Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gönüllülüğün özgür yazılımın gerekliliği olduğunu söylemedim; özgür yazılım projelerinde katılım gönüllülük esasıyla işlemektedir şu anda. Bağış yapan, ya da destek veren şirket, kuruluş olursa bu özgür yazılıma aykırı olmaz (Nokia'nın Trolltech, Qt örneğinde olduğu gibi). Bir diğer nokta da, oldukça sık karıştırılan bir konudur, Özgür Yazılım ve açık kaynak kodlu yazılım birbirinden farklı kavramlardır. Özgür yazılım açık kodludur, ancak açık kodlu yazılımın özgür olma şartı bulunmamaktadır. Yani özgür yazılımın (free software), GPL, LGPL gibi lisanlardan birine sahip olma zorunluluğu olması gibi. Kodları açarsanız, ancak kapalı kaynak kodlu kütüphaneler kullanılıyorsa bu geliştirilen yazılım özgür yazılım mantığına uymaz. Her neyse, bunu karışıklık olmasın diye belirtmek istedim, özgür yazılımın kriterleri bazılarına katı gelebilir.

MacOSX dediğimiz şey, Unix, daha doğrusu BSD temel alınarak geliştirilmiş, ama kodları kapalı bir sistem değil midir? Açık kaynak kodlu yazılıma en güzel örnek, açık kaynağın temeli üzerine yazılım geliştirip, kendi geliştirdiğin araçların da kodlarını kapamak mıdır? Sonra da son ürünün kodlarını kapalı yayınlamak? Bu mudur yani son geleceğimiz nokta? O zaman yazık bize. Ben de kullandım MacOSX, stabil çalışıyor olabilir, ancak şu paneli değiştireyim, şurayı iki kırpayım dediğimde bana bu seçenekleri sunamayan bir sistem. Linux dağıtımları bu açıdan, kafaları karıştırma pahasına da olsa çok seçenek sunmaktadır. Ha oturur şunu tartışırız; bir dağıtım ya da masaüstü ortaya atarsınız (Ubuntu, Kubuntu vb.) dersin ki son kullanıcının kafasını çok karıştırıyor, daha basit ve sorunsuz işlemesi gerekir, bunu yapmak gerekir dersin, onu anlarım. Kaldı ki bu yönde çalışmalar mevcut (Ubuntu'nun Unity masaüstünü adapte etmesi gibi). Yani MacOS'un geldiği nokta, diğer tüm Apple ürünleri gibi kapalı kodlar, tamamen kendisine has bir formatta çalışma zorunluluğu, ipodun iTunes zorunluluğu, dosya atılmasına izin vermemesi, gibi noktalarsa vay halimize. Apple bunları millet kurcalayıp bluetoothla birbirine dosya yollayıp, ipodu hard disk gibi kullanıp başımıza iş çıkarmasın diye kısıtladıysa daha da kötü. Sadece işlevsellik yönünden baktığım halde bunları görüyorum. Lisans konusunda kim bilir ne dertler vardır Apple tarafında.

Farklı masaüstleri için demişsiniz de, şu an GTK kütüphanesiyle de, QT kütüphanesiyle de yazılım geliştirince Linux türevi dağıtımlarda her ortamda çalışıyor. Yani sen Mac için, iphone için uygulama yaptığında native şekilde windowsta çalışıyor mu? Ya da windowsa port edilmesi daha mı kolay bir Linux ortamında geliştirilen yazılıma göre? Heralde değildir.

Son olarak, gönüllü azsa, yetersizse, burdan şu mantığı kurmak yanlış olur: Zaten diğer projelerde 2-3 kişi varsa, bunlar bıraksınlar o projeleri, hepsi x projesi altında toplansınlar. Benim anlatmaya çalıştığım dallanmalar budaklanmalar (branching) her zaman olacaktır. Bir projede yeterli katılımcı yoksa, diğerlerini bırakıp buna gelin demek yerine, yeni katılımcıları teşvik etmek, şirketlerin destek vermesini sağlamak gerekir. Bakın Canonical örneğine, Ubuntu özgür bir dağıtım, özgür demek ücretsiz demek olmasa da (bakınız Red Hat), Ubuntu ücretsiz de. Ancak desteği, profesyonel yardımı parayla satılıyor (normal olarak). Bu ve bunun gibi hizmetler sayesinde Canonical şirket olarak büyüyor, Ubuntu hem Canonical geliştiricilerinin profesyonelliği sayesinde hızlı gelişiyor, hem de çok büyük bir gönüllü kitlesini, topluluk kitlesini arkasında barındırıyor. Demek ki, kodları kapatıp pakedine 1000lerce dolar istemek dışında, sadece kendi ürettiğin donanıma uygun işletim sistemi yapıp herkesin buna para vermesini beklemek dışında da yazılımdan para kazanma yolları varmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Bende Sse'ye katılıyorum. İnsanlar bu işleri bi yere kadar kaba tabirle beleş olarak yapabilir. Çok iyi program yazıp para kazanamadıktan sonra photoshoptan iyi bir grafik tasarım programı ortaya koysan ne olur ? Ben söyleyeyim aç kalırsın :) En sonunda gidip bir yazılım firmasında çalışır bu arkadaş ha belki yine özgür yazılıma katkıda bulunabilir ama aklına şu soru mutlaka takılır okadar özgür yazılıma zaman ayırdım aç kaldım şimdi hakkımı alarak yada en azından karnımı doyurucak şekilde çalışıyorum diye mutlaka düşünür. Burdaki mantık şu aslında özgür yazılım bir çatı altında toplansın ortaya geliştiricelere kullanıcakları araçlar ve yol haritası belirlensin herkesin yapıcağı iş belli olsun ozaman ortaya çıkan yazılımlar çok daha kaliteli olur bugün linuxta itunes'a rakip olucak bi yazılım yok. Photoshop'a rakip olucak bi yazılım yok. Örnekler çoğaltılabilir. Bir projeyi bi yere kadar götürüp bırakıp başkalarının devam etmesi sonradan bu projeyi üstlenen insanların kendi fikirlerini değilde daha önce belirlenmiş fikirler üzerinden devam etmesine ve o işin kalitesiz olmasına sebep oluyor. Burda kaç kişi özgür yazılıma katkıda bulunmak için bağış yapmıştır ayrıca bunlarıda tartışmak lazım.

Söylediklerine zaten üstteki mesajımda yanıt vermişim çoğunlukla (Canonical örneğine bakmak gerek). Photoshop'a rakip yazılım olmaması gerçeğinden gideceksek işmiz zor? Adobe firmasına rakip firma yok demekle aynı şeye denk geliyor söylediğin, flash da alternatifsiz görülüyor. Emin ol farklı farklı dağıtımlar ve yazılımlar, Red Hat olsun, Ubuntu olsun, o yol haritasını çıkarıyorlar, ve emin ol bunların ikisine de ihtiyaç var. Yani dediğiniz şey oturup, "sadece deb paketleme sistemi olsun, rpm filan geliştirilmiş, kendine has avantajları olan başka paketleme sistemleri var ama kasmayın arkadaşlar, bırakalım hepsini, sadece deb kullanalım" demek gibi bir şey. Gerçekçi değil ve işlevsel tarafı yok. iTunes'un neyine rakip olamamış başta Amarok, Clementine, Rythmbox ya da Banshee? Ben Amarok'ta hiç bir ekstra özellik yüklemeden kullandığım araçları iTunes'da eklenti olarak bulamıyorum. Amarok kullanmamış olmalısın. Amarok'un kütüphane sistemi, şarkı sözü, albüm desteği, wikipediadan çalan sanatçı hakkında görsel bilgi vermesi, Apple'ın "iTunes dışında bişeyle kullanamazsınız" dediği ipodları tanıması, şarkı listelerini görmesi? Daha başka bişey saymama gerek yok sanırım.

Özgür yazılımdan para kazanma konusu, apayrı bir şekilde konuşulması gereken bir konu. Bu konuda deneyim kazanmış, farklı insanların görüşlerini okumak gerek. Google faydalı olabilir, açık kaynak koddan ya da özgür yazılımdan para kazanmak üzerine yazılmış çok makale var. Tartışmadan önce incelemek iyi olabilir.

Özgür Yazılım'a sen bağış yaparak destek verdiysen çıkıp gururla söyleyebilirsin. Bense bunları anlatmamayı tercih ediyorum. Özgür Yazılıma katkı ve destek, hata rapor etme, sorun yaşayan kullanıcılara yardım etme, topluluk etkinlikleri düzenleme, artwork tasarlama, yazılım paketleme, yazılım geliştirme, alfa beta sürüm test etme gibi tonlarca yoldan verilebilir. Hangisini yapabiliyorsanız ya da durumunuza uygunsa o şekilde verirsiniz. Zaten gönüllülük bu demek. Oturup verdiğin paraları saymak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsong_tr -- 28 Ocak 2011; 13:49:31 >

• LGPL yi nasıl kaparsınız , lisansı kodu özgür yada bağımlı yapar ? Linux camiası için bu söz konusu değil.Mac çekirdeğinde BSD buna müsade ediyor yaptılar.Mac gcc ve benzeri birçok açık kodlu yazılım kullanıyor.Bunlar kapalı mı ? Söylemek istediğim neden tersinden tutuyorsunuz anlamıyorum.
    Bakınız OpenOffice kodun sahibi lisansta kısıtlamaya gitmeye kalktı al sana Libre Office ,özgürlük budur.

Banane paneli değiştirmekten bilgisayar iş yapmak içindir orasıyla burasıyla oynayıp bak ben ne yaptım demek için değil.İnsanların paneli değiştirmeye yada orasını burasını kurcalamaya değil üzerinde rahatça çalışabilmeye ihtiyaçları var.Gereksiz özellikler geeklerden başka kimsenin ilgisini çekmez.
    Mac in kendi platformu vardır Windowsun kendi ve zırt pırt değişmezler. Eleştirilerimizin amacı açık kodun ve Linux'ın herkesin kullacağı hale gelmesi için.Ve bir platformu kıymetli kılan üzerinde çalışan ve iş gören yazılımların bolluğu Bunları sağlamanın tek yolu ise standartlaşma.Gerek bu forumda gerekse diğer birçok forumda aratın şöyle cümleleri çok görürsünüz ".. program Linux da olmadığı için kullanamıyorum" problem budur.

Mac de yada Windows ürettiğiniz yazılım platforma has özelliklere dayalı değilse yeniden derlersiniz native native çalışır :) Siz olaya biraz yüzelsel bakıyorsunuz iş arabirim için kullanılacak olan kütüphane değil.İş çalıştığınız platformda eğreti otu gibi durmamak.Ben gnome masaüstü ile uygun çalışsın yok kde ile uygun çalışsın derken yazmam gereken kod miktarı uzuyorda uzuyor.

quote:

Ubuntu hem Canonical geliştiricilerinin profesyonelliği sayesinde hızlı gelişiyor, hem de çok büyük bir gönüllü kitlesini, topluluk kitlesini arkasında barındırıyor.

Çok büyük gönüllü kitlesi neden Canonical'ın arkasında diye hiç kendinize yada destekçilerine sordunuz mu ? Cevabı cevabınızda saklı "geliştiricilerinin profesyonelliği sayesinde" ve profesyoneller öpücükle çalışmazlar :)
    Canonical bağışlar olmasa (Firefox'da varsayılan arama motorunun google olmasından bile para kazanılıyor) verdiği profesyonel destek olmasa,Dell in desteği olmasa ... para kazanırdı :) Aynı şekilde RedHat'e IBM destek vermese ...

Bizim demek istediğimiz birbirinden farklı ama aynı amaca hizmet etmeye çalışan ama yarım olan kırk proje yerine,kırk projede çalışanların bir tane projede çalışıp adam akıllı bir tane iş çıkarması.Farklı dağıtımlar olmasın farklıklar olmasın demiyoruz.Ortada bir standart olmalı ve herkes ona uymalı diyoruz.Böylece program yazarı Linux için kod yazdığında onda çalışır mı bunda olur mu derdi taşımaz.Bu konuda gayretler var ama bir yerde kala kalıyor.
    Açık kod camiası .NET i ikiye katlayıp dörde bölecek ,üstelik platform bağımsız bir kütüphaneyi yapacak güçte ama yapamıyor.Çünkü ortada pireye kızıp yorgan yakma var, çok başlılık var. Bu sözleri 3-5 yıllık Linux kullanıcısı olarak yazmadığımıda ayrıca belirtmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 28 Ocak 2011; 14:30:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr

quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Bende Sse'ye katılıyorum. İnsanlar bu işleri bi yere kadar kaba tabirle beleş olarak yapabilir. Çok iyi program yazıp para kazanamadıktan sonra photoshoptan iyi bir grafik tasarım programı ortaya koysan ne olur ? Ben söyleyeyim aç kalırsın :) En sonunda gidip bir yazılım firmasında çalışır bu arkadaş ha belki yine özgür yazılıma katkıda bulunabilir ama aklına şu soru mutlaka takılır okadar özgür yazılıma zaman ayırdım aç kaldım şimdi hakkımı alarak yada en azından karnımı doyurucak şekilde çalışıyorum diye mutlaka düşünür. Burdaki mantık şu aslında özgür yazılım bir çatı altında toplansın ortaya geliştiricelere kullanıcakları araçlar ve yol haritası belirlensin herkesin yapıcağı iş belli olsun ozaman ortaya çıkan yazılımlar çok daha kaliteli olur bugün linuxta itunes'a rakip olucak bi yazılım yok. Photoshop'a rakip olucak bi yazılım yok. Örnekler çoğaltılabilir. Bir projeyi bi yere kadar götürüp bırakıp başkalarının devam etmesi sonradan bu projeyi üstlenen insanların kendi fikirlerini değilde daha önce belirlenmiş fikirler üzerinden devam etmesine ve o işin kalitesiz olmasına sebep oluyor. Burda kaç kişi özgür yazılıma katkıda bulunmak için bağış yapmıştır ayrıca bunlarıda tartışmak lazım.

Söylediklerine zaten üstteki mesajımda yanıt vermişim çoğunlukla (Canonical örneğine bakmak gerek). Photoshop'a rakip yazılım olmaması gerçeğinden gideceksek işmiz zor? Adobe firmasına rakip firma yok demekle aynı şeye denk geliyor söylediğin, flash da alternatifsiz görülüyor. Emin ol farklı farklı dağıtımlar ve yazılımlar, Red Hat olsun, Ubuntu olsun, o yol haritasını çıkarıyorlar, ve emin ol bunların ikisine de ihtiyaç var. Yani dediğiniz şey oturup, "sadece deb paketleme sistemi olsun, rpm filan geliştirilmiş, kendine has avantajları olan başka paketleme sistemleri var ama kasmayın arkadaşlar, bırakalım hepsini, sadece deb kullanalım" demek gibi bir şey. Gerçekçi değil ve işlevsel tarafı yok. iTunes'un neyine rakip olamamış başta Amarok, Clementine, Rythmbox ya da Banshee? Ben Amarok'ta hiç bir ekstra özellik yüklemeden kullandığım araçları iTunes'da eklenti olarak bulamıyorum. Amarok kullanmamış olmalısın. Amarok'un kütüphane sistemi, şarkı sözü, albüm desteği, wikipediadan çalan sanatçı hakkında görsel bilgi vermesi, Apple'ın "iTunes dışında bişeyle kullanamazsınız" dediği ipodları tanıması, şarkı listelerini görmesi? Daha başka bişey saymama gerek yok sanırım.

Özgür yazılımdan para kazanma konusu, apayrı bir şekilde konuşulması gereken bir konu. Bu konuda deneyim kazanmış, farklı insanların görüşlerini okumak gerek. Google faydalı olabilir, açık kaynak koddan ya da özgür yazılımdan para kazanmak üzerine yazılmış çok makale var. Tartışmadan önce incelemek iyi olabilir.

Özgür Yazılım'a sen bağış yaparak destek verdiysen çıkıp gururla söyleyebilirsin. Bense bunları anlatmamayı tercih ediyorum. Özgür Yazılıma katkı ve destek, hata rapor etme, sorun yaşayan kullanıcılara yardım etme, topluluk etkinlikleri düzenleme, artwork tasarlama, yazılım paketleme, yazılım geliştirme, alfa beta sürüm test etme gibi tonlarca yoldan verilebilir. Hangisini yapabiliyorsanız ya da durumunuza uygunsa o şekilde verirsiniz. Zaten gönüllülük bu demek. Oturup verdiğin paraları saymak değil.

Hocam birincisi ben yok para verdim yok şöyle yaptım böyle yaptım diye birşey yazmadım. Yazdıklarımdan bunu nasıl çıkardınız anlamadım. Genel olarak açık kaynakla uğraşan insanların sorunlardan dem vuruyoruz ben örnek verdiğim sadece 2 program daha bunun gibi bir çok program var. Yazılımın kaliteli olması ne demek ? arayüzün düzgün anlaşılır olması sistem kaynaklarını sömürmemesi ve platform bağımlılığı olmamasiyla özetlenebilir. Bunlar gerçekleşmiyor diyoruz yada zor oluyor diyoruz. Şurda son kullanıcılara soralım bakalım itunes'u linuxa getirelim deseler kaç kişi amarok kullanmaya devam eder? Ya da güveniyorsanız o kadar yazdıklarınıza açın bir anket bakalım sonuçlar nasıl çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

Her seferinde büyük bir umutla yüklüyorum ama maalesef silmek zorunda kalıyorum. Neden
    1- KDE masaüstünü kullanmaları bilgisayarımı çok ama çok yoruyor. Windows Vistadan hiç bir farkı kalmıyor. Neden GNOME masaüstü kullanılmaz buna da açıklayıcı hiç bir cevap verilmiyor...
    2- Program yüklemede ubuntudaki kolaylık maalesef yok. Kaynak koddan bir ton uğraşıdan sonra kurulumu yapıyorsun ancak bu kez silme için ayrı bir uğraş yapman gerekiyor:(
    3- Bilgisayarın açılış ve kapanış süreleri çok geç...
    4- Bilgisayarı her açışda mutlaka çökmelerle karşılaşıyorum ve bu gibi sorunlar hakikaten tüm hevesimi alıyor.Kısacası çok hızlı çok stabil deniyor ancak söylenen hızı ve stabilliği göremedim maalesef... Tavsiye isteyen varsa Ubuntu 10.10 veya ubuntunun güncellemelerini bir iki ay sonradan takip eden stabiliteye önem veren Linux Mint işletim sistemini tavsiye edebilirm.
    PARDUS SİSTEM KURUCULARI VE GELİŞTİRİCİLERİ LÜTFEEEENNNNN KDE MASAÜSTÜ HARİCİNDE GNOME MASAÜSTÜNE AĞIRLIK VERİN HERŞEY GÖRSELLİK DEĞİLDİR. ASIL ÖNEMLİ OLAN VERİM VE HIZDIR....

1. Ne hikmetse benimkini yormuyor.İkiside kurulu fark göremiyorum
    2. :)
    3. :)))
    4. Betamı kullanıyorsunuz.Ubuntu betası bilgisayarımı açılmaz yapıyordu.Stabili ise hala daha ara ara grub ekranında takılıp kalıyor.

Verim ,ne verimi iş yapıyorsunuzda ona mı mani oluyor...
    Eleştriyorsanız mantıklı noktalara parmak basın.

Bilgisayarındaki donanımsal özelliğin yüksek olması iki masaüstü arasındaki farkı görmene engel olmuş olabilir. O nedenle ben görmüyorum sen nasıl görürsün tarzı bir yorum yapman çok ama çok saçma olmuş o nedenle bu söylemine hiiiç bir şey diyemiyorum. Diğer yorumların da laf ola beri gele tarzı eleştiriler olmuş. Ayrıca benim yazdığım her cümleye cevap yazma ihtiyacı duymana da şaştım. Ben kurdum ve memnunum işletim sisteminden demen yeterliydi ama sana uzun uzun cevap yazacak halim yok. Yaşadığım sıkıntıları yazdım sadece alınganlık göstermeyin biraz sakin olun.

• Sizin maddelendirmenizde problem yok ben maddelendirince neden problem oluyor ?

İkisinde kurulu olduğu makine 2 gb ramli ,tek çekirdekli ,5400 rpm diskli 5 yaşındaki makine..

"Diğer yorumların da laf ola beri gele tarzı eleştiriler olmuş"
    "Yaşadığım sıkıntıları yazdım sadece alınganlık göstermeyin biraz sakin olun."

Laf ola beri gele :) aynısını ben size sarf edeyim sizde alınganlık göstermeyin sakin olun.
  • KDE her zaman sistem kaynaklarını sömürür Gnome ise kaynak dostudur. Ubuntu'da default olarak Gnome, yakında Pardus'da da gelecek. Böylece KDEye bağlı bi os izlenimi sona erecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

KDE her zaman sistem kaynaklarını sömürür Gnome ise kaynak dostudur. Ubuntu'da default olarak Gnome, yakında Pardus'da da gelecek. Böylece KDEye bağlı bi os izlenimi sona erecek.

GNOME Pardus'ta öntanımlı oalrak mı gelecek ? Yoksa yanlış mı anladım zira yok öyle birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

quote:

KDE her zaman sistem kaynaklarını sömürür Gnome ise kaynak dostudur. Ubuntu'da default olarak Gnome, yakında Pardus'da da gelecek. Böylece KDEye bağlı bi os izlenimi sona erecek.

GNOME Pardus'ta öntanımlı oalrak mı gelecek ? Yoksa yanlış mı anladım zira yok öyle birşey

pardus kde kullandığı için sevmiyorum zira gnome a geçerse bence büyük artı kazanmış olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

quote:

pardus kde kullandığı için sevmiyorum zira gnome a geçerse bence büyük artı kazanmış olur

Olaya öyle bakmamak lazım sistem kaynaqğı meselesi de ; Pardus 2009'da ki KDE 4.2 netbook'umda gayet kasarken pardus 2011'de ki KDE 4.6 nerdeyse hiç kasmıyor. Dedim ya gelişme var. İŞin ilginci ; GNOME 'da gün geçtikçe kasıyor :) Nİspet yapıyor galiba

• windows'ta yediğim virüslerden,sık sık oluşan sistem çökmelerin vs. kısacası çıkardığı sorunlar artık canıma tak etti.bende dün linüx e geçtim.pardus 2011 64 bit i sorunsuzca kurdum.herşey güzelde...şimdi abi windowstan tak diye linüx e geçince insan bi afallıyo.en başında daha fare sensivitini ayarlıyamıyordum.allahtan b gün biraz kurcaladımda alıştım kerataya .oyun oynamak için wineyi kurmak gerekiyormuş galiba.5 saattir uğreşıyorum sonuç sıfır.beceremedim.biri yardım ederse çok memnun olurum.nerden indiriceğimi,nasıl kuracağımı filan.[sistem:pentium e2180.geforce 8500 gt 1 gb 128 bit.asus p5k-se.kingston 800 mghz 2 gb ram(2*1)]
    Bide 32-bit ile 64 bit arasında çok fark farmı?Bu sistemde sorun yaratmazsa kalsın.Yok arkadaş oyun fila oynayamazsın sen bu pc de derseniz 32-bite geçicemde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quosp*

windows'ta yediğim virüslerden,sık sık oluşan sistem çökmelerin vs. kısacası çıkardığı sorunlar artık canıma tak etti.bende dün linüx e geçtim.pardus 2011 64 bit i sorunsuzca kurdum.herşey güzelde...şimdi abi windowstan tak diye linüx e geçince insan bi afallıyo.en başında daha fare sensivitini ayarlıyamıyordum.allahtan b gün biraz kurcaladımda alıştım kerataya .oyun oynamak için wineyi kurmak gerekiyormuş galiba.5 saattir uğreşıyorum sonuç sıfır.beceremedim.biri yardım ederse çok memnun olurum.nerden indiriceğimi,nasıl kuracağımı filan.[sistem:pentium e2180.geforce 8500 gt 1 gb 128 bit.asus p5k-se.kingston 800 mghz 2 gb ram(2*1)]
    Bide 32-bit ile 64 bit arasında çok fark farmı?Bu sistemde sorun yaratmazsa kalsın.Yok arkadaş oyun fila oynayamazsın sen bu pc de derseniz 32-bite geçicemde.

Özgürlükİçin.com 'da wine'In paket tanıtımı var oradan yararlanabilirsin. Depo'da wine diye aratırsan da bulur , kurarsın ;)

• quote:

quote:

windows'ta yediğim virüslerden,sık sık oluşan sistem çökmelerin vs. kısacası çıkardığı sorunlar artık canıma tak etti.bende dün linüx e geçtim.pardus 2011 64 bit i sorunsuzca kurdum.herşey güzelde...şimdi abi windowstan tak diye linüx e geçince insan bi afallıyo.en başında daha fare sensivitini ayarlıyamıyordum.allahtan b gün biraz kurcaladımda alıştım kerataya .oyun oynamak için wineyi kurmak gerekiyormuş galiba.5 saattir uğreşıyorum sonuç sıfır.beceremedim.biri yardım ederse çok memnun olurum.nerden indiriceğimi,nasıl kuracağımı filan.[sistem:pentium e2180.geforce 8500 gt 1 gb 128 bit.asus p5k-se.kingston 800 mghz 2 gb ram(2*1)]

Özgürlükİçin.com 'da wine'In paket tanıtımı var oradan yararlanabilirsin. Depo'da wine diye aratırsan da bulur , kurarsın ;)

hocam özgürlükiçin.com sunucu değiştiriyor o yüzden ulaşamıyorum ana sayfasına.pardusun deposusun linkini ve nasıl indiriceğimi açıklarsan sevinirim depoya baktımda wineyi bulamadım girmediğim yer kalmadı yada ben yanlış bir depoya baktım.

• quote:

quote:

quote:

hocam özgürlükiçin.com sunucu değiştiriyor o yüzden ulaşamıyorum ana sayfasına.pardusun deposusun linkini ve nasıl indiriceğimi açıklarsan sevinirim depoya baktımda wineyi bulamadım girmediğim yer kalmadı yada ben yanlış bir depoya baktım.

Menü'den paket ekle kaldır > oradan arama kısmına wine yazcaksın çıkana tik işareti koyacaksın sağalttan seçili paketleri kur diyeceksin bağımlılıklarla 688 MB'ye geliyor ;) Yarın sorun düzelmiş olacak Öİ'deki yarın da kulalnırsınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Menü'den paket ekle kaldır > oradan arama kısmına wine yazcaksın çıkana tik işareti koyacaksın sağalttan seçili paketleri kur diyeceksin bağımlılıklarla 688 MB'ye geliyor ;) Yarın sorun düzelmiş olacak Öİ'deki yarın da kulalnırsınız

hocam yazılım ekle veya kaldırdan wine olarak arama yaptığımda "sonuç bulunamadı" diyor.

• yukarıdan tüm paketler yada kurulabilir paketler seçilimi ?
  • ikisindede ayrı ayrı arama yaptım tüm paketlerde "tellico" diye bir paket çıkıyor ki pc ye kurulu zaten.kurulabilir paketlerde "sonuç bulunamadı." diyor.
  • quote:

ikisindede ayrı ayrı arama yaptım tüm paketlerde "tellico" diye bir paket çıkıyor ki pc ye kurulu zaten.kurulabilir paketlerde "sonuç bulunamadı." diyor.

Tellico'nun da çıkması lazım da.. Garip yahu benim ekran şöyle ;

http://i56.tinypic.com/bgnxjs.png
  • quote:

quote:

ikisindede ayrı ayrı arama yaptım tüm paketlerde "tellico" diye bir paket çıkıyor ki pc ye kurulu zaten.kurulabilir paketlerde "sonuç bulunamadı." diyor.

Tellico'nun da çıkması lazım da.. Garip yahu benim ekran şöyle ;

http://i56.tinypic.com/bgnxjs.png

http://i55.tinypic.com/34pdxzp.png bendede böyle hocam.

• anlaşılan bir çözüm yolu yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.