Şimdi Ara

Parçaların ucuzlamasını beklemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim amacım ileriye dönük ddr5 bir sistem toplamak. İlk defa sistem topluyorum ve bu konuda pek bilgim yok. Öyle iki üç senede bir sistem değiştiren biri değilim. Alacağım sistemin uzun süre beni götürmesini istiyorum. Amacım oyundan ziyade premiere, after effects, photoshop, illustrator gibi programlar kullanmak.

DDR5 ve am5 soketli bir sisteem toplamayı düşünüyorum şu an psu ve kasa mevcut. Sırada anakart ve ram almak var.

Anakart icin: https://www.itopya.com/msi-pro-b650-p-wifi-6400oc-ddr5-soket-am5-hdmi-dp-m2-usb-32-atx-anakart_u20476

Veya daha fazla bütçe ayırarak bunu düşünüyorum

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-x670e-plus-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,2121951559.html

Ram için ise en ucuzu olduğu için bunu düşünüyorum frekans hızı düşük ama çift kanal

https://www.itopya.com/kingston-32gb2x16gb-fury-beast-black-4800-mhz-cl38-ddr5-dual-kit-ram_u14899

Bu parçaların ucuzlamasını beklemek mı mantıklı yoksa ileride ne olur belli olmaz diyorsanız hemen toplamak mı?

Eğer şimdiden topla derseniz kriterlerimi dikkate alarak sizin farklı tavsiyeleriniz olursa açığım. Özellikle x670e anakarta bu kadra bütçe ayirmaya değer mi? Amatör kullanıcıyım ilk defa sistem topluyorum ve amacım uzun süre beni götürmesi bunları tekrarlamış olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 16 Kasım 2022; 21:49:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruyu karışık mi sormuşum niçin cevap gelmedi

• Zaten AMD, senede bir indirim yapıyor. Yeni seri çıkınca eskisine indirim yapıyor; Intel & Nvidia karşısında satışları düşünce indirim yapıyor.

Gelen haberlere göre de Ryzen 7000 satışlarının istenen seviyede olmadığı söyleniyor. Ama ne zaman indirim yaparlar bilemiyorum. Muhtemelen Ryzen 5000 satışları durumu toparlıyorsa indirimi geciktirebilirler.

PC üzerinden para kazanacaksanız, tepe seviye işlemci takacaksanız x670 anakart alınır. Seçenek olarak çok model de yok, tuf anakart f/p olarak iyi duruyor.

Ram olarak buna bakabilirsiniz. 5200 mhz CL36
    3650 TL
    https://www.incehesap.com/kingston-fury-beast-kf552c36bbek2-32-32gb-ddr5-5200mhz-gaming-ram-fiyati-58358/

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam x670e anakart için akakceden linkini attığım fiyat en ucuz satış yapan yer depopark diye bir yer pek güvenemedim güvenilir yerlerde fiyat 9k hatta 10k ya kadar çıkıyor. Bu fiyata rağmen alınır mı sizce? Ben açıkçası ileri dönük olması bakimindan alma taraftarıyım ama fiyatı çok gibi geldi

• X670-P WiFi (7800 TL)
    inventus
    ASUS PRIME X670-P WIFI AMD X670, DDR5, AM5, 3 x PCI-E 4.0x16, 2.5Gb, WIFI 6, 2x Gen2 Type C 3.2, AMD EXPO, ATX Anakart - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13298

TUF X670e-plus (8700 TL)
    inventus
    ASUS TUF GAMING X670E-PLUS AMD X670, DDR5, AM5, PCI-E Gen 5, 2.5Gb LAN, AMD EXPO, ATX Anakart - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13393

• Amaç üreticilik ve oyunsa, işlemciyi 6ghz yapacam ramin zamanlamalarını 4 tik düşürecem falan gibi overclock dertleriniz yoksa aşırı giriş seviyesi olmamakla beraber uygun fiyatlı herhangi bir anakart modelini alabilirsiniz. Zaten üreticilik için kullanacaksanız bol sayıda usb portuna ve depolama portlarına ihtiyacınız olacaktır, anakart üreticileri de bu portları genelde anakartın genel kalitesiyle doğru orantılı şekilde arttırırlar. O yüzden size gerekli bağlantı imkanını sunacak anakart büyük ihtimalle diğer ihtiyaçlarınıza da cevap verecektir.

Ben olsam MSI Pro B650-P alıp geçerdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam linkini ilk attığınız asusun prime serisi anakartları genelde tavsiye etmiyorlar.

İkinci linkini attığınız kartı ben görmüştüm fakat wifi özelliği olmadığı için elemiştim.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Hocam overclock daha önce hiç yapmadım. İhtiyaç duyar mıyım emin değilim. Ramin zamanlamasını düşürmek terimini bile ilk sizden duydum. Bence ben bunlara ihtiyaç duymam bunlar bu işi profesyonel yapan insanların takılacağı şeyler gibime geliyor. Ben bu programları amatör olarak kullanan birisiyim muhtemelen ihtiyaç duymam bu gibi şeylere. Dediğiniz markanın modeli aklıma yattı gibi ama hala x670e wifi anakartlar aklımı kurcalıyor. Sizce tercihimi neyden yana kullanmalıyım?

• Up

• Ucuzlamasını beklemek şu anki ülke ekonomisinde mantıklı değil. Diyelim ürüne indirim gelir ama dolar kuruna göre fiyatı değişiyor bu ürünlerin bir gün bi uyanırsın dolar Himalayanın tepesine çıkmış o saatten sonra %20 indirim olsa bile bugünki indirimsiz halinden pahalıya almak zorunda kalırsın. Çok garip bir dönemdeyiz dün baktığın bir ürün yarın alırım dediğinde fırlamış gitmiş oluyor

• @a-f-h @Mr. Decent @snakefatih

Selamlar şu ikiliyi aldım arkadaşlar itopyadan. afh hocam siz cl36 bir ram önerdiniz fakat incehesap sitesine güvenemedim. Amatör kullanıcı olduğum için X670 bir anakarta gereksiz para vermek istemedim 5941tl'ye msi pro b650p wifi anakart aldım. Üstte hocamın dediği gibi fiyatların ucuzlamasını beklemek bu ekonomide pek sağlıklı bir şey olmayacağından fiyatların artma ihtimalinden dolayı hemen siparişimi geçtim.

Parçaların ucuzlamasını beklemek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 6 Kasım 2022; 13:46:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.