Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu Ana başlıkta ; Pardus hakkında Paylaşımlarda bulunacağız. Pardus'u anlatacağız.

Pardus 2011.2 Çıktı !

Bu başlıktaki yetkili kişiler ; "gezegenci" , "Ertan Güven" , "pisahmet"...

Öncelikle Linux nedir ? ;

Linux bir işletim sistemi değildir.Sadece çekirdektir.Kullanıcı ya da vakıflar bu çekirdeğin üstüne paket v.s. kurup dağıtımları oluştururlar.

Pardus Nedir ? ;

Pardus TÜBİTAK tarafından geliştirilen linux tabanlı bir işletim sistemidir. Amacı ; Türkiye'de özgür yazılım ekosistemi oluşturmaktır.

Pardus 2011.2 nedir ? ;

Pardus 2011.2 Pardus'un en yeni sürümüdür.

İndirmek İçin ;

http://www.ozgurlukicin.com/indir/

Bağlantılar ;

Özgürlük İçin ;http://ozgurlukicin.com
    (Özgürlük İçin, Pardus'Un resmi topluluk sitesidir. Sitenin Forum,tema,gezegen, İlk Adımlar , Nasıl ?, Paketler,Atölye,Oyunlar,Haberler,Beyin,CD Gönder, Ajans bölümleri vardır.) Pardus ve topluluk hakkındaki bütün bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Pardus-Wiki ;http://pardus-wiki.org
    (Pardus-Wiki Pardus wiki'ye benzer sitesidir. Burası da en az Öİ kadar yararlanacağınız bir site :) )

E-Posta listeleri;http://liste.pardus.org.tr/mailman/listinfo
    (Pardus'un tüm e-posta listeleri)

IRC ; chat.freenode.net sunucularında ; #pardus kanalı
    (Pardus ile ilgili bir sıkıntınız olursa en kolay yarım alma yoludur.)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ÖNEMLİ Pardus Hakkında Sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz. Kurulum ilk ayarlar tarzı belgeler için ilk adımlar'a bakınız; (http://ozgurlukicin.com/ia)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorlinux -- 13 Ekim 2011; 17:50:07 >

• Tamam Alpha sürümü ama bu kadar da dengesiz birşey beklemiyordum.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 3 Eylül 2010; 19:49:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

Tamam Alpha sürümü ama bu kadar da dengesiz birşey beklemiyordum.

Alfadan dolayı olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

quote:

Tamam Alpha sürümü ama bu kadar da dengesiz birşey beklemiyordum.

Alfadan dolayı olmasın ?

Bakınız: Ubuntu 10.10 alpha

dengesiz ama bu kadar da değil. Neyse toparlayıp ortaya güzel birşey koysunlar yeter. Ayrıca yavaş yavaş modifiye edilmiş kde'ye dönüyor Pardus. İlk başta tasma gitti, şimdi ağ programcığı...
  • Bende size katılıyorum kde'nin modifiyelisi oldu. Kde bağımlılığından kurtulmalı pardus...
  • Daha çok Kde bağımlısı olmalı Bknz Ubuntu :) (Kubuntu hep ikinci planda)
    Sistem entegrasyonu arttıkça kullanımı kolay çalışınca görüntüsü sırıtmayan yazılımlar oluşur bence çokta güzel olur.
    Ben gnome seviyorum diye Pardus da gnome olmalı diye bir kaide yok.Her dağıtım belli masaüstüne ağırlık vermeli böylece daha güzel dağıtımlar ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

Daha çok Kde bağımlısı olmalı Bknz Ubuntu :) (Kubuntu hep ikinci planda)
    Sistem entegrasyonu arttıkça kullanımı kolay çalışınca görüntüsü sırıtmayan yazılımlar oluşur bence çokta güzel olur.
    Ben gnome seviyorum diye Pardus da gnome olmalı diye bir kaide yok.Her dağıtım belli masaüstüne ağırlık vermeli böylece daha güzel dağıtımlar ortaya çıkar.

Kde konusunda bir sıkıntı yok, Archlinux'umun üstünde Kde kullanıyorum ve seviyorum Kde'yi. Ama Pardus geliştiricileri, kullanıcıları kısaca Pardus'a gönül verenler Pardus için "milli dağıtım" vb şeyler diyorlarsa bir yerde modifiye edilmiş Kde'den daha fazlası olmalı Pardus. Archlinux'u kullanmama ve çok sevmeme rağmen hala bazı Pardus forumlarına girip sorunları olanlara yardım etmeye çalışıyorum. Bunun tek nedeni Pardus üzerinde Türklerin uğraşmış olması, Pardus için özel programlar yazmış olmaları. Ama giderek modifiyeli Kde halini alan Pardus ile yakında tüm ilişiğimi keseceğim muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 5 Eylül 2010; 18:21:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kde konusunda bir sıkıntı yok, Archlinux'umun üstünde Kde kullanıyorum ve seviyorum Kde'yi. Ama Pardus geliştiricileri, kullanıcıları kısaca Pardus'a gönül verenler Pardus için "milli dağıtım" vb şeyler diyorlarsa bir yerde modifiye edilmiş Kde'den daha fazlası olmalı Pardus. Archlinux'u kullanmama ve çok sevmeme rağmen hala bazı Pardus forumlarına girip sorunları olanlara yardım etmeye çalışıyorum. Bunun tek nedeni Pardus üzerinde Türklerin uğraşmış olması, Pardus için özel programlar yazmış olmaları. Ama giderek modifiyeli Kde halini alan Pardus ile yakında tüm ilişiğimi keseceğim muhtemelen.

Ha işte zurna burada zırtlıyor. Birisi diyor "Ulusal işletim sistemi", birisi diyor "Ulusal GNU/Linux dağıtımı". Ama bakarsan Pardus ikisi de değil. Bana göre Pardus'u tanımlayacak cümle şöyle olmalı: Önceliği Türkiye olan, varsayılan olarak KDE masaüstü sistemini kullanan GNU/Linux dağıtımı.

Modifiyeli KDE Pardus'u ben de beğenmiyorum zira daha önceden geliştirilen Pardus yazılımları harika idi. Ağ programcığını çıkartıyorlar ama onun kadar güzel bir yazılım yok. Bu gidişle Kaptan'a bile elveda derler.

• Pardus bence Mandriva'da olduğu gibi hem kde hem de gnome masaüstü sistemini kullanıcı tercihine göre sunması gerekmekte. Herkesin bilgisayar donanımı kde masaüstünü kaldırmıyor ve neden pardus ısrarla kde'de diretiyor ya da gnome masaüstü seçeneği yok. Pardusun hemen hemen çıkan tüm sürümlerini büyük bi hevesle denedim. Ancak masaüstü çökmeleri, durduk yere klave ve mouse kilitlenmeleri, en basitinden chrome tarayıcının stabil sürümünü kurarken bin takla attırması, silmek istediğim zaman da bir türlü silememem ve daha birçok şey açıkçası beni soğuttu. Umarım Pardus 2011 gerçekçi kararlı sürümü olur. Bizde ulusal işletim sistemimize destek vermiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

Pardus bence Mandriva'da olduğu gibi hem kde hem de gnome masaüstü sistemini kullanıcı tercihine göre sunması gerekmekte. Herkesin bilgisayar donanımı kde masaüstünü kaldırmıyor ve neden pardus ısrarla kde'de diretiyor ya da gnome masaüstü seçeneği yok. Pardusun hemen hemen çıkan tüm sürümlerini büyük bi hevesle denedim. Ancak masaüstü çökmeleri, durduk yere klave ve mouse kilitlenmeleri, en basitinden chrome tarayıcının stabil sürümünü kurarken bin takla attırması, silmek istediğim zaman da bir türlü silememem ve daha birçok şey açıkçası beni soğuttu. Umarım Pardus 2011 gerçekçi kararlı sürümü olur. Bizde ulusal işletim sistemimize destek vermiş oluruz.

Umarım...

• yeni pardus kurdum arkadaşlar ama baya bi yavaş nedense.sanırım benim sistemimle pek uyumlu olmadı.ayrıca notebook da yanmaya başladı.windowstan kaçarken pardus'a tutuldum
    biraz daha denemek istiyorum ama bu kadar yavaş olması ve notebook'u yakması beni soğutuyor.acaba ayarlardan yapmam gereken birşeyler mi var.belki yanlış birşeyler yapıyorumdur.
  • sağol arkadaşım cevabın için.birde nasıl yapacağımı söylersen sevinirim.ilk defa linux kullanıyorum biraz değişik geldi.birde yukarıdaki çubuğu nasıl windowstaki gibi aşağıya alabilirim.göz alışkanlığı hep aşağıda arıyorum.
  • teşekkürler hemen inceliyorum.
  • Beyler şimdi Pardus'a geçmeyi düşünüyorum da oyunları açmama veya driver kabul etmeme gibi bir sorun olur mu? XP gibi rahatça Chrome ile internette dolaşıp istediğim oyuna girebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Beyler şimdi Pardus'a geçmeyi düşünüyorum da oyunları açmama veya driver kabul etmeme gibi bir sorun olur mu? XP gibi rahatça Chrome ile internette dolaşıp istediğim oyuna girebilir miyim?

Chrome 'un resmi oalrak değil ama pisi paketleri var merak etme bu bir.

İkincisi ; oyun oalyını wine, playonlinux gibi emülatörlerle çalıştırabilirsin ;) hatta bazı oyunların linux sürümleri mevcuttur ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Beyler şimdi Pardus'a geçmeyi düşünüyorum da oyunları açmama veya driver kabul etmeme gibi bir sorun olur mu? XP gibi rahatça Chrome ile internette dolaşıp istediğim oyuna girebilir miyim?

Oyunları açamadığı falan yok. Eğer sadece Windows'a çıkan oyunlardan bahsediyorsan bunlar sadece ve sadece Windows üzerinde çalışır. Bunu Pardus'da belli ölçüde çalıştırabilen Wine adında bir yazılım var fakat her yazılımın-oyunun çalışma garantisi yok. Çalışsa bile performansdan-kararlılıktan düşüş olur.
  • çok güzel gelişmeler bunlar, emeği geçenlerin ellerine sağlık.
    2009 kuracaktım ama yıl sonuna kadar çıkacaksa 2011 sürümünü de bekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 24 Eylül 2010; 13:08:06 >
  • 64bit çalışmaları da sürmekte bildiğim kadarıyla.
    bu çıkacak sürümde 64bit de mevcut olacak mı acaba?
  • cebitte 2011 denedim gayet görünümü hoş bir yazılım olmuş umarım kararlı bir sekilde yoluna devam eder..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

cebitte 2011 denedim gayet görünümü hoş bir yazılım olmuş umarım kararlı bir sekilde yoluna devam eder..

Dik ekranı gördünüz mü acaba ? O bayağı dikkat çekiyordu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.