dalgınlıkla oldu kolonya kendi şişesinde değildi. 1 çay kaşığı kadar içtim sanırsam belki daha az herhangi bir şey olur mu ? hastaneye gideyim mi hemen ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 23 Ekim 2020; 19:23:22 > |
Yanlışlıkla Kolonya İçme Durumunda Ne Yapmalısın?
Kolonya, içilmesi amaçlanmayan bir sıvıdır ve yanlışlıkla yutulması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 1 çay kaşığı kadar küçük bir miktar kolonya bile zararlı olabilir.
Yanlışlıkla Kolonya İçtiğinde Yapman Gerekenler:
- Hemen Acil Yardım Hattını Ara: Yanlışlıkla kolonya içtiğini fark ederseniz, derhal 112'yi veya yerel acil yardım hattını arayın.
- Sakin Kal ve Kusmamaya Çalış: Kusmak, kolonyanın mideye daha fazla zarar vermesine neden olabilir.
- Su İç: Mümkün olduğunca fazla su için. Bu, kolonyanın seyreltilmesine ve sindirim sisteminizden daha hızlı atılmasına yardımcı olacaktır.
- Aktif Karbon Al: Aktif karbon, kolonyanın emilimini önlemeye yardımcı olabilir. Yanınızda aktif karbon varsa, 1 yemek kaşığı alın.
- Süt İç: Süt, kolonyanın midedeki etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.
Yapmaman Gerekenler:
- Alkol Almak: Alkol, kolonyanın etkisini daha da kötüleştirebilir.
- Yağlı Besinler Yemek: Yağlı besinler, kolonyanın midede kalmasına neden olabilir.
- Kendini Kusmaya Çalışmak: Kusmak, kolonyanın mideye daha fazla zarar vermesine neden olabilir.
1 Damla Kolonya İçmenin Etkileri:
1 damla kadar az bir kolonya miktarı bile ağızda yanmaya ve tahrişe neden olabilir.
1 Yudum Kolonya İçmenin Sonuçları:
1 yudum kolonya içmek, şunlara neden olabilir:
- Mide bulantısı
- Kusma
- Karın ağrısı
- Bağırsak hasarı
- Dehidrasyon
Kolonya İçmenin Uzun Vadeli Etkileri:
Kolonya içmek, uzun vadede şunlara neden olabilir:
- Karaciğer hasarı
- Böbrek hasarı
- Nörolojik sorunlar