Bilim dünyası bu sorunun yanıtını araştırdı ve cevabı verdi. Evet, ancak onun da şartı var. Ne mi? Araştırmaya göre, günde yaklaşık 6 lirayı başkaları için harcamak insanı mutlu ediyor.
Mutluluğun bedeli günde 5 dolar yani yaklaşık 6 lira... ABD’li ve Kanadalı uzmanlar, 600’ü aşkın kişiye “parayla saadet olur mu?” dedi, aldıkları yanıttan da işte bu sonuç çıktı.
Araştırmaya göre, para beraberinde mutluluğu getirebiliyor ancak başka birisi için harcanmak ya da hayır işlerinde kullanılmak şartıyla.
Üstelik bunun için büyük meblağlara da gerek yok.
Zira günde sadece 5 dolar yani yaklaşık 6 lirasını arkadaşları için harcayan denekler, günü daha mutlu tamamladıklarını söylüyordu.
Uzmanlar bu durumu, kişinin zenginlik algılamasının yakın çevresince belirlenmesine bağlıyor. Yani çevresinde kendisinden daha kötü durumdaki insanları gören kişiler, ellerindekinin değerini daha iyi anlıyor.
Bir başka deyişle, işsiz arkadaşlarıyla çevrili bir orta sınıf çalışan, kendsini milyarderlerle arkadaşlık eden bir milyonerden daha mutlu hissediyor.
bende günde 5 dolar=6 ytl kazanırsam mutlu oluyorum BENCE BAŞLIK YANLIŞ DOGRUSU ****PARASIZ SAADET OLUR MU ?**** OLMALIYDI
quote:
Orijinalden alıntı: orhanbencegay
bende günde 5 dolar=6 ytl kazanırsam mutlu oluyorum BENCE BAŞLIK YANLIŞ DOGRUSU ****PARASIZ SAADET OLUR MU ?**** OLMALIYDI
@ salvadorcu güzel imza keske cevabini verebilseler.
quote:
Orijinalden alıntı: KADOM
@ salvadorcu güzel imza keske cevabini verebilseler.
Alıntıları Göster
parayla mutluluk olmaz diyenler hic fakir olmamıslardır
idi amin
quote:
Orijinalden alıntı: ihtilalin_süvarisi
parayla mutluluk olmaz diyenler hic fakir olmamıslardır
idi amin
Alıntıları Göster
mutluluk paryla olur, mutlu olmasını bilene
quote:
Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L
mutluluk paryla olur, mutlu olmasını bilene
Alıntıları Göster
Genelde parayla mutlu olunur bu doğru .. istisnalar var ama...
quote:
Orijinalden alıntı: Darkchild
Genelde parayla mutlu olunur bu doğru .. istisnalar var ama...
Maalesef şu an ki durum böyle.Dün felsefe dersin hoca böyle bi soru sordu sınıfın yarısından çoğu parayla saadet olur dedi.Maalesef maneviyat ölmüş.
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
Öle bi olurki..
Alıntıları Göster
Çebimde 50ytl var ve ona bir adet gömlek bir kravat ve saç traşı olucam geriye ne mi kalıyor?? parasız ben
quote:
Orijinalden alıntı: Daemon Wintermoon
Çebimde 50ytl var ve ona bir adet gömlek bir kravat ve saç traşı olucam geriye ne mi kalıyor?? parasız ben
Alıntıları Göster
Hemde nasıl olur
quote:
Orijinalden alıntı: Kulspruta
Hemde nasıl olur
Alıntıları Göster
süper olur..
quote:
Orijinalden alıntı: clio_TR
süper olur..
Alıntıları Göster
parasız saadet olur. paran mı var derdin var....
quote:
Orijinalden alıntı: dely
Maalesef şu an ki durum böyle.Dün felsefe dersin hoca böyle bi soru sordu sınıfın yarısından çoğu parayla saadet olur dedi.Maalesef maneviyat ölmüş.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: dely
olur bence.türkiyede şimdiki ailelerin,boşanmaların,en büyük sebeplerinden biri ekonomik durumun yetersizliği.ihtiyaçlar,beklentiler karşılanmadığı zaman ister istemez problemler çıkar buda huzursuzluğa,ayrılıklara neden olur.eski türk filmlerindeki gibi "hayatım seninle olayımda kuru ekmek kuru soğana razıyım"olmuyor günümüz koşullarında.şartlar ve zaman değiştikçe ihtiyaçlarda değişiyor. asıl bu dönemde parasızlık saadet getirir.ama tabiki herşey dozunda güzeldir.parası çok olupta(gözü dönmüşler değil) maneviyatı yüksek,parasını hem kendileri için hemde baskaları için harcayan insanlarda var.yani allah herşeyin hayırlısını versin,paranında.
quote:
Orijinalden alıntı: asiküheylan
quote:
Orjinalden alıntı: dely
olur bence.türkiyede şimdiki ailelerin,boşanmaların,en büyük sebeplerinden biri ekonomik durumun yetersizliği.ihtiyaçlar,beklentiler karşılanmadığı zaman ister istemez problemler çıkar buda huzursuzluğa,ayrılıklara neden olur.eski türk filmlerindeki gibi "hayatım seninle olayımda kuru ekmek kuru soğana razıyım"olmuyor günümüz koşullarında.şartlar ve zaman değiştikçe ihtiyaçlarda değişiyor. asıl bu dönemde parasızlık saadet getirir.ama tabiki herşey dozunda güzeldir.parası çok olupta(gözü dönmüşler değil) maneviyatı yüksek,parasını hem kendileri için hemde baskaları için harcayan insanlarda var.yani allah herşeyin hayırlısını versin,paranında.