Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemre16

mesajım bulunsun ben
    halen şunların cevaplarını alamadım
    ubuntu ?
    kubuntu ?
    pardus 2011 ?
    bunların hangi sürümü iyi türkçe desteği ofis desteği
    ve bilenlere danışmak istiyorum istediğim bir torrent ve multimedia bilgisayarı yapmak az bir donanımla linux ile hızlı herşeyi halleden bir pc için ne önerirsiniz sistem 2 gb ram çift çekirdek işlemci ve hdmı çıkışı olan bi ekran kartı olacak hdd ise 20 gb olucak diğer işleri usb hddler görücek

ve ayrınca 2. sorum evde kullandıgım amd 5200 64 bit işlemci 4 gb 1333 mhz ram ve 5650 gddr5 ekran kartlı sitemimden
    win 7 64bit ile açıkçası tam bir hız ve görsellik alamadım öyle hızlı açılmıyor, internet ilk başlardaki gibi çok hızlı değil

bu sebeple bu cihaza 2 bir hdd baglayıp ubuntu yada kubuntu veya pardus 2011 lerinde hangisinde
    hem mac benzeri hemde görsel hemde oyunları destekleyen bir sistem oluşturabilirim

teşekkür ederim konu yanlış yerde sorduysam özür dilerim şimdiden

En iyi türkçe desteği Pardus'tadır. Ancak ubuntu ve kubuntu'da enaz onun kadar iyidir. O sistemle bunların hepsini uçurabilir , istediğinizi yapabilirsiniz. Ancak Mac 'e en çok benzeyen "Ubuntu'dur."

• Kubuntu Canonical'ın üvey evladıdır.KDE masaüstü tercih edecekseniz Pardus etmeyecekseniz Ubuntu tercih edin.
    Oyun istiyorsanız Windows'da kalın Linux'ın oyun desteği kısıtlıdır ,dağıtım fark etmez..Hızlı bir disk sistemin hızlı açılmasında büyük etkendir.
  • pardus 2008'i önceden kullanmıştım güzeldi hoşuma gitmişti ancak oyunları çalıştımadğı için bıraktım merakım üzerine 2011'i sunucudan indirip 12x hızla diske yazdım kurulumda mouse çalışmadı gitti bilgisayarı 10 kere yeniden başlatmama rağmen yine aynı sorun. daha sonra tekrar kurayım dedim çalıştı sorunsuz yüklemeyi yaptım e ayarlara geçicem gene mause görmedi. başlangıçta diski kontrol de ettim. sonra bilgisayara komple format attım. anlayacağınız hevesim kursağımda kaldı.
  • Bir ara pardus kullanmıştım.şimdi yeniden kullanmak istiyorum ancak aklıma takılan bazı şeyler var:
    Nokia software updater ve pc suite gibi cep telefonu yazılımları benim için önemli.Çünkü telefonumu modem olarak kullanmaktan tutunda müzik ve video düzenlemeye varıncaya,sms okuma ve program yüklemeye varıncaya kadar hemen her şeyi pc üzerinden yapıyorum.
    pardus kursam yine bu yazılımı çalıştırabilir miyim?Nokianın sitesinde linux için yazılım göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 3 Şubat 2011; 19:49:56 >
  • PC Suite'in Linux için sürümü yok. Telefonu bu olmadan da Linux üzerinde modem olarak kullanabilirsin. Müzik ve video da atabilirsin. Düzenleme olayını anlamadım, bunun için Linux'ta çok çeşitli video ve ses düzenleme yazılımları var. Ancak SMS okuma ve uygulama yükleme haliyle PC Suite olmadan yapılacak şeyler değil. Tabii, dosya olarak istediğini telefonun içine atabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsong_tr -- 3 Şubat 2011; 22:58:16 >
  • Pardus 2011 yükledim 3 harddiskten birine. Pardus 2009 yüklüyken açılışta Windows da yükleniyordu, istediğim işletim sistemini seçebiliyordum. Fakat şimdi Windows listelenmiyor, sadece Pardus 2009 ve 2001 listeleniyor. Önce korktum, acaba windows'un olduğu harddisk'e mi yükledim Pardus'u diye. Windows silindi zannettim. Fakat sonra farkettim ki windows yerli yerinde duruyor. Şimdi açılışta windows listelensin diye ne yapmam gerekir? "Diskleri bağla" diye bir özellik var. Bütün hardisk bölümlerini görebiliyorsun. "Diski Otomatik Bağla" seçince diskleri NTFS sisteminde görüyor fakat bir dizin istiyor. "/media/YEDEK/Windows" gibi mesela. Ben bir türlü beceremedim. Ne yapmam gerekir windows'u geri getirebilmek için? Son çare harddiske format atacaktım, sonra vazgeçtim, üstadlara sorayım dedim.

Ayrıca internet bağlantısında sürekli sorun yaşıyorum. Bir türlü sayfalar doğru dürüst açılmıyor. Sürekli takılıp kalıyor. Ne yapmam gerekir?

• Özgürlükiçin forumuna yazarsan yardımcı olurlar.

- Firefox yerine Chromium kullan. Chromium sorunsuz çalışıyor. Ama Firefox beta olduğundan hala sorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 9 Şubat 2011; 21:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Özgürlükiçin forumuna yazarsan yardımcı olurlar.

- Firefox yerine Chromium kullan. Chromium sorunsuz çalışıyor. Ama Firefox beta olduğundan hala sorunlu.

Teşekkür ederim. Bu soruya burada da yanıt verecek arkadaş çıkacaktır ama Özgürlük İçin forumuna da yazacağım.

Daha görsel olduğundan dolayı zaten Chromium'u tercih ediyorum (Windows'ta da). Fakat o da doğru dürüst çalışmıyor. Zaten aslında problem tarayıcı da değil internet bağlantısında. Sanırım düzelmesi için ince bir ayar yapmak gerekiyor veya benim fiberoptik bağlantısı ile bir problem var.

Tekrar teşekkürler.

• Arkadaşlar, resmen pişman oldum.

Telefonla yardım alabileceğim bir uzman var mıdır?
  • telefon desteğini bilmiyorum ama özgürlükiçin adresinden destek alabilirsin.Ben ikisinide denedim ubuntu daha iyi daha oturmuş bi işletim sistemi
  • Ya şimdi forumda ayıp olacak bu tarz konuşmalar ama artık canıma tak etti.

Diyeceğim şu, yemişim özgürlük için'i. tevbe tevbe. Ya arkadaş üye oluyorum, hem de arkadaşlara güvendiğim için, isim soyisim dahil tüm özel bilgilerimi girerek. Sonra diyor ki, bir e-posta gönderdik adresinize, oradaki linki tıklayıp üyeliğinizi aktif edin diyor. Ama aktivasyon için öyle bir mesaj gelmiyor. Bu durumda üye olamıyorum foruma. Hem üye olsam ne olacak ki, internet siteleri doğru dürüst açılmıyor ki.

Hadi diyelim her şey yolunda gitti ben de forumu takip ettim. İnansam forumda bilen birileri çıkıp yardım edecek, amennah. Ona da hiç kanaatim yok. Burada bile kaç günde ancak cevap alabiliyorum yazdıklarıma.

On gündür pardus 2009 pardus 2011 işletim sistemlerini kurup kaldırmaktan iflahım kesildi. Şimdi 3 diskten birinde Vista, diğerinde Pardus 2011 duruyor. Ben ise ne ikisini başlatabiliyorum ne de yedeklerine ulaşabiliyorum, şimdi tekrar Pardus 2009.2 sürümünü kurdum, güç bela bağlanabildim de internete, yazabiliyorum.

Yazılımcı arkadaşlar kocaman bir uyarı koyamazlar mı daha bir çok eksiği olan 2011 sürümüne "DİKKAT! BİLGİSAYARINIZDA İKİ İŞLETİM SİSTEMİNİ AYNI ANDA KURMAYINIZ" şeklinde mesela????

Forum üyeleri kusura bakmasınlar, çok sinirlendim. Hepinize saygılar.

• iki işletim sistemi çalışabiliyor hatta 3li bile yapanlar var.Ama sorun şu oluyo önyükleme yöneticisi otomatik olarak grub oluyo.Vistayı görmüyosa vista dvd si ile başlatın onarma seçeneklerinden kendi otomatik hatayı bulamazsa başlangıç onarmayı seçin vista geri gelsin
  • Arkadaşlar Ben Laptopumda Pardusun Eski Bir Sürümünü Ve win7 Pro Kullanıyorum Şimdi 2011 sürümünü kurmak istiyorum Eski Sürüm Kaldırmakmı gerek yoksa kurulumda kendisi update ediyormu Bu Konuda yardımlarınızı bekliyorum...
  • @Staylıon2000
    1- 2009 kullanıyorsan 1-2 ay için upgrade güncellemesi gelecek onu bekleyebilirsin.

2- Boş bir hdd bölümüne 2011 kurabilirsin. (3. işletim sistemi olarak)

3- Kurulum esnasında eski sürümün bulunduğu alanı silip tekrar oluşturduktan sonra bu bölüme 2011'i kurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Ya şimdi forumda ayıp olacak bu tarz konuşmalar ama artık canıma tak etti.

Diyeceğim şu, yemişim özgürlük için'i. tevbe tevbe. Ya arkadaş üye oluyorum, hem de arkadaşlara güvendiğim için, isim soyisim dahil tüm özel bilgilerimi girerek. Sonra diyor ki, bir e-posta gönderdik adresinize, oradaki linki tıklayıp üyeliğinizi aktif edin diyor. Ama aktivasyon için öyle bir mesaj gelmiyor. Bu durumda üye olamıyorum foruma. Hem üye olsam ne olacak ki, internet siteleri doğru dürüst açılmıyor ki.

Hadi diyelim her şey yolunda gitti ben de forumu takip ettim. İnansam forumda bilen birileri çıkıp yardım edecek, amennah. Ona da hiç kanaatim yok. Burada bile kaç günde ancak cevap alabiliyorum yazdıklarıma.

On gündür pardus 2009 pardus 2011 işletim sistemlerini kurup kaldırmaktan iflahım kesildi. Şimdi 3 diskten birinde Vista, diğerinde Pardus 2011 duruyor. Ben ise ne ikisini başlatabiliyorum ne de yedeklerine ulaşabiliyorum, şimdi tekrar Pardus 2009.2 sürümünü kurdum, güç bela bağlanabildim de internete, yazabiliyorum.

Yazılımcı arkadaşlar kocaman bir uyarı koyamazlar mı daha bir çok eksiği olan 2011 sürümüne "DİKKAT! BİLGİSAYARINIZDA İKİ İŞLETİM SİSTEMİNİ AYNI ANDA KURMAYINIZ" şeklinde mesela????

**yeme arkadaşım :)
    tüm internet forum sitelerinde aktivasyon yapılır yapılırkende mail gönderilir
    ama bu mail otomatik bir mail olunca ya geç gelir yada fake mail olarak algılanıp gelen klasöründe değilde
    önemsiz klasöründe görülür
    özgürlük için .com bende güzel bir şekilde ve hızlı bir şekilde açılıyor senin netin yavaş olmasın ;)
    **burası genel bir forum burda pardus veya linux anlamında sana yardım edebilecekler ile özgürlük için gibi pardusa özel ve daha fazla ilgili kişinin
    olduğu forumda karşılaştırma yapmak doğru değil orda daha kolay yardım alabilirsin
    alabilirsin demek şu demek kimse mecbur değil gönüllü ve bilen olursa alırsın demek:)
    **pardus 2009.2 yi kurabilmişsen en azından vin yüklü harddisk partisyonlarına ulaşabilirsin
    **uyarı konulamazmı :) win kurarken öyle bir uyarı varmı yoksa sadece o kurulacağı için gerek duymuyormu
    mesela pc nin tümüne pardus kuracağın zaman win den daha kolay kurarsın benzer hep next next next bitti o halleder
    ama işletim sistemi yüklü pcye başka sistem yükleyipp ikisinide kullanacaksan gurup olayı nedir
    araştırıp öğrenmen gerekir ve eminimki dikkat etmiş olsaydın hardisk bölümlendirme ve gurup kurlumu kısmında bu sorunla karşılaşmazdın
    **basit bir soru sorayım win kurupta elindeki bir donanım için driver bulamadığın zamanlar forumlara ne yazıyorsun
    şu andaki gibi sinirleniyormusun :)
    **estagfirullah kusura bakmayız :)(kendi adıma ) burası ve diğer tüm internet forumlarında olduğu gibi bu gibi ortamlar insanların ellerindeki bilgi ve istemleri doğrultusunda yardıma
    gönüllü geldikleri yerler sorunlara geç cevap gelmesi kızılması gereken bir konu değil kızılacaksa alışkanlıklardan kurtulunmamasına kızılmalı diye düşünüyorum:)

winde crack bir program aramak ve bunların keyleri için harcanan zaman ve dolaşılan internet siteleri göz önüne alınırsa
    özelde pardus genelde linux için karşılaşılan bir sorun da
    AMA BÖYLEDE OLMAZKİ KIZIYORUM AMA NE BİÇİM ŞEY BU
    demek ne kadar doğrudur
    saygılarım ve sevgilerimle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: drcivanim

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Ya şimdi forumda ayıp olacak bu tarz konuşmalar ama artık canıma tak etti.

**yeme arkadaşım :)
    tüm internet forum sitelerinde aktivasyon yapılır yapılırkende mail gönderilir
    ama bu mail otomatik bir mail olunca ya geç gelir yada fake mail olarak algılanıp gelen klasöründe değilde
    önemsiz klasöründe görülür
    özgürlük için .com bende güzel bir şekilde ve hızlı bir şekilde açılıyor senin netin yavaş olmasın ;)
    **burası genel bir forum burda pardus veya linux anlamında sana yardım edebilecekler ile özgürlük için gibi pardusa özel ve daha fazla ilgili kişinin
    olduğu forumda karşılaştırma yapmak doğru değil orda daha kolay yardım alabilirsin
    alabilirsin demek şu demek kimse mecbur değil gönüllü ve bilen olursa alırsın demek:)
    **pardus 2009.2 yi kurabilmişsen en azından vin yüklü harddisk partisyonlarına ulaşabilirsin
    **uyarı konulamazmı :) win kurarken öyle bir uyarı varmı yoksa sadece o kurulacağı için gerek duymuyormu
    mesela pc nin tümüne pardus kuracağın zaman win den daha kolay kurarsın benzer hep next next next bitti o halleder
    ama işletim sistemi yüklü pcye başka sistem yükleyipp ikisinide kullanacaksan gurup olayı nedir
    araştırıp öğrenmen gerekir ve eminimki dikkat etmiş olsaydın hardisk bölümlendirme ve gurup kurlumu kısmında bu sorunla karşılaşmazdın
    **basit bir soru sorayım win kurupta elindeki bir donanım için driver bulamadığın zamanlar forumlara ne yazıyorsun
    şu andaki gibi sinirleniyormusun :)
    **estagfirullah kusura bakmayız :)(kendi adıma ) burası ve diğer tüm internet forumlarında olduğu gibi bu gibi ortamlar insanların ellerindeki bilgi ve istemleri doğrultusunda yardıma
    gönüllü geldikleri yerler sorunlara geç cevap gelmesi kızılması gereken bir konu değil kızılacaksa alışkanlıklardan kurtulunmamasına kızılmalı diye düşünüyorum:)

winde crack bir program aramak ve bunların keyleri için harcanan zaman ve dolaşılan internet siteleri göz önüne alınırsa
    özelde pardus genelde linux için karşılaşılan bir sorun da
    AMA BÖYLEDE OLMAZKİ KIZIYORUM AMA NE BİÇİM ŞEY BU
    demek ne kadar doğrudur
    saygılarım ve sevgilerimle :)

@drcivanim
    Pardon ama bütün bunları neden yazdınız???

Gerçekten doktorsunuz değil mi?????

Saygılarımla,

• Şu anda pardustan yazıyorum.Kurarken çok büyük sıkıntılar çektim.Şöyle ki;
    Kurulumu tamamladım,masaüstünü gördüm,efektleri vs. kapattıktan sonra yeniden başlat yaptım.İşte sorun bundan sonra başladı.
    Bir türlü harddiskten boot edemedim.pardusu seçiyordum,makina yeniden reset atıyordu,harddiski okumuyordu.Bu arada diskin tamamına pardus kurdum.
    Çözüm ise gayet basitmiş;
    Soğutucudan harddiske giden kabloyu çıkarttım geri taktım,sorun çözüldü.Ancak çözünürlüğü değiştiremiyorum.1024x768 piksele çevirdiğimde masaüstü saçmalıyor,yeniden başlattığımda 1280x1024 çözünürlüğe geliyor.Bunu nasıl çözerim ?
  • ilk ciktigindan beri pardus'u ara ara deniyorum. simdiye kadar kullandigim en iyi pardus surumu bu oldu. artik genel olarak pardus'un en buyuk eksigi paket deposunun yetersiz olmasi.
    yalniz bu surumde 2 tane sorunla karsilastim. birisi ekranda noktalar cikmasi. yazilanlara bakilirsa nvidia ve ati'in henuz desteklemedigi yeni bir kernel guncellemesi olmus. bu sorun destekli suruculer cikinca ortadan kalkar.
    digeri de donanimsal video hizlandirmanin calismamsi. vdpau da ekran karti ile alakali olduguna gore yukaridaki sorunla iliskilendirilebilir.
  • Oturum açma menüsüne geldiğinizde altta "MENÜ" yazıyor orayı tıklayıp "KDE failsafe session" seçeneğini işaretleyip oturumu açın. Sorunlarınızın %90'ı çözülecektir. Ayrıca bu ayarı değiştirmediğiniz sürece tekrar ayar yapmanıza gerek yok. Yani bir kere bu işlemi yapmak yeterlidir.
  • Öncelikle konu ile ilgili paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ben de birkaç düşüncemi ve problemimi belirtmek istiyorum.

Bir süre önce Pardus 2011'in final sürümünün çıktığını duyunca bir hevesle hemen indirmek için sitesine girdim. Sonra farkettim ki hala "Kurulan" ve "Çalışan" olarak 2 ayrı sürüm var ve 2sini de indirip bir UFDye atmak 2.3GB lık veri indirimi ve alan ihtiyacı demek. Üstelik 64bit olanı da hesaba katarsak bu 2ye katlanıyor.

Bu da benim kullanım amacım için gereksiz yer kaybı ve problem anlamına geliyor. Çünkü şu an UFD'ye attığım Ubuntu, Ubuntu Netbook ve Linux Mint iso'larını grub4dos ile direk çalıştırabiliyor ve gerektiğinde aynı iso'dan sisteme yükleyebiliyorum. Bu da farklı sistemler üzerinde "On the fly" çalışma ve istendiğinde HDD'ye kurulum konusunda büyük rahatlık oluyor benim için. Her zaman yanımda taşıdığım flash disk ile eşe-dosta yardım ederken, problemli cihazları üzerinde çalışırken aynı zamanda bu işletim sistemlerini de gösterip, isterlerse sistemlerine kurulum da yapıyorum.

O yüzden benim beklentim bu 2 farklı sürüm yerine aynı Ubuntu ve Linux Mint'de (ve muhtemelen başka Linux dağıtımlarında) olduğu gibi tek bir ".iso" dosyası hazırlanması (32bit ve 64bit için ayrı tabii) ve bunun da hem "Çalışan" hem de "Kurulan" özelliklerine sahip olması. Resmi sitesinde bu konu ile ilgili pek bilgiye rastlayamadım. Talep eden sadece 1 kişi gördüm, cevaben de şu an için böyle bir düşüncenin olmadığı yazılmış.

Destek vermeye çalıştığımız kişiler hiç şüphe yok ki bir sürü problem ve kullanıcılara yardım konularında yoğundur. Ancak bu vesileyle ben de bu isteğimi belirtmiş olayım, her ne kadar şu an için öncelikli bir konu olmasa da, umarım bir gün bu konuda da bir adım atılır ve Pardus daha da kullanışlı, tercih edilebilir bir hale gelir.

Bu arada burdaki arkadaşlara da sorayım:
    1) Bahsettiğim şekilde bu 2 sürümü birleştirip tek bir iso dosyasını hem "Kurulan" hem de "Çalışan" özellikli hale getirmenin farklı bir yolu mevcut olabilir mi, sizin fikriniz nedir?
    2) Pardus 2011 iso'su Grub4Dos ISO Boot özelliği ile kullanılabiliyor mu (özellikle UFD kullanım için), deneyip olumlu sonuç alan var mı?

Yakın bir zamanda ben de deneyeceğim gerçi, aldığım sonuçları buraya da yazarım.

Pardus geliştiricilerine ve destek olan tüm arkadaşlara selamlar...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.