Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı ! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendede wireless tanımadı sildim şuan ubuntudayım bu sefer font bulamadım
  • hata kaydı açtım orda bile çözemediler internete giremeden ne yapayım ben pardusu
  • Arkadaşlar kusura bakmayın genel olarak linux'u yanlış anlıyorsunuz kurdum sildim bunlar önemli değil siz ne istediğinizi biliyorsanız yani gnome istiyorsan gidip gnome kullanan bir dağıtım kurabilirsin. Ama ısrar edip pardus kurayim kde4'yi adam etmişlerdir gibi hatalara düşmeyin şunu unutmayın paketler üzerinde geliştiriciler kendi sistemlerine entegrasyon yaparken çok fazla değişiklik ve çok fazla bir performans farkı oluşmaz atıyorum. Bugün kde 4.4.5 sürümü arch linux üzerinde ne performans veriyorsa pardus'da ve herhangi farkli bir linux dağıtımında yakın performans verir çok kötü bi entegrasyon söz konusu ise çökmeler yaşanır. Yaşanan driver problemleride kernel ve kernele yapılan patchlerden kaynaklanır. Linux seçimler dünyasıdır. Farklı paketleme sistemleri (her nekadar karşı olsamda) farklı masaüstleri (bunada karşıyım) ve zrilyon tane dağtımla içinde kaybolabilirsiniz. Bence alışma sürecinde bir dağıtımdan başlayıp sistemini içini dışını ne nerede sistem nasıl çalışıyor kurduğum program nereye kuruluyor servisler nasıl yönetiliyor bunları öğrendikten sonra a linux b linux fark etmez hepsinin birbirine yakın olduğunu görüceksiniz. Son olarak keşke ortada bi standart olsa standart bi paket sistemi .deb örn. Ha bide gnome'un gittiği yönü hiç beğenmedim onuda belirteyim. Gnome3 çok farklı olucak Kde'ye alışmaya bakın derim :P

• her çökmeden sonra format atılan , crack programlar için keyler için netin altımı üstüne getiren
    insanlar genelde linuxta sorunla karşılaşınca olmadı bunda yok kusura bakmayın siliyorum deyip kaçıveriyorlar :)
    bu arada pardusta çomak projesi üstünde çalışıyor
    çomak = çoklu masaüstü lxde den gnoma kadar bir sürü masaüstüde kurulabilecek
    driver cd sini kaybeden insanların vinde driver bulmak için ne çabalar sarfettiğini sarfettiğimizi hatırlasak sanırım bu kadar vur abalıya yapmayız
    haksızlık etmeyelim kde de güzel pardusta güzel:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Arkadaşlar kusura bakmayın genel olarak linux'u yanlış anlıyorsunuz kurdum sildim bunlar önemli değil siz ne istediğinizi biliyorsanız yani gnome istiyorsan gidip gnome kullanan bir dağıtım kurabilirsin. Ama ısrar edip pardus kurayim kde4'yi adam etmişlerdir gibi hatalara düşmeyin şunu unutmayın paketler üzerinde geliştiriciler kendi sistemlerine entegrasyon yaparken çok fazla değişiklik ve çok fazla bir performans farkı oluşmaz atıyorum. Bugün kde 4.4.5 sürümü arch linux üzerinde ne performans veriyorsa pardus'da ve herhangi farkli bir linux dağıtımında yakın performans verir çok kötü bi entegrasyon söz konusu ise çökmeler yaşanır. Yaşanan driver problemleride kernel ve kernele yapılan patchlerden kaynaklanır. Linux seçimler dünyasıdır. Farklı paketleme sistemleri (her nekadar karşı olsamda) farklı masaüstleri (bunada karşıyım) ve zrilyon tane dağtımla içinde kaybolabilirsiniz. Bence alışma sürecinde bir dağıtımdan başlayıp sistemini içini dışını ne nerede sistem nasıl çalışıyor kurduğum program nereye kuruluyor servisler nasıl yönetiliyor bunları öğrendikten sonra a linux b linux fark etmez hepsinin birbirine yakın olduğunu görüceksiniz. Son olarak keşke ortada bi standart olsa standart bi paket sistemi .deb örn. Ha bide gnome'un gittiği yönü hiç beğenmedim onuda belirteyim. Gnome3 çok farklı olucak Kde'ye alışmaya bakın derim :P

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım, özgürlük de bir yere kadar artık, linux dünyasında herkes kafasına göre takılıyor, sonra da linux niye gelişmiyor yaygınlaşmıyor deniyor. Kesinlikle standart bir paket yöneticisi, standart bir masaüstü, yani standart bir linux lazım. Linux dünyasında herkes güçlerini birleştirirse , işte o zaman rakip bir işletim sistemi olur, onun dışında sadece meraklıların denediği, uğraştığı bir şey olmaktan öteye gidemez. Ben şuna benzetiyorum, yolda giderken sokakta trafik kuralları var, hiçbir trafik kuralının olmadığını düşünün, herkes kafasına göre takılsa, ne yayalar ne de araçlar hiçbir yere gidemez. Baştan beri bir düzen içinde ilerleseydi linux şu anda bambaşka bir yerde olurdu diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar sizin yapabilecekleriniz bilginiz varsa direk kod yazmak yoksa hata raporlamak v.s. pardus 'U 2008'den beri kullanıyorum ve gelişme çok bariz. Bu gelişmelerin bir çoğu hataa raporlama sayesinde oluştu. (ve benzeri şeyler ile)

Pardus'a alınan özelliklerin nerdeyse hepsi Öİ Beyin arayüzde kullanıcıalr tarafından açıldı.

Hatalar ise büyük bir hızla çözüyorlar , şahidim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

PC'yi kasmaması için Windowstan geçtim ancak neredeyse Vista kadar kasıyor. 2GB ram yiyor bende. Sildim Gnome masaüstüne sahip Ubuntu 10.10'u kurdum. Bilgisayar rahat bir nefes aldı. Donanım özellikleri yüksek olan arkadaşlar çok rahat kullanabilirler. Şimdiden hayırlı olsun

Güzel kardeşim pardusa paket yöneticisinden gnome kurmayı akıl edemedin mi. Ulan ülkede yapılan her başarıyı kötülemek için elinizden geleni yapıyorsunuz!

• quote:

Orijinalden alıntı: drcivanim

her çökmeden sonra format atılan , crack programlar için keyler için netin altımı üstüne getiren
    insanlar genelde linuxta sorunla karşılaşınca olmadı bunda yok kusura bakmayın siliyorum deyip kaçıveriyorlar :)
    bu arada pardusta çomak projesi üstünde çalışıyor
    çomak = çoklu masaüstü lxde den gnoma kadar bir sürü masaüstüde kurulabilecek
    driver cd sini kaybeden insanların vinde driver bulmak için ne çabalar sarfettiğini sarfettiğimizi hatırlasak sanırım bu kadar vur abalıya yapmayız
    haksızlık etmeyelim kde de güzel pardusta güzel:)

+ 1

• quote:

Orijinalden alıntı: gordeza

quote:

Arkadaşlar kusura bakmayın genel olarak linux'u yanlış anlıyorsunuz kurdum sildim bunlar önemli değil siz ne istediğinizi biliyorsanız yani gnome istiyorsan gidip gnome kullanan bir dağıtım kurabilirsin. Ama ısrar edip pardus kurayim kde4'yi adam etmişlerdir gibi hatalara düşmeyin şunu unutmayın paketler üzerinde geliştiriciler kendi sistemlerine entegrasyon yaparken çok fazla değişiklik ve çok fazla bir performans farkı oluşmaz atıyorum. Bugün kde 4.4.5 sürümü arch linux üzerinde ne performans veriyorsa pardus'da ve herhangi farkli bir linux dağıtımında yakın performans verir çok kötü bi entegrasyon söz konusu ise çökmeler yaşanır. Yaşanan driver problemleride kernel ve kernele yapılan patchlerden kaynaklanır. Linux seçimler dünyasıdır. Farklı paketleme sistemleri (her nekadar karşı olsamda) farklı masaüstleri (bunada karşıyım) ve zrilyon tane dağtımla içinde kaybolabilirsiniz. Bence alışma sürecinde bir dağıtımdan başlayıp sistemini içini dışını ne nerede sistem nasıl çalışıyor kurduğum program nereye kuruluyor servisler nasıl yönetiliyor bunları öğrendikten sonra a linux b linux fark etmez hepsinin birbirine yakın olduğunu görüceksiniz. Son olarak keşke ortada bi standart olsa standart bi paket sistemi .deb örn. Ha bide gnome'un gittiği yönü hiç beğenmedim onuda belirteyim. Gnome3 çok farklı olucak Kde'ye alışmaya bakın derim :P

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım, özgürlük de bir yere kadar artık, linux dünyasında herkes kafasına göre takılıyor, sonra da linux niye gelişmiyor yaygınlaşmıyor deniyor. Kesinlikle standart bir paket yöneticisi, standart bir masaüstü, yani standart bir linux lazım. Linux dünyasında herkes güçlerini birleştirirse , işte o zaman rakip bir işletim sistemi olur, onun dışında sadece meraklıların denediği, uğraştığı bir şey olmaktan öteye gidemez. Ben şuna benzetiyorum, yolda giderken sokakta trafik kuralları var, hiçbir trafik kuralının olmadığını düşünün, herkes kafasına göre takılsa, ne yayalar ne de araçlar hiçbir yere gidemez. Baştan beri bir düzen içinde ilerleseydi linux şu anda bambaşka bir yerde olurdu diye düşünüyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=YoYL4R3Te2s benimde paylaştığım benzer fikirler... Kısaca çok başlılık.

• quote:

Her seferinde büyük bir umutla yüklüyorum ama maalesef silmek zorunda kalıyorum. Neden
    1- KDE masaüstünü kullanmaları bilgisayarımı çok ama çok yoruyor. Windows Vistadan hiç bir farkı kalmıyor. Neden GNOME masaüstü kullanılmaz buna da açıklayıcı hiç bir cevap verilmiyor...
    2- Program yüklemede ubuntudaki kolaylık maalesef yok. Kaynak koddan bir ton uğraşıdan sonra kurulumu yapıyorsun ancak bu kez silme için ayrı bir uğraş yapman gerekiyor:(
    3- Bilgisayarın açılış ve kapanış süreleri çok geç...
    4- Bilgisayarı her açışda mutlaka çökmelerle karşılaşıyorum ve bu gibi sorunlar hakikaten tüm hevesimi alıyor.Kısacası çok hızlı çok stabil deniyor ancak söylenen hızı ve stabilliği göremedim maalesef... Tavsiye isteyen varsa Ubuntu 10.10 veya ubuntunun güncellemelerini bir iki ay sonradan takip eden stabiliteye önem veren Linux Mint işletim sistemini tavsiye edebilirm.
    PARDUS SİSTEM KURUCULARI VE GELİŞTİRİCİLERİ LÜTFEEEENNNNN KDE MASAÜSTÜ HARİCİNDE GNOME MASAÜSTÜNE AĞIRLIK VERİN HERŞEY GÖRSELLİK DEĞİLDİR. ASIL ÖNEMLİ OLAN VERİM VE HIZDIR....

1. Ne hikmetse benimkini yormuyor.İkiside kurulu fark göremiyorum
    2. :)
    3. :)))
    4. Betamı kullanıyorsunuz.Ubuntu betası bilgisayarımı açılmaz yapıyordu.Stabili ise hala daha ara ara grub ekranında takılıp kalıyor.

Verim ,ne verimi iş yapıyorsunuzda ona mı mani oluyor...
    Eleştriyorsanız mantıklı noktalara parmak basın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 27 Ocak 2011; 22:16:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

quote:

Her seferinde büyük bir umutla yüklüyorum ama maalesef silmek zorunda kalıyorum. Neden
    1- KDE masaüstünü kullanmaları bilgisayarımı çok ama çok yoruyor. Windows Vistadan hiç bir farkı kalmıyor. Neden GNOME masaüstü kullanılmaz buna da açıklayıcı hiç bir cevap verilmiyor...
    2- Program yüklemede ubuntudaki kolaylık maalesef yok. Kaynak koddan bir ton uğraşıdan sonra kurulumu yapıyorsun ancak bu kez silme için ayrı bir uğraş yapman gerekiyor:(
    3- Bilgisayarın açılış ve kapanış süreleri çok geç...
    4- Bilgisayarı her açışda mutlaka çökmelerle karşılaşıyorum ve bu gibi sorunlar hakikaten tüm hevesimi alıyor.Kısacası çok hızlı çok stabil deniyor ancak söylenen hızı ve stabilliği göremedim maalesef... Tavsiye isteyen varsa Ubuntu 10.10 veya ubuntunun güncellemelerini bir iki ay sonradan takip eden stabiliteye önem veren Linux Mint işletim sistemini tavsiye edebilirm.
    PARDUS SİSTEM KURUCULARI VE GELİŞTİRİCİLERİ LÜTFEEEENNNNN KDE MASAÜSTÜ HARİCİNDE GNOME MASAÜSTÜNE AĞIRLIK VERİN HERŞEY GÖRSELLİK DEĞİLDİR. ASIL ÖNEMLİ OLAN VERİM VE HIZDIR....

1. Ne hikmetse benimkini yormuyor.İkiside kurulu fark göremiyorum
    2. :)
    3. :)))
    4. Betamı kullanıyorsunuz.Ubuntu betası bilgisayarımı açılmaz yapıyordu.Stabili isea aala daha ara ara grub ekranında takılıp kalıyor.

Verim ,ne verimi iş yapıyorsunuzda ona mı mani oluyor...
    Eleştriyorsanız mantıklı noktalara parmak basın.

Tamamen katılıyorum ve birşey daha söylemek istiyorum.

Öİ forumundaki YFDogan arkadaşımdan alıntıdır ;

"Windows Mavi ekran verdiğinde kime kapris yapabildik ?"

Lütfen biraz düşünün herşey mükemmel olmaz/olamaz da zaten.

• Ayrıca unutmuşum ; ÇoMaK projesi de bir yandan gelişiyor. Yaza doğru ilk meyvelerini verecek.
  • quote:

PC'yi kasmaması için Windowstan geçtim ancak neredeyse Vista kadar kasıyor. 2GB ram yiyor bende. Sildim Gnome masaüstüne sahip Ubuntu 10.10'u kurdum. Bilgisayar rahat bir nefes aldı. Donanım özellikleri yüksek olan arkadaşlar çok rahat kullanabilirler. Şimdiden hayırlı olsun

Senin pc'yi bilemem ama bendeki pc'lerde hem 32bit kurulu hem de 64bit ve 32bit pardus 186 mb, 64bit pardus ise 340 mb ram kullanıyor.

Ama sen diyorsan oyun oynuyorum. Sanal işletim sistemi kullanıyorum vs. ondan 2Gb yetmiyor. O zaman başka tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 27 Ocak 2011; 22:00:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=YoYL4R3Te2s benimde paylaştığım benzer fikirler... Kısaca çok başlılık.

sse videoyu uzun süre önce linux haters blog da görüp izlemiştim :) Anlattıkları tamamen doğru bence özellikle yapılabilicekler hakkında ve linuxun nerede olduğu hakkında güzel fikirler veriyor.

• Orada varmıydı hatırlamıyorum bir diğer noktada ortak bir geliştirme aracının eksikliği.Kdevelop 4 ile bu işi fazlasıyla başaracak yapıda ama geliştirici sayısı az.
    Microsoftu yaygın hale getiren en önemli iki şey Visual Studio ve MFC idi.
  • quote:

quote:

@gordeza
    Bakış açına göre dediklerin doğru diğer yandan windows tam dediğin noktada duruyor. Bu seferde böyle tekelcilik olmaz, rekabet yok fiyatlar uçuk vs. yorumları yapılıyor. Bu bakış açıları içinde hangi (orta) noktada durmak lazım?

Ama dediğini standartlar oluşsun diye düşünürsek o da ayrı bir konu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 27 Ocak 2011; 23:24:10 >

• gordeza dan önce ben cevap vereyim çünkü bende aynı fikirdeyim.
    Açık kodun zaten tekelleşme imkanı yok.Açık kod camiasında bir çok proje birbirinin yan dalı nedeni ise pireye kızıp yorgan yakmak :)
    Madem açık kodlu o zamanda bende kendi yazılımı üretirim deyip işe girişiyor.Ya ilerliyor yada olduğu yerde takılıp kalıyor ama olan ufak tefek kaprisler uğruna o emeğin ziyan olması oluyor.
    Misal platform bağımsız yazılım üretiyorsunuz.İyi güzel hoş ama iş Linux için paket derlemeye yada farklı dağıtımlara destek vermeye gelince bir ton yükün altına girmek zorunda kalıyorsunuz.Birinde olan hata diğerinde olmuyor gibi fazladan hata ayıklama yüküde cabası.O zaman ne mi oluyor,"dertsiz başım, tatlı aşım" ya bir iki Linux dağıtımına destek veriliyor yada hiç verilmiyor.

Bu değişmedikçe kimse Microsoft'u ve Windows'unu tahtından indiremez.Çünkü dünyadaki her insan kolayı sever.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 28 Ocak 2011; 1:06:53 >

• Ben bu "hepsi birleşse çok süper olur, ne diye farklılıklar var, hepsi otursun aynı programı geliştirsin işte" bakış açısına kesinlikle katılmıyorum ve saçma buluyorum. 1.si, bu çeşitliliğin olması zaten bize şu anki yaygın olan dağıtım ve uygulamaları kazandırmıştır. Ne yani, Arch olmasa, OpenSuse hiç olmasa, Debian dağıtımına herkes destek verecekti ve biaz bugün Ubuntu'ya ulaşacaktık, öyle mi sanıyorsunuz? "Çok başlılık" sizin yakıştırdığınız bir kavram arkadaşlar, özgür yazılıma devlet mantığıyla yaklaşmayın, "biri yumruğunu masaya vurup herkesi toplayacak" gibi abuk subuk bir mantıkla özgür yazılım olmaz. Kimsenin başa ihtiyacı yok, herkes gayet insani bir şekilde ortak projelere katılıyor, bunların iderleri oluyor, fikirleri uyuşmayan, yazılımın yeni yönelimini beğenmeyen projeden ayrılıyor, başka proje kuruyor. KDE olmasaydı, Gnome bugün bu noktada olmazdı (KDE-Gnome tartışması açısından değil, KDE eski olduğu için).

Hani bütün bunların yanında zaten kaçırdığınız 2. nokta da önemli. Bu insanların büyük çoğunluğu gönüllü olarak bu işleri yapıyor, evet, "gönüllü". Ana geliştiriciler bağışlarla filan projeyi ayakta tutuyor (Canonical gibi şirketleri kastetmiyorum, kaldı ki, Ubuntu'nun bütün paketçileri para filan almıyor, yine sayı olarak çoğunluk gönüllü yapıyor). Demek istediğim şeyi bir açık kaynak projesinde, gönüllü olarak bir şey yapmadan anlamanız biraz zor. Yani siz şimdi diyosunuz, bütün bu gönüllü katılım yapanlar, zorla, sırf "çok başlılık" olmasın diye kendilerine çok uymayan bir yazılım projesinin etrafında birleşecekler ve koşulsuz destek verecekler. E nerede kaldı gönüllülük, özgürlük? Evet, şu noktada haklı oalbilirsiniz; az geliştirici olması nedeniyle bir çok proje yavaş gelişiyor veya sonlanıyor. Ancak bunun önüne "Windows" olmaya çalışarak geçemezsiniz, "geliştirici "1000 değil ama 100 olsun, yazılım iyi olsun" diyecekseniz, Linux tarafında işiniz yok. Çünkü dedikleriniz bu noktaya çıkıyor, kimse 1000lerce kişinin zorla bir yazılıma destek vermesini beklemesin. Geliştirici azlığını ya da yetersizliğini halletmenin yolu, daha çok gönüllü insanı bu projelere katmaktan, en başta zamanınız varsa kendinizden başlamaktan geçer. Bugün bu kadar potansiyel geliştirici, yazılımcı olabilecek genç nüfusun olduğu ülkede milleti birbirine krek atmaya, sabaha kadar Nayt onlayn oynamaya özendiren aptal forumlar yerine, devlet tarafından olsun, çeşitli platformlar üzerinden olsun özgür yazılıma özendiren etkinlikler olsa, artırılsa çok da farklı şeyler olur. Özgür Yazılım olayında, gönüllülüğün esas olduğu alanda, oturduğu yerden "ama şunu da şöyle yapsınlar" demek pek yapıcı olmuyor. Herkes bişey yapsın, yapmayan da eleştirmesin demiyorum, projeler elbette eleştirilecek, ancak bu şekilde değil. Bu alanı hiç anlamayanlar tarafından söylediğiniz fikirler sizden 10 yıl önce de söylendi, tartışıldı. Gidin bir okuyun bakalım ne cevap almışlar ki, halen "çok başlılık" devam ediyor da ben istediğim zaman bir çok masaüstünden birini seçip kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsong_tr -- 28 Ocak 2011; 10:06:21 >

• Gönüllülerin olması yazılımı özgür yapmaz.Kodunun açık ve değiştirilebilir olması onu özgür yapar.
    Gönüllük bir yere kadardır.Gönüllüde karnını doyurmak çocuğuna bakmak zorundadır.10000 tanede gönüllü olsa 10 tane profesyonelin yaptığı işi yapamaz çünkü bazı şeyler günde yarım saatden fazla ayırmakla yapılabilir.Bir bakın bakalım kaç projeyi kaç gönüllü yönetiyor.Sourceforge da az gezinseniz proje başına ortalama 2-3 kişinin düştüğünü görürsünüz :) Bir çoğuda öğrencidir.Dahası aynı işi yapacağını vâd eden iki düzine program varsa bunlardan iki tanesi ancak işe yarar şeylerdir.Gerisi hep yarım yamalak işler yada hiç işlemez.

Açık kodun nerelere getirilebileceğine güzel bir örnek Mac OS(X) dir.Temel bir kütüphanesi vardır.Standartları bellidir.Geliştirici araçları vardır.Biz Linux tarafında da işimiz olsun diye gayret ediyoruz.Yoksa bana dert değil yazarım .NET de kısa süreden çarçabuk işimi bitirir paramı alırım.Bir program için kırk farklı dağıtımla paketle ve onların dertleri ile uğraşmam.

Çok başlılık özgürlüktür diyorsanız birden fazla platform yada masaüstü için yazılım geliştirmeye çalışmanızı öneririm :)

• Bende Sse'ye katılıyorum. İnsanlar bu işleri bi yere kadar kaba tabirle beleş olarak yapabilir. Çok iyi program yazıp para kazanamadıktan sonra photoshoptan iyi bir grafik tasarım programı ortaya koysan ne olur ? Ben söyleyeyim aç kalırsın :) En sonunda gidip bir yazılım firmasında çalışır bu arkadaş ha belki yine özgür yazılıma katkıda bulunabilir ama aklına şu soru mutlaka takılır okadar özgür yazılıma zaman ayırdım aç kaldım şimdi hakkımı alarak yada en azından karnımı doyurucak şekilde çalışıyorum diye mutlaka düşünür. Burdaki mantık şu aslında özgür yazılım bir çatı altında toplansın ortaya geliştiricelere kullanıcakları araçlar ve yol haritası belirlensin herkesin yapıcağı iş belli olsun ozaman ortaya çıkan yazılımlar çok daha kaliteli olur bugün linuxta itunes'a rakip olucak bi yazılım yok. Photoshop'a rakip olucak bi yazılım yok. Örnekler çoğaltılabilir. Bir projeyi bi yere kadar götürüp bırakıp başkalarının devam etmesi sonradan bu projeyi üstlenen insanların kendi fikirlerini değilde daha önce belirlenmiş fikirler üzerinden devam etmesine ve o işin kalitesiz olmasına sebep oluyor. Burda kaç kişi özgür yazılıma katkıda bulunmak için bağış yapmıştır ayrıca bunlarıda tartışmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.