Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pardus önden gidiyor herhalde daha 2010 bitmedi bu ne hız artık torvalds bile kde kullanmıyor bırakın inadı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Pardus önden gidiyor herhalde daha 2010 bitmedi bu ne hız artık torvalds bile kde kullanmıyor bırakın inadı :)

Ben şahsen KDE'den tamamen ayrıldım, Gnome ile mutlu bir hayat yaşıyorum :) Sade ve hızlı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Pardus önden gidiyor herhalde daha 2010 bitmedi bu ne hız artık torvalds bile kde kullanmıyor bırakın inadı :)

Ben şahsen KDE'den tamamen ayrıldım, Gnome ile mutlu bir hayat yaşıyorum :) Sade ve hızlı :)

Bende ama her an geri dönebilirim... (İyi bir donanımım olursa tabiiki )
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Beyler şimdi Pardus'a geçmeyi düşünüyorum da oyunları açmama veya driver kabul etmeme gibi bir sorun olur mu? XP gibi rahatça Chrome ile internette dolaşıp istediğim oyuna girebilir miyim?

Chrome 'un resmi oalrak değil ama pisi paketleri var merak etme bu bir.

İkincisi ; oyun oalyını wine, playonlinux gibi emülatörlerle çalıştırabilirsin ;) hatta bazı oyunların linux sürümleri mevcuttur ;)

Emülatörle performans düşüşü vb. oluyor. Benim bilgisayarım zaten döküntü. Yeni bilgisayara kadar Xp o zaman. Yardım için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Beyler şimdi Pardus'a geçmeyi düşünüyorum da oyunları açmama veya driver kabul etmeme gibi bir sorun olur mu? XP gibi rahatça Chrome ile internette dolaşıp istediğim oyuna girebilir miyim?

Chrome 'un resmi oalrak değil ama pisi paketleri var merak etme bu bir.

İkincisi ; oyun oalyını wine, playonlinux gibi emülatörlerle çalıştırabilirsin ;) hatta bazı oyunların linux sürümleri mevcuttur ;)

Emülatörle performans düşüşü vb. oluyor. Benim bilgisayarım zaten döküntü. Yeni bilgisayara kadar Xp o zaman. Yardım için teşekkürler.

Evet maalesef oluyor performs düşüşü... Ama yeni bilgisyarınızda yeni pardus'la görmek isteriz sizi

• Arkadaşlar yeni bir linux kullanıcısıyım. İlk olarak ubuntuyu yükledim ama bazı donmalar ve sorunlar yaşamaktayım ubuntuda. Ardından pardus 2009'u denedim. Gayet stabil ve kullanışlı. Yalnız ne yaptıysam wireless üzerinden internete bağlanamadım. Okuduğum bazı yerlerde otomatik dns almadığından kaynaklı bu tarz problemlerin yaşandığını ve elle girmemiz gerektiğini belirtiyordu.
    Benim sorunum cihaz wirelessa bağlanıyor ama internete giremiyor. Rica etsem; bu wireless için internet ayarlarını nasıl yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz acaba? Bilgisayarın ipsini pardus altında nasıl öğreneceğimi de bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdinc_seray

Arkadaşlar yeni bir linux kullanıcısıyım. İlk olarak ubuntuyu yükledim ama bazı donmalar ve sorunlar yaşamaktayım ubuntuda. Ardından pardus 2009'u denedim. Gayet stabil ve kullanışlı. Yalnız ne yaptıysam wireless üzerinden internete bağlanamadım. Okuduğum bazı yerlerde otomatik dns almadığından kaynaklı bu tarz problemlerin yaşandığını ve elle girmemiz gerektiğini belirtiyordu.
    Benim sorunum cihaz wirelessa bağlanıyor ama internete giremiyor. Rica etsem; bu wireless için internet ayarlarını nasıl yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz acaba? Bilgisayarın ipsini pardus altında nasıl öğreneceğimi de bilmiyorum

Bir konu açmışsın aynı bölümde oradan devam etmeniz tercihimdir (sözüm yardım edeceklere)

Şimdi önerimi açtığınız konuya yazıyorum... Teşekkürler

• Pardus 2011 çıkmasını bekliyoruz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: marangozustasi

Pardus 2011 çıkmasını bekliyoruz....

38 gün kaldı , biraz sabır , sonra
  • Güncel : Beta 2 eklendi...
  • 64bit olan versiyonunun kurulumunu yaptım. sistem açıldıktan sonra 5 dk içinde donuyor ve düğmeden kapatmam gerekiyor her seferinde.
    bu kilitlenmenin sebebini bulamadım.
    işlemcim amd turion 64 x2 mobile.

kaldırıp 32bit olanını mı kursam? peki ikisi arasında ne fark vardır, ne kaybım olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalecibayiltan

64bit olan versiyonunun kurulumunu yaptım. sistem açıldıktan sonra 5 dk içinde donuyor ve düğmeden kapatmam gerekiyor her seferinde.
    bu kilitlenmenin sebebini bulamadım.
    işlemcim amd turion 64 x2 mobile.

kaldırıp 32bit olanını mı kursam? peki ikisi arasında ne fark vardır, ne kaybım olur?

2011 64 bitli ilk sürüm. hatalar 32'ye göre daha çok olacaktır illaki. 32 iel arasındaki fark performans ve 4 gb ile üzeri ram okuma kapasitesidir. sisteminiz hakkında bilgi alabilirmiyim acaba ?
  • 32 bit olanı da kurdum yine aynı durumla karşılaştım. gerçekten ilginç, çünkü pardus 2009'u zaten kullanıyordum ve aynı disk bölümüne kurdum. gerçi 2011 kurulumunda disk bölümlemesiyle ilgili bölüm biraz karışıktı, acaba orda mı bir hata yaptım?
    11 gblık alan vardı, edit dedim, ext4 olarak biçimlendir dedim.
    250 mblık kısmını da swap oluşturdum.
  • değerli üstatlarımın bilgi paylaşımlarında bazı ortak noktalarda buluştuğuna şahit oldum. Win7 x64 bit ile Pardus-2011-Beta x86_64 bit olan sürümleri ikisini bir makinada kullanıyorum. henüz beta sürümü olduğu için depolara fazla bir şey yüklenmemiş, wine ve bazı özgür oyunlar gibi. buna rağmen nedense benim makinada performans güzel tuttu. ilave proğramlara ihtiyaç duyduğumdan ve ilaveler yapılmıştır diye düşünerekten 3-4 sefer konsoldan güncelleme yaptım. beta 64 bit kullandığım halde memnunum. kararlı sürümü heyecanla bekliyorum... benim makinada performans güzel tuttu. hatta şu blog sayfamda küçük bir makale yazdım:http://paylasimadinahersey.blogspot.com valla ben Pardus konusunda heyecanlı ve umutluyum. bu sistem ülke geleceğimizi sırtında taşıyacağına inanıyorum. eksiklikleri aksaklıkları olacak ama, bunlar elbette kısa zamanda aşılacak. dev bir hizmet platformuna dönüşecek. bizim yaşantımızdan örnek verelim: anne karnında bebekdik, doğduk, yürümeyi düşmeyi ayakta durmasını öğrendik, okumayı, mücadeleyi ve hayata tutunmayı öğrendik. kah hasta olduk kah yasta olduk. hayat inişli çıkışlı ama hayat devam ediyor... yola devam... pardusda düşe kalka hatalarından kurtulacak. damlaya damlaya veya gürül gürül performans olacak... Pardusa milli diyebilirmiyiz? aramızda değil diyenler var. bende tam tersine Milli Bir Ürün diye düşünüyorum. Çünkü ülkemizin insanları bu ülke için milleti için özgür bağımsız sistemler kurulması ve geliştirilmesi için çalışıyorlar. ülkemizin yüksek menfaatlerine yönelik dev bir proje bu. ülke için sistem bu günkü şeklini aldı dahada ileriye gidecek inşaallah. ülkemiz için özgür bir çalışma gerekliydi. bunda bayağı bir yol katedildi. bayağı bir tecrübe kazanıldı. bu ülkemize hem manevi hem maddi büyük kazançlar büyük menfaatler getirecek. artılar eksiler olacak. vatandaş olarak sabrederek ve kullanarak destek vermemiz gerekiyor. ben şuan deposuna eklenmediği için wine proğramını kuramadım ama olsun. 2009.2 sürümüne koydularsa elbet 2011 sürümünede 32 bitede 64 bitede koyacaklardır. acil ihtiyaç varsa alternatif ararım. yoksa mecbur sabredeceğim. bunlar ülkemin milli ve ekonomik menfaatlerini direk veya dolaylı yollardan etkiliyor. eleştirmeye karşı değilim. eksiklerin olumlulukların tartışılması güzeldir. bunların arasından farklı güzellikler ve yararlılıklar çıkar fakat karamsarlığa düşmeyelim düşürmeyelim diye düşünüyorum. saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xAli05 -- 22 Aralık 2010; 0:45:22 >

• pardusu seviyorum
  • merhabalar

pardus 2009.2 indirdim cd ye yazdırdım ama boot ta cd-room 1 de olmasına rağmen kurulum olmuyor.

laptop a kurmaya çalışıyorum laptop imb thingpad t41

yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhabalar. Ben ikinci bir diske Pardus 2011 kurdum. Disk1'de WinXP, Disk2'de Pardus kuruluydu. Boş alan lazım olduğundan Pardus kurulu diski formatladım ama XP olan diskten sistemi açamıyorum. Sistem her defasında Pardus üzerinden açılmaya çalışıyor ve sistemi bulamadığından hata verip kalıyor. Ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Merhabalar. Ben ikinci bir diske Pardus 2011 kurdum. Disk1'de WinXP, Disk2'de Pardus kuruluydu. Boş alan lazım olduğundan Pardus kurulu diski formatladım ama XP olan diskten sistemi açamıyorum. Sistem her defasında Pardus üzerinden açılmaya çalışıyor ve sistemi bulamadığından hata verip kalıyor. Ne yapabilirim?

Xp CD'si takıp , fixmbr yapmanız gerek , düzelecektir ;) (Google'a bakabilirsiniz)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Merhabalar. Ben ikinci bir diske Pardus 2011 kurdum. Disk1'de WinXP, Disk2'de Pardus kuruluydu. Boş alan lazım olduğundan Pardus kurulu diski formatladım ama XP olan diskten sistemi açamıyorum. Sistem her defasında Pardus üzerinden açılmaya çalışıyor ve sistemi bulamadığından hata verip kalıyor. Ne yapabilirim?

Xp CD'si takıp , fixmbr yapmanız gerek , düzelecektir ;) (Google'a bakabilirsiniz)

sen başlangıç dosyalarını pardusa göre ayarlamışsın pardusu kurarken. o nedenle böyle olmuş. çünkü pardus yok sende. arkadaşın dediğini yapın.

• Pardus 2011 Beta 2'yi denedim. Ubuntu 10.10'dan aldığım performansı alamadım maalesef. Ayrıca kullandığım notebook'un fanı sürekli en yüksek devirde çalışıyor. Kararlı sürüm çıkınca bu durum değişir umarım. Bunun dışında KDE'ye alternatif olarak Gnome seçeneğinin de bulunması gerekli artık...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.