Şimdi Ara

Parçalar nasıl sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk bilgisayarımı toplamama çok yardımcı olmuştu kedi bedri :)
    sağ olsun ikinci bilgisayarım ıcın de cok yardımcı oluyor.
    sizin de goruslerınızı almak ıstıyorum. sizce parçalar nasıl ? benim kafama yattı :)

edit; harddisk benim seçimim.

Parçalar nasıl sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkn is all in -- 29 Eylül 2013; 14:55:11 >

• up
  • O ekran kartına o PSU fazla dostum. Tam bütçe verir misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

O ekran kartına o PSU fazla dostum. Tam bütçe verir misin

tam bütçem 1300-1400 arası.

kasaya parça olarak kesınlıkle ekleme yapmıcam. ben ısımı garantıye alım 600 w psu koyım diye dusundum :>
  • AMD FX 6300 284TL

Asus M5A97 R2.0 218 TL

Gskill 2x4GB 1866 MHz 195TL

Asus GTX660TI DırectU II 567TL

Seagate Barracuda 3.5" 1TB 7200 RPM 149TL

Corshair 200R 550W PSU birlikte(246TL) yada Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 500W PSU birlikte(178TL)

Kasayı 200R seçersen Toplam=1660TL Xigmatek modelini seçersen Toplam=1590 TL tutuyor.

Ne yap ne et 90 lira daha bul buluştur bunu al derim ben.
  • quote:

AMD FX 6300 284TL

Asus M5A97 R2.0 218 TL

Corshair 200R 550W PSU birlikte(246TL) yada Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 500W PSU birlikte(178TL)

Kasayı 200R seçersen Toplam=1660TL Xigmatek modelini seçersen Toplam=1590 TL tutuyor.

ne farkı var benım dızdıgım sistemden :)

550 psu yeter mı ki ? :>
  • quote:

AMD FX 6300 284TL

Asus M5A97 R2.0 218 TL

önerdiğiniz parçalar da bunlar sanırım ?

ekran kartı boots olmayacak farkındayım ama bütçeyi o kadar yukarıya çekemem :(

Parçalar nasıl sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkn is all in -- 29 Eylül 2013; 16:11:45 >

• Bi kere ekran kartı farkı var. Sen 660TI yı bu fiyata bulupta 650TI alırım diyorsan sana birşey demem zaten.

İkinci olarak anakart farkı var. Seçtiğin anakart kötü bi anakart değil ama giriş seviyesi bi anakart. Unutma ki aldığın tüm parçaları anakartın üzerine takıyorsun. Eğer onda bi arıza olursa diğerleride yalan olur. Boşuna ANAkart dememişler yani. Benim önerdiğim anakartı alıpta memnun kalmayan kimse görmedin. Ayrıca stabil çalışıyor, ve bazı anakartlar gibi ram seçmez.

Son olarakta performansta çok bir fark yaratmasada işlemcinin boost çalışma frekansına uygun bir 1866 MHz Ram var senin sistemden farklı olarak. Tekrar belirtmek sitiyorum performansı %2-4 fark ettirir ama sen "Benim önerdiğim sistemden ne fark var" diye sorduğun için söyledim.

Ve son olarak senin yazdığın sistemden hiçbir farkı olmasa bile sadece ekran kartının farkı yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 29 Eylül 2013; 16:14:17 >
  • quote:

Bi kere ekran kartı farkı var. Sen 660TI yı bu fiyata bulupta 650TI alırım diyorsan sana birşey demem zaten.

İkinci olarak anakart farkı var. Seçtiğin anakart kötü bi anakart değil ama giriş seviyesi bi anakart. Unutma ki aldığın tüm parçaları anakartın üzerine takıyorsun. Eğer onda bi arıza olursa diğerleride yalan olur. Boşuna ANAkart dememişler yani. Benim önerdiğim anakartı alıpta memnun kalmayan kimse görmedin. Ayrıca stabil çalışıyor, ve bazı anakartlar gibi ram seçmez.

Son olarakta performansta çok bir fark yaratmasada işlemcinin boost çalışma frekansına uygun bir 1866 MHz Ram var senin sistemden farklı olarak. Tekrar belirtmek sitiyorum performansı %2-4 fark ettirir ama sen "Benim önerdiğim sistemden ne fark var" diye sorduğun için söyledim.

Ve son olarak senin yazdığın sistemden hiçbir farkı olmasa bile sadece ekran kartının farkı yeter

inanın 1500 u zor denkleştirdim. 1600 veremem. belki komik gelebilir size bu ama kendı param ile almak ıstıyorum pc yi. kimseden para istemeden. şimdilik sadece anakartı asus ile değiştirdim. diğer parçalar kedi bedri'nin önerdiği gibi kalsın diyorum. zaten oynadıgım 1-2 oyun var. o kadar :)

• Ramleri tek modül 4GB yapın oradan bi 90 lira kar edersiniz zaten. Ekran kartından kısmayın
  • quote:

Ramleri tek modül 4GB yapın oradan bi 90 lira kar edersiniz zaten. Ekran kartından kısmayın

elime para geçince de bi 4 daha takarım o zaman ? :)

peki 550 psu yeter mı ? yoksa kafamın rahat etmesi için 600 mu alsam ? ya ben ılk pc de de boyle psu ya çok kafayı taktım. 700 w psu aldım :)
  • 200R ın içindeki 550W hertürlü yeter. Zaten 12V kanalından 504W gerçek güç veriyor.

Aynen dediğiniz gibi bi ay sonra 90 lira daha verip bi 4GB ram daha takarsınız olur biter
  • quote:

200R ın içindeki 550W hertürlü yeter. Zaten 12V kanalından 504W gerçek güç veriyor.

Aynen dediğiniz gibi bi ay sonra 90 lira daha verip bi 4GB ram daha takarsınız olur biter

ki bence bana 4 gb ram bile yeter diye dusunuyorum :) ram in acelesi yok gibi duruyor ? :)

şimdi anakart asus oldu, ram i 4 e çektık, ekran kartını değiştirdik, kasa 550w corsair oldu. başka ekleme yapacağımız bir şey var mı ? ramler 1600 olmayacak sanırım ?
  • @Sofiman bunları bana bir liste olarak atar mısın ?
  • Aynen dediğin gib olacak sistem. Tek fark ramleri tek modül Gskill 4GB 1600 MHz lik modelinden alacaksın.
  • quote:

Aynen dediğin gib olacak sistem. Tek fark ramleri tek modül Gskill 4GB 1600 MHz lik modelinden alacaksın.

tamamdır eyvallah :)

çok teşekkur ederım yardımlarınız ıcın. vatanda bi liste yapayım, size atarım :) çok sağ olun
  • quote:

Aynen dediğin gib olacak sistem. Tek fark ramleri tek modül Gskill 4GB 1600 MHz lik modelinden alacaksın.

bu mudur ?

Parçalar nasıl sizce ?
  • DVD Room u kaldır. Gerisini al
  • quote:

DVD Room u kaldır. Gerisini al

dvd raytırım yok ki :D
  • bikaç gün günübrilik işe gir 100 TL daha biriktir o zaman ne diyeyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.