
Mevcut iktidarla ve başkanlık sistemiyle olacak şeyler değil bunlar.
Yine de yazayım. MTV düzenlemesi de olursa Rav4 2.5 Hybrid.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 5 Şubat 2024; 12:40:15 > -
Borcun ve geçinme derdinin içinden çıkabilirsem en boş egea alır, eşek niyetine binerdim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X